ne bune se jer su ovakvi fanovi ovih pevaljkibeautyfool wrote:Ne znam otkud ti ta informacija ? kakve ima veze vjeroispovjest s tim sto ljudi idu gore ? pa koliko sam ja razumila torabi je hiljadu puta bio u Hrvatskoj i punio dvorane isto ovako a nebih rekla da su mu posjetioci bili vecinski muslimani jer znamo da je mali broj njih tamo i da ode u Srbiju vjerujem da bi odziv bio isti.extraordinary wrote:Složio bih se palamudom i zonbrileom oko Torabija. Najzanimljivije je da je najveći dio populacije koji ide gore islamske vjeroispovijesti, i idu gore zato što se ovaj poziva na Allaha, a ovo po Kur'anu strogo zabranjeno. Da se razumijemo, i ja sam musliman, ali od ovakvih stvari se ježim. Islam prije svega promoviše znanje, prva riječ u Kur'anu je uči-čitaj, i bolje bi bilo pojedincima da se malo time pozabave a ne da puste Torabiju i Bogu da sve za njih obave. Naravno, ne govorim ovdje o bolesnima, tih ljudi mi je žao jer njima je Torabi posljednja nada, govorim o onima što su jutros ustali na lijevu nogu i otišli od straha u Zetru da im se to i sutra ne ponovi.
Bar covjek ne naplacuje meni je zalosnije kad dodje neka, seka/peka/dara bubamara/brena i slicne i napune jednu zetru nasom omladinom, nasom buducnosti, i za 2 sata skakutanja po bini naplate po oko 10kma jos je zalosnije sto se niko i nebuni za to.
Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moderator: anex
-
internazionale
#326 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
-
palamuda
#327 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Niko nije rekao da mu idu samo muslimani, ali idu između ostalih i oni i vjerovatno su većina, pa mi nije jasno kako neko ko zna šta je Kur an i Sunet vjeruje ovom bezveznjaku. Sva rasprava se završava na onom citatu iz zakona koji je neko postavio prije i Torabi se savršeno uklapa u njega, znači što prije reakcija nadležnih i rastjerivanje one mase iz Zetre. Torabi nikad nikog nije izlječio niti može liječiti, ali jeste skonto dobar način da oguli budale i u tome ga treba spriječiti ili mu javno čestitati na super osmišljenom biznis planu.
Postavimo situaciju ovako: Recimo ja kažem imam moći, nešto me streslo i od tada mogu liječiti, sjednem na Ferhadiju i čekam, usput kažem da ne naplaćujem usluge osim što morate kupiti čokoladu u granapu preko puta mene (koji drži moj dobar prijatelj) i sve će biti uredu. To bi radio vjerovatno jedno pola sata jer bi se neko našo da me hapsi. A ovog cirkusanta je dovela ko zna kakva klika i daje mu svu logistiku. Torabi kad priča reko bi nema za hljeba, pa od čega živi u Sarajevu on i silna njegova svita (stražari, glumci sa seansi i drugi), on je mašinerija cijela, valja to nahranit, a jadnik kokuz sve džabe radi, ja i to sve traje mjesec dana.
Postavimo situaciju ovako: Recimo ja kažem imam moći, nešto me streslo i od tada mogu liječiti, sjednem na Ferhadiju i čekam, usput kažem da ne naplaćujem usluge osim što morate kupiti čokoladu u granapu preko puta mene (koji drži moj dobar prijatelj) i sve će biti uredu. To bi radio vjerovatno jedno pola sata jer bi se neko našo da me hapsi. A ovog cirkusanta je dovela ko zna kakva klika i daje mu svu logistiku. Torabi kad priča reko bi nema za hljeba, pa od čega živi u Sarajevu on i silna njegova svita (stražari, glumci sa seansi i drugi), on je mašinerija cijela, valja to nahranit, a jadnik kokuz sve džabe radi, ja i to sve traje mjesec dana.
- karanana
#328 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
znaci oni sto fol padaju u nesvijest i dizu se iz invalidskih kolica su placeni glumci?
pa kako ih niko ne prepozna?
ovo nesto ko oni popovi i propovijednici u americi sto ono dotaknu raju i raja padne.
pa kako ih niko ne prepozna?
ovo nesto ko oni popovi i propovijednici u americi sto ono dotaknu raju i raja padne.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#329 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Necemo ovako...fidoremilienko wrote:
haj ne seri!! drzava ja u k...ima milion problema, a ti si se uhvatio za jednog covjeka koji je dosao i otici ce uskoro! Sredi ti ljudima koji zive ovdje radne dozvole i neka bude sve po P.S.-u. Kad to bude tako onda se javi. Do tad, zacepi usta, jer pojma nemas sta pricas!
14 dana
-
deseta
#330 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Evo jedna friška info,
moj tetak je išao dva puta. Čovjek je imao par operacija.
Pio je vodu i od jutros mu se pojavila krv u mokrači
helem, do Torabija je.
Pa il se nesto pokrenulo, il' se jadni čovjek prehladio čekajući u redu na rukovanje sa likom koji tvrdi da liječi ...
hmmm?!?!??!!!
Pio je vodu i od jutros mu se pojavila krv u mokrači
helem, do Torabija je.
Pa il se nesto pokrenulo, il' se jadni čovjek prehladio čekajući u redu na rukovanje sa likom koji tvrdi da liječi ...
hmmm?!?!??!!!
-
elios
#331 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Koliko se vremena trosi na pisanje i spekulacije, umjesto za isto vrijeme da saznate istinu predlozenom direktnom anketom na licu mjesta. Ima li dodrovoljac(a)? Istrazivanje se moze poslije javno objaviti preko razlicitih medija.
-
elios
#332 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Javi ako ima sigurnih poboljsanja.deseta wrote:Evo jedna friška info,
Pio je vodu i od jutros mu se pojavila krv u mokrači![]()
- karanana
#333 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
da li bi krv u mokraci trebala da bude pozitivan znak prema poboljsanju ili je mozda nesto lose? mozda on zraci i pozitivnu i negativnu energiju.
-
deseta
#334 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
da, to se i mi pitamo ...karanana wrote:da li bi krv u mokraci trebala da bude pozitivan znak prema poboljsanju ili je mozda nesto lose? mozda on zraci i pozitivnu i negativnu energiju.
otišao je svom doktoru, pa ćemo vidjeti šta on kaže
- O'zone
- Globalni moderator
#335 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Izvini što dosađujem sa pitanjem ali ako bi mogla da javiš zašto ti je tetak bio na operaciji?deseta wrote:Evo jedna friška info,
Pio je vodu i od jutros mu se pojavila krv u mokrači![]()
![]()
helem, do Torabija je.
hmmm?!?!??!!!
Krv u urinu znači ili upalu ili da se pokrenuo kamenac iz bubrega ili kanala što me ne bi čudilo zbog vjerovatno veće količine tečnosti koju je unosio, sve u svemu nadam se da nije ništa ozbiljno želim mu dobro zdravlje i dug život.
- alcho
#336 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
-
PalaSa Marsa
#337 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
E ovo stvarno nigdZe veze. Sto li krsi zakon, sto li vara ljude (garant nece tak'e k'o tebe prevarit', jer si nam bas naocit')palamuda wrote:Treba ga zabraniti iz sljedećih razloga:
- jer evidentno krši zakon
- jer vara ljude i lažno se predstavlja za mesiju
- jer se voda prodaje bez ikakve kontrole i računa
Što se tiče druge strane evidentno je da njegovo liječenje veze nema sa Kur anom i sunetom, po ovim izvorima ovakav vid liječenja je strogo zabranjen i svakom muslimanu je zabranjeno prisustvotai ovakvim seansama, kao i bilo kakvom drugom čaranju i vračanju. Tako da meni kao muslimanu nikad neće biti jasno kako neko ko je musliman može vjerovati u ovakve gluposti i otići i davati Allahova svojstva (takođe strogo zabranjeno i najveći grijeh koji musliman može napraviti) ovom Marokanskom probisvjetu i varalici.
Ma smijem se opkladit' da od svih vas, odnosno nas je barem neko otis'o od familije tamo, ako ne mi licno.
-
PalaSa Marsa
#338 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moze bit' da ti je autu istek'o rok upotrebe, a da si to ne zelis priznat'.alcho wrote:A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
- kolega
#339 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ali umjesto flaše vode ti ponesi sa sobom litar, litar i po benzina (ili dizela ako ti ide na dizel) a možda bi bilo još bolje da ako ćeš uskoro mijenjati ulje da kupiš 4, 4.5 kile ulja za tvoje auto i to poneseš umjesto flaše goriva, ipak gorivo brže ode a ulje će se zadržati duže u motoru i blagotvorno djelovati ... probajalcho wrote:A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
- fidoremilienko
#340 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
PalaSa Marsa wrote:Moze bit' da ti je autu istek'o rok upotrebe, a da si to ne zelis priznat'.alcho wrote:A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
- alcho
#341 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Auto je skoro novo - 2001. godiste!!!PalaSa Marsa wrote:Moze bit' da ti je autu istek'o rok upotrebe, a da si to ne zelis priznat'.alcho wrote:A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
- ultima_palabra
#342 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Nekako me rastužilo ovo sve sa ovim šarlatanom... podsjeti me koliko ima bolesnih oko nas, a i neobrazovanih i pogodnih za prevare. Nakon nekoliko povoljnih vijesti za našu državu, podsjeća nas koliki je put još pred nama.
- jedna tamo
#343 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
tu si u pravu...fakat tek kad malo zastaneš vidiš koliko je raje bolesno...
samo kad ti nešto fali, obiđeš krug po koševu i odmah shvatiš u stvari koliko si sretan....
samo kad ti nešto fali, obiđeš krug po koševu i odmah shvatiš u stvari koliko si sretan....
- The Nightwatchman
#344 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ama 100% ce ti rijesiti problem s kolima. evo, kao sto vidis ljudi ga koriste i za deratizaciju:PalaSa Marsa wrote:Moze bit' da ti je autu istek'o rok upotrebe, a da si to ne zelis priznat'.alcho wrote:A jel on lijeci samo ljude? Meni nesto kucka u autu dok vozim pa sam mislio da odem kod torabija. Dva majstora su do sada gledala i nisu znali naci kvar, pa kontam da ce torabi znati to rijesiti.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8&start=25
- ultima_palabra
#345 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ma samo da udahneš onaj bolnički miris, dosta ti...jedna tamo wrote:tu si u pravu...fakat tek kad malo zastaneš vidiš koliko je raje bolesno...
- jedna tamo
#346 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ovih 18 dana stari mi bio u bolnici i vjeruj da sam ga baš udisala..zato i kažem poravni sve i uživaj...
a opet razumijem i raju koja ide kod njega jer svak se nada ozdravljenju...
a opet razumijem i raju koja ide kod njega jer svak se nada ozdravljenju...
- ultima_palabra
#347 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Nadam se da je bolje stari... ma ne znam, mislim da ne bih nikad otišao iz nekih etičkih i vjerskih principa... al opet, ne daj Bože biti u poziciji da razmišljaš o tome.
- ...amra...
#348 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Da i ja iznesem svoje misljenje na ovu temu
Naime sto se tice Mekkija ni ja u prvi mah nisam vjerovala tako necemu, kao dohvati te i ti ozdravis. Ali sam saznala da je supruga Eldina Huseinbegovica, sarajevskog pjevaca za kog ste culi sigurno pocela da se oporavlja nakon par "tretmana" u Zetri.E sad ne znam da li ste upuceni, ona boluje od multipla skleroze i vec dvanaest godina je potpuno nepokretna. Lijecila se i kod nas i po Europi, ali nijedan joj doktor nije mogao pomoci. A poslije Mekkijevih tretmana osjetilo se poboljsanje u tom vidu da je pocela sama da drzi glavu, razumljivije i lakse da prica nego obicno, da moze samostalno da sjedi i najbolje od svega da joj se vratilo oko koje je godinama bilo otislo u stranu, tj. bio joj je odumro ocni zivac. Zaista se primjeti napredak i ja pocinjem da vjerujem da u tom covjku zaista ima nesto cudesno 
- Simply_Red
#349 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
žao mi je samo naših ljudi! Ali to je čist primjer te globalne svijesti. Zbog ovakvih ljudi mi smo i dalje primitivan narod, zbog ovakvih ljudi ne vidimo progres, niti želimo da ga vidimo. Bravo slaveni
- Atzzo
#350 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ja sam siguran da on pozitivno djeluje na zdravlje, ne znam kako, briga me, al djeluje....amra... wrote:Zaista se primjeti napredak i ja pocinjem da vjerujem da u tom covjku zaista ima nesto cudesno
Kad sam na vijestima vidio prohodalog dječaka bilo mi je drago; kakav pesimizam, kakve sumnje, dijete je prohodalo
i to je najbitnije.
Ako bolestan čovjek ima mogućnost da primi tretman od marokanca pa naravno zašto da ne proba.
Prosto nema razloga da to ne učini. Zato i jest gužva jer nema razloga zašto ne otići, nema, jer da ima javile bi vijesti npr. Mene udaljenost spriječava da odem.
Pozdrav za iscjelitelj i sve koji su ga vidjeli uživo!