Greška, eto kiparska liga je bila na 29. mjestu.cyprus wrote:Sve je tačno, osim ovogahz__semir wrote:..A npr., komšije su od ekipa koje dolaze iz top 30 liga, jedino uspjeli pobjediti norveški Lillestrom.... Komšije su prošle i Anorthosis
![]()
BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#326 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
- jeza u ledja
#327 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Dobra je i ova usporedba, samo i ja mislim da samo treba racunati timove koji su nasi predstavnici prosli.
Pobjediti nekoga ne znaci puno, ako ih nisi prosao, evo Zeljeznicar moze uzeti Hapoela 1-0, jebe se njih sto ce izgubiti kad idu dalje.
Znaci bez Rapida, Slovana, Neftchija, Zalgirisa i Dude-Lagane.
Pobjediti nekoga ne znaci puno, ako ih nisi prosao, evo Zeljeznicar moze uzeti Hapoela 1-0, jebe se njih sto ce izgubiti kad idu dalje.
Znaci bez Rapida, Slovana, Neftchija, Zalgirisa i Dude-Lagane.
- Obuca9
#328 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100718073
Prekucali BiH kad je u pitanju namještanje, pa sad i po Evropi krenuli namještati. Bravo, bravo.
Prekucali BiH kad je u pitanju namještanje, pa sad i po Evropi krenuli namještati. Bravo, bravo.
-
iskustvo11
#329 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Jesi li jedva dočekao. Srce ti užurbano radi? A šta ako se dokaže da je informacija ovog portala totalna laž kao i nebrojeno puta dosad što je objavljeno. Bit ćeš razočaran i opet depresivan kao što si bio prije ove informacije.hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100718073
- Obuca9
#330 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Informaciju nije objavio ovaj portal, nego njemačka televizija ARD.iskustvo11 wrote:Jesi li jedva dočekao. Srce ti užurbano radi? A šta ako se dokaže da je informacija ovog portala totalna laž kao i nebrojeno puta dosad što je objavljeno. Bit ćeš razočaran i opet depresivan kao što si bio prije ove informacije.hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100718073
Vjerovatno i oni mrze jadnu i ugroženu Lišticu, pa su čak izmislili i cifru od 4 miliona eura. Moćna Lištica, nabija komplekse čak i jadnim švabama.
-
iskustvo11
#331 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Zaboli me briga i za torpedo i kako ti reče lišticu. Nemam ništa ni sa jednim ni drugim. Ljudi igrali i pobjedili vjerovatno je kvota bila visoka i šta sad ima tim koji je pobjedio i izbacio protivnika sa tim. Ništa, ali eto nek su slovenci sami sebe izbacili. Kakve veze sa tim opet ima tim koji je pobijedio. Pa čitav Mostar je znao da kad ste bili prvaci one godine da će sarajevo neporaženo bit pod bijelim brijegom . I bi tako penal u zadnjoj minuti za goste iz sarajeva a debelo se tovarilo par dana na neriješen rezultat. Samo to ti ne smeta ni tebi ni objektivnim sarajevskim medijima. Da ne bude zabune penal je debelo nmješten od strane domaćih igrača.
- Obuca9
#332 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Znači nema šanse da je namještena pobjeda Lištice, jer nisu Slovenci ludi da sami sebe izbace iz Evrope, a onda u istom postu napišeš kako su igrači Zrinjskog namjestili penal za Sarajevo, a tim penalom kao nisu izbacili sami sebe iz trke za titulu?iskustvo11 wrote:Zaboli me briga i za torpedo i kako ti reče lišticu. Nemam ništa ni sa jednim ni drugim. Ljudi igrali i pobjedili vjerovatno je kvota bila visoka i šta sad ima tim koji je pobjedio i izbacio protivnika sa tim. Ništa, ali eto nek su slovenci sami sebe izbacili. Kakve veze sa tim opet ima tim koji je pobijedio. Pa čitav Mostar je znao da kad ste bili prvaci one godine da će sarajevo neporaženo bit pod bijelim brijegom . I bi tako penal u zadnjoj minuti za goste iz sarajeva a debelo se tovarilo par dana na neriješen rezultat. Samo to ti ne smeta ni tebi ni objektivnim sarajevskim medijima. Da ne bude zabune penal je debelo nmješten od strane domaćih igrača.
I ako iko ne treba da prica o namještenim dvicama, onda su to navijači Zrinjskog.
-
iskustvo11
#333 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Pa što vam Zrinjski nebi poklonio jedan remi u Mostaru. Toliko ste molili i kumili za da su se ljudi smilovali. Neka vratićete vi to ima vremena.hz__semir wrote:Znači nema šanse da je namještena pobjeda Lištice, jer nisu Slovenci ludi da sami sebe izbace iz Evrope, a onda u istom postu napišeš kako su igrači Zrinjskog namjestili penal za Sarajevo, a tim penalom kao nisu izbacili sami sebe iz trke za titulu?iskustvo11 wrote:Zaboli me briga i za torpedo i kako ti reče lišticu. Nemam ništa ni sa jednim ni drugim. Ljudi igrali i pobjedili vjerovatno je kvota bila visoka i šta sad ima tim koji je pobjedio i izbacio protivnika sa tim. Ništa, ali eto nek su slovenci sami sebe izbacili. Kakve veze sa tim opet ima tim koji je pobijedio. Pa čitav Mostar je znao da kad ste bili prvaci one godine da će sarajevo neporaženo bit pod bijelim brijegom . I bi tako penal u zadnjoj minuti za goste iz sarajeva a debelo se tovarilo par dana na neriješen rezultat. Samo to ti ne smeta ni tebi ni objektivnim sarajevskim medijima. Da ne bude zabune penal je debelo nmješten od strane domaćih igrača.
I ako iko ne treba da prica o namještenim dvicama, onda su to navijači Zrinjskog.
-
Geronimo81
#334 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Pa moj Semire kad se utakmice kupuju 90 % slucajeva se potplati jedna ekipa da izgubi manje para moraju im dati a i manje usta koji mogu da pricaju.Ako stele određen broj golova tada moraju da potkupe obe ekipe a za ovakvo sto im je trebala samo stela da potplate slovence pa da se oni vuku 90 min po terenu a siroki da daje golove i oni oderu kladionicu.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#335 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
3milke*4,5=13,5, neka je od toga pola istina, milion slovencima, a ovi dobri par miliona. Nema vecih majstora za biznis od hercegovaca, a uvijek sam govorio da se kod njih fudbal igra samo radi bogacenja par pojedinaca/familija. Ljudi su dobro skontali, manja para je u ligi eufe, ali zato vece sanse za ovakve radnje. Sjecate se da sam ja govorio pred tekmu sa zeljom da sam cuo informacije kao da se u Sungapuru (Azija) uplacuju velike svote na pobjedu Zelje. Ja se smijem kladit da igraci Zelje uopste nisu za to znali, nego jednostavno ovi preloshe odigrali i to je to. Uzeli par milionahz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100718073
Kako polako privreda opada (Posusje se ugasilo zbog toga), ovima jedino preostaje da na ovakve nacine funkcionishu
-
Suzie Q
#336 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
što se mene tiče, Široki je dovoljno dobra ekipa da imam pravo vjerovati da su dobili bez namještanja, osim toga na samom izvlačenju parova prvog pretkola su predstavnici svih naših klubova imali jasan, pojedinačan razgovor s predstavnicima UEFE o namještanju utakmica, navijačima i sl. i čisto sumnjam da bi baš prvu utakmicu tako namjestili kako se priča.
Široki je u drugom pretkolu dokazao da dobro igra, tako da su mogli pregaziti Slovence, možda su ovu priču plasirali i Slovenci da opravdaju takav poraz. ispast će da je i Hapoel namjestio tekmu, ta kako bi drugačije šampion Željo izgubio u prvih pola sata na onakav način...
kanite se šuplje.....
Široki je u drugom pretkolu dokazao da dobro igra, tako da su mogli pregaziti Slovence, možda su ovu priču plasirali i Slovenci da opravdaju takav poraz. ispast će da je i Hapoel namjestio tekmu, ta kako bi drugačije šampion Željo izgubio u prvih pola sata na onakav način...
kanite se šuplje.....
-
Suzie Q
#338 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
kakav katanac, da je po Muratu Šabanoviću bilo bi "ILI SREDITE SITUACIJU ILI PUŠTAM BRANU"Murat Sabanovic wrote:
-
internazionale
#339 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
imaš li podatke o omjeru postignutih i primljenih golova u nastupima bh klubova u evropijeza u ledja wrote:Ja sam samo htio napraviti ovaj poredak, vjeruj mi da nisam znao ko bi na toj listi 'prvi'. Na primjer ja sam pretpostavljao da ce to biti Dinamo Kijev, pa onda Njukasl, pa mozda ovi ceski klubovi, pa Besiktas, itd. Nisam mislio da ce to biti Basel. Ja ne znam za bolji nacin usporedbe. Koeficijenti su tu upravo radi toga, i njih su smislili ljudi koji su vjerovatno o ovome razmisljali vise nego ti i ja. Sad ako neces da prihvatis njihovu racunicu, to je vec druga stvar...
Dalje, vidim da se razlikujemo, jer neke stvari koje ti pominjes meni ne idu bas u glavu. Recimo smatras da je Zeljeznicar bolji od Zrinjskog zato sto je bio ispred njega na tabeli b-h lige. Dobro, logicno, skupili su vise bodova - bili su bolji. No, za mene, to ne znaci da ce sljedece sezone biti bolji u Evropi. Za Evropu, kao sto sam vise puta naglasio, jako, JAAAKO je bitno iskustvo tog tima, konzistentnost igranja na medjunarodnoj sceni i uopste renome kluba, u smislu organizacije, logistike, ulaganja i uopste znacaja koji se polaze u igranje u Evropi. Spominjes Wolfsburg....pa brat, bratu, da je meni neko rekao ko ce dalje progurat - Bayern ili Wolfsburg u sljedecoj sezoni - ja bi rekao Bayern. Isto vazi i za druge lige, nek Real udje kao cetvrtoplasirani u Ligu Sampiona - dalje ce dogurat nego recimo Sevilla koja je bila drugoplasirana. Sarajevo kad je bilo sampion YU u Evropi nije daleko otislo, a recimo jedna Zvezda je redovno isla medju najboljih 4, ili 8 timova. Tim sa iskustvom i renomeom, organizacijom i ambicijama, ici ce daleko. Vidis, to je Zeljeznicar izgubio. Mozda se to tebi tako ne cini, ali to je tako. Neki dan sam rekao vidjeces da ce Siroki protiv Austrije odigrati bolje nego Zeljeznicar protiv Hapoela. Ja ti garantujem da bi Zeljeznicar izgubio u Becu sa 2,3-0. Zasto je to tako kad je Siroki Brijeg u prvenstvu bio iza Zeljeznicara?
Iks puta se pokazalo da veliki timovi bolje prolaze od malih u Evropi, cak i kad su ovi naizgled bolji. To je tako.
Isto tako se pokazalo da je Zrinjski usao ozbiljnije u evropska takmicenja nego Zeljeznicar ove sezone. Eto zasto koeficijent. Mislis da je lako pobjediti bilo koga? Pa Zrinjski je najbolji primjer kako mozes izgubiti i od najslabijeg (ej, izgubili 4-1 kuci od ekipe iz Luksemburga???).
Zbog toga koeficijent od 5 sezona, a ne jedne, ima smisla. Tim koji konstantno igra u Evropi - je jaci. Tim koji je trenutno na vrhu - mora tek da se dokaze. U vezi tih kalkulacija koje spominjes koje se uzimaju u obzir tek sljedece sezone, pa timovi o kojima govorimo ne igraju samo preko ljeta. Sezona pocne 2010-e , a zavrsi u maju 2011-e. Sljedeca pocinje par mjeseci nakon toga. Logicno da ce tek ostvareni rezultati iz zavrsene sezone biti relevantni. Aalborg ili Cluj udje u grupu fazu Lige Sampiona i igra je do kraja jeseni. Normalno da je to relevantno za sljedecu sezonu, i sljedecu, i sljedecu... Kazes Olborg je sad kao jaci od onog od prosle godine? Pa normalno da je jaci, pa igrali su odlicno sa Manchesterom samo prije 6 mjeseci! Ne mozes dijeliti bodove retroaktivno, pa reci taj i taj je bio bolji nego sto smo mislili. Iskustvo buraz, iskustvo se pika. Onda spominjes Slaviju, kao oni su jedva izborili opstanak ovo ono. Slavija je igrala sa Dancima prije godinu dana, tada je tek pocinjalo nase prvenstvo. I onda ih poredis sa Slavijom godinu dana poslije, a ovamo na primjeru Olborga se bunis sto se iste te dvije stvari porede...Pa ne moze tako.
Ako koeficijenti nisu pokazatelj jacine protivnika, sta jeste? Igraci? Koji igraci? Sta znaci to? Sta su matori Shirer i LuaLua i Kieron Dajer, naspram Freia, Strellera i Huggela iz Svice? Ko je jaci i po cemu se to odredjuje? Po cemu drugo nego po rezultatima? Ili mozda da gledamo samo najbolje uspjehe tima? Pa po tome je Zeljeznicar bolji i od Njukasla i od Bazela, a Dinamo Kijev je gigant za sve ove pobrojane zajedno.
I jos si spomenuo kako "meni ne ide u prednost" to sto je Njukasl dvije godine pauzirao. Pa to je jako bitno. Tim ne moze potvrditi svoju snagu samo time sto su nesto postigli jedne godine u svojoj zemlji. Moras konstantno biti na vrhunskom nivou da bi nesto znacio. Zato je Njukasl imao slab koeficijent 2002-e. Zato je bio slabiji nego sto mislite.
Kazem ti, koeficijenti su tu s razlogom, i oni govore to sto govore. Basel je 2007-e bi rankiran mnogo bolje nego Newcastle 2002-e.
Usput, gledam sad snimke ovih golova iz Tel Aviva. Kod ovog prvog gola , ja ne znam o kome se radi, ali ovaj lik sto je pustio strijelca da prodje do 16-erca i primi loptu te sutira....tog sto ga je pustio treba streljati. Lik je bukvalno stao i pustio Izraelca da protrci, kao da su na polovini Hapoela, a drzi ga Zeljeznicarov spic.Ne, ovaj ga kao cuva i cim je ovaj potrcao (mescini da je u pitanju Lala), ovaj ga samo pustio i stao, ko ono valjda lako cemo, neko ce ga drugi pokupit sta li...
I to igra se koji, sedmi osmi minut????
Ja bi onog izbacio odmah iz ekipe. Papire u ruke i vozi.
-
iskustvo11
#340 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Kako je samo muka sportskim portalima pod kontrolom iz sarajeva što je uefa dopustila utakmice ovog tjedna. Pa ljudi se pojedoše od muke.
- nellington
#341 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ajd to pričaj po pincomu, ovdje nećeš.iskustvo11 wrote:Kako je samo muka sportskim portalima pod kontrolom iz sarajeva što je uefa dopustila utakmice ovog tjedna. Pa ljudi se pojedoše od muke.
-
iskustvo11
#342 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
A šta je to? Naravno da su mediji pod kontrolom iz sarajeva šokirani ovom viješću. Još će više šokirani biti za koji dan. Pa vi vjerujte pikićima i ostalima.nellington wrote:Ajd to pričaj po pincomu, ovdje nećeš.iskustvo11 wrote:Kako je samo muka sportskim portalima pod kontrolom iz sarajeva što je uefa dopustila utakmice ovog tjedna. Pa ljudi se pojedoše od muke.
- nellington
#343 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Slušaj - svakom u ovom gradu je drago kad pobijede Hercegovci u Evropi - ako ništa, bar zbog bildanja koeficijenta. Sad što svijet mjeriš svojim aršinima, to ne znači da je svijet i pravljen po tvom aršinu.
- cyprus
#344 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ozbiljno @iskustvo11, ti misliš da ovdje navijamo protiv hercegovaca?

- Obuca9
#345 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Nemoj da lazes, ja se naprimjer iskreno radujem sto ce se nasi klubovi takmiciti i ove sedmice, a pogotovo oni u Ligi prvakaiskustvo11 wrote:Kako je samo muka sportskim portalima pod kontrolom iz sarajeva što je uefa dopustila utakmice ovog tjedna. Pa ljudi se pojedoše od muke.
A sad ozbiljno, normalno da se radujem da nece biti suspenzije klubova, jer svaka nova utakmica je prilika za nove bodove i iskreno se nadam da će i Željezničar i Borac i Zrinjski ubilježiti pobjede i tako znatno povećati koeficijent države koju oni PREDSTAVLJAJU, a samim time i koeficijent mog najdražeg kluba, koji igrom slučaja (je li baš slučaja?
Last edited by Obuca9 on 19/07/2010 13:15, edited 1 time in total.
-
iskustvo11
#346 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Zaboli me briga i za koeficijente i klubove. Samo mora biti svima nama jedno jasno. U ovu priču oko saveza svi su podjednako upetljani i prljavi i srbi i hrvati i bošnjaci. Sad što opet kažem mediji iz sarajeva na silu nešto hoće da javno mijenje nametnu to je njihov problem. I opet nikad ništa neće postići. Svaljivanje krivice na foru svi su krivi a mi pošteni davno je prošlo. Riješenje je dogovor i samo dogovor između gore pobrojanih triju komponetni. I može se postići dogovor. Ako ne s ovim ljudima onda sa drugim. Opet kažem da kojim čudom i uslijedi suspenzija svi ćemo u helać otići narednih pet godina. I na kraju će opet isti ili slični ljudi morati sjesti i pronači riješenje bez pritisaka i ucjena i medijskog linča.nellington wrote:Slušaj - svakom u ovom gradu je drago kad pobijede Hercegovci u Evropi - ako ništa, bar zbog bildanja koeficijenta. Sad što svijet mjeriš svojim aršinima, to ne znači da je svijet i pravljen po tvom aršinu.
- nellington
#347 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Rješenje nije dogovor, nije konsenzus, nije ništa što vi pokušavate proturiti - rješenje je bezuvjetno prihvatanje uslova FIFAe i UEFAe. I tačka.iskustvo11 wrote:Zaboli me briga i za koeficijente i klubove. Samo mora biti svima nama jedno jasno. U ovu priču oko saveza svi su podjednako upetljani i prljavi i srbi i hrvati i bošnjaci. Sad što opet kažem mediji iz sarajeva na silu nešto hoće da javno mijenje nametnu to je njihov problem. I opet nikad ništa neće postići. Svaljivanje krivice na foru svi su krivi a mi pošteni davno je prošlo. Riješenje je dogovor i samo dogovor između gore pobrojanih triju komponetni. I može se postići dogovor. Ako ne s ovim ljudima onda sa drugim. Opet kažem da kojim čudom i uslijedi suspenzija svi ćemo u helać otići narednih pet godina. I na kraju će opet isti ili slični ljudi morati sjesti i pronači riješenje bez pritisaka i ucjena i medijskog linča.nellington wrote:Slušaj - svakom u ovom gradu je drago kad pobijede Hercegovci u Evropi - ako ništa, bar zbog bildanja koeficijenta. Sad što svijet mjeriš svojim aršinima, to ne znači da je svijet i pravljen po tvom aršinu.
- BSn
#348 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
cyprus wrote:Ozbiljno @iskustvo11, ti misliš da ovdje navijamo protiv hercegovaca?![]()
ugrozba!
-
Suzie Q
#349 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
FIFA Sets October Deadline To Study Bosnia Dispute
ZURICH (AP) ― FIFA says it regrets the Bosnia football federation's refusal to reform its presidency but won't immediately decide on sanctions.
FIFA said Monday that a joint report will be submitted to its and UEFA's ruling executives, which meet in October.
Bosnia's national and club teams face suspension from international play after the federation refused last Friday to modernize its three-man leadership which is selected along ethnic lines.
FIFA and UEFA officials attended the meeting in Sarajevo hoping for changes "aimed at ensuring better governance" of football.
Bosnia joined FIFA as an independent country in 1996, after a war that followed the breakup of Yugoslavia.
(© 2010 The Associated Press. All Rights Reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed.)
ZURICH (AP) ― FIFA says it regrets the Bosnia football federation's refusal to reform its presidency but won't immediately decide on sanctions.
FIFA said Monday that a joint report will be submitted to its and UEFA's ruling executives, which meet in October.
Bosnia's national and club teams face suspension from international play after the federation refused last Friday to modernize its three-man leadership which is selected along ethnic lines.
FIFA and UEFA officials attended the meeting in Sarajevo hoping for changes "aimed at ensuring better governance" of football.
Bosnia joined FIFA as an independent country in 1996, after a war that followed the breakup of Yugoslavia.
(© 2010 The Associated Press. All Rights Reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed.)
- burek_in_space
#350 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Moramo "zavaliti" UEFU tako shto cemo izgubiti prve dvije utakmice u kvalifikacijama od Luksemburga i Francuza, pa nas nece diskvalifikovati kontajuci da nismo vishe opasni.
A onda...spektakl.