Glasaci SDP-a, dosli da ruse mrsku vlast SDAJabbaTheHutt wrote:Može li mi netko objasniti čemu one islamske arapske zastave kod onih prosvjednika? Dalo se primijetiti i da je tamo dosta mladih "branitelja". Tuga i žalost. Tzv. branitelji ruše institucije države. Pa Bošnjacima ne treba Dodik.
PROTESTI SE OTELI KONTROLI
-
VjecitiStudent
#326 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
-
JabbaTheHutt
#327 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Uzeli od nas radnih ljudi, preko posrednika. Što je najgore onu štetu ćemo opet mi platiti.jackamil wrote:odakle im pare?
- HAVANA
#328 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
VjecitiStudent wrote:Crtice iz biografije jednog od vodja danasnjeg protesta:
Mozemo li pogoditi koja je sljedeca stranka uglednog M. Karica?Vec davne 1997, tadasnji predsjednik SDA Travnik Munir Karic, vozeci se kroz centar Travnika, autom je udario Abdulaha Alagica dok je prelazio ulicu. Poslije osam dana Alagic je umro u bolnici u Sarajevu od povreda glave. Karic je potom smijenjen, a Alagiceva porodica je protiv njega pokrenula parnicu i ovaj je dogadjaj polako pao u zaborav.
Munir Karić, dosadašnji član Predsjedništva SBiH, šef Kluba poslanika te stranke u Skupštini Srednjobosanskog kantona u koju je ušao kao poslanik s najviše glasova, te predsjednik Skupštine Saveza domobilisanih boraca FBiH.
Stranka kokuza
- alen_zenica
#329 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Evo malo slika sa današnjih protesta

- therrarrius
#330 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Smijesno je, strasno je smijesno. Hajd sad postavi sliku bitke za Zuc a ispod sliku iz igrice Call of Duty pa da se jos malo smijemo.alen_zenica wrote:Evo malo slika sa današnjih protesta
-
JabbaTheHutt
#331 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Tko god dođe na vlast imati će iste probleme. SDA i SBiH su navikli ljude da žive od tuđeg rada. Tome kad tad mora doći kraj. Te stranke trebaju ići, samo ne na ovoj način. SDP? Haha, ti su gori od SDA, isto kao i ona kretenčina od avaza.VjecitiStudent wrote:Glasaci SDP-a, dosli da ruse mrsku vlast SDA
-
VjecitiStudent
#332 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Jel nas stvarno smatras tolikim budalama???therrarrius wrote:Tranzicija od 95-2010? Najduza tranzicija u historiji. Ako borci nece traziti svoja prava protestima, a posteno nemoze, kako ce? Jeste, upravu si, kategorija ''borca'' je degradirana, boracke se penzije djele i kome treba i kome ne treba, ali po milioniti, bilioniti put sta je sa onim borcima koji su zaista u situaciji koja je i vise nego nezavidna? Oni nemaju vremena za revizije i sl. polako umiru bez dostojanstva, casti, icega. Dali i takve treba staviti u ''kos'' sa uhljupima koji su rat proveli vani? Za borce se niko ziv ne zanima vise, da nije ovih protesta o njima se nebi niti pricalo niti bi ih iko spominjao.
Pa predvodi vas lik koji je do prije pola godine bio na vlasti, sto u SDA, sto u SBiH, i koji ce u vlast garant uci i nakon sljedecih izbora. Preko vasih ledja.
-
detroit-mercy
#333 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
E vidi, ja svake godine obidjem sehitluk i pravim statistiku ko je ginuo, sve djeca 20, 21, 20 , 21, 19, 21 it td i onda svaki cetrdeseti je od 40 a svaki 50ti od pedeset godina starosti. A za boracka udruzenja nisi u pravu, jer su pred prosle izbore kada su im ovi obecali brda i doline i po hitnom postupku usvojili pravo na naknade boracka udruzenja uputila podrsku, pametnome dosta. I druga stvar, zaboli te ciji sam ja citizen, jer kada sam sa svojim dvadesetogodisnjacima jurisao a ovi od 40 i 50 govorili kako nam treba vise takvih jer oni su kao samo za lopate onda me niko nije pitao ciji sam citizen pa neces ni ti Mehac.Mr. Meho wrote:Eto sad ti idi na mezarja pa pravi statistiku koliko je ko godina imao kad je poginuodetroit-mercy wrote:Meho problem je u tome sto su ti od 40-50 godina i nisu bili neki borci, borci su bili ona djecurija od dvadesetak godina koja je najvise i zijanila u tome ratu (sada ce mnogi da skoce ali boli me). Otidji na bilo koje sehitsko mezarje pa pogledaj ko je najvise ginuo. Tih od 40-50 sigurno neces naci u najvecem procentu. Ja licno osudjujem ovakve proteste, osudjujem konstantno trazenje necega od nekih. Znam tipa "Zlatni Ljiljan" koji je odavde otisao i vratio se u bih i njegovih rijeci "Koji cu k.... lomiti ledja u Americi kada u Bosni mogu dobro zivjeti od boracke penzije (covjek je radno sposoban-moze konju rep iscupati). Kao prvo treba utvrditi stvaran broj boraca i ko treba da dobije boracku penziju, da ti Meho ne bi pricao o komsiji koga ja ni dana u uniformi nisam vidio a sada mlati 600 i nesto mara boracke penzije. Znaci prvo pretresti boracke organizacije, napraviti pravi spisak boraca i onih koji zasluzuju penzije a ostatak vanka, a ne kao onaj zlatni ljilja koji cijelo vrijeme boravka u Americi je uzimao i penziju u Bosni.
Mnogi ljudi su pogodjeni tranzicijom i svime ovim sto se desava, ali je nekako najlakse da se vade na to ja sam borac cime prilicno devalviraju ovu kategoriju "borac". I ja sam borac pa sta, do proljeca 93 vec nakupio dva ranjavanja i prosao sito i restet ali od drzave nikda nisam trazio nista. Postoji kategorija ljudi koji su izasli iz rata o kojima drzava treba da brine, ali brate danas se je nakupilo tih boraca koliko hoces.
I da dodam, proteste organizuju boracka udruzenja koja pred svake izbore daju podrsku i pozovu svoje clanstvo da glasa za ove mufljuze protiv kojih se kao danas bune. Kada vidim ko sve sjedi u boracim udruzenjima ziva me muka uhvati.![]()
Ti brate radi u americi sta hoces i ne mijesaj nam se Boga ti. Sad si citizen of USA i ostavi nas da se borimo sa ovom mafijom na vlasti. Ako znas nekog da nije ni dana bio borac ti fino slozi prijavu sudu kad dodjes na godisnji, ali ti ne dajem za pravo da na osnovu nekoliko necasnih izuzetaka sudis o cijeloj borackoj populaciji.
Ja nikad u zivotu nisam vidio da neko boracko udruzenje poziva nekoga da glasa za bilo koga, a ti ako imas neki, bilo kakav dokaz slobodno ga prezentiraj, u suprotnom lazes. Ne kazem da su ta udruzenja bajna, sve je to iscjepkano, podijeljeno, nejedinstveno, ali nemas prava pljuvati po borcima zbog toga! To sto je tebi danas u USA dobro, ne daje ti za pravo da solis pamet onima koji nisu bili tvoje srece nego su prepusteni na milost i nemilost mafiji na vlasti.
-
palamuda
#334 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Cuj Radzo borac, svasta ce se coek naslusat danas.
Ja bio borac sve dok nisam ranjen na Zuci i nikad dinara ni od koga, danas cijeli dan udisem farbu u lakirnici nije mi bajka, al nemam vremena spasavat guzicu Radze alkosa po Sarajevu.
Ja bio borac sve dok nisam ranjen na Zuci i nikad dinara ni od koga, danas cijeli dan udisem farbu u lakirnici nije mi bajka, al nemam vremena spasavat guzicu Radze alkosa po Sarajevu.
-
hanumica82
#335 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Milsim da se ova dosadasnja vlast dosta nakrala, sada treba izabrati druge ljude pa da i oni malo omaste brk.
Ma nama je lopovluk u genima, ko got nam dodje na vlast, pa i svaki od vas ovdje sto pise po forumu, da na jedan dan dodje do fotelje bar bi po familije proguro na bolja radna mjesta. Takva nam je sudbina.
Nama treba autokrata, diktator kojem terba dati sve od suhog zlata da mu nista ne fali i dati mu kandziju pa da nas sviju kandzij kad ko sta pogrjesi. Druge nam nema
Ma nama je lopovluk u genima, ko got nam dodje na vlast, pa i svaki od vas ovdje sto pise po forumu, da na jedan dan dodje do fotelje bar bi po familije proguro na bolja radna mjesta. Takva nam je sudbina.
Nama treba autokrata, diktator kojem terba dati sve od suhog zlata da mu nista ne fali i dati mu kandziju pa da nas sviju kandzij kad ko sta pogrjesi. Druge nam nema
- therrarrius
#336 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Nemam vas potrebe smatrati budalama ako smatras da je moje pisanje vezano za politiku, stranku, ista osim boraca. Nemoj brinuti, uskoro ce i ovo malo zivih, pravih boraca pocrkati u jadu i cemeru i vise nece biti potrebe za ovom temom, protestima, komentarima i sl.VjecitiStudent wrote:Jel nas stvarno smatras tolikim budalama???therrarrius wrote:Tranzicija od 95-2010? Najduza tranzicija u historiji. Ako borci nece traziti svoja prava protestima, a posteno nemoze, kako ce? Jeste, upravu si, kategorija ''borca'' je degradirana, boracke se penzije djele i kome treba i kome ne treba, ali po milioniti, bilioniti put sta je sa onim borcima koji su zaista u situaciji koja je i vise nego nezavidna? Oni nemaju vremena za revizije i sl. polako umiru bez dostojanstva, casti, icega. Dali i takve treba staviti u ''kos'' sa uhljupima koji su rat proveli vani? Za borce se niko ziv ne zanima vise, da nije ovih protesta o njima se nebi niti pricalo niti bi ih iko spominjao.
Pa predvodi vas lik koji je do prije pola godine bio na vlasti, sto u SDA, sto u SBiH, i koji ce u vlast garant uci i nakon sljedecih izbora.
Mene zivo boli neka stvar ko ih predvodi, moze ih predvoditi i sam Lucifer to ne mijenja cinjenicu da se neko odlucio da nesto ucini za borce, makar to bilo predvodjenje istih.
Nisam stranacki obojen, niti sam iti u jednom postu spomenuo ikoga iz politike osim Radonjcica i to samo zato jer je vec ranije bio spominjan. Ne zanima me ko je predvodio borce, zasto pred borce nije stala neka druga stranka ili organizacija kao sto je dosta?
Zaista vise necu rijeci napisati na ovoj temi jer se kriminal organizatora i pojedinih ljudi na protestu koriste da se oblati i ono malo jada od dostojanstva sto je borcima ostalo, i boli me ta cinjenica, strasno me vrijedja.
-
SoulSeeker
#337 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
3. Vojni udar.DaysleepeR wrote:dva su načina za promjene
1 i osnovni IZBORI
2 NASILNI protesti
-
EUROBIH
#338 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
nisam danas čuo nikog ko je tražio da radi u ovoj državi, da se zaposli,da to bude razlog smjene, zbog EKONOMIJE koja ovde niko više i ne spominje,samo daj PARA od bjelosvjetskih kredita..................jednostavno drvo je krivo posađeno još devedesete i otišlo je ukrivo..samo ga još mmf podupire da se ne obori,...mada mu je i korijen truho
vidi one budale kebe,postao kralj ulice.k..obećava pravnu državu od ponedeljka-----------ČENGA JAVI SE.,OVAJ TI JEBE IMAGE

vidi one budale kebe,postao kralj ulice.k..obećava pravnu državu od ponedeljka-----------ČENGA JAVI SE.,OVAJ TI JEBE IMAGE
Last edited by EUROBIH on 21/04/2010 22:30, edited 1 time in total.
- law2
-
jackamil
#340 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
4. OkupacijaSoulSeeker wrote:3. Vojni udar.DaysleepeR wrote:dva su načina za promjene
1 i osnovni IZBORI
2 NASILNI protesti
-
SoulSeeker
#341 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
De ne kvari niz, kakva okupacija?jackamil wrote:4. OkupacijaSoulSeeker wrote:3. Vojni udar.DaysleepeR wrote:dva su načina za promjene
1 i osnovni IZBORI
2 NASILNI protesti
-
hanumica82
#342 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ako dodje do novog rata ovdje se niko vise nece htjeti boriti....
-
SoulSeeker
#343 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Hoće, samo se u tom novom ratu neće boriti narodi jedni protiv drugih.hanumica82 wrote:Ako dodje do novog rata ovdje se niko vise nece htjeti boriti....
- Cholina_Lokica
#344 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
doce dijaspora sad da se bori, a mi cemo tamohanumica82 wrote:Ako dodje do novog rata ovdje se niko vise nece htjeti boriti....
-
Mr. Meho
#345 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ova zemlja je nevjerovatna! Nikad nama nece biti bolje. Svi vide neko svoje drvo, a niko sumu. Nista vise nije sveto, niko vise nema dostojanstva. Moral i cast postale su samo misaone imenice.
U trenutku kad su borci prevareni, omalovazeni, ponizeni, izmaltretirani, umjesto da im se priduze i ostale obespravljene kategorije, da se postigne zajednicki cilj, da se skinu ovi mafijasi s vlasti... ne! Ovdje ce se radije pisati traktati zasto ne treba uraditi nesto konkretno, ko se krije iza paravana, ko je sta pokrao, da li je na protestima bio neko ko nije ono za sta se predstavlja, je li se neko napio, je li trebalo ovako ili onako, sta su trebali reci ili uraditi samo da bi oni digli svoje cijenjeno demokratsko dupe, a samo par dana kasnije ce opet graktati kako bi oni i sta bi uradili. Laprdanje nam je postalo nacionalni sport, a glupost najizrazenija karakteristika!
Nemam vise zivaca. Zasluzujemo stvarno novi rat. Nista drugo. Sramota.
U trenutku kad su borci prevareni, omalovazeni, ponizeni, izmaltretirani, umjesto da im se priduze i ostale obespravljene kategorije, da se postigne zajednicki cilj, da se skinu ovi mafijasi s vlasti... ne! Ovdje ce se radije pisati traktati zasto ne treba uraditi nesto konkretno, ko se krije iza paravana, ko je sta pokrao, da li je na protestima bio neko ko nije ono za sta se predstavlja, je li se neko napio, je li trebalo ovako ili onako, sta su trebali reci ili uraditi samo da bi oni digli svoje cijenjeno demokratsko dupe, a samo par dana kasnije ce opet graktati kako bi oni i sta bi uradili. Laprdanje nam je postalo nacionalni sport, a glupost najizrazenija karakteristika!
Nemam vise zivaca. Zasluzujemo stvarno novi rat. Nista drugo. Sramota.
-
SoulSeeker
#346 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Jebi ga Dile, ovi se tek nakrali a ti bi dovodila nove.Dile wrote:hajmo ih rusitsnaga_znanja wrote:Drzavni udar?
- Cholina_Lokica
#347 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
ne ofiraj me, hocu da se kandidujemSoulSeeker wrote:Jebi ga Dile, ovi se tek nakrali a ti bi dovodila nove.Dile wrote:hajmo ih rusitsnaga_znanja wrote:Drzavni udar?
-
barby02
#348 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ima sjajnih postova. . nego nesto uvezujem:
prvo to sto je Mujezinovic bio u Gorazdu, navodno na nekom skupu SDA.
To mi je van pameti i bezobrazluk krajnjih granica. Ja njega ne varim, od kad mu facu vjdjeh , ali nastojim biti kulturna.
Zao mi naroda, pravih boraca, ovo je prestrasno. . na kraju, policija je 92. skidala sljemove i prelazila na stranu naroda. . . mogli su. .
U slucaju da pocne procesuiranje organizatora ili ljudi "upecanih" kamerom, ja mislim da se to ne smije dozvoliti jer Vladi je " dozvoljeno" mnogo vise. .
prvo to sto je Mujezinovic bio u Gorazdu, navodno na nekom skupu SDA.
To mi je van pameti i bezobrazluk krajnjih granica. Ja njega ne varim, od kad mu facu vjdjeh , ali nastojim biti kulturna.
Zao mi naroda, pravih boraca, ovo je prestrasno. . na kraju, policija je 92. skidala sljemove i prelazila na stranu naroda. . . mogli su. .
U slucaju da pocne procesuiranje organizatora ili ljudi "upecanih" kamerom, ja mislim da se to ne smije dozvoliti jer Vladi je " dozvoljeno" mnogo vise. .
- shlauf
#349 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Niko nije budala, jednom smo se izradili. A za koga da se ponovo bori ??????hanumica82 wrote:Ako dodje do novog rata ovdje se niko vise nece htjeti boriti....
Aleee aleeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
-
SoulSeeker
#350 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Nemoj tako, jer prije toga svakako treba evakuisati policiju. Oni su naši.bomba wrote:Ne da treba spalit zgradu nego treba i premijera i ostatak vlade zive spalit sa njom !