SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#326 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Toto »

Sramota i grehota za "sarajevski" cevap da ide trinaesta stranica teme a niko da bar copy/paste - a kamo li da napise- 10 recenica u slavu i cast cevapa kojeg prave u bas carsiji?? Ima li napisat sastojke i recept? Nakitit koji pasus o spremanju tako slavnog jela. Ima li esej napisat samo o tome po cemu je sarajevski cevap baš ćevap, dostojan jedne baš čarsije i bolji od ostalog dunjaluka? Nejma. Muk i tisina cevabdzijska odzvanja carsijskom kaldrmom.

Dzaba silni intereneti, fejzbuci, copy/paste alati. Cak ni šund-majstori, plagijatori i sverceri nejmaju sta nakacit u slavu tako "znamenitog" "brenda". Ovako ima smo neki telal panicar koji trci forumom i u strahu vice: "naaarrode, ooooo narode, pljuju po carsiji".

Od kuda tolika panika i strah jedne bas carsije na pojavu nekog seljaka iz unustrasnjosti koji na sred carsije izjavi da je travnicki cevap bolji od sarajaveskog i ode u prvu bascarsijsku ascinicu na porciju sarajevske pace, begove corbe - kojoj ime i dadose jer je dostojna plemickih titula, sahana i bas carsije, a za frustuka i puta u ubogu unutrasnost kupi kilo sarajevskog bureka, sahan ceten halve i jos jednom -od lakta- odmjeri sarajvskim cevabdzijama, kako je travnicki cevap bolji od sarajevskog, provincijski se cerekajuci u ocekivanju novog talasa panike cevabdzijsko-sodadzijskog esnafa.

Da je bascarsijski cevabdzijski esnaf jamila panika svjedoci i naslov ove teme koju nije nakacio neki papak iz provincije, nego nelegradjanin znakovitog bascarsijskog nadimka kurajber :lol:.

Cim neko panicno podize cijene svoje robe znaci samo da mu je roba nekonkurentna, pa mu bjeze musterije i propada biznis.
U koga se ufati red turista pred ducanom taj u vrijeme globalizma namah prelazi na ekonomiku velikog obima :lol: :lol: povecava serijsku prozivodnju, stanca 10 porcija cevapa u minuti, obara cijenu, da se ufati jos veci red i otvara lance ducana po cijeloj carevini.
Posto se nista od toga ne desava u carsiji, nego samo neki telal trci carsijom i panicari da fukara pljucka po carsiji, jasno je da je cevabdzijama prisjela soda bikarbona i lojava ovcetina :lol: :lol: i da je prica o kvalitetu travnickog cevapa istinita. :D

Nije sarajevskih cevabdzija strah travnickog cevapa i njegove konkurencije. Njih je najveci strah sarajevskih ascija i buregdzija. Nece bogati turista doc na Bascarsiju na travnicki cevap, vec na sarajevsku pacu, sarajevski burek begovu corbu, na hadzijski cevap i cevap sa dunjama.

Fast food je u propadanju. Dolazi vrijeme slow food hrane ..kasika je buducnost gastronomije a tu je bosanska kuhinja na konju. Ascije maksuzile.

Vec sad zamisljam madjarskog turistu koji ce na putu za Jadran internetom narucit da ga ceka cup bosanskog lonca da ga ceka u Zenici, plecka janjetine u Jablanici i pletara blatine u Pocitelju.
♥ Julianna ♥

#327 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ♥ Julianna ♥ »

Image
*mima*

#328 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by *mima* »

Jel ti sad lakse toto?
incognito071

#329 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by incognito071 »

Toto wrote:Sramota i grehota za "sarajevski" cevap da ide trinaesta stranica teme a niko da bar copy/paste - a kamo li da napise- 10 recenica u slavu i cast cevapa kojeg prave u bas carsiji?? Ima li napisat sastojke i recept? Nakitit koji pasus o spremanju tako slavnog jela. Ima li esej napisat samo o tome po cemu je sarajevski cevap baš ćevap, dostojan jedne baš čarsije i bolji od ostalog dunjaluka? Nejma. Muk i tisina cevabdzijska odzvanja carsijskom kaldrmom.

Dzaba silni intereneti, fejzbuci, copy/paste alati. Cak ni šund-majstori, plagijatori i sverceri nejmaju sta nakacit u slavu tako "znamenitog" "brenda". Ovako ima smo neki telal panicar koji trci forumom i u strahu vice: "naaarrode, ooooo narode, pljuju po carsiji".

Od kuda tolika panika i strah jedne bas carsije na pojavu nekog seljaka iz unustrasnjosti koji na sred carsije izjavi da je travnicki cevap bolji od sarajaveskog i ode u prvu bascarsijsku ascinicu na porciju sarajevske pace, begove corbe - kojoj ime i dadose jer je dostojna plemickih titula, sahana i bas carsije, a za frustuka i puta u ubogu unutrasnost kupi kilo sarajevskog bureka, sahan ceten halve i jos jednom -od lakta- odmjeri sarajvskim cevabdzijama, kako je travnicki cevap bolji od sarajevskog, provincijski se cerekajuci u ocekivanju novog talasa panike cevabdzijsko-sodadzijskog esnafa.

Da je bascarsijski cevabdzijski esnaf jamila panika svjedoci i naslov ove teme koju nije nakacio neki papak iz provincije, nego nelegradjanin znakovitog bascarsijskog nadimka kurajber :lol:.

Cim neko panicno podize cijene svoje robe znaci samo da mu je roba nekonkurentna, pa mu bjeze musterije i propada biznis.
U koga se ufati red turista pred ducanom taj u vrijeme globalizma namah prelazi na ekonomiku velikog obima :lol: :lol: povecava serijsku prozivodnju, stanca 10 porcija cevapa u minuti, obara cijenu, da se ufati jos veci red i otvara lance ducana po cijeloj carevini.
Posto se nista od toga ne desava u carsiji, nego samo neki telal trci carsijom i panicari da fukara pljucka po carsiji, jasno je da je cevabdzijama prisjela soda bikarbona i lojava ovcetina :lol: :lol: i da je prica o kvalitetu travnickog cevapa istinita. :D

Nije sarajevskih cevabdzija strah travnickog cevapa i njegove konkurencije. Njih je najveci strah sarajevskih ascija i buregdzija. Nece bogati turista doc na Bascarsiju na travnicki cevap, vec na sarajevsku pacu, sarajevski burek begovu corbu, na hadzijski cevap i cevap sa dunjama.

Fast food je u propadanju. Dolazi vrijeme slow food hrane ..kasika je buducnost gastronomije a tu je bosanska kuhinja na konju. Ascije maksuzile.

Vec sad zamisljam madjarskog turistu koji ce na putu za Jadran internetom narucit da ga ceka cup bosanskog lonca da ga ceka u Zenici, plecka janjetine u Jablanici i pletara blatine u Pocitelju.

Prijatelju, istinski i prijateljski savjet: poradi na pravopisu!
Bascarsija se pise zajedno s tim da je NA Bascarsiji a ne U.

Poz
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#330 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Toto »

incognito071 wrote:

Poz
veliko vi fala na ahbabskom sjetovanju
mada nejmam namjere vise da se bavim pravopisanijom
jamila me ova gastronomska faza :lol: :lol:
draze mi mezit jalan cevabdzije

tebi ako je do pravopisa ...jami tekst pa ga pravoprepisuj
ljetni dan do podne
meni ce plaho bit milo

kad si vec od ove gramaticke struke de nepismenima objasni kako nastade rijec Bascarsija, basbunar u travniku :lol:
po cemu se ona razlikue od carsija te kakoo jeoj priselenebtise ono bas

moram ti se zafaliti sto ne nadje nijedene druge mahane napisanome vec samo gramaticeke
to mi je milije vec da si mi platio porciju sajevskog soda cevapa

poz
VjecitiStudent

#331 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

Je li iko probao ubaciti sarajevski soda-cevap u vodu?
Jel' voda puno pjeni?
:D
Neelix

#332 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Neelix »

Toto wrote: U koga se ufati red turista pred ducanom taj u vrijeme globalizma namah prelazi na ekonomiku velikog obima :lol: :lol: povecava serijsku prozivodnju, stanca 10 porcija cevapa u minuti, obara cijenu, da se ufati jos veci red i otvara lance ducana po cijeloj carevini.
.
koja gomila lazi :) kad si ti zadnji put bio u sarajevu?

prvog januara ! sam cevape jeo u mrkvi, u BASTI ispred objekta, i to samo zato sto NIGDJE drugo nije bilo mjesta. prije dvije sedmice sam POLA SATA cekao ispred petice, i na kraju odustao od cevapa. nije bas da je panika.
vratnik

#333 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vratnik »

Ja samo ne znam da li sam ja na ovoj temi dio nekog marketingskog eksperimenta.. Nesto ala making a brand... (mima i Toto, ako to vec niste, potrazite termin brand manager..)
Ehm, nadati se da nije tako. A sad stvarno da se vratimo temi sarajevski cevap i cijena istog. Evo uvodni tekst,:

kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
Mr. Meho

#334 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Mr. Meho »

Iskreno, bez imalo zelje da se mijesam u vase regionalno, gradjansko/malogradjanske frustracije, u zadnje vrijeme kad pojedem cevape na Carsiji (svi su u 5 deka, nikakva razlika), cijeli dan me muce, ne mogu se svariti kako treba. Ranije nije bilo tako. S travnickim nikad nisam imao tih problema.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#335 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ladyblue18 »

:-) :-) Hajd se sad fino vratite i procitajte naslov teme!
vratnik

#336 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vratnik »

Mr. Meho wrote:Iskreno, bez imalo zelje da se mijesam u vase regionalno, gradjansko/malogradjanske frustracije, u zadnje vrijeme kad pojedem cevape na Carsiji (svi su u 5 deka, nikakva razlika), cijeli dan me muce, ne mogu se svariti kako treba. Ranije nije bilo tako. S travnickim nikad nisam imao tih problema.
mislim da ce vase izglaganje doprinijeti smirivanju situacije.
vozač

#337 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vozač »

Toto wrote:
incognito071 wrote:

Poz
veliko vi fala na ahbabskom sjetovanju
mada nejmam namjere vise da se bavim pravopisanijom
jamila me ova gastronomska faza :lol: :lol:
draze mi mezit jalan cevabdzije

tebi ako je do pravopisa ...jami tekst pa ga pravoprepisuj
ljetni dan do podne
meni ce plaho bit milo

kad si vec od ove gramaticke struke de nepismenima objasni kako nastade rijec Bascarsija, basbunar u travniku :lol:
po cemu se ona razlikue od carsija te kakoo jeoj priselenebtise ono bas

moram ti se zafaliti sto ne nadje nijedene druge mahane napisanome vec samo gramaticeke
to mi je milije vec da si mi platio porciju sajevskog soda cevapa

poz
toto, sereš ko foka, pričaš o stvarima koje nemaju veze sa temom koju je neko pokrenuo, bez veze laprdaš o travniku i o omalovažavanju svega što je sarajevsko, palamudiš i ismijavaš ljude kad ti skrenu pažnju na određene stvari što je samo dokaz da si prilično upaljen komentarima o cijeni ćevapa. normalno da ima zluradih komentara, ali to ti ne daje za pravo da generalizuješ, pogotovo ne na ovako šupački način kako ti to radiš.
uzgred, de matere ti pojasni mi te tvoje ćevape sa dunjama, tolike godine živim ovdje a još nikad nisam čuo za tu gastronomsku kategoriju. :lol:
vratnik

#338 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vratnik »

Tema, zdravo.
Lady, mandali. Dotakli smo dno, a nismo se ni dotakli teme.
:run:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#339 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ladyblue18 »

:-) ja vas fino upozorila, vi nista.

Kljuc, da ne bi bilo banova, a kandidata vec sada ima.
Locked