Novi_Nick wrote:zavrzlama wrote:Problem Dodika a opcenito i srpske politike u BIH bi se moglo oslikati ovako..
Srpska politika se vodi tezom da je: zelja sa secesijom i ogroman broj BIH srba koji podrzavaju secesjiju, dovoljan argument da se ista sprovede i dobije medjunarodna podrska.....
Dok se zaboravlja da po Ustavu BIH entiti nemaju pravo na secesiju...da je rs geografskim polozajem i ljudstvom u teskom stanju....da MZ ne zeli podjelu BIH,da snage odane BIH bi vojno branili pokusaj rasturanja zemlje itd...
I da MZ ne zeli teritorijalnu podjelu BiH ja mislim da ce oni ipak stati na stranu Srbije i njihovog satelita (RS) i Hrvatske i njihovog satelita (HB) jer im je lakse zadovoljiti Srbiju i Hrvatsku i staviti Bosnjake i ono malo teritorije od 23% pod njihovu aneksiju nego se beskonacno zezati ili stati na stranu slabijeg a to su Bosnjaci.
Drugo isto tako mislim da su Bosnjacki politicari izgubili kredibilitet kod MZ svojom nikakvom, ne profesionalnom politikom i agresivnim uplitanjem religije u Bosnjacku politiku i u sve svere civilnog zivota.
I trece ono najvaznije sto zaboravljas je da se politicki predstavnici Bosnjaka, Srba i Hrvata mogu kad tad dogovoriti o teritorijalnoj podijeli i tu MZ ne moze vise nista uraditi. Jos je ostalo samo da u novom Ustavu Bosnjaci pristanu i legalizuju RS i onda se odmah ide najvjerovatnije izmedju Bosnjaka, Srba i Hrvata na definitivnu podjelu BiH.
MZ ne zeli podjelu BIH..da je zeljela mogla je to uraditi u Dejtonu i spasiti se x milijardi dolara koje je ulozila u BIH,iz razloga da ne dodje do podjele BIH..jer BIH, iako se podijeli nece entitetske granice biti granice te podjele...a podjela BIH znaci stvaranje muslimanske drzave u centru evrope,jacanju ruskog faktora i granicu velike srbije na duzini od 400 kilometara sa Hrvatskom...baka sa kolacima i podjelom BIH je prosla...natalitet i vrijeme ce uciniti svoje..