Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kiky wrote:
bojim se da po starom običaju britanija trpa nos gdje joj nije mjesto i koristi slučaj za svoje prljave muljevine po balkanu ...
od takvih je bosna uvijek imala problema ...
"Analiticari", ne lupajte toliko, pliz, sto ukljucuje i vjecito-lupajuceg tunjavog akademika.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1135207.html Israel confirms U.K. arrest warrant against Livni Britain pledged Tuesday to reform the peculiar legal power that lets judges order the arrest of visiting politicians and generals - a threat currently focused on Israeli visitors that, one day, might be invoked against Barack Obama or Vladimir Putin.
kiky wrote:pravo pitanje je: " šta je sljedeče ? " .......
da se to pitanje postavilo poslije jurišića daleko bi bolje danas stojali ili bi diplomatija imala neki odgovor na hladni rat iz
srbije ...
međutim, desi se upravo naše tipično: " jebe me se, ne ganjaju mene !! " ....
tu je i međusobna mržnja jer su neki izašli iz rata sa milionima neko bez ičega pa je sad ona zlurada: " e heto mu " ...
zato ima više onih koji se raduju ganićevoj nesreči ...
zato smo tu gdje jesmo ...
glupi bosanci ...
U tome je i najveci problem. Cetnici su u agresiji isli od sela do sela, od grada do grada , napadali , klali , palili a da nije postojala neka sistematska odbrana vec je sve bilo : " Samo neka mene ne dira" a kad i na takve dodze red onda je vec kasno. Tako i sada, opet idu redom, od jednog do jednog a ostali : " Samo neka mene ne dira" pa kad se dodze na red onda je kasno. Da se isti dan kad je Jurisic uhapsen pocelo aktivno da radi da se on spasi i onemoguci isti postupak danas bi bilo manje rizika i za ostale. Ali dok je doslo iz gu*ice u glavu je vec sve uzelo previse maha. Kontam samo kad se guzonje ovako ponasaju kad znaju da se njima sprema omca oko vrata kako ce se ponasati kad cetnici krenu ponovo prvo na povratike pa onda i na ostale ? Opet je doslo : " U se i u svoje kljuse " a politicari ko muhe bez glave i to sve jer im mi to dopustamo . I opet se ponavlja ona stara: " Narod ima onakve vodze kakve je i zasluzio ". Nije zmija kriva sto je zmija vec je kriv onaj koji dopusti da ga ista opet ujede .
Proslo je ovo sa Jurisicem bez posljedica po Srbiju ako prodje i sa Ganicem ko je sljedeci...
Ne moze dzelat suditi zrtvi nema to nikakve veze sa vilama mozda i mene sutra uhapse jes da sam bio premlad za rata al ko me jebe svakako imam dvije neplacene kazne za parking.
Srbija i domaci kvislinzi su u ofanzivi a to rade uvijek kad im se moze.Vezali su oni i unproforce za bandere pa se smirise kad su dobili po labrnji nezalost cini se da je to jedini nacin na koji se moze sa velikosrbima.
Ilija Jurisic osudjen na 12 godina zatvora i plus mu natovarili neke sudske troskove pored svega toga,covjek neduzan zaglavi gdje i zaglavi,tad se u drzavi niko nije udostojio da se pokrene nesto u vezi toga,da se spasi BiH gradjanin od agresorske politike,samo mogu zahvaliti Komsicu koji sam nije mogao nista znacajno da uradi al je pokusao,tek sad kad je Ejup uhvacen dize se tolika pompa i protesti,ko da smo 2 razlicita svijeta a ne u jednoj drzavi.
Host wrote:Ilija Jurisic osudjen na 12 godina zatvora i plus mu natovarili neke sudske troskove pored svega toga,covjek neduzan zaglavi gdje i zaglavi,tad se u drzavi niko nije udostojio da se pokrene nesto u vezi toga,da se spasi BiH gradjanin od agresorske politike,samo mogu zahvaliti Komsicu koji sam nije mogao nista znacajno da uradi al je pokusao,tek sad kad je Ejup uhvacen dize se tolika pompa i protesti,ko da smo 2 razlicita svijeta a ne u jednoj drzavi.
od sinoc razmisljam o ovom hapsenju
razmisljam kako mu "pristupiti"
da li da mu pristupim sa stanovistva "ima Boga", sto znaci da je lopov uhapsen, mada ne za kriminal koji je pocinio ali mu je ipak u neku ruku vraceno (delozacija, mislim da se covjek zove Slobodna, legalnog nasljednjika vile u kojoj je sada dom ganicevih)
ili mu trebam pristupiti kao jos jedan atak na BiH, od strane Srbije
Mislim da cu ipak uzeti u razmisljanje ovaj drugi pristup, jer je doticni tada bio u drzavnom organu, drzave koja je priznata u UN i EU i koja je inace u svijetu priznata, hapsenje njega kao ratnog clana predsjednistva
Znaci ja na ganicevo hapsenje gledam kao atak na BiH, samar svim bosnjacima, gazenje borbe za goli zivot i opstanak mogao bi jos nabrajati, znaci gazanje svega onoga sto zapad smatra pelmenitim i ljudskim.
E sad, za ovakav odnos VB i ostatka "civilizovanog demokratskog" svijeta prema BiH, nije kriva srbija ni EU ni OHR ni KOS ni cetnici ni ustase
za ovakav odnos su krivi politicari iz reda bosnjackog naroda, neko je vec napisao na politickim pozicijama nisu sposobni nego podobni tako, da me to i ne cudi
A sta me najvise "boli", pa ima jedan ILIJA JURUSIC, on osudjen i niko nista, osim Zeljke i nekih blagih osuda s njegove strane, a za ganica se sve diglo, jos jedan dokaz koji smo licemjeri, busamo se u prsa koliko smo multikultimultikurci a kada "nas" zaglavi dize se sveopsta uzbuna, zato bi volio vidjeti da doticni zavrsi kao i Ilija, pa valjda ce nekada doci narodu iz guzice u glavu, jer, neko vec reec, jucer ilija, danas ganic, sutra ti
ovdje nije kriva ni srbija, ja znam sta meni misle preko drine (nista dobro), tako da je od njih i za ocekivati ovakav potez, ma od njih ocekujem jos jednu agresiju, niste me od njih ne iznenadjuje, ljudi rade svoj posao
a sto se ti ce tog sporazuma iz 1900neke, pa to je zato sto VB nema pisani ustav, VB svoje prevne norme izvalici iz sporazuma, prijasnjih presuda, prijasnjih sudskih procesa, medjunarodnih konvencija itd itd, zabravio sam tacan termin za takvo uredjenje, ima ovdje i pravnika pa ce to oni bolje objasniti
p.s. u neku ruku mi drago sto se sranje u ruandi desava u izbornoj godini, ovo moze biti dobar predizborni moto
Host wrote:Ilija Jurisic osudjen na 12 godina zatvora i plus mu natovarili neke sudske troskove pored svega toga,covjek neduzan zaglavi gdje i zaglavi,tad se u drzavi niko nije udostojio da se pokrene nesto u vezi toga,da se spasi BiH gradjanin od agresorske politike,samo mogu zahvaliti Komsicu koji sam nije mogao nista znacajno da uradi al je pokusao,tek sad kad je Ejup uhvacen dize se tolika pompa i protesti,ko da smo 2 razlicita svijeta a ne u jednoj drzavi.
Postoji jedna velika razlika u ova dva slucaja - Jurisic je uhapsen u Beogradu, a Ganic na 'neutralnom' terenu.
dr.Gonzo wrote:Je li nekome mozda palo na pamet da je Ganic zaista kriv za ono sto ga optuzuju, barem u nekoj mjeri? Ja situaciju ne poznajem dovoljno dobro, ali ne vidim razlog zbog koga bi tu opciju u startu trebalo odbaciti.
Halo ba, sta radi JNA U SArajevu i to puca i pokusava zauzeti grad i predsjednistvo ?
Ovi sto su prezivjeli u sustini trebaju Ganica ljubiti u guzicu.
PO svim pravilima trebali su biti na dugogodisjnoj robiji.
dr.Gonzo wrote:Je li nekome mozda palo na pamet da je Ganic zaista kriv za ono sto ga optuzuju, barem u nekoj mjeri? Ja situaciju ne poznajem dovoljno dobro, ali ne vidim razlog zbog koga bi tu opciju u startu trebalo odbaciti.
Halo ba, sta radi JNA U SArajevu i to puca i pokusava zauzeti grad i predsjednistvo ?
Ovi sto su prezivjeli u sustini trebaju Ganica ljubiti u guzicu.
PO svim pravilima trebali su biti na dugogodisjnoj robiji.
da li su procesuirani teroristi koji su kidnapovali predsjednika?
da li je jna po dogovoru sa tehnikom i oružjem napustila bih?
da li su hag i sud bih odbacili optužbe za ovaj slučaj?
šta rade organi bih na ovom slučaju ?
Zaista je vrijeme da se naši sudovi pozabave Dobrovoljačkom.
Da nam ne bi oni koji su nas napadali i klali krojili i dalje sudbinu.
Treba dati odgovore na sljedeća pitanja:
-Da li je tačno da je bio dogovoren izlazak samo Kukanjca ali ne i vojske?
-Ko je prvi otvorio vatru?
-Da li je Predsjedništvo imalo efektivnu kontrolu nad svim oružanim formacijama tada u gradu?
Pored ovoga, treba rasvijetliti i ulogu Zaima Backovića (Zagi) u svemu tome. Na jednom snimku se vidi kako on uzvikuje da niko neće proći i da on ne benda naredbe Predsjedništva.
Pored toga, na onom snimku gdje je Jovan Divjak, da li mi se čini ili je ono na transporteru Caco?
Dakle, da nam koljači ne bi krojili sudbinu, ovo pod hitno treba rasvijetliti a ne da nam se naši banditi podvlače pod formu patriotizma kako bi sakrili svoju odgovornost.
Ako mu treba suditi za vilu koju posjeduje ili slicno, to se treba desiti na nasem sudu i ne mijesati sa ovim sto se dogadja sada.
Kada cemo nauciti da se ujedinimo ?
Da opet sutra pocne rat, hocemo li isto postupiti kao danas ? Neka ovaj komsija mi parkirao na moje mjesto, neka ga cetnici smaknu... İh a ovaj lopov se obogatio u dijaspori, neka i njega smaknu.
Hoce li nam to biti stav ? İli cemo reci ''Ne, dovoljno smo naucili iz 92'e godine'' pa shvatiti da jedan narod se mora ujediniti i tako reagovati ?..
İ ne same 92'e godine, vec i nakon rata stavovi srpskih vlasti mnogo nam toga govore, ako znamo slusati. Suprotno od onoga kako smo bili slijepi prije.
Ne kazem ''Hajmo zaratiti''. Ali brate dragi, makar ne dati na svoje. Nemamo zastave, nemamo himne, drzavu napola nesto ko i nista... İ opet ne zelimo progledati.
Bivši bh. veleposlanik u Londonu: Ono što su uradili Englezi naprosto smrdi!
Prije svega 10-tak godina srbijansko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv tadašnjeg britanskog premijera Tonyja Blaira, ali i ostalih lidera "NATO agresora" poput Billa Clintona, Gerharda Schrödera i još 17 drugih osoba - no tada nikome razumnom u svijetu nije padalo na pamet da postupa prema zahtjevima za uhićenje koji su stizali iz Beograda niti da ozbiljno shvaća beogradske optužnice, koje su bile očito u funkciji obrane Miloševićeve politike.
Nije popularno ljepiti ali mi se ne prericava sta je Filipvi izjavio.
Gdje na internetu mogu naci vise o ovoj optuznici?
bambinas wrote:Ako mu treba suditi za vilu koju posjeduje ili slicno, to se treba desiti na nasem sudu i ne mijesati sa ovim sto se dogadja sada.
Kada cemo nauciti da se ujedinimo ?
Da opet sutra pocne rat, hocemo li isto postupiti kao danas ? Neka ovaj komsija mi parkirao na moje mjesto, neka ga cetnici smaknu... İh a ovaj lopov se obogatio u dijaspori, neka i njega smaknu.
Hoce li nam to biti stav ? İli cemo reci ''Ne, dovoljno smo naucili iz 92'e godine'' pa shvatiti da jedan narod se mora ujediniti i tako reagovati ?..
İ ne same 92'e godine, vec i nakon rata stavovi srpskih vlasti mnogo nam toga govore, ako znamo slusati. Suprotno od onoga kako smo bili slijepi prije.
Ne kazem ''Hajmo zaratiti''. Ali brate dragi, makar ne dati na svoje. Nemamo zastave, nemamo himne, drzavu napola nesto ko i nista... İ opet ne zelimo progledati.
tako nekako, nije sad u pitanju vila q... palci vec nesto puno vise, prvo Ilija sad on a sutra ko zna ko..kroz njih se vidi kakav je odnos srbije prema BiH i sta se pokushava napakovati..a britanci pa nema vecih g****a od njih
kijameta wrote:
Pitas kako ga Engleska moze isporuciti Srbiji
Ili si jako zlonamjeran ili si jako naivan. Iz aviona se vidi da je to cisto politicka a ne pravna odluka. Jer Srbija je imala ili jos ima podignutu optuznicu protiv Blaira i protiv Clintona,pa u tom slucaju Engleska nije postupila 'pravno i po zakonu'.
Srbija je u ovom slucaju podnijela nalog za izrucenje, sto se nije desilo u slucaju optuznice protiv Clintona.
Israel confirms U.K. arrest warrant against Livni
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1135207.html
Britain pledged Tuesday to reform the peculiar legal power that lets judges order the arrest of visiting politicians and generals - a threat currently focused on Israeli visitors that, one day, might be invoked against Barack Obama or Vladimir Putin.
Ministar spoljnih poslova Izraela Tzipi Livni, nakon ovog dogadjaja, NIKADA nije posjetila Veliku Britaniju.
Treba nama ovo... Licno nisam fan Ejupa Ganica kao ni jednog aktuelnog politicara, ALI... Ovo nije napad na Ganica, ovo je napad na BIH! Ista stvar je bila i sa Jurisicem ali nazalost niko prstom nije mrdnuo sto ide na teret drzave. I opet zaboravljate na nasu tuzbu protiv Srbije koja je pala iskljucivo zbog nesposobnosti i korumpiranosti nasih ljudi i politicara!!
Dakle, olako smo propustali sanse koje su nam se nudile a "drugi" su ih pametno koristili. Kao i obicno igramo na kartu "nece svijet dopustiti jer nije lijepo, posteno, ljudski itd"... E pa znate sta? Hoce, jer je vec jednom dopustio!
Zato prestanite kukati! I slazem se da prvo moramo POMESTI nasu gamad koja je propustila prilike da BIH bude normalna drzava (nemojte da nabrajam, spisak je podugacak) a onda se okrenuti ostalima... Samo NARODE MOJ, IZADJITE NAPOLJE a nemojte sjediti u svojim domovima i ocekivati da neko drugi to odradi umjesto vas!!
kijameta wrote:
Ili si jako zlonamjeran ili si jako naivan. Iz aviona se vidi da je to cisto politicka a ne pravna odluka. Jer Srbija je imala ili jos ima podignutu optuznicu protiv Blaira i protiv Clintona,pa u tom slucaju Engleska nije postupila 'pravno i po zakonu'.
Srbija je u ovom slucaju podnijela nalog za izrucenje, sto se nije desilo u slucaju optuznice protiv Clintona.
Britain pledged Tuesday to reform the peculiar legal power that lets judges order the arrest of visiting politicians and generals - a threat currently focused on Israeli visitors that, one day, might be invoked against Barack Obama or Vladimir Putin.
Ministar spoljnih poslova Izraela Tzipi Livni, nakon ovog dogadjaja, NIKADA nije posjetila Veliku Britaniju.
Ja ne znam odkuda ti znas da li je Srbija podnijela nalog za izrucenje Clintona i Blaira ali recimo da je podnijela,sta mislis da li bi Engleska privela i izrucila Blaira i Clintona . Hapsenje i nehapsenje Ganica je cisto politicka odluka. Engleska je sila 1 u svijetu i moze da uradi sta hoce,ima apsolutnu suverenost i ovime pokazuje jasno na cijoj je strani u balkanskom sporu.
kijameta wrote:
Ja ne znam odkuda ti znas da li je Srbija podnijela nalog za izrucenje Clintona i Blaira ali recimo da je podnijela,sta mislis da li bi Engleska privela i izrucila Blaira i Clintona . Hapsenje i nehapsenje Ganica je cisto politicka odluka. Engleska je sila 1 u svijetu i moze da uradi sta hoce,ima apsolutnu suverenost i ovime pokazuje jasno na cijoj je strani u balkanskom sporu.
kijameta wrote:
Normalno da im je Srbija malo vise bitna od Bosne.
Vece trziste, zemlja veze, ali mislim da u sutini ih boli ona stvar, ljudi samo rade svoj posao, da im sutra ne bi nabio neko na nos, sto ne uradiste....
VjecitiStudent wrote:
A da prvo procitas gore citirani clanak u cjelosti? Jel vi uopste mozete shvatiti da u svijetu postoji pokoja drzava u kojoj su sud i vlast odvojeni jedni od drugih?
Da podvucem jos jednom:
Lawyers working with Palestinian activists in recent years have sought the arrest of senior Israeli civilian and military figures under terms of universal jurisdiction. This ill-defined legal concept empowers judges to issue arrest warrants for visiting officials accused of war crimes in a foreign conflict.
Their latest target is Tzipi Livni, Israel's former foreign minister and current opposition leader, who staunchly defends Israel's offensive against Hamas in the Gaza Strip. Israel's government confirmed on Tuesday that Livni canceled a planned London trip this month after her office received news of a secretly issued arrest warrant awaiting her arrival.
Last edited by VjecitiStudent on 02/03/2010 11:20, edited 1 time in total.
Brisbane wrote:
Normalno da im je Srbija malo vise bitna od Bosne.
Vece trziste, zemlja veze, ali mislim da u sutini ih boli ona stvar, ljudi samo rade svoj posao, da im sutra ne bi nabio neko na nos, sto ne uradiste....
VB ima pravo da bira s kim ce da bude u talu. Samo i mi imamo pravo da ih onda prozivamo fasistima ako oni podrzavaju fasisticke rezime poput onog u Srbiji i pc-u.