I u ovakvoj ligi po vama bi naši bili kanta za napucavanje.Široki Brijeg
Borac Banja Luka
Željezničar
Sarajevo
Crvena Zvezda
Partizan
Vojvodina
Spartak Subotica
Dinamo Z.
Cibalia
Šibenik
Karlovac
Koper
Maribor
Renova
Rabotnički
Rudar
Budućnost
Regionalna liga Ex-Yu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#326 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Liga po trenutnom stanju na tabelama... BiH, Hrv, Srb x4, Slo, Mak, CG x2

- cyprus
#327 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Did I understand well? BiH 4 predstavnikaelSaik wrote:Liga po trenutnom stanju na tabelama... BiH, Hrv, Srb x4, Slo, Mak, CG x2
Borac Banja Luka
Željezničar
Sarajevo
Crvena Zvezda
Partizan
Vojvodina
Spartak Subotica
Dinamo Z.
Cibalia
Šibenik
Karlovac
Koper
Maribor
Renova
Rabotnički
Rudar
Budućnost![]()
edit: vidjeh da smo ipak pretekli Sloveniju po UEFA-inom koeficijentu. Ali svejedno i dalje ne vidim opravdan razlog zašto bismo imali isto predstavnka kao i Srbija, a čak duplo više od Slovenije i Makedonije, kada su nam lige tu negdje
-
elSaik
#328 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Imali smo prije rata. Ne vidim razlog da nemamo i poslije.cyprus wrote:Did I understand well? BiH 4 predstavnikaelSaik wrote:Liga po trenutnom stanju na tabelama... BiH, Hrv, Srb x4, Slo, Mak, CG x2
Borac Banja Luka
Željezničar
Sarajevo
Crvena Zvezda
Partizan
Vojvodina
Spartak Subotica
Dinamo Z.
Cibalia
Šibenik
Karlovac
Koper
Maribor
Renova
Rabotnički
Rudar
Budućnost![]()
![]()
Slovenija po svim koeficijentima ima jaču ligu i duplo manje predstavnika?
![]()
edit: vidjeh da smo ipak pretekli Sloveniju po UEFA-inom koeficijentu. Ali svejedno i dalje ne vidim opravdan razlog zašto bismo imali isto predstavnka kao i Srbija, a čak duplo više od Slovenije i Makedonije, kada su nam lige tu negdje
edit_ Češka je 18., a Slovačka 23. na rankingu, pa će opet Česi imati duplo više svojih timova u eventualnoj zajedničkoj ligi.
-
mostarac
#329 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Troskovi igranja regionalne lige u zemljama u kojima je rat i poceo na stadionima prevazilaze ekonomsku opravdanost igranja iste i u skladu s tim ista nece biti ni formirana.
Cijena igranja jedne takve utakmice je veca nego cijena igranja bilo koje druge utakmice na svijetu iz jednostavnog razloga, a to je da mogucnost izbijanja eventualnog sukoba nije suzena samo na jedan grad ili stadion nego na cijelu dionicu puta izmedju dva mjesta u kojima se igraju utakmice. Igranje takve lige bi kostalo vise nego Liga prvaka, a bojim se da tako jakih sponzora u zemljama na balkanu nema i jos dugo ih nece ni biti.
Igrati utakmice bez gostujucih navijaca po UEFA pravilniku nije moguce osim ako isti nisu kaznjeni, tj. nije moguce zabraniti dolazak gostujucim navijacima.
Tu ce se negdje i zavrsiti prica o regionalnoj ligi. Ekonomski je neopravdana i proizvela bi ogromne finansijske gubitke svim ucesnicima i drzavama iz kojih se klubovi u njoj takmice.
Cijena igranja jedne takve utakmice je veca nego cijena igranja bilo koje druge utakmice na svijetu iz jednostavnog razloga, a to je da mogucnost izbijanja eventualnog sukoba nije suzena samo na jedan grad ili stadion nego na cijelu dionicu puta izmedju dva mjesta u kojima se igraju utakmice. Igranje takve lige bi kostalo vise nego Liga prvaka, a bojim se da tako jakih sponzora u zemljama na balkanu nema i jos dugo ih nece ni biti.
Igrati utakmice bez gostujucih navijaca po UEFA pravilniku nije moguce osim ako isti nisu kaznjeni, tj. nije moguce zabraniti dolazak gostujucim navijacima.
Tu ce se negdje i zavrsiti prica o regionalnoj ligi. Ekonomski je neopravdana i proizvela bi ogromne finansijske gubitke svim ucesnicima i drzavama iz kojih se klubovi u njoj takmice.
-
mostarac
#330 Re: Regionalna liga Ex-Yu
a izmedju ostalog hrvatska je morala da angazuje i avijaciju u svrhu organizacije utakmice. Super jeftina zajebancija za svakih 7 danaburek_in_space wrote:I shta zhelish reci sa ovim da kosharka i fudbal nisu isti?!hz__semir wrote:
Kao sto kosarka nije jednako fudbal, tako ni dvorana nije jednako stadion.
I uostalom, okrsaji Zvezde i Partizana ili Dinama i Hajduka nisu nista manje opasni od bilo kojeg okrsaja izmedju srpskog, hrvatskog ili bosanskog kluba. I tamo bi bilo mrtvih glava da policija nije organizovana. Kako god moze proteci derbi na Poljudu ili Maksimiru bez problema, tako bi i bilo koja utakmica izmedju eks-ju klubova mogla proci.
Uostalom rekoh u svom prvom postu na ovoj temi, Zvezda je prije par godina gostovala u Zaprešiću (skoro pa predgrađe Zagreba), došlo ih je oko 2.000 pa nikome dlaka s glave nije falila.
Mislish da meni to nije jasno?!
Ne znam koliko pratish deshavanja na navijachkoj sceni Balkana, ali ovo shto govorish za derbi utakmice izmedju Zvezde i Partizana konkretno, nije tachno. A znash zashto?! Zato shto se sada organizuju prepadi i sachekushe na drugim lokacijama.
Gostovala Zvezda jednom i nikad vishe u istom tom Zapreshicu, a ogromnu vecinu chinili navijachi iz Vukovara.
-
elSaik
#331 Re: Regionalna liga Ex-Yu
u Grčkoj zabranjeno gostujućim navijačima dolazak na stadione. Makar tako reče Coca u posljednjem intervjuu. Nepoznanica mi je to.mostarac wrote:Troskovi igranja regionalne lige u zemljama u kojima je rat i poceo na stadionima prevazilaze ekonomsku opravdanost igranja iste i u skladu s tim ista nece biti ni formirana.
-
udrch
#332 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ovu ligu treba što je prije ukinuti
..
Zaratiće se opet, jebo vas liga..
Zaratiće se opet, jebo vas liga..
- jeza u ledja
#333 Re: Regionalna liga Ex-Yu
To samo vazi za tekucu proljetnu polusezonu, ne znam je li vezano za neki konkretan incident. Moguce da ima veze sa krizom u Grckoj.elSaik wrote: u Grčkoj zabranjeno gostujućim navijačima dolazak na stadione. Makar tako reče Coca u posljednjem intervjuu. Nepoznanica mi je to.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#334 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Široki Brijeg
Borac Banja Luka
Željezničar
Sarajevo
Crvena Zvezda
Partizan
Vojvodina
Spartak Subotica
Dinamo Z.
Cibalia
Šibenik
Karlovac
Koper
Maribor
Renova
Rabotnički
Rudar
Budućnost
Ma bili bi odmah tu negdje iza stare "velike cetvorke"
Borac Banja Luka
Željezničar
Sarajevo
Crvena Zvezda
Partizan
Vojvodina
Spartak Subotica
Dinamo Z.
Cibalia
Šibenik
Karlovac
Koper
Maribor
Renova
Rabotnički
Rudar
Budućnost
Ma bili bi odmah tu negdje iza stare "velike cetvorke"
-
LongDong
#335 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Koliko ja znam Aek, Olympiakos, Pao, Aris, Paok i Iraklis ne smiju da imaju gostujuće navijače kad igraju međusobno. To je tako već nekoliko sezona. E jedino kad je finale kupa na Olimpijskom stadionu, onda mogu biti dvije navijačke grupe na stadionu.jeza u ledja wrote:To samo vazi za tekucu proljetnu polusezonu, ne znam je li vezano za neki konkretan incident. Moguce da ima veze sa krizom u Grckoj.elSaik wrote: u Grčkoj zabranjeno gostujućim navijačima dolazak na stadione. Makar tako reče Coca u posljednjem intervjuu. Nepoznanica mi je to.
- jeza u ledja
#336 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ma procitah ovo kad sam svrljao po sajtu Panionisa.LongDong wrote:Koliko ja znam Aek, Olympiakos, Pao, Aris, Paok i Iraklis ne smiju da imaju gostujuće navijače kad igraju međusobno. To je tako već nekoliko sezona. E jedino kad je finale kupa na Olimpijskom stadionu, onda mogu biti dvije navijačke grupe na stadionu.jeza u ledja wrote:To samo vazi za tekucu proljetnu polusezonu, ne znam je li vezano za neki konkretan incident. Moguce da ima veze sa krizom u Grckoj.elSaik wrote: u Grčkoj zabranjeno gostujućim navijačima dolazak na stadione. Makar tako reče Coca u posljednjem intervjuu. Nepoznanica mi je to.
- 1987
#337 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Regionalna liga je ideja čelnika pojedinih klubova iz EX YU,a samo u postizanju jedinog cilja a to je VELIKA ZARADA!!!!! Mislim da baš ljudima koji su učestvovali u ratu,bili na frontu,nije do gledanja Zvezde i Partizana.
Bice zabrana dolaska za gostujuce navijače!!!!Naravno zna se zbog čega,al nikad to nece moc sprjeciti ,jer ce ti navijaci doci,individualno,bez klubskih obilježja.Udari,otmi,razbi i bježi,u takvim okršajima bice više belaja, nego da dodju navijači organizovano.
NE!
Bice zabrana dolaska za gostujuce navijače!!!!Naravno zna se zbog čega,al nikad to nece moc sprjeciti ,jer ce ti navijaci doci,individualno,bez klubskih obilježja.Udari,otmi,razbi i bježi,u takvim okršajima bice više belaja, nego da dodju navijači organizovano.
NE!
-
detroit-mercy
#338 Re: Regionalna liga Ex-Yu
\cyprus wrote:Platini je raspustio samu organizaciju G14 tvrdeći da je elitistička, a da dozvoli ovim ligama da se okrupnjavaju.
Oni koji imaju 4 predstavnika u Ligi Prvaka, imaju ih zato što su rezultatima to ostvarili, a ne zato što je Bogom dato tako. Ako rezultati tih država opadnu, opast će i broj njihovih predstavnka.
Uspostavljanje elitnih regionalnih liga uništava smisao evropskih takmičenja. Fudbal svake države se karakteriše državnom reprezentacijom i državnom ligom. Ako ste za ujedinjavanje liga, da li ste i za ujedinjavanje reprezentacija? Ono čisto da se može parirat najjačima, da nam plasman na prvenstvo ne bude misaona imenica![]()
![]()
Još jednom da ponovim: za EX YU ligu jesam 100%, ali tek onda kad Jugoslavija ponovo bude jedna država.
Tu se varas, oni sto imaju cetiri predstavnika imaju ih zato sto je tu skrcana vecina love koja se vrti u futbalu. Ova liga sampiona je daleko od one kada je jedna Steaua ili Zvezda mogla da bude sampion, taj film se vise nece gledati. Jedino ukoliko neki Ruski ili Arapski milijarder kupi Zvezdu ili neki drugi klub i odluci da od njega napravis sampionski tim. Dobar primjer Celzi.
-
mostarac
#339 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Mislim da je grcka izuzetak. Ovo govorim jer se u Mostaru cesto poteze to pitanje i onda je bilo tumacenje pravila UEFA-e koja kaze da se gostujucim navijacima mora omoguciti odlazak na stadion. To je uvijek problem oko Veleza i Zrinjskog. Jedino ako se klubovi drugacije dogovore, ali to onda nema smisla i u konkretnim slucajevima regionalne lige bi donijelo jos vece probleme.elSaik wrote:u Grčkoj zabranjeno gostujućim navijačima dolazak na stadione. Makar tako reče Coca u posljednjem intervjuu. Nepoznanica mi je to.mostarac wrote:Troskovi igranja regionalne lige u zemljama u kojima je rat i poceo na stadionima prevazilaze ekonomsku opravdanost igranja iste i u skladu s tim ista nece biti ni formirana.
Ne znam, ali troskovi te lige bi daleko premasili njenu zaradu i pomislite samo koliko bi kostao odlazak BBB u Skopje na tekmu, a Srbija ni kriva ni duzna mora da obezbjedi put i sve tako u krug sa svim zemljama. Ne mislim da je to u situaciji u kakvoj smo danas izvodiva ideja.
- Topla voda
#340 Re: Regionalna liga Ex-Yu
malo je 4 mjesta za bih,obzirom da smo imali 5-6 timova u sfrj ligi
-
elSaik
#341 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Anketa Sportskih novosti: Želite li nogometnu exYu ligu?
http://www.facebook.com/sportske.novost ... 8059169126
ZA: 1100; PROTIV: 446

ZA
Darko Petrovic (Partizan)
Damira Kek treba da bude sram sto je ludak a ne sto je hrvat. Zbog takve sake ludaka nam je i gorela zemlja, pocev od Maksimira. Apsolutno za ligu, samo ako se obuzdaju ludaci. Policajci, srecno.
Oliver Lazarevic (Vardar)
odlicno... smatram da ce biti dobro jedna takva liga za sve drzave
Stanislav Petek (Maribor)
-odkar je Slovenija samostojna država,to je 20 let, nisem gledal niti ENE tekme Slovenske lige! -raje se sprehajam z mojim kužekom! -čakam na YU-ligo
Vedran Jalšovec (Dinamo)
Kao sto rekoh, nece se nas (navijace) pitat jesmo za ili protiv. Ako se u slucaju odluci da se igra liga, stadioni ce u vecini slucajeva biti ispunjeni, to svi znamo. Liga bi definitivno bila kvalitetnija nego HNL.
Dinko Grbešić (Siroki Brijeg)
nogomet bi se sigurno poboljšao ali nismo mi još zreli za tu ligu sve se ipak gleda sa političkog stajališta ŠIROKI JE MOJA LJUBAV JEDINA
Milos Trklja (Crvena Zvezda)
bravo,prava stvar
Protiv
Lula Mira (Dinamo)
nebi trebali imat nikakve veze sa trofaznim govnima....radije ču gledat istra - međimurje,nego nekakve četnike.....i da je prošlo 150godina od rata nikad im se NE smije zaboravit,jer nemogu nam vratit naše najmilije i sve strahote šta su napravili našoj prelijepoj zemlji....pa prema tome -U- .... međimurje je za zvezdu - BARCELONA
Luka Krkoč (Dinamo)
Josipe, svatko ima pravo na svoje misljenje, ja osobno mislim da liga sa Red Bullom,Rapidom,Austrijom i mozda jos nekim klubom iz regije (Maribor,MTK ,Ferencvaros) je atraktivnija od HNL a opet nije politicki neprikladna za ovo vrijeme i prostor u kojem se nalazimo...sta si odmah uzimas pravo da vrijedjas i bezobrazno razgovaras? Ja imam pravo reci da bi mi takva liga bila zanimljiva, kao sto imam pravo reci da ne zelim ligu sa Zvezdom i Partizanom jer ne bi donijela kvaliteti a bilo bi vjerovatno poginulih na tim utakmicama.
Mario Zovko (Hajduk)
Protiv....nista jos nije spremno za taj pakao
Kurtz Emuchelo (Osijek)
u svakom slucaju bi se nagledali kvalitetnijih utakmica i klubovi bi mozda nesto i zaradili, ali ako utakmice dinama i hajduka izazivaju takve nerede i sukobe navijaca strah me i pomisliti sta bi bilo na tekmi dinamo-zvezda! zato NE jos.
Koliko ja lično mogu vidjeti protiv su mahom DInamovci, a za mahom svi sem pokojeg Hrvata i Srbina.
http://www.facebook.com/sportske.novost ... 8059169126
ZA: 1100; PROTIV: 446
ZA
Darko Petrovic (Partizan)
Damira Kek treba da bude sram sto je ludak a ne sto je hrvat. Zbog takve sake ludaka nam je i gorela zemlja, pocev od Maksimira. Apsolutno za ligu, samo ako se obuzdaju ludaci. Policajci, srecno.
Oliver Lazarevic (Vardar)
odlicno... smatram da ce biti dobro jedna takva liga za sve drzave
Stanislav Petek (Maribor)
-odkar je Slovenija samostojna država,to je 20 let, nisem gledal niti ENE tekme Slovenske lige! -raje se sprehajam z mojim kužekom! -čakam na YU-ligo
Vedran Jalšovec (Dinamo)
Kao sto rekoh, nece se nas (navijace) pitat jesmo za ili protiv. Ako se u slucaju odluci da se igra liga, stadioni ce u vecini slucajeva biti ispunjeni, to svi znamo. Liga bi definitivno bila kvalitetnija nego HNL.
Dinko Grbešić (Siroki Brijeg)
nogomet bi se sigurno poboljšao ali nismo mi još zreli za tu ligu sve se ipak gleda sa političkog stajališta ŠIROKI JE MOJA LJUBAV JEDINA
Milos Trklja (Crvena Zvezda)
bravo,prava stvar
Protiv
Lula Mira (Dinamo)
nebi trebali imat nikakve veze sa trofaznim govnima....radije ču gledat istra - međimurje,nego nekakve četnike.....i da je prošlo 150godina od rata nikad im se NE smije zaboravit,jer nemogu nam vratit naše najmilije i sve strahote šta su napravili našoj prelijepoj zemlji....pa prema tome -U- .... međimurje je za zvezdu - BARCELONA
Luka Krkoč (Dinamo)
Josipe, svatko ima pravo na svoje misljenje, ja osobno mislim da liga sa Red Bullom,Rapidom,Austrijom i mozda jos nekim klubom iz regije (Maribor,MTK ,Ferencvaros) je atraktivnija od HNL a opet nije politicki neprikladna za ovo vrijeme i prostor u kojem se nalazimo...sta si odmah uzimas pravo da vrijedjas i bezobrazno razgovaras? Ja imam pravo reci da bi mi takva liga bila zanimljiva, kao sto imam pravo reci da ne zelim ligu sa Zvezdom i Partizanom jer ne bi donijela kvaliteti a bilo bi vjerovatno poginulih na tim utakmicama.
Mario Zovko (Hajduk)
Protiv....nista jos nije spremno za taj pakao
Kurtz Emuchelo (Osijek)
u svakom slucaju bi se nagledali kvalitetnijih utakmica i klubovi bi mozda nesto i zaradili, ali ako utakmice dinama i hajduka izazivaju takve nerede i sukobe navijaca strah me i pomisliti sta bi bilo na tekmi dinamo-zvezda! zato NE jos.
Koliko ja lično mogu vidjeti protiv su mahom DInamovci, a za mahom svi sem pokojeg Hrvata i Srbina.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#342 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ma sasvim je jasno sto su tako vatreno dinamovci,tj. jezgro BBB protiv.
Njima Mamic da ponudi ,unaprijed,sampionsku titulu i polufinale lige prvaka,oni bi to odbili i napali...
Cisto rat na toj relaciji.
A ovi ostali koji su protiv,na svim stranama,to su u ogromnoj vecini ovi "nacionalno osvjesceni" koje ja zovem nacionalistickom bagrom.
Njima Mamic da ponudi ,unaprijed,sampionsku titulu i polufinale lige prvaka,oni bi to odbili i napali...
Cisto rat na toj relaciji.
A ovi ostali koji su protiv,na svim stranama,to su u ogromnoj vecini ovi "nacionalno osvjesceni" koje ja zovem nacionalistickom bagrom.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#343 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ma možete pričati šta hoćete al' da mi je dočekati Bošnjaka-bukvu da kaže nešto poput ovoga "Lula mira" nebitno u čemu, sportu ili bilo čemu drugome, pa da umrem od rahatluka odmah. Zato i jesu ljudi gospoda u odnosu na nas.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#344 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pa to imas priliku cuti na svakome korako. Il' otvorenu takvu izjavu,il' iza "paravana".1946 wrote:Ma možete pričati šta hoćete al' da mi je dočekati Bošnjaka-bukvu da kaže nešto poput ovoga "Lula mira" nebitno u čemu, sportu ili bilo čemu drugome, pa da umrem od rahatluka odmah. Zato i jesu ljudi gospoda u odnosu na nas.
Po meni to i jeset problem i razlog sto smo jos uvijek u ovome K u kojem smo .
To sto bi se igrala ta neka liga,apsolutno nema nikakve veze sa zaboravom,oprostom ili nekim drugim politikantskim pricama.
Za to postoje sudovi,pravda,politicka borba,politicki /drzavni odnosi i slicno.
Radi se cisto o sportu,napretku u kvaliteti,i o finansijama,konsolidaciji nasih klubova atraktivnijim trzistem.
Sasvim jednostavno.
- 1946
#345 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Zar?-LIBERO- wrote:Pa to imas priliku cuti na svakome korako. Il' otvorenu takvu izjavu,il' iza "paravana".
To sto bi se igrala ta neka liga,apsolutno nema nikakve veze sa zaboravom,oprostom ili nekim drugim politikantskim pricama.
Radi se cisto o sportu,napretku u kvaliteti,i o finansijama,konsolidaciji nasih klubova atraktivnijim trzistem.
Sasvim jednostavno.
Ne bih ja rekao. Pa tako imaš slučaj da Željezničar igra prijateljsku sa Partizanom, da Čala ide u Zvijezdu da "uči"... A da smo u k, jesmo, ali samo svojom krivicom. Da mi imamo uređenu državu kako treba ne bi nama trebali ni Zvijezda ni Dinamo da bi unaprijedili fudbal. Zato hajde prvo da uredimo igru u svojoj avliji pa ćemo onda vidjeti ima li potrebe da igramo s komšijama.
-
elSaik
#346 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Može se jesti njihova hrana, može se piti njihovo piće, mogu se yebati njihove žene, može se slušati njihova muzika, ali kad treba fudbal igrati, "nemoj, druže, zar se ne sjećaš šta su nam radili?"
- 1946
#347 Re: Regionalna liga Ex-Yu
A onda odeš kod njih i vidiš kako oni niti jedu našu hranu niti je uopšte imaju na policama da kupe. I tu se vraćamo na uređenost države, kao i na onu što nas opisuje "malo nas je al' smo govna" i da nam je sve tuđe draže. Odoh u politiku i ekonomske odnose... 
-
elSaik
#348 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ono što me je uvijek fasciniralo kod osoba X koji mrze ljude Y jer su im ljudi Y nešto zlo radili, jeste što uvijek ti X govore "vidiš kako oni Y ovako, kako oni Y onako". To nas onda dovodi do paradoksalne situacije da X zapravo želi biti kao Y, tj. želi biti ono što mrzi, a u konačnici to znači da želi mrziti sebe. 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#349 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pa ok,gdje sam fulio?1946 wrote:Zar?-LIBERO- wrote:Pa to imas priliku cuti na svakome korako. Il' otvorenu takvu izjavu,il' iza "paravana".
Sasvim jednostavno.![]()
Ne bih ja rekao. Pa tako imaš slučaj da Željezničar igra prijateljsku sa Partizanom, da Čala ide u Zvijezdu da "uči"... A da smo u k, jesmo, ali samo svojom krivicom. Da mi imamo uređenu državu kako treba ne bi nama trebali ni Zvijezda ni Dinamo da bi unaprijedili fudbal. Zato hajde prvo da uredimo igru u svojoj avliji pa ćemo onda vidjeti ima li potrebe da igramo s komšijama.
Jedno su prijateljske utakmice,licno sam bio protiv one price kada se spominjala prijateljska sa Zvezdom,koja nije nikada ni odigrana radi negodovanja navijaca,a drugo su takmicarske utakmice.
Uredjenost drzave je ,naravno,jako bitna,ali mislim da se prije svega ovdje radi o velicini trzista (trenutnih 3,5 miliona,naspram potencionalnih 23 miliona)sto automatski povecava priliv sponzora i samog interesa,kao sto se radio i o atraktivnosti protivnika,sto povlaci za sobom pojacana posjeta.
Sve skupa dodatni profit,i napokon mogucnost da se nasi klubovi dignu na noge.
Ali dobro,svakako bezveze supljiramo,bili mi za ili protiv,odluke se donose na visim nivolima.
- 1946
#350 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Jedino što je ovdje slučaj što osoba X mrzi ljude Y (prekodrinske "komšije") dok se divi ljudima Z (zapadne susjede) zbog toga jer Z ne povijaju kičmu pred Y ni u čemu. Plus što im zavidim što imadoše oluju koja je otpuhala sve što je ličilo na Y. Eto pa ti složi jednačinu
. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna