Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

atko

#326 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

Jedan obicni TC ... stvarno ne vidim razloga da sad padam u trans od odusevljenja sto tu ima stakla liftova napucanih radnji itd itd ... ono ok ... bolje ista nego nista na tom mjestu ... zgrada je vizuleno fina ... ono klasika danasnjice i to je to ;)

Malo me enrviraju ove prepotentne najave ... "buduci simbol grada"... "pazljivo birani sadrzaji koji ce vam priustiti jednistveni uzitak kupovine" ... wtf :lol:

U svakom slucaju neks se nesto dogadja ... :D
upaljac83

#327 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by upaljac83 »

...
Last edited by upaljac83 on 06/05/2010 00:28, edited 1 time in total.
marisarajevo

#328 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by marisarajevo »

Zna li se tacno sta ce sve biti od robih marki u Importanne Centru?
Ima li iko da dovede H&M U Sarajevo???
h_poaro

#329 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by h_poaro »

atko wrote:Jedan obicni TC ... stvarno ne vidim razloga da sad padam u trans od odusevljenja sto tu ima stakla liftova napucanih radnji itd itd ... ono ok ... bolje ista nego nista na tom mjestu ... zgrada je vizuleno fina ... ono klasika danasnjice i to je to ;)
Malo me enrviraju ove prepotentne najave ... "buduci simbol grada"... "pazljivo birani sadrzaji koji ce vam priustiti jednistveni uzitak kupovine" ... wtf :lol:
U svakom slucaju neks se nesto dogadja ... :D
Sačekajmo prve sarajevske magle... :D

A meni je fasada preružna, posebno sivo bojena. Iz Vilsa se ne da ni gledati ona kombinacija blijedih boja sa "silos" prozorima :oops:
MAN-lion's coach

#330 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by MAN-lion's coach »

......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 01:06, edited 1 time in total.
vozač

#331 Re: Otvorenje sutra u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by vozač »

Dile wrote:
DaysleepeR wrote:kad će više ljudi skontat da shopping centri u svakom gradu, državi, bila to BiH, Hrvatska, Austrija i druge izgledaju manje više isto i kad će prestati istim da se oduševljavaju?
ne kvari euforiju, mi smo svi jako uzbudjeni
dobro si mu reko jarane, vazda se nađe neko da ti se po.... u ćeif, :-)
sarajevsko_pivo

#332 Re: Otvorenje danas u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

moderator wrote:Da li ce ovdje biti onaj neki kafe poput Costa Cafe? Ili je to ono pored Unitica?
Ovdje ce biti! Samo Njemacka verzija.
vozač

#333 Re: Otvorenje danas u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by vozač »

sarajevsko_pivo wrote:
moderator wrote:Da li ce ovdje biti onaj neki kafe poput Costa Cafe? Ili je to ono pored Unitica?
Ovdje ce biti! Samo Njemacka verzija.
znači tamo mogu otići da spustim Herr Costi :dance:
astrid

#334 Re: Otvorenje danas u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

Post by astrid »

Hmmm,strašna stvar što se otvara još jedan TC :oops:Koji po redu :-) Pa će uskoro još jedan.... :oops:
Imamo više TC nego neki milionski grad :-?

:run:
sarajevsko_pivo

#335 Re: Otvorenje danas u 19:30sati:Importanne Centar Sarajevo.

astrid wrote:Hmmm,strašna stvar što se otvara još jedan TC :oops:Koji po redu :-) Pa će uskoro još jedan.... :oops:
Imamo više TC nego neki milionski grad :-?

:run:
Niko te ne tjera da ides u shopping :)
VerticalHairFactor

#336 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by VerticalHairFactor »

Svaka investicija je dobro došla, bez obzira na to da li se radi o TC-u, ili o nečemu drugom. Činjenica je da okosnica svake ekonomije treba da bude proizvodnja, znanje i tehnologija - ali, isto tako je činjenica da je svaka investicija korak naprijed. Zašto očekivati da će strani investitori praviti fabrike u centru grada, ili na potezu Marijin Dvor - Baščaršija. Tu su perspektivne jedino ovakve stvari. Tehologijom, znanjem i proizvodnjom se trebamo sami pozabaviti, a to će se desiti kada i ako uklonimo imbecile sa vlasti.
Ja, osobno, dajem podršku svakome ko želi investirati u Sarajevo. Ako investitor smatra opravdanim investiciju, bujrum - što bi rekli ovdje..
atko

#337 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

Sad prodjoh pred ... asfaltira se ... bageri ... radi se punom parom :-) ... hocel to oni stici otvorit na vakat :-)

sto ti je kapitalizam ... treba zaviriti iza ledja na otvaranju poludovrsene zgrade :-)
alibaba_i_30_godina

#338 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by alibaba_i_30_godina »

Hoce veceras biti guzve u tom dijelu grada. :roll:

Mene samo interesuje taj cofee shop. :D
VerticalHairFactor

#339 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by VerticalHairFactor »

Kapitalizam je fuj sistem, i tu nema sumnje - kao i ekstremni komunizam - idealno bi bilo imati socijaldemokratski liberalizam, maksimalno fleksibilan u pitanjima ljudskih prava, ali isto tako maksimalno protektivan u ekonomski osjetljivim pitanjima i pitanjima onih "manje sretnih"... Ali to je utopija, bar za svijet skrojen po mjeri kapitalizma, koji polako prerasta u globalni robovlasnički sistem u punom značenju te riječi.
U našim uvjetima, međutim, svaka investicija je super. Za ostalo se trebamo sami pobrinuti, i nije to toliko teško koliko je naša raja sklona kuknjavi i crnjačenju.
DaysleepeR

#340 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by DaysleepeR »

atko wrote:Sad prodjoh pred ... asfaltira se ... bageri ... radi se punom parom :-) ... hocel to oni stici otvorit na vakat :-)

sto ti je kapitalizam ... treba zaviriti iza ledja na otvaranju poludovrsene zgrade :-)

prije nekoliko godina, sat vremena pred otvaranje VF Koreja kopčala se razvjeta i asfaltirao parking, to je sasvim normalno kod shopping centara "u nas"
holowey

#341 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by holowey »

DaysleepeR wrote:
atko wrote:Sad prodjoh pred ... asfaltira se ... bageri ... radi se punom parom :-) ... hocel to oni stici otvorit na vakat :-)

prije nekoliko godina, sat vremena pred otvaranje VF Koreja kopčala se razvjeta i asfaltirao parking, to je sasvim normalno kod shopping centara "u nas"
a otvaranja bbi centra se ne sjecate? drugi dan nakon otvorenja jos uvijek majstori hodaju centrom sa vrecama cementa, postavljaju plocice, stakla prljava... tako to obicno biva, kad je kod nas nesto na vrijeme pocelo a bilo kako treba? ovi trgovacki centri, kino predstave, koncerti, sve ista prica... to smo mi, to je nas mentalitet... daleko smo mi od svicarske ili japana gdje masinovodja zbog godisnjeg kasnjenja od pola sata uradi harakiri...
ARmAn1i

#342 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ARmAn1i »

holowey wrote:
DaysleepeR wrote:

a otvaranja bbi centra se ne sjecate? drugi dan nakon otvorenja jos uvijek majstori hodaju centrom sa vrecama cementa, postavljaju plocice, stakla prljava... tako to obicno biva, kad je kod nas nesto na vrijeme pocelo a bilo kako treba? ovi trgovacki centri, kino predstave, koncerti, sve ista prica... to smo mi, to je nas mentalitet... daleko smo mi od svicarske ili japana gdje masinovodja zbog godisnjeg kasnjenja od pola sata uradi harakiri...
da je meni samo da vas upoznam, da vidim samo sta vi radite u zivotu pa da toliko tezite nekim stvarima, perfektcionizmu.. :)

jbt samo se zalite nesto..sve vam smeta, sva vas pogadja.. kolko imate godina, gdje ste proveli 92-95 ??
holowey

#343 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by holowey »

ARmAn1i wrote:
holowey wrote:
DaysleepeR wrote: prije nekoliko godina, sat vremena pred otvaranje VF Koreja kopčala se razvjeta i asfaltirao parking, to je sasvim normalno kod shopping centara "u nas"
da je meni samo da vas upoznam, da vidim samo sta vi radite u zivotu pa da toliko tezite nekim stvarima, perfektcionizmu.. :)

jbt samo se zalite nesto..sve vam smeta, sva vas pogadja.. kolko imate godina, gdje ste proveli 92-95 ??
nekad sam se zalio, sad sam stariji i malcice mudriji pa cuvam svoje zivce, prihvatam nas takve kakvi smo i manje se sekiram :wink:
atko

#344 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

ARmAn1i wrote:
holowey wrote: a otvaranja bbi centra se ne sjecate? drugi dan nakon otvorenja jos uvijek majstori hodaju centrom sa vrecama cementa, postavljaju plocice, stakla prljava... tako to obicno biva, kad je kod nas nesto na vrijeme pocelo a bilo kako treba? ovi trgovacki centri, kino predstave, koncerti, sve ista prica... to smo mi, to je nas mentalitet... daleko smo mi od svicarske ili japana gdje masinovodja zbog godisnjeg kasnjenja od pola sata uradi harakiri...

@holowey ...da sjecam se i tada sam kritikovo nedovresen objekat a ko fol neki luxuz na kvadrat promoviraju
sto kazes ... radnici okolo rade ... liftovi nisu startani ... guzva ... gomilice shuta po coskovima itd itd ... :-)

@ARmAn1i ... nije to perfekcionisam ... al bolan zavrsi objekat pometi danas a otvori ga sutra ... asfalt jos vruc ispred ... sve ce ostati otisci cipela u njemu majke mi :D ...

A stat ti radis ??? pa ti nista ne smeta ... negdje na drzavnim jaslama pa naviko na letargiju :-) ... i sta uopste ima veze sta ko radi ... svako ima svoj ukus i pravo da iznese misljenje ... ako ti se svidja ti hvali na sva zvona ha ja ;) a pitanje o 92-95 postaje vise debilno :roll: :-)
corvus_edin

#345 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by corvus_edin »

novi design i sadrzaj stranice

Image

planovi shoping-areala

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#346 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Nista posebno! Sami kafici...
DoctorSa

#347 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by DoctorSa »

a sranja. gdje new yorker blah

odeš na stranicu i sve im je u pripremi
Mjesanac

#348 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Mjesanac »

jao kriza ponude, pa zar smo tolika vukojebina da nece da otvore barem jednu normalnu prodavnicu
MAN-lion's coach

#350 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by MAN-lion's coach »

........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 01:03, edited 1 time in total.
Post Reply