GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kristijana

#326 Re: GRAS - karte

Post by Kristijana »

@zlaataan

Nije li ta godišnja studentska od 50 KM novitet, izglasan ove godine i još neprimjenjen? Ja kad sam studirala studentska je bila 26 KM ( mjesečni kupon ) što je preko 300 KM godišnje. Đačka tada bila 9 KM. Doduše, sad si me zbunio ( da možda godišnja nije bila 26 KM? :? ) jer ja sam i kao student nekoliko godina nosala đačku. :D
zlaataan

#327 Re: GRAS - karte

Post by zlaataan »

Sada je đačka 16 KM, prije ne znam kako je bilo. Znam da je studentska bila poskupa, ali sada je skoro džaba 50 KM :D
minjonja

#328 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

studentski mjesecni kupon je bio 33 KM, a djacki 18 ili 16 zavisno od daljine (smijesno je da su oni koji su blize skoli zivjeli placali vise, kao ja npr :roll: i to samo u jednoj zoni, a oni koji dolaze iz hadzica, breze, ilijasa placaju mnogo vise ). onda se protestovalo i uveli su studentsku godisnju kartu od 50 KM. srednjoskolcima koji pohadjaju prvi i drugi razred je sad besplatno koliko znam.
Kristijana

#329 Re: GRAS - karte

Post by Kristijana »

zlaataan wrote:Sada je đačka 16 KM, prije ne znam kako je bilo. Znam da je studentska bila poskupa, ali sada je skoro džaba 50 KM :D
Naravno. 50 KM godišnje je sjajna cijena. Ali, bogami, ja se sjećam, krajem onog i početkom ovog milenijuma :D bio je 26 mjesečni kupon. Poslije je to skočilo na 33 što kaže minjonja.

A ja i pričam o užoj gradskoj zoni, zoni A. Super ako su dali srednjoškolcima pola džabe. :)
DON_eARL

#330 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

Kristijana wrote:@zlaataan

Nije li ta godišnja studentska od 50 KM novitet, izglasan ove godine i još neprimjenjen? Ja kad sam studirala studentska je bila 26 KM ( mjesečni kupon ) što je preko 300 KM godišnje. Đačka tada bila 9 KM. Doduše, sad si me zbunio ( da možda godišnja nije bila 26 KM? :? ) jer ja sam i kao student nekoliko godina nosala đačku. :D
Od aprila cini mi se postoje studentske karte od 50KM. Ja svoj primjerak imam odavno...
zlaataan

#331 Re: GRAS - karte

Post by zlaataan »

minjonja wrote:studentski mjesecni kupon je bio 33 KM, a djacki 18 ili 16 zavisno od daljine (smijesno je da su oni koji su blize skoli zivjeli placali vise, kao ja npr :roll: i to samo u jednoj zoni, a oni koji dolaze iz hadzica, breze, ilijasa placaju mnogo vise ). onda se protestovalo i uveli su studentsku godisnju kartu od 50 KM. srednjoskolcima koji pohadjaju prvi i drugi razred je sad besplatno koliko znam.
Prvim razredima je besplatno, drugi još moraju plaćati, jer su sada karte besplatne za one razrede za koje je obavezno školovanje.
minjonja

#332 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

zlaataan wrote:
minjonja wrote:studentski mjesecni kupon je bio 33 KM, a djacki 18 ili 16 zavisno od daljine (smijesno je da su oni koji su blize skoli zivjeli placali vise, kao ja npr :roll: i to samo u jednoj zoni, a oni koji dolaze iz hadzica, breze, ilijasa placaju mnogo vise ). onda se protestovalo i uveli su studentsku godisnju kartu od 50 KM. srednjoskolcima koji pohadjaju prvi i drugi razred je sad besplatno koliko znam.
Prvim razredima je besplatno, drugi još moraju plaćati, jer su sada karte besplatne za one razrede za koje je obavezno školovanje.
a osnovci?
Felidae

#333 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

ja nisam znala da ta godisnja vrijedi do nove godine. ja jucer bila da izvadim i tako mi rekose...
pa to mi smrdi na prevaru, jer od aprila pa do nove godine nema bas godina dana :-) :-)
a usput mi zena rece da nezna hoce li tih godisnjih uopste biti sljedece godine....
zlaataan

#334 Re: GRAS - karte

Post by zlaataan »

minjonja wrote:
zlaataan wrote:
a osnovci?
Mislim da je i njima besplatna (ali to je ako im je potreban prevoz, čini mi se)
sorei

#335 Re: GRAS - karte

Post by sorei »

Felidae wrote:ja nisam znala da ta godisnja vrijedi do nove godine. ja jucer bila da izvadim i tako mi rekose...
pa to mi smrdi na prevaru, jer od aprila pa do nove godine nema bas godina dana :-) :-)
a usput mi zena rece da nezna hoce li tih godisnjih uopste biti sljedece godine....

ako saznas hoce li ih biti javi nam :)
DON_eARL

#336 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

Felidae wrote:ja nisam znala da ta godisnja vrijedi do nove godine. ja jucer bila da izvadim i tako mi rekose...
Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,
minjonja

#337 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

ja osjetim divno olaksanje kako ne placam vise godisnje 400 nego 50 :D ja se nadam da ce biti opet besplatna karta.
fedor

#338 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

Da je studentska godišnja i 100KM, opet ne bi bila skupa!
DON_eARL

#339 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

fedor wrote:Da je studentska godišnja i 100KM, opet ne bi bila skupa!
Ne sluti :D 50 je sasvim OK i prihvatljivo, maksimalno 60, da zaokruzimo na 5KM mjesecno. :run:
sheilak

#340 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Samo da usput spomenem-danas 50 min cekam komercijalu na Pofalicima.

Himmler je mala maca pored GRAS-a.

:)
fedor

#341 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

sheilak wrote:Samo da usput spomenem-danas 50 min cekam komercijalu na Pofalicima.

Himmler je mala maca pored GRAS-a.

:)
GRAS je odron grada Sarajeva! ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#342 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

danas sam nakon dužeg vremena u tramvaju kec
vidio ultimativni primjerak seljanke s djetetom
žena od nekih 40 možda 50 godina sa svim pratećim neartikulisanim krikovima i dijete koje se preko stolica
pentra da proviri kroz prozor uz njeno izbacivanje omota cokolade i vlazne maramice iz tramvaja u pokretu
i skidanje dlake ili komada cokoladice s jezika skoro pa citavom sakom koju je prethodno držala na rukohvatu
jezik je isplažen...

pa odakle ih više uvozimo :lol: :lol: :lol: :lol:
fedor

#343 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

komi wrote: pa odakle ih više uvozimo :lol: :lol: :lol: :lol:
Iz istočne bosne... :lol: :lol: :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#344 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

fedor wrote:
Kako je to smiješno, poškaklji me da se nasmijem :roll:
fedor

#345 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

Pera Trta wrote:
fedor wrote:
Kako je to smiješno, poškaklji me da se nasmijem :roll:
Bez uvrede! Ali to je istina, okupirali ste Sarajevo... :D
LeonardoAC

#346 Re: GRAS - karte

Post by LeonardoAC »

kokuz_sa wrote:ma kad te ufati u tramvaju/troli/kombiju/busu reva
samo izadjes napolje uglavnom sta god radili u tim nabrojanim sredstvima im nemojte davat dokumente..

po GRASOVOM pravilniku koji je ovjeren kako li to vec ide u sluzbenim novinama pise..revizor ima pravo zapisati osobu bez karte ako je nadje u spomenutim vozilima tj ako je na IMOVINI grasa(bilo pokretna ili nepokretna)
eh sada..ako se izadje na stanicu..i reve ti traze karte slobodno kazete NECETE dobit jer stanice su vlasnstvo GRADA SARAJEVA i po zakonu te tu ne mogu zapisati..cak i ako pozovu policiju po zakonu ti tu ne mogu nista sem da policajci utvrde da li imas uz sebe licna dokumenta(jer pocesto reve kaad im kazes nemam licne zovu kao muriju i prijete kaznama od policajaca za nenosanje licne karte..misim da je kazna 90KM)

eh opet sve u svemu mozete se pozvat na KZBIH u kome se kaze..
legtimisati tj utvrditi identitet moze samo OVLASTENO SLUZBENO LICE(a to znaci POLICAJAC,SUDSKI POLICAJAC,PRIPADNIK SIPE,PRIPADNIK OSE)a u te osobe nikako ne spadaju revizori,kondukteri i ostala bagra koja radi u grasu..
ma daj ba, oni da (po)znaju zakon ne bi bili reve nego sudije i advokati :D
poenta je... kupi kartu, ponisti kartu, pokazi kartu... i ne brini :zoka:
fedor

#347 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

LeonardoAC wrote:
kokuz_sa wrote:ma kad te ufati u tramvaju/troli/kombiju/busu reva
samo izadjes napolje uglavnom sta god radili u tim nabrojanim sredstvima im nemojte davat dokumente..

po GRASOVOM pravilniku koji je ovjeren kako li to vec ide u sluzbenim novinama pise..revizor ima pravo zapisati osobu bez karte ako je nadje u spomenutim vozilima tj ako je na IMOVINI grasa(bilo pokretna ili nepokretna)
eh sada..ako se izadje na stanicu..i reve ti traze karte slobodno kazete NECETE dobit jer stanice su vlasnstvo GRADA SARAJEVA i po zakonu te tu ne mogu zapisati..cak i ako pozovu policiju po zakonu ti tu ne mogu nista sem da policajci utvrde da li imas uz sebe licna dokumenta(jer pocesto reve kaad im kazes nemam licne zovu kao muriju i prijete kaznama od policajaca za nenosanje licne karte..misim da je kazna 90KM)

eh opet sve u svemu mozete se pozvat na KZBIH u kome se kaze..
legtimisati tj utvrditi identitet moze samo OVLASTENO SLUZBENO LICE(a to znaci POLICAJAC,SUDSKI POLICAJAC,PRIPADNIK SIPE,PRIPADNIK OSE)a u te osobe nikako ne spadaju revizori,kondukteri i ostala bagra koja radi u grasu..
ma daj ba, oni da (po)znaju zakon ne bi bili reve nego sudije i advokati :D
poenta je... kupi kartu, ponisti kartu, pokazi kartu... i ne brini :zoka:
E dobro bi bilo kad bi ta "poenta" važila za sve korisnike JGP-a jednako! :D Ali nije tako...
neo7

#348 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Eto, vise nam ni "sestica" ne vozi :( Majku im..pola milje za remont skretnice kod Skenderije..wtf ?
Felidae

#349 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

DON_eARL wrote:
Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,
poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....
neo7

#350 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Da, normala...a moja teza bila je i ostat ce jos dugo,da ce "bosnjo" biti zadovoljan sa prosjekom koji mu se da ;). Znaci ako kazu godinu dana a ono vazi sedam ili osam mjeseci. Nije poenta koliko je para,koliko je manje ili vise, poenta je da ne dobijamo ono sto nam pripada i sto je RECENO! (nije ovo samo sa GRASOM stanje, ima tu jos dosta primjera gdje smo dovoljni sa mrvicama, zasto ? Jer smo navikli da smo donji uvijek ;) )
Post Reply