Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#326 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

citroen wrote:
Klodovik wrote:
citroen wrote:
KloCoviku,pa ti sve znas....zasto da ti odgovaram :dance: :dance: :dance:
Pa, nemoj, radije sipaj te infantilne uvrede ako te to već čini toliko sretnim.

Nego... priča se da francuska vozila u zadnje vrijeme bilježe nevjerovatan uspjeh u Americi. Sve su osvojili kvalitetom, više nego povoljnom cijenom i odličnom servisnom mrežom. Svaka im čast.

Kladoviku bas me zaboli dali ce neko prodavati auto na nekom trzistu,u ovom slucaju u SAD-u,ali gledajuci generalno francuska auta bi mogla naci kupce tamo.Po kvaliteti ne zaostaju za ostalom konkurencijom ali je problem to sto si ti rekao,servisna mreza..,oni nisu prepoznali kao toyota ili vw da su ameri levati,da im mozes prodati sve i svasta.Toyota i vw su godinama ulagali na americkom trzistu,sirili svoje servisne mreze i postali su prepoznatljivi brandovi za americkog kupca ali je to je trajalo pravo dugo,pa zato sumnjam da ce se francuzi baciti na promociju svojih auto brandova.Sjecam se jednog dokumentarca(njemackog) o citroenu u americi,tj modelu DS(ajkuli) pocetkom sedamdesetih pokusali da prodaju ajkule amerima ali bio problem ko ce servisirati takvo vozilo,koje je tad bilo ispred svog vremena a i danas moze biti primjer americkim strucnjacima.Uglavnom bio je problem kako obuciti jednog amera da servisira ajkulu,a hidraulika je poseban slucaj.odgovor je bio;nemoguce...i tu su problemi nastali a francuzi(citroen) se lagano spakovali u evropu...al vec rekoh da mi to nije bitno gdje ce ko plasirati vozilo,to sto je moj nick citroen ne znaci da sam ja pacenik za tom markom kao ti za klocvagenom,ja volim tu marku ali sam par puta spomenuo,evo opet ti ponavljam da pored njega volim i peugeot,BMW,hondu,alfu ....a ti i dalje pati sa svojim flocvagenom,zelim ti sve najbolje,da puno golfova promijenis 1.2.3.4.5.5+,....pa sacekaj dok izadje sestica :dance:
:lol: :lol: :lol:

Moram reci da je po meni definitivno jedno deset kopalja iznad Passatove unutrasnjosti:

Image
johntra

#327 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

emko1234 wrote:hahahahhahahahah alfa 159 je ljepsa od passata cc??hahahahahhahaha to je samo ovaj komentar zasluzilo...sto se tice neoplana opela insignije opc..ja mislim da kad bi imao budzet od jedno 100k eura sigurno bi uzeo opc insigniu..
uuuuuu emko kako si mi pao u očima...pa ovo dijete o sedam godina razlikuje...ccc...nema čovjeka na svijetu koji će reći da je Passat ljepši od 159....uuu...
a što se tiče CC-a, to je jedno SMEĆE najveće...isto govno kao obična verzija, čak je u unutrašnjosti isti....jeftina plastika koja zvoni na dodir, a jedina palamuda mu je što ima zaobljeniji izgled od običnog, te što ima četiri sjedišta i DSG mjenjač...ah da zboravio sam coupe vrata :lol: ...i onda neki lik dođe i izleti još više para, a dobije skoro isto auto kao obični Passat...smiješno... :lol:
a kad samo pomislim da su oni mislili parirati jednom CLS-u....cccc....
respo

#328 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

Gost1515 wrote:
respo wrote:
Gost1515 wrote:

@respo evo nešto i za tebe:

http://lmgtfy.com/?q=vw+porsche+takeover

pa čitaj malo ko je koga preuzeo :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen
toliko o obrnutom preuzimanju pogledati pod relationship with porsche

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche
pogledati prvi dio i sve ce ti se samo reci
Ooo respo, pa prestani mi voleje nabacivati.... :D hebote sjećam se kad se desilo ovo preuzimanje sve naslovnice govorile o pobjedi VW-a u preuzimanju .... :-)

Al eto kad voliš wikipediju kao izvor ... bujrum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche#Re ... Volkswagen
On 13 August, Volkswagen Aktiengesellschaft's Supervisory Board signed the agreement to create an 'integrated automotive group' with Porsche, led by Volkswagen AG. Volkswagen will initially take a 49.9 percent stake in Porsche AG by the end of 2009, and it will also see the family shareholders selling the automobile trading business of Porsche Holding Salzburg to Volkswagen AG.[25]
A evo malo i sa Porscheove stranice, istina dobiće određenu autonomiju pod VW-om (kao npr Audi) al su pod kapom VW-om ...

http://www.porsche.com/germany/aboutporsche/porschese/
Porsche SE is a holding company which has two main subsidiaries – Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (which stands for Doktor Ingenieur honoris causa Ferdinand Porsche Aktiengesellschaft), often shortened to Porsche AG, and Volkswagen AG. Porsche AG is the subsidiary of Porsche SE which is responsible for the klix production and manufacture of the Porsche automobile line, and Volkswagen AG is the parent company of the Volkswagen Group, which includes (but is not limited to) the automotive marques Audi, Bentley Motors and Bugatti Automobiles.
whow

#329 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

A koliko košta npr. Renault Laguna ili Peugeot 607 u Americi?[/quote]

Prije par mjeseci sam isao u kupovinu auta, ne za mene nego za clana familij ( stariji) i par auto koji su bili u opcij su bili Honda Civic, Nisan Versa, Tojota Corolla, Saturn (Opel astra), Ford Focus i Ford Fussion. Sve smo auto kuce obisli i nijedno od auta nije nam odgovaralo, dali zbog siromasne opreme i samog osjecaja kad sjednes u auto (tojota, honda, nisan) ili zbog cijene (Saturn, Ford). Slucajno smo prolazili pored VW dealershipa i rekoh ajde da pogledamo City Golf ( najjeftinija opcija). Igrom slucaja tad je VW ( i jos uvijek ) davao stvarno dobre uslove za kupovinu, oborili su cijene, dali do 36 mjeseci 0% interes na kredit kupovinu. Bilo je izmedju Forda Fussion ili Golfa i na kraju smo uzeli Golfa Doplacen je package ( grijanje sjedista, grijanje retrovizora), automatic and AC .Sve ukupno nas je doslo oko 25000 Can $(dobili smo besplatno ESP posto nisu imali vise auta sa ovim paketom) sto je manje vise bilo u rangu sa svim ostalim autima. Da napomenem ovo auto je made in Mexico i ja ga licno nesimpatisem jer je tvrd ( probao sam ga na auo putu...sprasio sam 400 km u jednom pravcu za malo manje od 4 sata i ukocio sam se skroz). Da sam licno sebi uzimao izabrao bih Forda ali....
Sto se tice Europskih auta u americi, malo je tesko skontat sta je sta. Opel Astra se prodavao kao Saturn Aura, Saab je bio u skolopu GM, Ford je gurao Volvo, Buick Lacrose je prodavan u Europi kao Opel Invicta ili tako nekako mu ime. Sad najavljuju da ce Fiat da pocne proizvodnju Fiat 50 i Alfe ali nista zasigurno zasad. Nazalost nema Francuza i Italijana. Sad gledamo da uzmemo nesto vece i imamo par auta koja su na listi ( Lexus GS300, Infinity M35X, Cadillac CTS 4x, Lincoln MKZ ili MKS)...prvo smo planirali uzet Audi A4 ali je toliko siromasan unutra , kao vojno auto, samo je BMW 3 gori od njega.[/quote]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedna narodna murdost kaze da poslje jerbanja nema kajanja stoga te necu puno ruziti ali ne mogu da ne primjetim da si izabrao daleko najgore auto . Taj city golf ima masinu 2.0 koja daje jedva nekih jadnih 100ks dok sva konkurencija koju si naveo ima minimalno masine koje proizvode 140 ks, sve ostalo je takoder na strani konkurencije. Taj City Golf ima staru platformu iz 1996 za koju auto kritika kaze da je marshmallow koliko se savija je uvija. Prostorom taj golf je puno manji od konkurencije pa ga je VW morao preklasificirati iz compact u subcompact klasu. U biti City Golf se proizvodi u Mexiku i to samo za Kanadsko trziste a pocetna cjena mu je reklamirana za 13900 cad a i to je previse za auto staro deceniju i po. Stvarno ne kontam kako je neko mogao provozati Hondu Civic , MAzdu 3 , Toyotu Corollu a posebno Ford Fusion koji je visa klasa od svin navedenih i izabrati City Golfa . Najgore je sto su te ti lopovi u VW uzeli lopatom jer taj City Golf sa svom opremom ne bih smjeo kostati vise od 20 000 cad . RAzlog zbog kojeg je VW zadrzao starog Golfa 4 sa 2.0 benzinjarom je zbog konkurencije koja ima sub compact : Yaris , Versa , Aero , Fit , Fiesta dok VW nema auto u toj klasi u Americi pa je reanimirao prevazidenog Golfa 4 i naplacuje ga kao da se radi o BMW-u . Moj je prijatelj prije dva mjeseca uzeo novu Mazdu 3 2010 sa sportskom opremom sve je unutra od koze , automatic transmisija , grijanje sjedala , 17" felge 2.5l masina sa 170 KS ej to je skoro duplo vise of tog city golfa i to ga je sve ukupno ukljucujuci kamatu od 1.9 % platio 22170 dollara Canadskih .Ova nova Mazda je svetlosnu godinu ispred tog golfa a ne mogu se porediti . Stvarno mi je zao sto su ti ti lopovi u VW prodali muda pod bubrege , za tolike pare si mogao komotno ako nista ono bar Rabbita sa 2.5 l masinom . Uglavnom sad sta je tu je jer poslje jegranja nema kajanja.
TarikSA

#330 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by TarikSA »

Sinoc prolazim sa autom pored hotela Bristol, kad na drugoj strani slavni VW Passat B6, a iza i ispred njega po jedno BIHAMK vozilo...samo toliko od mene:) Krivo mi je jedino sto je bio mrakan, padala kisa pa nisam slikao:) :-)
Blobi

#331 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

citroen wrote:Moram reci da je po meni definitivno jedno deset kopalja iznad Passatove unutrasnjosti:
Image
Po mom ukusu taj volan na citroenu izgleda ruzan i debeo. Ni ostatak ne djeluje nesto super impresivno, mada izgleda moderno. Ako se tebi svidja, kupi taj auto i vozi ga. Primjetio sam nesto pa cu podijeliti to sa tobom. Nekoliko mjeseci sam vozio Audi A8. Ovaj citroen ima vise tipki od tog Audija. Mozda ce ti se to uciniti kao prednost za citroen, ali je daleko od toga. Previse tipki predstavlja komplikaciju i nedostatak kvalitetnog dizajnersko-inzinjerskog pristupa problemu jednostavnosti upotrebe za krajnjeg korisnika. Meni je trebao puni mjesec dana da naucim da koristim i da se naviknem na sve tipke i funkcije kokpita u Audiju A8, a ima neuporedivo manje stvari koje mozes pritisnuti nego u ovom citroenu. A Audi pruza toliko vise funkcija i komfora od bilo kojeg iole kompetentnog citroena. Uostalom, A8 je neuporedivo bolji auto od ovoga i bilo kojeg executive Citroena i ne postoji dobar argument s tvoje strane kojim ces potuci moju izjavu. Uostalom, nadam se da se razumijes u ekonomiju i poslovne medote. U bilo kojem poslu, bilo koji inzinjer ce ti reci da komplikovano rjesenje nije rjesenje.

Image

Interijer CC-a i bilo kojeg drugog novijeg njemackog vozila je ogledalo jednostavnosti dizajna i kvaliteta njemackog inzinjeringa. Neko je rekao da je unutrasnjost gotovo ista kao na regularnom Passatu - skoro pa tacno. Zasto mijenjati nesto sto izgleda lijepo i atraktivno?

Inace, jedno pitanje za forumase a nevezano je za temu... Jesu li svi ljudi na ovom forumu skloni uvredama kada neko iznese misljenje koje se razlikuje od njihovog? Mladost i nezrelost, problem nedostatka postovanja prema drugim ljudima?

Pozdrav svima, iskljucujem se sa foruma.
madner

#332 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by madner »

Jednostavnije rjesenje je bolje rjesenje, ali i komplikovano rjesenje je rjesenje :wink:

Tahkav ti je forum, ne znas ko koga pljuje :D
Blobi

#333 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

TarikSA wrote:Sinoc prolazim sa autom pored hotela Bristol, kad na drugoj strani slavni VW Passat B6, a iza i ispred njega po jedno BIHAMK vozilo...samo toliko od mene:) Krivo mi je jedino sto je bio mrakan, padala kisa pa nisam slikao:) :-)
Sta je tu cudno? Covjeku se auto pokvario, zvao slep sluzbu. Moglo se desiti sa bilo kojim vozilom, bilo kome. Momak, ja vozim vec 20 godina, i dozivio sam svakakve neugodnosti na cesti. A ti si pokazao si koliko si zrela osoba. Nadam se da ces dozivjeti isto i da ce se pojaviti neko da se veseli tvojoj nesreci sa digitalcem.

P.S. Na velesicima, prosle godine, kod pumpe El-Tarik, stvorila se rupa ogromna na cesti. Padala je kisa i rupa se ispunila vodom. Sa slavnim B6 Passatom sam malo brze naletio i potrefio tu rupu. Podreao sam desnu gumu i iskrivio felgu. Iz predostroznosti nisam htio staviti rezervnu gumu i nastaviti da vozim, nego sam zvao slep sluzbu. Zamijenio sam krajnice, kugle, uvjerio se da je sve u redu i tek onda nastavio da vozim taj auto. Je li nesto mozda nije OK sa tim? Je li to do slavnog B6 Passata ili do puteva koji su tako zestoko propali?
Last edited by Blobi on 17/02/2010 09:27, edited 1 time in total.
aerosa

#334 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by aerosa »

Blobi wrote: Po mom ukusu taj volan na citroenu izgleda ruzan i debeo. Ni ostatak ne djeluje nesto super impresivno, mada izgleda moderno. Ako se tebi svidja, kupi taj auto i vozi ga. Primjetio sam nesto pa cu podijeliti to sa tobom. Nekoliko mjeseci sam vozio Audi A8. Ovaj citroen ima vise tipki od tog Audija. Mozda ce ti se to uciniti kao prednost za citroen, ali je daleko od toga. Previse tipki predstavlja komplikaciju i nedostatak kvalitetnog dizajnersko-inzinjerskog pristupa problemu jednostavnosti upotrebe za krajnjeg korisnika. Meni je trebao puni mjesec dana da naucim da koristim i da se naviknem na sve tipke i funkcije kokpita u Audiju A8, a ima neuporedivo manje stvari koje mozes pritisnuti nego u ovom citroenu. A Audi pruza toliko vise funkcija i komfora od bilo kojeg iole kompetentnog citroena. Uostalom, A8 je neuporedivo bolji auto od ovoga i bilo kojeg executive Citroena i ne postoji dobar argument s tvoje strane kojim ces potuci moju izjavu. Uostalom, nadam se da se razumijes u ekonomiju i poslovne medote. U bilo kojem poslu, bilo koji inzinjer ce ti reci da komplikovano rjesenje nije rjesenje.

Interijer CC-a i bilo kojeg drugog novijeg njemackog vozila je ogledalo jednostavnosti dizajna i kvaliteta njemackog inzinjeringa. Neko je rekao da je unutrasnjost gotovo ista kao na regularnom Passatu - skoro pa tacno. Zasto mijenjati nesto sto izgleda lijepo i atraktivno?
Mislim da ti poređenje A8 sa citroenom bilo kojim nikako nije na mjestu.
Zna se koja su auta u toj klasi i sa njima je logično raditi svaku usporedbu, mercedes S klasa i BMW 7.
Stvar jednostavnosti ili broja prekidača i tipki je veoma individualna, lako je se sjetiti BMW 7 i njenog "točkića " pored mjenjača koji je mijenjao 80% tipki koje bi inače trebale da se postave pa je to riješenje takođe na svim testiranjima predstavljeno kao izuzetno komplikovano i bespotrebno.
Blobi

#335 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

aerosa wrote:Mislim da ti poređenje A8 sa citroenom bilo kojim nikako nije na mjestu.
Zna se koja su auta u toj klasi i sa njima je logično raditi svaku usporedbu, mercedes S klasa i BMW 7.
Stvar jednostavnosti ili broja prekidača i tipki je veoma individualna, lako je se sjetiti BMW 7 i njenog "točkića " pored mjenjača koji je mijenjao 80% tipki koje bi inače trebale da se postave pa je to riješenje takođe na svim testiranjima predstavljeno kao izuzetno komplikovano i bespotrebno.
Nije relevantno poredjenje, tacno. Pokusao sam slikovito objasniti kako mnogo tipki i nije bas neophodno.
Better Man

#336 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Better Man »

Blobi wrote:
aerosa wrote:Mislim da ti poređenje A8 sa citroenom bilo kojim nikako nije na mjestu.
Nije relevantno poredjenje, tacno. Pokusao sam slikovito objasniti kako mnogo tipki i nije bas neophodno.
Ako si htio uporediti Citroena sa Audijem osmicom, onda si trebao uzeti u obzir Citroena šesticu. Kakva je to lađa. Koliko god je kvalitetan audi (u što ne sumnjam), sigurno u jednoj stvari ne može parirati Citroenu, a to je udobnost, jer su Francuzi šampioni po tom pitanju.
madner

#337 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by madner »

C6 je u klasi BMW 5, Audija A6 itd...

Sto se tice udobnosti, zive malo i od stare slave oni.
Jimmy_The_Saint

#338 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Jimmy_The_Saint »

Blobi wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Blobi, direktore, svaki cigo svoga konja fali. Ja mogu samo ponoviti da VOLIM VW, VW su dobra peri-deri auta za narodske mase, ali je doš'o vakat da su neopravdano precijenjeni, barem na OVOM tržištu, naročito novi. Čovječe, pa ti si lubeničara džuniora platio k'o da je mečka, a znaš i sam da nije. Drugo, ako si za 4 godine poj'o 160.000 km, tebi svaka čast, tebi i treba provjerena "značka". Meni ne znači ništa, jer sa 20 - 25.000 godišnje mene će i žuti slušati bez greške dok tu kilometražu ne dosegnem. Treće, ubi ti s pričom kako servisiraš otprilike svaki petak poslije džume - takvo održavanje, jel'de, košta k'o sam vrag. E ako proučiš ovaj podforum, i ove genijalce koji "nisu levati da plate oficijelni servis", shvatićeš da naš čovjek ne jebe te trice, nego gazi dok mu ne "zaklepeća nešta". Tako da to što tebe tvoj pasat nije izd'o više govori o tebi kao vozaču (i privredniku) nego o kvaliteti iz Vučjih Dvora. Dakle, niti je KIA neko čudo od auta (solidno napravljena prosječna auta za prebacivanje od A do B), niti je VW (isto to, samo s nešto dužom tradicijom i znatno obimnijim iskustvom). Samo što jedno košta 30-40 a nekad i 50% više, bez ikakvog realnog opravdanja na cesti. A ako ti je pro_ceed "odron od interijera", živ bio, probaj sjesti u Golf ISTOG NIVOA OPREME. Pa mi onda reci - a ne porediti mladićku jahalicu sa direktorskim "ALL EKSKLUZIV" pasatom. (Ima frajer proa s kožnim sjedalima, al' ga se za taj merak nadoplać'o).

Jebo te, godinama ljudi drkaju (i ja s njima, da se razumijemo), kako je KIA "jeftinjara i kanta" - i ljudima puk'o film, rekli "moremo mi i 'vako", kupe najbolje švapske inžinjere, naprave savršeno "švapsko" auto, e sad je "preskupo" iako je još uvijek za trećinu povoljnije?
Zanimljivo zboris, nema sta. Svaki ce ti proizvodjac naplatiti skupo kozna sjedista i ostale slicne dzidze. Passata jesam skupo platio, ali E-klass Mercedes sa istom opremom kosta skoro 30.000 KM vise (silver arrow i jos 10% kvalitete u odnosu na Passata). Tacno je da odrzavanje auta kosta jako puno, kako kazes, ko sam vrag. Ali jeftinije je provjeriti sve, cuvati auto, i normalno voziti, nego svaki peti mjesec kukati kako je nesto "crklo", a na cesti izigravati Raikonena. Uostalom, ne blatim KIA-u, ali onaj interijer nije po mom ukusu. Ni golf 5 u serijskoj opremi nije nesto sjajno, ali imas Golfove sa jako dobrom opremom. Uostalom, zvuk kad zatvorim vrata na golfu i na ceed-u. Pa sam taj zvuk cu platiti kao dodatnu opremu :)... Ceed zvuci kao lada niva.
Pa, ne znam šta da ti kažem - očito je neki individualni defekt jal' moj jal' tvoj. U roku od dvadesetak dana, kad mi je izbor bio sužen na G5 (vrlo blago razgažen 1,9 tdi sa tom šatro boljom opremom, ne sjećam se VW trimova ali kao nov je bio oko pedesetak milja) ili ce'ed, ja sam se odlučio za rižojeda baš zato što mi je bolje lež'o, bio udobniji (zanimljivo, za volanom G5 sam se sjetio amidžine specijalke lade, a u sidu im'o stare dobre VW fleševe iz djetinjstva). Bit će da je malo i do toga da sam krupan, pa me korejac kupio superiornom ekonomikom prostora. G5 je vjerovatno MRVU bolje auto - ali ta mrva ne vrijedi duplih para. Ne u klasi o kojoj ovdje pričamo. (Klasi "Golf", ima govori sve... Ali ne znači da je VW brend koji sam po sebi treba plaćati, kao što se plaćaju BMW, Merc, Jaguar, ovo i ono).

Što se limuzina tiče, fin je lubeničar ali realno Audi bolje svira za te novce. I, primjera radi, treba biti baš ćorav kod očiju pa reći da VW Tuareg ne valja. Naprotiv, odličan je, da serem pare uzeo bih ga prije nego Cayenne. No, da li je FAKAT Tuareg tri puta bolji koliko je tri puta skuplji od Sorenta, Grand Cherokeeja, i sličnih stvari u klasi? Ne znam, jebi ga, nikad nisam prob'o - možda ima neki argument.
TarikSA

#339 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by TarikSA »

Blobi wrote:
TarikSA wrote:Sinoc prolazim sa autom pored hotela Bristol, kad na drugoj strani slavni VW Passat B6, a iza i ispred njega po jedno BIHAMK vozilo...samo toliko od mene:) Krivo mi je jedino sto je bio mrakan, padala kisa pa nisam slikao:) :-)
Sta je tu cudno? Covjeku se auto pokvario, zvao slep sluzbu. Moglo se desiti sa bilo kojim vozilom, bilo kome. Momak, ja vozim vec 20 godina, i dozivio sam svakakve neugodnosti na cesti. A ti si pokazao si koliko si zrela osoba. Nadam se da ces dozivjeti isto i da ce se pojaviti neko da se veseli tvojoj nesreci sa digitalcem.

P.S. Na velesicima, prosle godine, kod pumpe El-Tarik, stvorila se rupa ogromna na cesti. Padala je kisa i rupa se ispunila vodom. Sa slavnim B6 Passatom sam malo brze naletio i potrefio tu rupu. Podreao sam desnu gumu i iskrivio felgu. Iz predostroznosti nisam htio staviti rezervnu gumu i nastaviti da vozim, nego sam zvao slep sluzbu. Zamijenio sam krajnice, kugle, uvjerio se da je sve u redu i tek onda nastavio da vozim taj auto. Je li nesto mozda nije OK sa tim? Je li to do slavnog B6 Passata ili do puteva koji su tako zestoko propali?
Prvo sto je bitno je da ti se zahvalim sto mi zelis da se skrham i ostanem negdje na cesti, a da neko naleti da slika to, toliko o zrelosti. Ja se uopste nisam veselio sto je lik ostao na cesti, niti sam htio da slikam njegov belaj nego sam htio nesto da dokazem, al nebitno.
Koliko sam ja zreo ili nisam, necemo o tome gospodine (ako te smijem i tako oslovljavati)...ja nisam uopste protiv VW, jer i ja vozim auto iz koncerna (konkretno Seat Ibiza 2007g. 1.9TDI, hvala Bogu bez problema, al kako mi neki pozelise na ovom forumu ne znam dokle, nadam se ako Bog da jos dugo, sreca ne daju ljudi nafaku nego Bog) al mi nisu jasni ovoliki hvalospjevi o VW i kako toboze nije precjenjen, uzasno je precjenjen i stane na sred ceste (op.a. moj post prije) kao i svaki drugi (to je ono sto sam htio da dokazem, a vidim ti tako zreo super shvatio poentu).

Znaci ne govorim da treba ici kupovati SangYong (iako ima CDI mercedesov motor), KIA-u ili ne znam Mapple-a, al ono treba malo biti realan...prosla vremena prica kako je golf (citaj mazga) pouzdan samo tako...sad svi prave jeftino i nista to nije kao prije (kao ja se sjecam al nebitno, imam oci). Druga stvar koja me nervira kod vlasnika VW je sto kad ga kupe misle da su osvojili cestu...kad god vidim kockastu glavu vozi VW (golf i passat pretezno), a ne smijem ni spominjati seljacine, medvjede i balavce za volanima GII kojeg su "tunirali jarane" sto ih kupuju po skupe pare samo zato sto ima rezervni dio kupiti u trafici. Ja razumijem u potpunosti da nemaju svi da kupe auto od 20K ili vise, al kad mozes za smece koje je staro 25 godina dati 7k onda sacekaj jos malo pa dodaj jos malo i kupi sebi nesto pristojno (POLO; IBIZA; FABIA ako vec zele ostati vjerni VW) i mladje a po cijeni od 10-12k. Kako nas narod razmislja ja to nikako ne kontam. :bih:
emko1234

#340 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

:bih: Jimmy* prijatelju moram te ispraviti i reci ti da golfV s 1.9tdi motorom i s malo boljmom opremom nije bio 50K al nikad..za te pare si mogao kupit vec GTI model..znaci cijena mu je bila od 28 s 90ks do 35-39 sa 105ks i sportline opremom..helem mi ne govorimo o duplim parama..govorim ti o razlici od par milja..jer ako ti za rizojeda dizela mozes dati 31k na cesti sto ne dati 34k za golfa..u tom je poenta..jer da je rizojed starta sa 15 a golf s 30 ja bi rekao nema problema..golf je stvarno neislativ..e sad je druga krajnost ako si ti kupio rizojeda za 21k a vamo poredis nekog golfa koji kosta 40k..onda te razumijem i mada i dalje nisi upravu.. :bih: :bih:
tourag je bolje od sorenta jer je u drugoj klasi..sorento nije u klasi s tuaregom..x5,ml,toureg,cayenne,range,moze i grand cheeroke..a od cheerokija?pa samo je pitanje ukusa..i sad da li ce neko dati za v6tdi tourage 100k i vise il ce za 10 milja manje priblizno kupit americko auto za euro trziste sa starem merc dizelom i mjenjacem koji ce za 2 godine izgubit 40% cijene..e tu je toureg bolji..i puno je ljepsi unutra od granda-a koji je nekako klasicno americki prazan..
Blobi

#341 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

TarikSA wrote:
Blobi wrote:

Prvo sto je bitno je da ti se zahvalim sto mi zelis da se skrham i ostanem negdje na cesti, a da neko naleti da slika to, toliko o zrelosti. Ja se uopste nisam veselio sto je lik ostao na cesti, niti sam htio da slikam njegov belaj nego sam htio nesto da dokazem, al nebitno.
Koliko sam ja zreo ili nisam, necemo o tome gospodine (ako te smijem i tako oslovljavati)...ja nisam uopste protiv VW, jer i ja vozim auto iz koncerna (konkretno Seat Ibiza 2007g. 1.9TDI, hvala Bogu bez problema, al kako mi neki pozelise na ovom forumu ne znam dokle, nadam se ako Bog da jos dugo, sreca ne daju ljudi nafaku nego Bog) al mi nisu jasni ovoliki hvalospjevi o VW i kako toboze nije precjenjen, uzasno je precjenjen i stane na sred ceste (op.a. moj post prije) kao i svaki drugi (to je ono sto sam htio da dokazem, a vidim ti tako zreo super shvatio poentu).

Znaci ne govorim da treba ici kupovati SangYong (iako ima CDI mercedesov motor), KIA-u ili ne znam Mapple-a, al ono treba malo biti realan...prosla vremena prica kako je golf (citaj mazga) pouzdan samo tako...sad svi prave jeftino i nista to nije kao prije (kao ja se sjecam al nebitno, imam oci). Druga stvar koja me nervira kod vlasnika VW je sto kad ga kupe misle da su osvojili cestu...kad god vidim kockastu glavu vozi VW (golf i passat pretezno), a ne smijem ni spominjati seljacine, medvjede i balavce za volanima GII kojeg su "tunirali jarane" sto ih kupuju po skupe pare samo zato sto ima rezervni dio kupiti u trafici. Ja razumijem u potpunosti da nemaju svi da kupe auto od 20K ili vise, al kad mozes za smece koje je staro 25 godina dati 7k onda sacekaj jos malo pa dodaj jos malo i kupi sebi nesto pristojno (POLO; IBIZA; FABIA ako vec zele ostati vjerni VW) i mladje a po cijeni od 10-12k. Kako nas narod razmislja ja to nikako ne kontam. :bih:
1) Daleko od toga da zelim da ti se desi nesto. Umalo sam poginuo u saobracajnoj nesreci '98, i ne bih nikome pozelio bilo sta slicno. Ali zapitaj se da li bi se volio naci u slicnoj situaciji kao taj covjek kojem je auto zakazao?

2) Sta bi mogao dokazati slikom Passata na vozilu slep sluzbe? Tacnije, bi li ista mogao dokazati time? Je li ciljas na to da Passat mozda ne valja kao automobil, da se kvari? Upravo pogresno. Najizdrzljivji auto ne odrzavaj redovno i zakazat ce negdje, iz iskustva. Takodjer (iz iskustva) ti mogu reci da se redovni servisni interval u BiH i u Sloveniji (tamo sam zivio poslije rata), razlikuje i do 5.000 km iskljucivo zbog toga sto kod njih ne postoji rupa na asfaltu.

3) Slazem se u potpunosti za te divljake za volanom VW-a. Ima ih masovno u tjuniranim Golf 2, itd. Ali to ne znaci da je neko krkan samo zbog toga sto vozi Golf 2. Vrlo vjerovatno je da covjek nije finansijski u stanju da kupi bolji auto. Pa prije rata nisam imao para ni da kupim civare, a ne automobil. Pa onda se zaratilo, 2 godine sam proveo u rovu na vojnickom polju, i onda sam '96 na poklon od punca koji je zivio i radio njemackoj dobio Golfa 2 i VW Transporter, i zahvaljujuci tim vozilima sam pokrenuo posao, a i dan danas se mogu voziti. I ne bi me bilo stid sjesti i voziti Golfa 2. Nisam ukrao nikome nista, to je ono sto imam, to mogu da vozim, Bog mi tako dao. Je li postoji problem u Golfu 2? Ne! Postoji problem u ljudima koji se danas jeftino domognu G2 Benzinca, nalijepi GTI naljepnicu i on je Schumacher na cesti.

4) Pored nindzi u Golfovima 2, sretao sam ih i u:
- BMW-ima (svih vrsta)
- Opelima
- Audijima
- Mercedesima
- Seatima
- VW-ima

Lista je beskonacna... Je li zbog ljudi ne valja proizvodjac? Smijesno...
TarikSA

#342 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by TarikSA »

Sve si lijepo potvrdio sto sam ja vec rekao, al nebitno, sretno tebi s poslom i ako nisi primjetio i ja sam dio koncerna, al je opaska bila upucena da su precjenjeni i da ne vrijede koliko se daje za njih, al eto nebitno, ne mogu vise raspravljam jer il ne citas moje postove ili ih onako preletis pa ponovis sve sto sam ja napisao kao novu tezu i tvoj zakljucak, ja ti samo mogu reci da se slazem sa svime sto si napisao, al svakako sam to vec rekao i u proslom postu, odosmo previse OT tako da necu nastavljati. Smatram da su precjenjeni i to je to...mislim da ne vrijede tolikih para i da zive samo na lovorikama stare slave. A sve moguce analize na koje nailazite na netu su uradjene po pravilu: Napravi analizu tako da koristis parametre i rezultate onako kako ti odgovara tj. ukratno svaka analiza dokaze ono sto si htio da ti dokaze u samom pocetku.

Pozdrav
NEOPLAN

#343 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

Blobi wrote:
4) Pored nindzi u Golfovima 2, sretao sam ih i u:
- BMW-ima (svih vrsta) - 1%
- Opelima - 1%
- Audijima - 1,5%
- Mercedesima - 0,5%
- Seatima - 1%
- VW-ima - 95%
Da krkana ima u svim vozilima, al najvise ih je u VW i zato ljudi imaju averziju prema VW-u jer kad vidis u retrovizoru Golfa, u kojem je vozaceva glava negdje iznad mjenjaca, bjezi dok mozes jer su sanse velike da ni kriv ni duzan nastradas......
Blobi wrote:Lista je beskonacna... Je li zbog ljudi ne valja proizvodjac? Smijesno...
VW kao proizvodjac je odlican, ali im cijena U BIH ne valja....svugdje u svijetu imaju normalne cijene, u skladu sa konkurencijom, a u BIH su napuhali cijenu bas zbog ljudi poput ovih koji se kunu u VW a nikad nista bolje nisu ni probali....koliko sam puta bio u prilici slusati ljude kako se kunu u Golfa, a onda se provoza u Peugeotu i smije se kako je Peugeot los, mekan, zenski, vaki, naki.... a onda mu sljedece auto bude Peugeot.... :mrgreen: :lol: :lol:
Gost1515

#344 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

još jedno mi nije jasno ... kako je G2 (ili uošte golf) auto koje voze "kockoglavi"?

Ako postoji ijedno auto koje zaslužuje ovakvu tvrdnju to je BMW. Nastranu što je BMW fantastičan auto "takvi" ga vole.

A što se tiče situacije "u nas" kad bi uzeli procentualno broj "nabrijanih" G2 od ukupnog broja G2 na cesti mislim da bi to bilo tu negdje sa ostalim. A nadobudnih trkača ima u svemu: bmw "kocka", Kadet GSI, razne Alfe, Citroeni VTS, ... sjećam se uvijek je znalo biti olupina od "trkača" tamo ispred PU Novo Sarajevo, e tu se vide najgori primjerci a ko je viđao, zna o čemu pričam ...
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#345 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by A1fa »

Gost1515 wrote:još jedno mi nije jasno ... kako je G2 (ili uošte golf) auto koje voze "kockoglavi"?

Ako postoji ijedno auto koje zaslužuje ovakvu tvrdnju to je BMW. Nastranu što je BMW fantastičan auto "takvi" ga vole.

A što se tiče situacije "u nas" kad bi uzeli procentualno broj "nabrijanih" G2 od ukupnog broja G2 na cesti mislim da bi to bilo tu negdje sa ostalim. A nadobudnih trkača ima u svemu: bmw "kocka", Kadet GSI, razne Alfe, Citroeni VTS, ... sjećam se uvijek je znalo biti olupina od "trkača" tamo ispred PU Novo Sarajevo, e tu se vide najgori primjerci a ko je viđao, zna o čemu pričam ...
Eto mozda je to moje iskustvo, ali buduci da ja vozim Alfu 145 koja nije nista vanserijski ,,napucana'', ali ova verzija QV sa 2.0TS motorom u crvenoj boji je naprosto magnet za razne vozace obico Golfa2 ali sto sam primjetio i Kadeta ,,kisna kap'' :D Nema sta sve nisam dozivio, od pokusaja prestizanja u nepreglednim krivinama, gasiranja na semaforima i slicnih mangupluka. Normalno da se ja ne upustam u te gluposti iako imam auto za to, jer znam da takvim VW vozacima ne ide u glavu sto Alfa ne stavlja oznaku snage motora na gepek kod ovih auta, pa valjda misle da sam ja od sebe zalijepio onu zelenu djetelinu ko da mi donosi srecu na cesti na kojoj su oni gospodari gasa i kvacila :lol:
NEOPLAN

#346 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

A1fa wrote:
Gost1515 wrote:još jedno mi nije jasno ... kako je G2 (ili uošte golf) auto koje voze "kockoglavi"?

Eto mozda je to moje iskustvo, ali buduci da ja vozim Alfu 145 koja nije nista vanserijski ,,napucana'', ali ova verzija QV sa 2.0TS motorom u crvenoj boji je naprosto magnet za razne vozace obico Golfa2 ali sto sam primjetio i Kadeta ,,kisna kap'' :D Nema sta sve nisam dozivio, od pokusaja prestizanja u nepreglednim krivinama, gasiranja na semaforima i slicnih mangupluka. Normalno da se ja ne upustam u te gluposti iako imam auto za to, jer znam da takvim VW vozacima ne ide u glavu sto Alfa ne stavlja oznaku snage motora na gepek kod ovih auta, pa valjda misle da sam ja od sebe zalijepio onu zelenu djetelinu ko da mi donosi srecu na cesti na kojoj su oni gospodari gasa i kvacila :lol:
Nemam ja nista protiv onih Golfova II GTi i Kadetta GSi koji SU ZAISTA GTi i GSi i koji su OCUVANI....to su i dan danas LJUTE MASINE....samo sto je takvih malo nazalost....
emko1234

#347 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

hahahhaahahah,joj neoplanu teza..dakle kad vidim u retrovizoru cicu sa zenom,starijom naravno kako vozi golfa2-icu da bjezim jer je velika sansa da ce me cica u 1.6d golfu dovuci u situaciju opasnu po zivota :lol: :lol: :lol: ..pa bolan kad je neko kamikaza a svjedoci smo da ih je pun grad,nebitno je dal vozi jugu,dvicu,il s klasu..samo sto je kod nas podneblje gdje nema puno s klasa pa najvisu upadaju u oci oni koji se vozi i autima koja su procentualno najzastupljenija..a to je sticajem okolonosti golf..kretena imas i alfama..pa otkako je hota poceo da radi svoje auto za street race svi koje voze neko govno od talijana pozadi imaju naljepnicu "hota racing" i ponasaju se bas ko da je njihovo auto za street race..pa otkako imas onaj opel debilni klub svi opeli u vlasnistu raje do 25 god su izljepljeni opelmania naljepnicama..i oni divljaju..pa neki amk carbon pa ovo pa ono..znaci puno raje divlja i to je nevezano uz marku auta..i kad smo kod divljanja kako sam sinoc "ubio" nekog rejsera s tom zajebanom dvicom i milion konja..hahahahahhaha..gsi vs gti i ja onako slucajno tu upadnem :D :D samo ovaj s kadetom je odustao odmah :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#348 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

Po mom ukusu taj volan na citroenu izgleda ruzan i debeo. Ni ostatak ne djeluje nesto super impresivno, mada izgleda moderno. Ako se tebi svidja, kupi taj auto i vozi ga. Primjetio sam nesto pa cu podijeliti to sa tobom. Nekoliko mjeseci sam vozio Audi A8. Ovaj citroen ima vise tipki od tog Audija. Mozda ce ti se to uciniti kao prednost za citroen, ali je daleko od toga. Previse tipki predstavlja komplikaciju i nedostatak kvalitetnog dizajnersko-inzinjerskog pristupa problemu jednostavnosti upotrebe za krajnjeg korisnika. Meni je trebao puni mjesec dana da naucim da koristim i da se naviknem na sve tipke i funkcije kokpita u Audiju A8, a ima neuporedivo manje stvari koje mozes pritisnuti nego u ovom citroenu. A Audi pruza toliko vise funkcija i komfora od bilo kojeg iole kompetentnog citroena. Uostalom, A8 je neuporedivo bolji auto od ovoga i bilo kojeg executive Citroena i ne postoji dobar argument s tvoje strane kojim ces potuci moju izjavu. Uostalom, nadam se da se razumijes u ekonomiju i poslovne medote. U bilo kojem poslu, bilo koji inzinjer ce ti reci da komplikovano rjesenje nije rjesenje.

Image

Inace, jedno pitanje za forumase a nevezano je za temu... Jesu li svi ljudi na ovom forumu skloni uvredama kada neko iznese misljenje koje se razlikuje od njihovog? Mladost i nezrelost, problem nedostatka postovanja prema drugim ljudima?

Pozdrav svima, iskljucujem se sa foruma.
ko ti je got to rekao, dobro ti je rekao, ista stvar je sa Audi i BMW, reciklaza je najjeftinija i najefektivnija i samo okorjeli nostalgicari prijenjaju za ista, iz modela u model. Ovdje Mercedes odskace od ostalih gore navedenih i tim je mnogo napredniji!
NEOPLAN

#349 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

:D
emko1234 wrote:hahahhaahahah,joj neoplanu teza..dakle kad vidim u retrovizoru cicu sa zenom,starijom naravno kako vozi golfa2-icu da bjezim jer je velika sansa da ce me cica u 1.6d golfu dovuci u situaciju opasnu po zivota :lol: :lol: :lol: ..
Ja jos nisam vidio cicu koji kad vozi sjedi nakoso tako da mu je glava iznad mjenjaca...... :-)
emko1234

#350 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

dobro si..ja ustvari nisam nikad vidio nekog kad vozi da mu je glava iznad mjenjaca :-) :-)
Post Reply