corolla02 wrote:jefferson wrote:
ABS senzor, eto cemu sluze! Senzor mora imati referentnu tacku a na tvojoj mazdi je to referentna tacka.
Nemoj kupovati ovakve diskove. Ovim diskovima obicno treba malo vremena da se ugriju na radnu temperaturu, tada koce fenomenalno. Problem je sto ti u gradskoj voznji a pogotovo na interstate ne mozes ugrijati ove diskove na radnu temperaturu!
Idi sa normalnim diskovima, ali gledaj da su Brembo!
@jeff, znaci ti predlazes obicne rotore pa i Brembo prije recimo nekih slot rotora postovanog aftermarket proizvodjaca?
Da! A iz ovog razloga:
Obicni rotori su naravno manje ucinkoviti od perfomans rotora. Medjutim, performans rotori zahtjevaju i performans plocice, a ta kombinacija zahtjeva vecu temperaturu da bi obavili ono za sta su napravljeni.
S obzirom da ti kazes da ne jurcas, itd, itd, i da ti je taj 2.3 motor sasvim dovoljan, mislim da bi normalni diskovi bili sasvim zadovoljavajuci, a kako su to Brembo, mozda i bolji od performans diskova tokom normalne voznje, tj. normalnih zahtjeva. Drugo, Mazda 6, bar primjerke koje sam ja vozio, su imali iznadprosjecne kocnice jer na kraju krajeva, Mazda 6 je konstruisana po evropskim zahtjevinma i samo blago promjenjena za USA trziste vise da bi zadovoljila zahtjeve NHTSA kada su u pitanju dimenzije (npr. udaljenost od ta, svjetla) nego da bi je nesto prilagodili americkom kupcu, jer Mazda nije ni htjela da privuce prosjecnog americkog kupca, nego kupce Passata, Honde Accord, BMW-a 3 itd.
Mislimd a bi ti obicni Brembo diskovi bili ekstra opcija. Ja sam na svom autu originalne plocice (VW u SAD stavlja TWR plocice a ne ATE kao u evropi) zamjenio sa ATE ali sa evropskom specifikacijom. Vise prase i vjerovatno ce krace trajati, ali bolje koce i tise su.
Kada bude mjenjao diskove uzet cu striktno ATE sa utorima za skupljanje prasine i to je to, jer moj passat definitivno ne treba EBC kocnice s obzirom na moje potrebe. Da imam mazdu 6 Speed onda bi mozda i razmislio, ovako, nema potrebe.