kamen spoticanja wrote:nadjes na youtubeljubav_aha wrote:znaci,kakvu je amar rekao isitnu o muslimanima u BiHpa sama donese zakljucak
![]()
nece ti biti teskovaljda...
zar ne mozes ovdje napisati
Moderator: _BataZiv_0809
kamen spoticanja wrote:nadjes na youtubeljubav_aha wrote:znaci,kakvu je amar rekao isitnu o muslimanima u BiHpa sama donese zakljucak
![]()
zimzelen wrote:Nije nemoguce da se htjelo kazati da se Cola ipak 'probila' na vehabijsko trziste i da nisu svi tako tvrdi. Nego, be vidim smiley, za Colu iz Hadzica kao 'muslimanskom picu koje se bojkotuje u RS-u'?shuriken wrote:u bih je cola muslimansko pice jer se proizvodi u Hadzicima i zato je bojkotiraju u RSuprezimenko wrote:moj komentar: Film u nekim trenutcima dosadan, ideja nije losa, slazem se da fali dio kad su mu ispirali mozak, kraj filma onakav jer im je nestalo lovefakat usred filma prekinuli.
Eh jel iko primjetio da jedan vehabija u campu pije coca-colu a dobro znamo da oni ne konzumiraju proizvode ciji su vlasnici izraelci.
http://www.wikiislam.com/wiki/Conspiracy_Theories
mogao bih,ali ne vidim potrebuljubav_aha wrote:kamen spoticanja wrote:nadjes na youtubeljubav_aha wrote:znaci,kakvu je amar rekao isitnu o muslimanima u BiHpa sama donese zakljucak
![]()
zar ne mozes ovdje napisati
slazem seladyblue18 wrote:Ja mislim da nije potrebno da se otkrije bas sveki detalj iz filma.![]()
Nema smisla onda ici gledati film uopste ako se ovdje sve treba ispricati.
Koga zanima, nek ode pogledati, ili nek ceka da se pojavi na internetu.
http://74.125.95.132/search?q=cache:ArX ... clnk&gl=uskamen spoticanja wrote:zao mi je ipak ces se morati malo bolje potruditi,kad te vec toliko zanima samo ta scena filma...ovde imas samo mali dio
no kad vec pominjes 1:22min pogledaj cokanjcice na stolu ispred amara i puncaa prvi je dan ramazanskog bajrama
mozda ce ti biti lakse shvatit to sto te kao jako zanima
![]()
sad iskreno pogledaj film...dobar je...mada ti se mozda nece svidjet...nije bas kako bi ga ti zamislilai kako bi voljela da bude...
doduse cudni su putevi Upute,nikad ne znas gdje ce ti se srce zgrijatamin
Ja mislim da je bojkotuju i u Kalesiji, oni ne vole ove iz Hadzica, prosli put im poslovodja Semso posl`o dva paketa kole manje i sad su u bojkotu.shuriken wrote:u bih je cola muslimansko pice jer se proizvodi u Hadzicima i zato je bojkotiraju u RSuprezimenko wrote:moj komentar: Film u nekim trenutcima dosadan, ideja nije losa, slazem se da fali dio kad su mu ispirali mozak, kraj filma onakav jer im je nestalo lovefakat usred filma prekinuli.
Eh jel iko primjetio da jedan vehabija u campu pije coca-colu a dobro znamo da oni ne konzumiraju proizvode ciji su vlasnici izraelci.
http://www.wikiislam.com/wiki/Conspiracy_Theories
Van teme, kratko. Prije 5-6 godinama u Danima su objavljeni rezultati istrazivanja da oko 70 % Bosnjaka ne konzumira alkohol.ljubav_aha wrote:
" u generaciji moga dide rahmetli i prije njega niko se nije komirao. Ko je naucio tehniku sa starijima za aksamlucenja - taj je zna. U nasim krajevima muslimani piju umjereno vecinom. "
Drug, u Zenici pun zatvor lopova i kriminalaca iz cijele drzave, a dosta njih su i muslimani. Jel se to sad treba reci da je po islamu dozvoljena kradja. Druga stvar je sto ljudi kod nas uzimaju iz vjere ono sto njima odgovara, pa eto jos to proglase za "obicaj". Hajd da ne idemo previse od teme....samo malo wrote:Istrazivanje iz Dana je provedeno gdje?
Odes u Krajinu, recimo, pa mi dovedi tog muslimana iz Buzima (oni su recimo najljuci, kazu) ili Cazina ili bihaca, koji ne konzumira alkohol. A ja ti dam gajbu pive, moze i bezalkoholna
uglavnom se slazemocrkvice wrote:Ovo nikako nije prica o vehabijama. Da je prica o vehabijama, Amar bi bio mnogo radikalniji u svojim razmisljanjima i postao prava patnja za Lunu. Na pamet mi pada jedan americki film /davno snimljen/ o jednoj americko-arapskoj porodici, dakle muz Arapin odluci svoju porodicu odvesti u Iran (ili vec gdje), kao na odmor...a zavrsi s tim da majka Amerikanka prodje citavu torturu od kidnapovanja djeteta od strane muza, borbe za to dijete, razocaranja bezizlaznosti...
Ovo je prica o zivotu dvoje ljudi iako gledana kroz Lunine oci koja nema razumjevanja za Amara. Pitanje tipa "Otkad ti to klanjas" /isto da ga je pitala, otkad se to drogiras?/ i ono "do jucer si povracao po naninoj kuci" po meni bas to znaci, totalno ne razumjevanje covjeka koji je bio bolestan, izgubio posao zbog toga, shvatio svoj problem, hoce da bude bolji covjek upravo i zbog same Lune. Samim tim sto je svoj lijek nasao u vjeri, ne znaci nuzno da je vehabija. Cime je on to pokazao da je vehabija? Zato sto je drzao govor za bajramskim ruckom? Ne znam za vas, ali misljenja sam da, bar poslije rata, "obicaj" da mezis BAJRAMSKE KOLACE uz RAKIJU, i nije nesto prisutan kod nas. I sad kad neko skrene paznju na ociglednu kontradiktornost tog postupka, kaze mu se ne seri?
Cini mi se da je Sejla jedina "skontala" Amara...
Koliko se sjecam istrazivanje je provela neka specijalizovana agencija. Oni vrse telefonske akente, odaberu slucajni uzorak i zovu. Sve je stvar uzorka, kad udjes u kafanu recices da svi piju, kad u dzamiji vidis dvije-tri hiljade ljudi petkom reci ces svi idu u dzamiju. Prije 10-12 godina poznavao sam dosta studenata Krajisnika, koliko se sjecam nijedan nije konzumirao alkohol.samo malo wrote:Istrazivanje iz Dana je provedeno gdje?
Odes u Krajinu, recimo, pa mi dovedi tog muslimana iz Buzima (oni su recimo najljuci, kazu) ili Cazina ili bihaca, koji ne konzumira alkohol. A ja ti dam gajbu pive, moze i bezalkoholna
ljubav_aha wrote:http://74.125.95.132/search?q=cache:ArX ... clnk&gl=uskamen spoticanja wrote:zao mi je ipak ces se morati malo bolje potruditi,kad te vec toliko zanima samo ta scena filma...ovde imas samo mali dio
no kad vec pominjes 1:22min pogledaj cokanjcice na stolu ispred amara i puncaa prvi je dan ramazanskog bajrama
mozda ce ti biti lakse shvatit to sto te kao jako zanima
![]()
sad iskreno pogledaj film...dobar je...mada ti se mozda nece svidjet...nije bas kako bi ga ti zamislilai kako bi voljela da bude...
doduse cudni su putevi Upute,nikad ne znas gdje ce ti se srce zgrijatamin
jos malo
istorija Islama u BiH
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=61221
sa iste teme/linka
"Rakija jeste slovensko pice, samo je rjec turska. Ono sto turci zovu rakijom je razblazena loza sa ekstraktima.
Tolerancija prema alkoholu je mislim vise nesto domace, a ne turski uticaji,... Turaka je bilo malo u Bosni i to su bili cinovnici po gradovima i pokoji garnizoni. Seosko muslimansko stanovnistvo nije imalo skoro nikakvih kontakata sa Turcima i njihovim obicajima, i samo je nastavljana tradicija odranije. Uostalom, nema niti jednog muslimanskog naroda koji nema neke crte tradicije koje se kose sa necelima islama. Za razliku od nekih koji zene blize rodjake, djeci brane pismenost, obrezuju djevojcice,... mi imamo ovu tradiciju konzumiranja alkohola, koja je u islamskoj kulturi pretrpila odredjene izmjene pa se udomacilo umjereno konzumiranje pica a da se ne napije."
" u generaciji moga dide rahmetli i prije njega niko se nije komirao. Ko je naucio tehniku sa starijima za aksamlucenja - taj je zna. U nasim krajevima muslimani piju umjereno vecinom. "
sarlo wrote:Van teme, kratko. Prije 5-6 godinama u Danima su objavljeni rezultati istrazivanja da oko 70 % Bosnjaka ne konzumira alkohol.ljubav_aha wrote:
Alkohol je u Bosni jeftin, reklamira se na svakom koraku i dostupan je svima. Cesto je i bitan faktor socijalizacije, obavezan dio poslovnih komunikacija. Sve to na Zapadu nije slucaj, alkoholizam se tretira kao bolest itd.
A normalno da je onih 30% bucnije i glasnije.
...koka kola i osmeh...
crkvice wrote:Na pamet mi pada jedan americki film /davno snimljen/ o jednoj americko-arapskoj porodici, dakle muz Arapin odluci svoju porodicu odvesti u Iran (ili vec gdje), kao na odmor...a zavrsi s tim da majka Amerikanka prodje citavu torturu od kidnapovanja djeteta od strane muza, borbe za to dijete, razocaranja bezizlaznosti...
I believe somaybelline wrote:crkvice wrote:Na pamet mi pada jedan americki film /davno snimljen/ o jednoj americko-arapskoj porodici, dakle muz Arapin odluci svoju porodicu odvesti u Iran (ili vec gdje), kao na odmor...a zavrsi s tim da majka Amerikanka prodje citavu torturu od kidnapovanja djeteta od strane muza, borbe za to dijete, razocaranja bezizlaznosti...
Jel glumila Sally Fields u ulozi majke? Mislim da se film zove "Ne bez moje kcerke" ili tako nesto... Davno sam ga gledala - dobar film.
vidis to je matrica po kojoj nazalost svi rade,a sve zbog sitno politickih interesa...nista viseControl panel wrote:U jucerasnjem Avazu pise:
Neumjesne reakcije u publici
Sarajevska publika, kojom je ekipa filam bila zadovoljna, ipak je na oderdjene trenutke tokom projekcije imala krajnje neumjesne reakcije. Scene u kojima se prikazani tradicionalni obicaji bosanskih muslimana poput klanjanja izazivali su salve smijeha, a neke ozbiljne i delikatne scene Sarajlije su reagirale cak aplauzom.
![]()
![]()
![]()
ja ne znam koju je premijeru ovaj novinar-ka gledala, ili je namjerno htjela da prikaze sarajevsku publiku u drugom svjetlu.