minjonja wrote:
a vidi im parole
'otpor je nasa duznost' ..ali samo kad su karte u pitanju..

eee brate moj, opiru se samo kad ih se udari po džepu, da bar njih, udari im roditeljima po džebu...
koliko se puta okupilo 3000 studenata tokom sarajevskih protesta kad je grad plakao?
nije ih bilo toliko ni na onom prvom nakon denisovog ubistva, većinom su bili roditelji i stariji ljudi...
ova generacija nam treba donijeti bolje sutra?
neko iz ove generacije mi sutra treba biti šef ili premijer kantona?
sad opet shvatam one što kažu "i koga dovesti ako srušimo sadašnju vlast"
ko treba protestvovati protiv svega šta nam se dešava ako ne studenti?
šta, trebamo mi uzeti godišnji odmor il možda penzionerima dati po red bull da se malo trznu[/quote]
penzija je zadnji put povecavana krajem 2008. godine, a sve je poskupila od tada, ljudi u gorazdu zive u kolektivnom smjestaju u mizernim uslovima, u sarajevu se niko vise ne osjeca sigurnim od pljackasa i ubica, pa bujrum, organizuj protest i ja cu te podrzati![/quote]
vidi, ja ne provodim po pola dana po kafama već radim za mizernu platu s kojom bi namirio kredit a i platio (povremeno) GRAS-ovu kartu. vjerovatno ni ne znaš šta se dešava ako čovjek s kreditom ostane bez posla i nema za tramvajsku?
od koga onda očekuješ da pokrene revoluciju?
od mene ili od studenata koji se blamiraju tražeći sadaku da bi se vozili s kafe na kafu?
možda kad uzmem godišnji dođem u 12 pred predsjedništvo ili muzej i okačim koji transparent, do tada nade polažem u studente, odnosno polagao sam...