PlayStation 3
Moderator: Benq
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#326 Re: PlayStation 3
Disk zavisi od igre do igre (i na 3,41 kao i na 3.55 nema tu razlike) ali ja generalno drzim jedan disk unutra uvijek pa to nije problem.
A prednost ti je sto ne moras da ganjas za odredjeni broj igri te eboot.bin filove i ne moras da palis konzolu sa onim drzanjem ejecta.
I meni je trebalo vremena da predjem jer sam kupio JB doongle (doduse za 50 KM) par dana nakon sto je izasao.
A prednost ti je sto ne moras da ganjas za odredjeni broj igri te eboot.bin filove i ne moras da palis konzolu sa onim drzanjem ejecta.
I meni je trebalo vremena da predjem jer sam kupio JB doongle (doduse za 50 KM) par dana nakon sto je izasao.
-
Autobus
#327 Re: PlayStation 3
Može li se FIFA 12 igrati na 3.55?
- arnes_king
#328 Re: PlayStation 3
Autobus wrote:Može li se FIFA 12 igrati na 3.55?
Ne
-
Autobus
#329 Re: PlayStation 3
Izgleda da mi to neće biti ni bitno jer mi PS3 odjednom neće da učita bilo kakav cd 
Izgleda da ću za popravak morati dati oko 150 KM, što ni u ludilu nisam spreman tako da, bye bye PS3..
Izgleda da ću za popravak morati dati oko 150 KM, što ni u ludilu nisam spreman tako da, bye bye PS3..
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#330 Re: PlayStation 3
Nemoj bas potpuno da otpisujes PS3 jer ima dosta naslova za koje nije potreban nikakav disk...
- vaučer
#331 Re: PlayStation 3
Nah, odustao sam od cfw-a i updejtao plejku.
Nema novih 3.55 igara već mjesecima a jesen stiže dunjo moja i s njom FIFA, Deus Ex, Skyrim i Dark Souls.
Bilo je lijepo dok je trajalo.
Nema novih 3.55 igara već mjesecima a jesen stiže dunjo moja i s njom FIFA, Deus Ex, Skyrim i Dark Souls.
Bilo je lijepo dok je trajalo.
- arnes_king
#332 Re: PlayStation 3
Autobus wrote:Izgleda da mi to neće biti ni bitno jer mi PS3 odjednom neće da učita bilo kakav cd
U mene Blu-Ray crko prvi drugi dan nakon sto sam kupio konzolu (polovnu) i opet imam evo 26 igrica vec koje sve rade a jos ih je 6 na cekanju ;D vecina ih radi discless evo ti lista gdje mozes provjeravati :
http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List
A sto se tice novih igara, developeri koji se bavi tim stvarima oko PS3 su aktivnije nego sto su ikada bili i kada su uspjeli napraviti dual boot i downgrade sa zadnjeg ofw na onako lagan nacin onda ce napraviti i vise ;D
-
Autobus
#333 Re: PlayStation 3
Znam za igre koje mogu bez diska, ali nije samo to, necu moci gledati filmove sa CD-a primjerice za sto mi je PS3 sluzio dosta dobro (sad moram prebacivati na računar, pa na HD, sve to zahtjeva napor
). Razočaravajuće je da je laser sjeban jer sedmično sam PS3 koristio u prosjeku 5 sati maksimalno, jest da sam ga kupio 2008. godine, ali opet ovaj kvar me razočarao potpuno..
Mada možda i nije kvar, uradiću system reset, reset mi uvijek u svemu pomogne
- arnes_king
#334 Re: PlayStation 3
Autobus wrote:Znam za igre koje mogu bez diska, ali nije samo to, necu moci gledati filmove sa CD-a primjerice za sto mi je PS3 sluzio dosta dobro (sad moram prebacivati na računar, pa na HD, sve to zahtjeva napor). Razočaravajuće je da je laser sjeban jer sedmično sam PS3 koristio u prosjeku 5 sati maksimalno, jest da sam ga kupio 2008. godine, ali opet ovaj kvar me razočarao potpuno..
Ako te nije strah otvori pa vidi da nema sta ;D ili uradi ono system reset ili kako se vec zove imas opcija u recovery-u
A Blu-Ray im je svim slaba tacka, uglavnom ne moras prebacivati sa PC na ps3 da bi gledao filmove, skines PS3 media server za PC i onda preko njega direkt streamujes filmove sa prijevodom sa PC na PS3 kao sto ja radim
-
Autobus
#335 Re: PlayStation 3
Otvoriću ga svakako, jedva sam čekao da nešto bude pa da krenem u akcijuarnes_king wrote:
Ako te nije strah otvori pa vidi da nema sta ;D ili uradi ono system reset ili kako se vec zove imas opcija u recovery-u
A Blu-Ray im je svim slaba tacka, uglavnom ne moras prebacivati sa PC na ps3 da bi gledao filmove, skines PS3 media server za PC i onda preko njega direkt streamujes filmove sa prijevodom sa PC na PS3 kao sto ja radim
Nego sam ohladio od PS3 potpuno i nemam vremena sada puno.. ali ću svakako otvoriti ako ne bude reset uspio.
- arnes_king
#336 Re: PlayStation 3
Aha to je druga stvar, i ja sam ohladio bio na par mjeseci nisam nikako igrao i od neku noc me opet uhvati neka luda pa skidam igre ko lud i zabavljam se jos bolje xD
A ja sam svoj otvarao par puta i tudje, na tudjim popravljao YLOD, Blu-Ray citac ukoliko je bilo nesto sto se moglo popraviti i mijenjao termalnu pastu na svome, nista tesko, samo nadjes sebi za prvi put na youtube video tut kako ga otvoriti (ali tacno za svoju seriju jer je svaki drugaciji kad ga otvoris) i lagano, poslije prvog puta ti vise ne treba video ;D i nije vise toliko tesko.
A ako zelis doci samo do blu-ray playera onda se ne moras brinuti jer dok skines gornji poklopac i odvrnes par sarafa vec njega mozes izvaditi , samo obrati paznju na flat kabal koji se ispod nalazi ne vidi se odmah pa da ga nebi sjebao, i ostale komponente ne moras ni dirati ako ces samo blu-ray, a i zato imas na youtube milion video kako da ga rasklopis skroz i kako provjeriti sta ti ne radi, da li je laser, motor, ili neki mehanizam ;D
A ja sam svoj otvarao par puta i tudje, na tudjim popravljao YLOD, Blu-Ray citac ukoliko je bilo nesto sto se moglo popraviti i mijenjao termalnu pastu na svome, nista tesko, samo nadjes sebi za prvi put na youtube video tut kako ga otvoriti (ali tacno za svoju seriju jer je svaki drugaciji kad ga otvoris) i lagano, poslije prvog puta ti vise ne treba video ;D i nije vise toliko tesko.
A ako zelis doci samo do blu-ray playera onda se ne moras brinuti jer dok skines gornji poklopac i odvrnes par sarafa vec njega mozes izvaditi , samo obrati paznju na flat kabal koji se ispod nalazi ne vidi se odmah pa da ga nebi sjebao, i ostale komponente ne moras ni dirati ako ces samo blu-ray, a i zato imas na youtube milion video kako da ga rasklopis skroz i kako provjeriti sta ti ne radi, da li je laser, motor, ili neki mehanizam ;D
- Lucazode
#337 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote:Autobus wrote:Može li se FIFA 12 igrati na 3.55?
Ne
Pa skontaće neki boot, što odma stavljate Fifu na otpisane.
- Lucazode
#339 Re: PlayStation 3
Evo skinuo Gran Turismo 5, malo se izjebo sa Eboot-om ali radi.
Igra je
Just to brag about it
Igra je
Just to brag about it
- vaučer
- arnes_king
#341 Re: PlayStation 3
Hahahahhaha gdje ovo nadje, Bgmi predobro
- Lucazode
#342 Re: PlayStation 3
Hebem vas na poslu nemam video, šta je rećarnes_king wrote:Hahahahhaha gdje ovo nadje, Bgmi predobro
- arnes_king
#343 Re: PlayStation 3
Lucazode wrote:Hebem vas na poslu nemam video, šta je rećarnes_king wrote:Hahahahhaha gdje ovo nadje, Bgmi predobro
- arnes_king
#344 Re: PlayStation 3
Eh hajde ljudi imam vec preko 30 igara koje sam manje vise zavrsio pa ih ne igram vise a trazim par novih, pa vas molim da mi preporucite svi neke igre koje su vas bas zabavile 
- Lucazode
#345 Re: PlayStation 3
Hitove si manje više sve prešao pretpostavljam:arnes_king wrote:Eh hajde ljudi imam vec preko 30 igara koje sam manje vise zavrsio pa ih ne igram vise a trazim par novih, pa vas molim da mi preporucite svi neke igre koje su vas bas zabavile
Dante's Inferno...iako relativno slabe (mislim oko 7-ce) ocjene na Gamespot-u, i drugim game portalim igra me je ostavila bez daha. Raznolikost poteza, intrigantna priča, odlično dizajnirani krugovi pakla, fascinanti demoni i jak titan mod daju jednu "paklenu" priču
Evo par kojih si vjerovatno igrao ako nisi onda
S.Hill; Uncharted 1i 2; D.Space; Mafia II; Tekken; TopSpin 4; G.Turismo; Race driver: Grid; Wolfenstain II; Fifa 11; Red Ded Redemption...Baš su me zabavile
Još postavim ako se sjetim nekih manje zvučnih, a dobrih na fazon Inferna...
- vaučer
#346 Re: PlayStation 3
Ako nisi igrao Demon's souls ne znam koji ku'a ikako imaš Playstation 3
Također bih preporučio Dead Space (dvica više manje), ICO & Shadow of Colossus collection.
Također bih preporučio Dead Space (dvica više manje), ICO & Shadow of Colossus collection.
- arnes_king
#347 Re: PlayStation 3
Dante's Inferno igrao, igrao dead space i 1 i 2, mafia II, tekken, Gran Turismo, fifa 11 i red dead i obicni i onaj sa zombijima, ove ostale sto nisam igrao cu probati, hvala na savjetuLucazode wrote:Hitove si manje više sve prešao pretpostavljam:arnes_king wrote:Eh hajde ljudi imam vec preko 30 igara koje sam manje vise zavrsio pa ih ne igram vise a trazim par novih, pa vas molim da mi preporucite svi neke igre koje su vas bas zabavile
Dante's Inferno...iako relativno slabe (mislim oko 7-ce) ocjene na Gamespot-u, i drugim game portalim igra me je ostavila bez daha. Raznolikost poteza, intrigantna priča, odlično dizajnirani krugovi pakla, fascinanti demoni i jak titan mod daju jednu "paklenu" priču
Evo par kojih si vjerovatno igrao ako nisi onda...
S.Hill; Uncharted 1i 2; D.Space; Mafia II; Tekken; TopSpin 4; G.Turismo; Race driver: Grid; Wolfenstain II; Fifa 11; Red Ded Redemption...Baš su me zabavile![]()
Demon's Souls sam nabavio igrao par sati i nikad vise, malo me iritira sto moras igrati minimalno sat vremena jednu stazu da bi je presao, koja je svakako teska do bola i nema sanse je preci bez nekoliko pokusaja a bez obzira na kojem mjestu pogines moras sve ispocetka pa mi se nije bas svidjela ;D ICO & Shadow ...... sam bas jucer nabavio ali je jos nisam isprobao pa cu vidjeti vecerasvaučer wrote:Ako nisi igrao Demon's souls ne znam koji ku'a ikako imaš Playstation 3![]()
- Lucazode
#348 Re: PlayStation 3
Dante's Inferno igrao, igrao dead space i 1 i 2, mafia II, tekken, Gran Turismo, fifa 11 i red dead i obicni i onaj sa zombijima, ove ostale sto nisam igrao cu probati, hvala na savjetuarnes_king wrote:Lucazode wrote:Hitove si manje više sve prešao pretpostavljam:arnes_king wrote:Eh hajde ljudi imam vec preko 30 igara koje sam manje vise zavrsio pa ih ne igram vise a trazim par novih, pa vas molim da mi preporucite svi neke igre koje su vas bas zabavile
Evo par kojih si vjerovatno igrao ako nisi onda...
S.Hill; Uncharted 1i 2; D.Space; Mafia II; Tekken; TopSpin 4; G.Turismo; Race driver: Grid; Wolfenstain II; Fifa 11; Red Ded Redemption...Baš su me zabavile![]()
Hoćeš reć da nikad nisi igrao Uncharted
CCC
- arnes_king
#349 Re: PlayStation 3
[/quote]
CCC[/quote]
Nisam :$ Znam da je to jedna od najboljih ako ne i najbolja koja ima za PS3, ali posto sam pirat pa nije bilo na torrentima
ali nasao sam na ps3iso samo mi glupo sto moras rucno skidati ono po 1 GB fajlove, samo nezz glupo bi mi jelde bilo da pocnem odmah od 2 ili 3 dijela i red bi bio da prvo predjem kec pa dvicu pa onda tek tricu ?
CCC[/quote]
Nisam :$ Znam da je to jedna od najboljih ako ne i najbolja koja ima za PS3, ali posto sam pirat pa nije bilo na torrentima
- vaučer
#350 Re: PlayStation 3
I ja sam isto tako se ostavio PC-a i uzeo PS3, nemam ni vremena kao prije a konzola je jeftinije rješenje (čak i uz orginal igre) i ne zauzima mi prostor te se mogu zavaliti na kauč i igrati.
Probaj i Elder Scrolls: Oblivion te Fallout 3 i New Vegas, te tri igre same možeš igrati 500+ sati.
Uzmi i Batman Arkham Asylum, dobra igra i Heavy rain. Imaš za crackirane konzole i Mass effect 2, vrlo dobra igra.
Skate serijal je zabavan ako te to zanima a ako voliš sport nabolje igre su 2K NBA serijal - možda i najbolje sportske simulacije ikad.
edit: Uncharted možeš igrati dvicu slobodno, bez da si igrao prvi dio.
Probaj i Elder Scrolls: Oblivion te Fallout 3 i New Vegas, te tri igre same možeš igrati 500+ sati.
Uzmi i Batman Arkham Asylum, dobra igra i Heavy rain. Imaš za crackirane konzole i Mass effect 2, vrlo dobra igra.
Skate serijal je zabavan ako te to zanima a ako voliš sport nabolje igre su 2K NBA serijal - možda i najbolje sportske simulacije ikad.
edit: Uncharted možeš igrati dvicu slobodno, bez da si igrao prvi dio.