Zenicka policija uzvraca udarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
int21

#326 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by int21 »

Ma slagao ne slagao......

Imamo empirijske dokaze iz bivse nam drzave koji kazu da je bilo mnogo manje budala kad je policija mnogo vise mlatila.
Onaj ko zasluzi da ga mlate, neka mu....
Ja jos nisam cuo da je policija namlatila nekoga ko nije zasluzio.

I na kraju, bolje i pokoja kolateralna steta policijskog premlacivanja, nego horde raskalasenih budala sa nozevima, pistoljima, benzinom, autima....koji ne postuju nista i nikoga....pa ni zivot.......
ja71

#327 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

respo wrote: ti kao da nikad nisi bio u bosni
uzmi ponasanje prosjecnog svabe i prosjecnog bosancerosa nebo i zemlja
i bosancerosu prvo moras kosti polomiti da bi te ikako slusao a onda opaliti po dzepu
ma ja sam bolan kod nas zivio sve do prije 4 god. otiso malo vani pa cu se akobogda vratiti, mislim da je pogresan utisak nasto sto sam napiso da vani zivim.
snaga_znanja

#328 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovako,ja sam danas provjerio,u noći sa subote na nedjelju nije se desilo ništa slično onome što je pokretač teme napisao,njemu na dušu što je slagao,znači,da ponovim,ja sam danas provjerio u pol. upravi 1 u zenici,ništa slično se nije desilo,niko nije počeo bježati polic. patroli niti je koga pol. patrola tu noć i to jutro morala ganjati,čovjek je jednostavno izmislio i pokrenuo temu
:D :D :D

naravno sutra ce u biltenu pisati.

btw. pitaj u pol. upravi 2. Koliko ja znam mi njima pripadamo.... Jalija
Shoshana

#329 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

ja71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ovako,ja sam danas provjerio,u noći sa subote na nedjelju nije se desilo ništa slično onome što je pokretač teme napisao,njemu na dušu što je slagao,znači,da ponovim,ja sam danas provjerio u pol. upravi 1 u zenici,ništa slično se nije desilo,niko nije počeo bježati polic. patroli niti je koga pol. patrola tu noć i to jutro morala ganjati,čovjek je jednostavno izmislio i pokrenuo temu
znao sam da si murijas :D
Zar to nije bilo ocito kada je napisao da mu je kolega ubijen :?

:D
Last edited by Shoshana on 28/12/2009 17:28, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#330 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Admir_1984 »

bar se po iksti put ovaj forum pokazao kao vecinom zdrava sredina :thumbup:
snaga_znanja

#331 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

Admir_1984 wrote:
bar se po iksti put ovaj forum pokazao kao vecinom zdrava sredina :thumbup:
Jasta terapija za duh i tijelo u slobodno vrijeme :D
respo

#332 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

veljaca wrote:Niko normalan nije za one koji krse zakone ..... Pa ma ko oni bili ....
Zakoni se moraju sprovoditi. Ako zakoni nisu dobri - oni se u normalnoj zakonskoj proceduri tada mijenjaju. Zakoni se prave za ljude i prave ih ljudi ...
Moj stav je da ni policajac ne moze ( i ne smije ) prekrsiti i prijeci ovlastenja koja ima na svome radnom mjestu. Postoje i unutrasnje kontrole koje kontrolisu svaki slucaj ....
Samo bih se jos datakao jednog komentara u stilu " .... pa neka strada i nekoliko nevinih samo da stradaju krivci ...". To misljenje je veoma opasno. Nevin covjek ne smije nikada stradati od organa koji sprovode zakone .....
ako si mislio na mene jer sam nesto u tom stilu rekao

ako ce se situacija sto se tice i saobracaja i kriminala uopste poboljsati ne bi zalio ni da neki nevin silom prilika "nastrada"
to je nesto tipa kad je revolucija pogine 5 ljudi ali je rezim promjenjen bolje je u drzavi bez obzira sto su ti nastradali bili nevini
dok ovdje ne govorim o ubistvu nevinih nego o par savova nevinih od kojih bi situacija bila mogo bolja

da se razumijemo policiju mrzim malo je rec
kad govorimo o bih to je druga prica u odnosu na inostranstvo pa makar ono znacilo hr i sr
snaga_znanja

#333 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
snaga_znanja wrote:
:D :D :D

naravno sutra ce u biltenu pisati.

btw. pitaj u pol. upravi 2. Koliko ja znam mi njima pripadamo.... Jalija

nikakav bilten,pitao ljude,pitao svoje kolege,cijeli dan smo o toke pričali
nikakva pol. uprava 2 ne postoji
A sta je ono u crkvicama? Pol. stanica ili sta vec..

Dakle ono sto sam ja gledao uzivo ne postoji?

To samo govori da su tvoje kolege obicne lopuze i lazovi. Nesposobni da provedu zakon ali sposobni da masu palijom... :dance:
respo

#334 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

ja71 wrote:Svako ko je i jednom bio zaustavljen od nase policije zna kako je bezobrazna nasa policija.
U stvari odslikava stanje citavog drustva: nasilje, korupcija, qrcenje.
I jos im treba pravdati da nas mlate.

ovi sto misle da policija ima pravo prekoraciti zakon da bi uspostavila red, nisu u stanju sebi pretpostaviti da i oni mogu biti zrtva takve situacije.
Ili mislite da cete im uspjeti objasniti kao ste vi oni pravi a niste kriminalci ?
Ili ste i vi policajci ?
necu biti zrtva takve situacije jer
pod 1 zaustavit cu se kad me zaustavlja necu bjezati
pod 2 prvo ako pijem necu sjesti za volan
pod 3 i kad me zaustave necu se obracati sta je sto si me zaustavio nego dobro vece/dan izvolite dokumente itd
snaga_znanja

#335 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

To kako tvoje kolege tabanaju ove pijane....

btw.
Ja jos jednom ponavljam nisam na strani osoba koje su dobile batine. Samo tvrdim da izivljavanje policije nikog nije pameti naucilo. Jos kad se doda tome da ne batinaju koga treba.
snaga_znanja

#336 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

snaga_znanja wrote:To kako tvoje kolege tabanaju ove pijane....

btw.
Ja jos jednom ponavljam nisam na strani osoba koje su dobile batine. Samo tvrdim da izivljavanje policije nikog nije pameti naucilo. Jos kad se doda tome da ne batinaju koga treba.

koje pjane,na koje pjane konkretno misliš
Ne one koji su ubili policajca vec one pijane od prije dvije noci... sto je onda ovaj ovdje zalopoljku zapoceo.
ja71

#337 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

respo wrote:
ja71 wrote:Svako ko je i jednom bio zaustavljen od nase policije zna kako je bezobrazna nasa policija.
U stvari odslikava stanje citavog drustva: nasilje, korupcija, qrcenje.
I jos im treba pravdati da nas mlate.

ovi sto misle da policija ima pravo prekoraciti zakon da bi uspostavila red, nisu u stanju sebi pretpostaviti da i oni mogu biti zrtva takve situacije.
Ili mislite da cete im uspjeti objasniti kao ste vi oni pravi a niste kriminalci ?
Ili ste i vi policajci ?
necu biti zrtva takve situacije jer
pod 1 zaustavit cu se kad me zaustavlja necu bjezati
pod 2 prvo ako pijem necu sjesti za volan
pod 3 i kad me zaustave necu se obracati sta je sto si me zaustavio nego dobro vece/dan izvolite dokumente itd
ja sam sve 3 tacke ispostovao i opet sam moro platiti 20KM preko posto "nisu imali sitna"
da ne pricam kako su bili arogantni
roksalena

#338 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by roksalena »

Evo i mene, nisam napustila temu, vec sam na putu, pa kad stignem tad i pišem.

U sluzbenom zapisniku (procitala licno,za naseg druga policajca, pa da provjeri) stoji samo da je vozac priveden zbog alkohola u krvi i to sa naznakom da su ga zatekli sa povredama.Nije navedeno nezaustavljanje na znak stop,nije navedeno bježanje od policije, nije navedeno opiranje (kojeg i nije bilo)......ZNACI...na nama je da zakljucimo sami zasto je samo to navedeno, a ne ostali prekršaji...VALJDA...zato što su svjesni onoga što su uradili, pa pokušavaju zataškati....

Policajci koji su uradili zapisnik su iz PU CRKVICE...(toliko o ''izmišljanju'')....
ja71

#339 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

kakavdanakneiskustvu wrote: a u takvim slučajevima kad te policija istuče,lijepo ih prijaviš unutrašnjoj kontroli pa ih onda lijepo tužiš sudu,svakog policajca imenom i prezimenom.tad je sve do suda i unutrašnje kontrole
i onda nemas dokaza tuzi tebe policajac sto si ga dzabe tuzio.
pa ti stisni pa ga tuzi
ja71

#340 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

daljna diskusija besmislena posto je slucaj izmisljen
Shoshana

#341 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

roksalena wrote:Evo i mene, nisam napustila temu, vec sam na putu, pa kad stignem tad i pišem.

U sluzbenom zapisniku (procitala licno,za naseg druga policajca, pa da provjeri) stoji samo da je vozac priveden zbog alkohola u krvi i to sa naznakom da su ga zatekli sa povredama.Nije navedeno nezaustavljanje na znak stop,nije navedeno bježanje od policije, nije navedeno opiranje (kojeg i nije bilo)......ZNACI...na nama je da zakljucimo sami zasto je samo to navedeno, a ne ostali prekršaji...VALJDA...zato što su svjesni onoga što su uradili, pa pokušavaju zataškati....

Policajci koji su uradili zapisnik su iz PU CRKVICE...(toliko o ''izmišljanju'')....
Ma hajde :D

Nista, neka taj tvoj prijatelj podnese prijavu, a evo, koliko se da zakljuciti - i svjedoka ima...

(A ti da imas imalo razuma - ti bi prijatelja posjetila, pa bi mu i ti dobru sljagu zalijepila)
Oi

#342 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Oi »

ako je ovo o slucaju koji se desio kod maksuzije, onda nije izmisljen!
snaga_znanja

#343 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

A hajd onda provjeri sta sam ja to gledao onda?
ili sam se ja zabunio. Vjerovatno su se samo igrali sami sa sobom.

Lose se pravis lud..
Shoshana

#344 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

ja71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a u takvim slučajevima kad te policija istuče,lijepo ih prijaviš unutrašnjoj kontroli pa ih onda lijepo tužiš sudu,svakog policajca imenom i prezimenom.tad je sve do suda i unutrašnje kontrole
i onda nemas dokaza tuzi tebe policajac sto si ga dzabe tuzio.
pa ti stisni pa ga tuzi

tačno.
Ma nije tacno :D

Evo, @snaga znanja jedva ceka da posvjedoci kako su policajci lopovi i lazovi :mrgreen:
muha_sa

#345 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by muha_sa »

kakavdanakneiskustvu :D
jel se smirila il još izaziva :? :D
snaga_znanja

#346 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

Oi wrote:ako je ovo o slucaju koji se desio kod maksuzije, onda nije izmisljen!

maksuzija nije u crkvicama
Veze ti sa policijom nemas....

Jalija, odmut i do KPD pripadaju stanici u crvicama....
snaga_znanja

#347 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

@Shoshana

Gledaj ja bih bio najsretniji kad bih mogao da kazem da su hitne sluzbe u ovom gradu odlicne.

Svojim ocima sam se uvjerio kada vatrogasci u 2 sata iza pola noci ove godine pod rotacijom idu kupiti kifle u pekari Celik.
Poznanik mi je umro zbog nemara hitne sluzbe jer nije imala svu potrebnu opremu za ozivljavanje u autu pa dok je druga hitna stigla njemu je srce nepovratno stalo...
Meni kad je stan obijen i odnesen dio bjele tehnike policijski sluzbenik mi je rekao gdje mi se nalaze ukradene stvari. Pa eto ako imam koga da ode po to :-).

To sve zvuci kao iz najcrnjih komedija ali je istina da veca ne moze biti.

I od svih tih navedenih policija je najgora. Kad su nocna po cijelu noc sjede u kaficima sa nocnim cuvarima i cekaju intervenciju. Ako im se da malo i prohodaju.

Nazalost kada covjek glavu izgubi oni nece da snose dio svoje odgovornosti.

Npr. Kad kisa pada mozes u rikverc pijan vozit jer njih nema nigdje. O niskim temperaturama isto da ne govorim.

Kad se Ten otvorio saobracajna policija nestala sa tog mjesta, procvalo parkiranje na cesti i trotoaru, a o pijanim vozacima da i ne govorim.

Problem je sto ljudi jednostavno ne rade dobro svoj posao...
Bosanski_kralj

#348 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

Evo nemamo više konkretnog slučaja, pa da možemo razglabati o tome.

Ipak moram se osvrnuti na veličanje rada Titine milicije. Jesu udarali, nisu gledali je li dijete u pitanju, je li kriv, nije kriv, i ovo je 100% bilo ovako. Ali da je zbog toga bilo manje kriminala, pijanih vozača, nikako nije tačno. Pa i tad su ljudi bježali od policije, tukli se, noslili noževe i sa njima se koristili, a na policiju nisu ni mislili.
Čak toliko saoraćajne policije nije ni bilo. Pa svi koji su vozili u to doba govore da su 1000 puta popili litre i litre alkohola, te poslije toga sjeli za volan, a na policiju nisu ni mislili. Provjera promila alkohola u krvi je išla tek nakon neke nesreće.
A jeli danas tako? Pa velika većina vozača ne smije piti upravo zbog policijske kontrole, a oni i koji piju pa sjedu za volan ili znaju da sa 20KM mogu proći koda su sa hažda došli, ili imaju rođaka koji radi u polciji pa će on to srediti.
Shoshana

#349 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

snaga_znanja wrote:@Shoshana

Gledaj ja bih bio najsretniji kad bih mogao da kazem da su hitne sluzbe u ovom gradu odlicne.

Svojim ocima sam se uvjerio kada vatrogasci u 2 sata iza pola noci ove godine pod rotacijom idu kupiti kifle u pekari Celik.
Poznanik mi je umro zbog nemara hitne sluzbe jer nije imala svu potrebnu opremu za ozivljavanje u autu pa dok je druga hitna stigla njemu je srce nepovratno stalo...
Meni kad je stan obijen i odnesen dio bjele tehnike policijski sluzbenik mi je rekao gdje mi se nalaze ukradene stvari. Pa eto ako imam koga da ode po to :-).

To sve zvuci kao iz najcrnjih komedija ali je istina da veca ne moze biti.

I od svih tih navedenih policija je najgora. Kad su nocna po cijelu noc sjede u kaficima sa nocnim cuvarima i cekaju intervenciju. Ako im se da malo i prohodaju.

Nazalost kada covjek glavu izgubi oni nece da snose dio svoje odgovornosti.

Npr. Kad kisa pada mozes u rikverc pijan vozit jer njih nema nigdje. O niskim temperaturama isto da ne govorim.

Kad se Ten otvorio saobracajna policija nestala sa tog mjesta, procvalo parkiranje na cesti i trotoaru, a o pijanim vozacima da i ne govorim.

Problem je sto ljudi jednostavno ne rade dobro svoj posao...
Znas sta, dobri moj pasa, sve ja to tebe razumijem, ali meni je malo puna kapa ovakve i onakve policije, nesposobnjakovica tamo i ovamo, vjecnog nekog kukanja i plakanja.

Ja postujem i policiju i vatrogasce i bilo koga ko za bijednu i mizernu platu pristaje da svoju guzicu izvede tamo gdje ja svoju necu! Lijepo da se covjek upita - pa gdje ste vi obrazovani i pametni, sto vi ne zauzmete ta tako dobra i tako dobro placena radna mjesta, pa od njih ne nacinite nesto spomena vrijedno?

A, priznaces, nisu oni nimalo krivi za sistem u kojem zivimo.

A da zavrsim sa ovim konkretnim slucajem, jeste, nema policija pravo da nekoga tuce iz cista mira. I ako vozac nije pruzao nikakav otpor (a meni je malo upitno da li je bjezanje od policije = otpor), policija je prekrsila ovlastenja. Zbog toga im treba javno uputiti neki ukor ili neko slicno sranje, a kad se zavjesa spusti - potapsati ih po ledjima, i jos im kakav bonus dati. No - sve mi se cini da se ovo ipak nije dogodilo. Vozac kaze da nije (sve dok ne podnese prijavu - moze se poklopiti po usima), policija kaze da nije, a sve mi se cini da evo, i svjedok kaze da nije.

E, jebemu sve, sto neko rece, dosta vise kompjuterskih revolucija.
ja71

#350 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ja71 »

Nije to sve @kralju tesko je uporediti ono i ovo vrijeme.
imamo 2-3 puta vise auta u saobracaju uz losije ceste, imamo rat iza nas, imamo tonu nezakonitog oruzja, droga, nezaposlenost duplo veca,
cak i da je onda bilo manje kriminala cisti je apsurd reci da je to zbog toga sto je onda policija udarala.
Post Reply