JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT
- drmadzija
#326 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Ovaj video sto je rukometasica 76kg stavila je haos. Pogledaj jarana u zutom mantilu sto se bubrezima probija i misli da je neprimjetan.
On je svjestan da nije u kopackama, al' je i dalje uporan.
Elem, kad se ja vozim uvjek nabasam na ove dvije plaho fine starke, al' nema niko da me pogura na njih. Kad bi me reva malo pogurala, platio bih kartu i sebi i revi. Dok se to ne desi vozim se za dž. *ebla ih njihova akcija.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#327 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Ti kao vanredan neces imati pravo ni na kartu koju je Mehmedic obecao...samo redovni i samofinansirajuci.CVIKERASH wrote:E vidis drug ,ja sam vanredan student i prema tome ja NEMAM pravo na mjesecnu kartu
Znam, jer sam i sama vanredna.
-
teletrader
#328 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Ja bih licno prosirio ovu akciju u nazvao je:
"NIjedan putnik bez karte,nijedan revizor bez uredne radne i boravisne dozvole za BiH"
"NIjedan putnik bez karte,nijedan revizor bez uredne radne i boravisne dozvole za BiH"
-
dezurni_ucenik
#329 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
ladyblue18 wrote:Ti kao vanredan neces imati pravo ni na kartu koju je Mehmedic obecao...samo redovni i samofinansirajuci.CVIKERASH wrote:E vidis drug ,ja sam vanredan student i prema tome ja NEMAM pravo na mjesecnu kartu
Znam, jer sam i sama vanredna.Tako da se dzabe ne nadas, a i ja sumnjam uopste da ce od tih karti biti ista.
Zar nije ta karta i za vanredne????Tako sam cuo da ce biti za sve.Uostalom sad je izgleda svejedno ,jer od toga nece biti nista.
-
elSaik
#330 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Neka smanje cijene i kupovat ću. Jedina smo fucking država gdje je gradski prijevoz skuplji ili, u krajnju ruku, jednako skup kao i cigarete. I onda kažu "cijene su realne". Jes' moj da-ne-kažem-šta realan.
-
pjegica
#331 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Meni je odmah zvučala sumnjivo ta informacija da će studenti imati besplatne karte (mada bi to bilo tako super!), ali bar ako neće da uvedu besplatne nek prepolove cijenu ove mjesečne. Nek stave studentsku kartu 15 KM, mislim da bi bilo mnogima pristupačnije.
Ja i pored toga što imam kartu, skoro svaki dan idem pješaka. Ne volim Gras iz drugih razloga. Autobus zna preskočiti vožnju kad mi je najhitnije. Napamet znam lica svim džeparoša, al ne mogu svaki dan strepiti i grliti torbu. Još kad se zainati pa neće da krene dok neko neposlušan ne kupi kartu, pa zakasnim zbog toga... ma pisala sam o tome nekoliko puta na ovom forumu.
Elem, ako već hoće da provode strogoću, nek prvenstveno oni uvedu neki red i poprave svoje nedostatke, pa će onda biti opravdano..
Ja i pored toga što imam kartu, skoro svaki dan idem pješaka. Ne volim Gras iz drugih razloga. Autobus zna preskočiti vožnju kad mi je najhitnije. Napamet znam lica svim džeparoša, al ne mogu svaki dan strepiti i grliti torbu. Još kad se zainati pa neće da krene dok neko neposlušan ne kupi kartu, pa zakasnim zbog toga... ma pisala sam o tome nekoliko puta na ovom forumu.
Elem, ako već hoće da provode strogoću, nek prvenstveno oni uvedu neki red i poprave svoje nedostatke, pa će onda biti opravdano..
-
nesquik
#332 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Kazu da su karte nekad bile puno jeftinije, fino,ali od tad je i nafta a i struja poskupila pa su morali dici cijene.
I fino je to sto oni kao hoce da uvedu reda,ali ako ce biti red,neka bas bude red. Za pocetak,hajde da one sve cistacice koje su zaposlene uzmu pa urade taj svoj posao. Pa kad ujutru udes u tramvaj/trolu/bus ne mislis hoces li umrijeti u gasnoj komori. Pa onda (desavalo mi se) oni minibusi koji voze na ovim brdskim dijelovima. On dode do pola pa vidi kao da ne moze i samo se vrati i hajd oni sto idu gore pa se napate i dodu(nije ni to uredu) ali ima ljudi koja je i kuci krenula ili do grada. I sad ja njemu platim tu kartu a ko zadnji kreten idem pola sata niz brdo u 11 navece. A trebam npr biti u 12 u kuci ili jednostavno hocu da ranije legnem jer mi je ispit slijedeci dan. Ako taj vozac ili sofer prima platu od 1000KM onda bar treba da je dobar u tom svom poslu pa da mu pola centa snijega ne predstavljaju problem
A ne da su soferi oni koji su u svemu drugom u zivotu propali pa je platio da ga gras zaposli. (cast izuzetcima) i npr a ona svoja vozila odvezu na generalke da se sve zategne,uvrne... pa da ono malo sofera koji znaju svoj posao i mogu da ga obavljaju.
I ko god brani reve nek se malo zamisli.
Zasto revizor pusta od zenine sestre poznanicu bez karte a strancu naplati 40KM ili kako oni strucno onih 25KM pretvore u 25eura.
Dok se sve to malo ne popravi ne mislim da ce iko normalan da im kupi kartu
I fino je to sto oni kao hoce da uvedu reda,ali ako ce biti red,neka bas bude red. Za pocetak,hajde da one sve cistacice koje su zaposlene uzmu pa urade taj svoj posao. Pa kad ujutru udes u tramvaj/trolu/bus ne mislis hoces li umrijeti u gasnoj komori. Pa onda (desavalo mi se) oni minibusi koji voze na ovim brdskim dijelovima. On dode do pola pa vidi kao da ne moze i samo se vrati i hajd oni sto idu gore pa se napate i dodu(nije ni to uredu) ali ima ljudi koja je i kuci krenula ili do grada. I sad ja njemu platim tu kartu a ko zadnji kreten idem pola sata niz brdo u 11 navece. A trebam npr biti u 12 u kuci ili jednostavno hocu da ranije legnem jer mi je ispit slijedeci dan. Ako taj vozac ili sofer prima platu od 1000KM onda bar treba da je dobar u tom svom poslu pa da mu pola centa snijega ne predstavljaju problem
I ko god brani reve nek se malo zamisli.
Zasto revizor pusta od zenine sestre poznanicu bez karte a strancu naplati 40KM ili kako oni strucno onih 25KM pretvore u 25eura.
Dok se sve to malo ne popravi ne mislim da ce iko normalan da im kupi kartu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#333 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Cula sam i ja, ali nije.CVIKERASH wrote:
Zar nije ta karta i za vanredne????Tako sam cuo da ce biti za sve.Uostalom sad je izgleda svejedno ,jer od toga nece biti nista.
- muz66
#334 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Prvi put sam zbog revizora platio kartu nedavno na polaznoj tramvajskoj, Ilidza. Neki lola od 140 kg revizor, nema zajebancije
Ovi ostali kokosari sto kontrolisu su bar upola manji od mene, haman nikad i ne traze kartu
Nadavao sam im se para u srednjoj, a kad su mi za fax zaracunali svaki mjesec 33 KM...e ne dam, pusite se. 4 godine srednje=48mjx16KM=768 maraka. Mogli su za te pare bar platiti protezu onom revizoru sto pljuje putnije jer nema prednje zube a hoce kartu da kontrolise. Dodje mi lola iz Sandzaka, zaposlio ga zemljak njegov u GRAS, ima staza u Sarajevu 20 minuta i kartu da mi naplati? Mooooooorgen 
- alphonse kauders
#335 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
A Brko? Meni nema strašnijeg revizora od Brke (stereotipni izgled kršnog Crnogorca, samo bez nošnje, ili prijeratnog murijaša), taj te mrko pogleda - letiš vanmuz66 wrote:Prvi put sam zbog revizora platio kartu nedavno na polaznoj tramvajskoj, Ilidza. Neki lola od 140 kg revizor, nema zajebancijeOvi ostali kokosari sto kontrolisu su bar upola manji od mene, haman nikad i ne traze kartu
![]()
Nadavao sam im se para u srednjoj, a kad su mi za fax zaracunali svaki mjesec 33 KM...e ne dam, pusite se. 4 godine srednje=48mjx16KM=768 maraka. Mogli su za te pare bar platiti protezu onom revizoru sto pljuje putnije jer nema prednje zube a hoce kartu da kontrolise. Dodje mi lola iz Sandzaka, zaposlio ga zemljak njegov u GRAS, ima staza u Sarajevu 20 minuta i kartu da mi naplati? Mooooooorgen
Jedva čekam da vidim kako će "akcija" proći. Uostalom, to neće biti akcija nego racija i maltretiranje ljudi. Kladim se da će trola voziti po sat vremena od Dobrinje do grada (mada je i sad tu negdje
- muz66
#336 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Znam na kojeg Brku mislis, onaj sa zalizanom kosom i mrkim pogledom...mozda sam ga i postovao dok nisam cuo kako prica, isto moja sestra od 12 godina ima glasalphonse kauders wrote:A Brko? Meni nema strašnijeg revizora od Brke (stereotipni izgled kršnog Crnogorca, samo bez nošnje, ili prijeratnog murijaša), taj te mrko pogleda - letiš vanmuz66 wrote:Prvi put sam zbog revizora platio kartu nedavno na polaznoj tramvajskoj, Ilidza. Neki lola od 140 kg revizor, nema zajebancijeOvi ostali kokosari sto kontrolisu su bar upola manji od mene, haman nikad i ne traze kartu
![]()
![]()
Jedva čekam da vidim kako će "akcija" proći. Uostalom, to neće biti akcija nego racija i maltretiranje ljudi. Kladim se da će trola voziti po sat vremena od Dobrinje do grada (mada je i sad tu negdje)
- sheilak
#337 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Ma, ko te tusira glupostima?! To sa kuponom se desilo prije 5-6 godina-kupon je bio studentski i mama ga je kupila za mene. NE ISPOD RUKE I NIJE BIO KOPIRAN. Ne znam, jesi li i sama sklona tome, pa ljude odmah optuzujes za tako nestorukometašica67 wrote: Šta hoćeš tačno da kažeš?
Kupon kada kupuješ na šalteru gdje se i prodaje upiše onaj ko ti proda broj to je jedno,nemoj nas tuširati glupostima(no fence) obrati malo pažnju da li je napisan jer studentima,đacima i ostalim neće prodati bez upisanog broja na kuponu i išaranim kvadratićem za mjesec u kojem je kupljen.
Da nijesi kopirala ili ispod ruke uzimala?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Najbolje ti je nemoj se voziti ukratko,jer ako ti ne valja nemoj ni koristiti prevoz.
Gras ne diktira cijene odeš fino premijeru pa njemu kažeš ili pitaš što je skupo.Nije gras firma koja je počela da postoji iza rata,uostalom i da drugi prevoznik se uključi sumnjam da bi ljudi sebi dozvolili da im se neko đaba voza ili upropaštava imovinu.
Haj samo pogledaj autobuse nove koje su dobili na šta liče i kako su lijepo vaspitana djeca se prevozila u njemu.I kako nj.roditelji ciče kad gras ne radi....kući cijepaj kauče,i šaraj po zidovima.....
Koliko plaćam karte nikad nisam navlačila šugu na sebe niti imala problema.
Haj pogledaj video: http://www.youtube.com/watch?v=HsOsoDs1J6o
Čovjek koji je bio direktor izvršio je harakiri jer je u godini dana metro kasnio oko par milisekundi.
Pa pričajmo o gužvama i kartama.
Meni nije poznato da je iko poginuo u GRAS-ovom prevoznom sredstvu.
Znas sta zelim reci? Da se GRAS prvo treba pobrinuti da pruzi kompletnu uslugu onima koji im REDOVNO placaju ( dakle, onima sa mjesecnim kuponima, koji ih ima bas puno i nama koji kupujemo pojedinacne karte), a ne da ljude prevoze kao stoku- sto oni smatraju normalnom uslugom. Dakle, kada budu spremni preuzeti odgovornost da ljude sigurno prevoze, da ih u slucaju svakolikih ispada koji se desavaju u GRASU obestete-pri kasnjennju na posao, propustanju ispita i vaznih termina. Da im vrate novac za kartu kada se trolejbus ili tramavaj ili cak i bus pokvare ( vrlo cest slucaj u zadnje vrijeme), a ne da ih obaspu salvom uvreda ako ljudi zatraze svoj novac natrag. Nakon toga mogu sprovoditi bilo kakve akcije. Prije toga ne. Jer, iako se takva akcija cini opravdanom i koja bi i bila u normalnim slucajevima, kada je sprovodi GRAS, postaje bezobrazna. Ukoliko nisu u stanju ili nemaju volje da dovedu uslugu koju pruzaju na neki normalan nivo, ne trebaju se ni zaliti sto postoji velik broj ljudi koji smatraju da im je za takvu uslugu dovoljan novac koji dobijaju iz budzeta.
Ja sam primorana voziti se GRAS-om, na zalost jer su mi alternativa pohlepni taksisti. Vjeruj mi, da nije tako, nikad ih ne bih koristila. A vrlo cesto pjesacim, cak i po 5-6 stanica, a za lijepog vremena se nerijetko desi da fino prosetam od Bascarsije do Mojmila- jer ne mogu uci u vozila zbog guzve i zbog zagusljivosti. Kazes da nisi cula da je iko umro u vozilima GRAS-a. Ja sam cula za infarkte, mozdane udare u vozilima GRAS-a, nesvjestice koje su se i meni vrlo cesto desavale- opet zbog guzve, nedostatka zraka, smrada, a da ne govorimo o strujnim udarima, ispadanju iz prenatrpanih vozila, lomljenja ruku vratima, itd.
I vratimo se jos jednom cinjenici da se gradjani vise ne mogu osloniti na GRAS. Ja ne znam zbog cega nije moguce postovati vozni red i omoguciti da ljudi sigurno dodju na svoje odrediste-kad su vec platili kartu. Ili i nas kaznjavaju zbog onih koji ne placaju, pa nam zato na pola puta kazu:" Hajmo, izlazite, ne moze dalje " ili " pala reklama, sklopka otisla " ili "Moram u garazu, izadjite". A putnici fino ostanu negdje na pola puta u nekom naselju i gledaju da se snadju kako znaju-sa uredno placenom kartom. A prijevoza ni za lijeka, pa ti gledaj kako ces doci do posla, do fakulteta. Kada vec dragi GRAS-ovci zahtijevaju ultimativno postenje, neka onda podju prvo od sebe.
Opet moram reci da vecina ljudi koji koriste njihove usluge na unistavaju vozila, ne razbijaju stakla, ne izvaljuju sjedista, ne udaraju vozace. To su sasvim normalne osobe koje zure na posao, fakultet, skole ili kuci umorni-i koji imaju mjesecne ( skupo placenje) karte ili koji svaki put kupuju kartu ( poput mene, recimo i mnogih drugih ). Zauzvrat dobijaju agoniju, frustraciju, cesto nakon teskog dana ili pred tezak dan. Mislim da bi bilo normalnije da se gradjani pocnu buniti protiv usluga GRAS-a i traziti svoj novac nazad.
Dakle, akcija je opravdana, ali tek nakon temeljite reforme GRAS-a. Jer nisu tu ljudi zbog njih da im obezbjedjuju poslove, nego oni zbog ljudi. Nekako se to uvijek zaboravi.
Last edited by sheilak on 01/01/2010 17:35, edited 3 times in total.
- frfi.
#338 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
mene su jednom pravo izofirali u tramvaju, dala sam novac za doplatnu kartu, i to novac namijenjen za kupovinu pudera
otad kupujem kartu.....necu da se smaram sa zoharima.... pored toga platim taxi bar 5 puta mjesecno jer ne voze redovno....
ima li ista od tog barem jefitnijeg placanja za studente?
otad kupujem kartu.....necu da se smaram sa zoharima.... pored toga platim taxi bar 5 puta mjesecno jer ne voze redovno....
ima li ista od tog barem jefitnijeg placanja za studente?
-
vnm
#339 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
kad se sjetim sta smo mi brki radili dok sam isao u srednju...kasnije smo culi da je dugo bio u zatvoru pa smo se prestali mangupisatialphonse kauders wrote: A Brko? Meni nema strašnijeg revizora od Brke (stereotipni izgled kršnog Crnogorca, samo bez nošnje, ili prijeratnog murijaša), taj te mrko pogleda - letiš van
-
ćamke
#340 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Ima vas previše u grasu.Primite inženjera da uradi sistematizaciju radnih mjesta.Kad otpustite ljude koji ispijaju kafe čitav dan realna cijena karte od 0.5km bit će dovoljna za pozitivno poslovanje.I uvedite noćne vožnje tramvajima(ne do 23.00).Ovo je grad nije selendra kako ga vi doživljavate.
- branimir stulic
#341 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Najbolje da streljaju ko nema karte... na licu "mesta".
Ne vozim se GRAS-om, ne pada mi na pamet. Sreca moja... Bez zdrave konkurencije nema kvaliteta. Prema tome... sve ce biti suplja do tog momenta. Da nema konkurencije Sarajevo TAXI- ju danas bi cijena bila 10 km... imali bi pravo da tuku putnike itd itd.
Ne vozim se GRAS-om, ne pada mi na pamet. Sreca moja... Bez zdrave konkurencije nema kvaliteta. Prema tome... sve ce biti suplja do tog momenta. Da nema konkurencije Sarajevo TAXI- ju danas bi cijena bila 10 km... imali bi pravo da tuku putnike itd itd.
-
theTarik
#342 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Voznja od dobrinje do trga austrije je 1.80, super nije skupo...
Voznja od kovacica do trga austrije je 1.80, opet nije skupo, ali nema logike da se vozas sve vrijeme ili npr 2 stanice za iste pare, jos nema ni trola navecer, zadnja je u pola 12, a nije mi se jednom desilo da "zakasnim" na nju u 2325h...
O unutrasnjosti ne vrijedi pricati, fuj....
Voznja od kovacica do trga austrije je 1.80, opet nije skupo, ali nema logike da se vozas sve vrijeme ili npr 2 stanice za iste pare, jos nema ni trola navecer, zadnja je u pola 12, a nije mi se jednom desilo da "zakasnim" na nju u 2325h...
O unutrasnjosti ne vrijedi pricati, fuj....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#343 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
iskreno ja ne vidim načina da oni uvedu te vremenske karte ili karte da su jeftinije ako se vodiš manje stanica...
bilo bi tu mnogo zloupotreba...
rješenje bi bilo u uvođenju više "komercijala" i pokušaju pravljenja expresnih linija koje bi stajale samo na bitnije stanice...
bilo bi tu mnogo zloupotreba...
rješenje bi bilo u uvođenju više "komercijala" i pokušaju pravljenja expresnih linija koje bi stajale samo na bitnije stanice...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#344 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Jedino rjesenje je uvodjenje konkurencije,tj. izdavanje dozvole konkurentnoj firmi i lagano unistavanje monopola kojeg imaju ovi iz grasa.
-
mekaba
#345 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Gras je najgora firma kojom upravljaju sandze i istocna Bosna i nedaju nam da se vozamo besplatno - bez karte znaci.Hocemo slobodu kretanja kakve karte.Ko nam se suprodstavi papak je i seljak.
-
nesquik
#346 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Evo npr, vrlo jednostavan sistem 
Nesto na principu onih telefonskih kartica (ako se neko sjeca ono sa impulsima) odes i kupis jednu za bubam 10KM udes u tramvaj i ubacis je.
Stanicu prije nego ces izlaziti opet je ubacis i on ti "skine" koliko si "potrosio".
Znam da je malo glup,ne praktican etc sistem ali to sam ja,prosjecni gradan smislio 5 sekundi nakon sto sam procitao post. Sta mislis sta bi ja,ti a da ne govorim neki inzinjer smislio za mjesec dana i dobru platu
Nesto na principu onih telefonskih kartica (ako se neko sjeca ono sa impulsima) odes i kupis jednu za bubam 10KM udes u tramvaj i ubacis je.
Stanicu prije nego ces izlaziti opet je ubacis i on ti "skine" koliko si "potrosio".
Znam da je malo glup,ne praktican etc sistem ali to sam ja,prosjecni gradan smislio 5 sekundi nakon sto sam procitao post. Sta mislis sta bi ja,ti a da ne govorim neki inzinjer smislio za mjesec dana i dobru platu
-
EliasVeskot
#347 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
MA ne treba nista izmisljati, ko ko bude isao u Evropu ove godine, nek se provoza malo pa nek donese u GRAS par karata (iliti karti) da vide kako to CUDO od gradskog saobracaja funkcionira.nesquik wrote:Evo npr, vrlo jednostavan sistem
Naravno da se mogu napraviti vremenske karte, ima karta koja traje 20 min,30 min, 90 min i kad se ponisti racuna se vrijeme od tog momenta, kad te uhvati da si prosao, placas kaznu. ista karta moze vaziti i do mjesec dana u bilo kojem vozilu.
Ovdje nema sanse da se to uvede.
1. jer treba ulaganje u infrastrkturu
2. jer su neredovni sa saobracajem, tako da...
3. nisu nijedan dio grada kako treba uvezali. Od Ilizde do Dobrinje treba pola sata i 2 prijevoza, a jedna autobuska linija bi se rijesila..(cula sam da je ovo u planu
Nista bez jake konkurencije. Sjecam se prije par godina kad je Centrotrans probao da se ubaci kako su ih skinuli. A bilo 2 brze od Grbavice do Dobrinje, preko Vraca. I lafo prica bila, oni ce autobuse skroz ukinuti za godinu dana, a prodje otad 5 bajrama, nista da promijene.
Moj prijedlog je ko je uz miljacku nek nabavi camac, ko je po ovim padinskim dijelovima nek nabavi kakvo zaprezno vozilo, a ovi po ravnom mogu biciklo i role. Papaka se svakako necemo rijesiti ali cemo biti mobilniji.
-
norah
#348 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
Vazi se...kupicu kartu kada cijena karte bude realna nps. 1 KM ili kada uvedu karte po zonama, iste karte za sva prevozna sredstva i sl. 1,60 odnosno 1,80 (jer na trafikama nikada nemaju karte) je malo previse:)
- rukometašica67
#349 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
[/quote] Ma, ko te tusira glupostima?! To sa kuponom se desilo prije 5-6 godina-kupon je bio studentski i mama ga je kupila za mene. NE ISPOD RUKE I NIJE BIO KOPIRAN. Ne znam, jesi li i sama sklona tome, pa ljude odmah optuzujes za tako nesto
( no offence).
Ja sam primorana voziti se GRAS-om, na zalost jer su mi alternativa pohlepni taksisti. Vjeruj mi, da nije tako, nikad ih ne bih koristila. A vrlo cesto pjesacim, cak i po 5-6 stanica, a za lijepog vremena se nerijetko desi da fino prosetam od Bascarsije do Mojmila- jer ne mogu uci u vozila zbog guzve i zbog zagusljivosti. Kazes da nisi cula da je iko umro u vozilima GRAS-a. Ja sam cula za infarkte, mozdane udare u vozilima GRAS-a, nesvjestice koje su se i meni vrlo cesto desavale- opet zbog guzve, nedostatka zraka, smrada, a da ne govorimo o strujnim udarima, ispadanju iz prenatrpanih vozila, lomljenja ruku vratima, itd.
Opet moram reci da vecina ljudi koji koriste njihove usluge na unistavaju vozila, ne razbijaju stakla, ne izvaljuju sjedista, ne udaraju vozace. To su sasvim normalne osobe koje zure na posao, fakultet, skole ili kuci umorni-i koji imaju mjesecne ( skupo placenje) karte ili koji svaki put kupuju kartu ( poput mene, recimo i mnogih drugih ). Zauzvrat dobijaju agoniju, frustraciju, cesto nakon teskog dana ili pred tezak dan. Mislim da bi bilo normalnije da se gradjani pocnu buniti protiv usluga GRAS-a i traziti svoj novac nazad.
Dakle, akcija je opravdana, ali tek nakon temeljite reforme GRAS-a. Jer nisu tu ljudi zbog njih da im obezbjedjuju poslove, nego oni zbog ljudi. Nekako se to uvijek zaboravi.[/quote]
Ne prije 5-6 godina se kuponi tako nisu prodavali.Ne služim se nelegalnim aktivnostim kao pojedinci...
Ne služim se ja sranjima a pogotovo takvima što pričaju priče ko ti.
Taman da nema prevoza ja imam kartu koliko mi god nije pravo opet je imam i mene niko neće iscipelariti iz prevoza kada uđe kontrola.
To je jedno,drugo ne stoji se na vratima,treće ko je stradao od strujnog udara i gdje(nije bilo popraćeno to medijima)
Infarkt danas imaju ljudi i od 20 godina na promjenu vremena.Ne možeš se voziti u zagušljivom prevozu,otvori prozor,ne daju penzioneri otvoriti to više nije stvar grasa.Nije gras kriv što što je neko umro u tramvaju.
Tebi opet gras kriv sto se ugursuzi vozaju....
Opet se sve svelo čula sam....čula si ti ali nas konkretno zanima primjer...naiva...
I da ti još dočaram da se tebi i takvima poput tebe nešto desi u tramvaju(koji nemaju kartu) šipak bi imala tražiti pravdu po sudu.Hoću reći tražiti obeštećenje od firme.
Alajhimanet,ima revizora i na express liniji.
Ja sam za to da se ukljuci centrotrans.Biće fini neko vrijeme dok se papanke ne osile pa počnu u skladu sa starom navikom ulaziti bez karte pa će opet biti centrotrans ne valja..i sl.
Već ako radiš pošteno dobićeš naknadu za prevoz...
Dakle, akcija je opravdana, ali tek nakon temeljite reforme GRAS-a. Jer nisu tu ljudi zbog njih da im obezbjedjuju poslove, nego oni zbog ljudi. Nekako se to uvijek zaboravi.[/quote]
Ne prije 5-6 godina se kuponi tako nisu prodavali.Ne služim se nelegalnim aktivnostim kao pojedinci...
Ne služim se ja sranjima a pogotovo takvima što pričaju priče ko ti.
Taman da nema prevoza ja imam kartu koliko mi god nije pravo opet je imam i mene niko neće iscipelariti iz prevoza kada uđe kontrola.
To je jedno,drugo ne stoji se na vratima,treće ko je stradao od strujnog udara i gdje(nije bilo popraćeno to medijima)
Infarkt danas imaju ljudi i od 20 godina na promjenu vremena.Ne možeš se voziti u zagušljivom prevozu,otvori prozor,ne daju penzioneri otvoriti to više nije stvar grasa.Nije gras kriv što što je neko umro u tramvaju.
Tebi opet gras kriv sto se ugursuzi vozaju....
Opet se sve svelo čula sam....čula si ti ali nas konkretno zanima primjer...naiva...
I da ti još dočaram da se tebi i takvima poput tebe nešto desi u tramvaju(koji nemaju kartu) šipak bi imala tražiti pravdu po sudu.Hoću reći tražiti obeštećenje od firme.
Alajhimanet,ima revizora i na express liniji.
Ja sam za to da se ukljuci centrotrans.Biće fini neko vrijeme dok se papanke ne osile pa počnu u skladu sa starom navikom ulaziti bez karte pa će opet biti centrotrans ne valja..i sl.
Već ako radiš pošteno dobićeš naknadu za prevoz...
Last edited by rukometašica67 on 01/01/2010 22:31, edited 2 times in total.
-
mido_Hz
#350 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte
ljudi dragi bila cijena karte 1 KM i 1.8 KM mi cemo je morati kupovati,ko nece nek' se sverca...svercace se dok 1-2 puta ne plati kaznu...kako god GRAS nas posteno dere