Danas na pismenom u Ministarstvu pravde rece mi drugarica da ovdje na forumu mogu naci dosta korisnih informacija pa rekoh da vam se pridruzim i odmah imam jedno pitanje
konkurs za pripravnike?
Moderator: anex
-
maida_sa
#326 Re: konkurs za pripravnike?
Pozzz svima,
Danas na pismenom u Ministarstvu pravde rece mi drugarica da ovdje na forumu mogu naci dosta korisnih informacija pa rekoh da vam se pridruzim i odmah imam jedno pitanje
hoce li rezultati iz minis finansija biti na sajtu objavljeni ili postom??? Mada sam nacula nesto a ne znam koliko je tacno da dvije cure vec rade i da smo samo bezveze dolazili... HVALA 
- alibaba_i_30_godina
#327 Re: konkurs za pripravnike?
Kao sto je vec neko napisao, znalo se ko je primljen i prije je nego konkurs raspisan.serhio wrote:Kako gotova pa jutros test radili? jel to vec znaju koga ce primiti
-
serhio
#328 Re: konkurs za pripravnike?
Sto bi rek'o nas Cenga - pravna drzava od ponedeljkaChischo wrote: Drzava nije bice,
A sta je s ovim volonterima, jel' se i oni primaju preko stele i konkursima ili tu bar ima nekog reda, jer
oni nemaju plate jel' da? Nije valjda da stela treba i za radit dzaba
-
fauna
#329 Re: konkurs za pripravnike?
E Serhio ne griješiš, i za rad bez pare i dinara danas treba štela 
-
akcija007
#330 Re: konkurs za pripravnike?
Nisam od nikoga cuo do sada da volontira u institucijama BiH;cuo sam da volontiraju u federalnim ministarstvima, opcinama, kantonima .
Ministarstvo finansija ce nam postom javiti .
-
fauna
#331 Re: konkurs za pripravnike?
I ja sam čuo to isto. Konkurs je i raspisan za njih.maida_sa wrote:Pozzz svima,
Danas na pismenom u Ministarstvu pravde rece mi drugarica da ovdje na forumu mogu naci dosta korisnih informacija pa rekoh da vam se pridruzim i odmah imam jedno pitanjehoce li rezultati iz minis finansija biti na sajtu objavljeni ili postom??? Mada sam nacula nesto a ne znam koliko je tacno da dvije cure vec rade i da smo samo bezveze dolazili... HVALA
- lord-executioner
#332 Re: konkurs za pripravnike?
Potpisujem... haos...nezaposlena wrote:Nebi ni bilo strasno da prime nekoga ko je sposoban pa neka je i sa stelom, ali obicno stelu imaju oni koji pojma nemaju, pa tako vjerovatno i faks zavrse!
-
serhio
#333 Re: konkurs za pripravnike?
Ma jedan jaran mi je volontirao mislim u RAK-u ili nesto tako, neka agencija je uglavnom, kaze da nije imao stele, mada mozda laze ko znaakcija007 wrote:Nisam od nikoga cuo do sada da volontira u institucijama BiH;cuo sam da volontiraju u federalnim ministarstvima, opcinama, kantonima .
dobro je meni domar jutros rekao, kaze dzaba ti sinko skaces po ovim testovima, bolje bi ti bilo da skaces po ovim kancelarijama i vuces nekog za rukav...
-
fallout1
#334 Re: konkurs za pripravnike?
ja sma prije par sedmica fino napisao da u min fin i prave vec neko radi... a ovi sto ne vjeruju, ko im je kriv sto su dzaba ucili i testirali se... i ja sam bio pozvan na oba ali nisam otisao
zivjela nasa lijepa Bosna
-
Kikebudalike
#335 Re: konkurs za pripravnike?
Već odavno!!! Nego naravno da moraju da raspišu konkurs, da pozovu kandidate na pismeni pa usmeni, a ono tamo već neko sjedi. Nažalost je tako.
-
serhio
#336 Re: konkurs za pripravnike?
E jbga nisam vidiofallout1 wrote:ja sma prije par sedmica fino napisao da u min fin i prave vec neko radi... a ovi sto ne vjeruju, ko im je kriv sto su dzaba ucili i testirali se... i ja sam bio pozvan na oba ali nisam otisao![]()
-
kuga1234
#337 Re: konkurs za pripravnike?
Drzava nije bice, s toga ne moze "da prezivi", ne moze nikom nista "pruziti", nema savjest, ponos, moral, njoj se ne moze pomoci i stoga ne moze nikom pruziti ruku. Drzava je organizovan sistem usluga za njene gradjane koje oni dakako debelo placaju.Chischo wrote:kuga1234 wrote:kako je cudan ovaj zivot ova zemlja ovi ljudi......ne tako davno s svojih mrsavih 13 godina borio sam se da ova zemlja prezivi, da ima svoje ja, borio se protiv zla...a danas ista ta moja zemlja, kakva je takva, nakon 16g godina, tom zlu pruza mnogo vise a meni nista...kad joj je najvise trebalo ja sam joj pomogao a danas kada meni , i meni slicnim treba, pruzila je ruku izdajicama i onima koji su je rusili ...
Drzavu cine ljudi i odnosi medju ljudima, drzava nije nesto prema cemu se mogu gajiti emocije karakteristicne za ljudska bica. Nazalost ovu drzavu u kojoj zivimo cine losi ljudi i jos gori odnosi medju njima.
Patriotizam je prica za malu djecu, glupu malu djecu.[/quo
U ovo doba 92g, nekog vijeka iza nas, Bosna je na samrti kao insan bila. Samo oni koji su je svojom smatrali , spasiše je da ne izdahne...Mnogi danas zale za tim, bas oni koji patriotizam stavljaju u rang s glupom djecu, bas oni koji bi i sutra ucinili isto kao nekad...sretno bilo onima s sokolca i Banjaluke i njima slicni u MO...mozda se konacno rodi patriotizam i ljubav prema Bosni...
-
moca85
#338 Re: konkurs za pripravnike?
Ja nisam konkurisala za MO,moja prijateljica jeste ali vam je moj savjet da se zalite.Iz pouzdanih izvora mogu da vam kazem da se untar MO vrsi debata o tome kako procedura nije ispostovana,i da je jako lose sprovedena od starta.Sa tim sto niko osim vas nemoze da obori konkurs,niko ko je unutar.Zaista je jadno i providno to sto oni zovu "rezultati"LaCici wrote:Zar zaista mislite da cete postici nesto zalbom? Ne budite smijesni! Samo gubite vrijeme
-
nezaposlena
#339 Re: konkurs za pripravnike?
Nigdje veze, ugovor sa MO se potpisuje u cetvrtak a sta je sa rokom zalbe, svugdje se sa potpisivanjem ugovora ceka zalbeni rok pa tek onda se potpisuje. Sta je ovo vise ...........? 
-
moca85
#340 Re: konkurs za pripravnike?
Zalbeni rok postoji bez obzira da li su potpisani ugovori ili ne ukoliko padne konkurs oni ce biti nistavni.Samo ocito vi cekate da vas oni napomenu na njega.Ukoliko konkurs nije ispostovan,kao sto nije vi imate pravo na zalbu.Niti jedna institucija nema pravo osporiti je(zalbu),jer nepostovanje iste je krivicno djelo sa velikim sankcijama po instituciju.Namjerno vam nije naveden rok,ali niste iz srednje izasli...mislite.A to potpisivanje ugovora prije isteka roka za zalbu je takodje nepostovanje procedure....U naprijed se pricalo ko ce biti primljen?
-
moca85
#341 Re: konkurs za pripravnike?
Ukoliko imate nekoga ko je pravnik u drzavnim institucijama,tuzilac,sudija...pitajte i dobit ce te iste informacije,jer sam ja vec kroz to prosla i isplatilo se.Posavjetujte se! Vjera u sebe i ovo malo pravde je najvaznija.
-
leigh
#342 Re: konkurs za pripravnike?
Eto Nikačević dobi posao. A sad obaraj konkurs ako želiš.crime wrote:Na spisku kriminalista imaju dva Hrvata,jedan je momak iz Banjaluke sa njihove kriminalistike(zvanje dipl.pravnik unutrasnjih poslova),imao je 28 bodova na pismenom...a drugi je lik Nikacevic Sasa sa 22 boda,posto sam ostao do kraja pa znam sta su ih pitali.Taj Nikacevic je rekao da je pricao o pijaci u Kiseljaku(jebem te drzavo),avidim da ga nema na spisku Sluzbe za poslove sa strancima za pismeni sutra,a obaj iz Banjaluke je na spisku,tako da sam pretpostavio ko je primljen.E Bosno moja....
-
crime
#343 Re: konkurs za pripravnike?
Ja sam uvijek za.Ajde da pokrenemo jednu sveobuhvatnu operaciju "unistenja" MOleigh wrote:Eto Nikačević dobi posao. A sad obaraj konkurs ako želiš.crime wrote:Na spisku kriminalista imaju dva Hrvata,jedan je momak iz Banjaluke sa njihove kriminalistike(zvanje dipl.pravnik unutrasnjih poslova),imao je 28 bodova na pismenom...a drugi je lik Nikacevic Sasa sa 22 boda,posto sam ostao do kraja pa znam sta su ih pitali.Taj Nikacevic je rekao da je pricao o pijaci u Kiseljaku(jebem te drzavo),avidim da ga nema na spisku Sluzbe za poslove sa strancima za pismeni sutra,a obaj iz Banjaluke je na spisku,tako da sam pretpostavio ko je primljen.E Bosno moja....
-
vs84sa
#344 Re: konkurs za pripravnike?
naravno da mogu procjenit jer je konkurs vec unaprijed nastiman i zna se ko je prosao.tomyf wrote:leigh wrote: I malo mi je sve čudno kako na osnovu tri minute mogu procijeniti ko je za posao, a ko ne.
upravo tako
-
moca85
#345 Re: konkurs za pripravnike?
U svakom slucaju bolje pisite individualne zalbe,prije upale nego kolektivne.Jer kada se vise ljudi zali na iste propuste pojedinacno je jedno,a ako se kolektivno zalite je drugo.Mozete se zaliti na neregularnost same procedure,da bodovanje nije zasnovano na nivou znanja kandidata(pocev od pismenog gdje se kako kazu telefoniralo)samim tim neozbiljan odnos i diskriminacija prilikom selekcije,da je samo jedan clan komisije ocjenivo,da nije ispostovana struktura i broj primljenih kandidata sa brojem navedenim u konkursu,da se ugovori potpisuju prije isteka zalbenog roka...PA STA VISE..Pa dosta je vise cirkusa u ovoj drzavi
-
leigh
#346 Re: konkurs za pripravnike?
Pa ko je prošao. Znaš li imena, pošalji na pp, pa da uporedimo kad dođe pismo.vs84sa wrote:naravno da mogu procjenit jer je konkurs vec unaprijed nastiman i zna se ko je prosao.tomyf wrote:leigh wrote: I malo mi je sve čudno kako na osnovu tri minute mogu procijeniti ko je za posao, a ko ne.
upravo tako
-
LaCici
#347 Re: konkurs za pripravnike?
Ne znam koliko je pametno zaliti se, jer prosle godine se desila situacija da je djevojka koja nije bila primljena tuzila MO i dobila spor, ali niti je konkurs ikada ponisten a niti je ona sjela na radno mjesto. Zato cisto sumnjam da bi se i ovom zalbom ista rijesilo. Tako je u cijeloj drzavi i mislim da se tu ne moze puno toga promijeniti...nazalost.
Last edited by LaCici on 01/04/2010 22:30, edited 1 time in total.
-
fauna
#348 Re: konkurs za pripravnike?
Ja sam za "uništenje"crime wrote:Ja sam uvijek za.Ajde da pokrenemo jednu sveobuhvatnu operaciju "unistenja" MOleigh wrote:Eto Nikačević dobi posao. A sad obaraj konkurs ako želiš.crime wrote:Na spisku kriminalista imaju dva Hrvata,jedan je momak iz Banjaluke sa njihove kriminalistike(zvanje dipl.pravnik unutrasnjih poslova),imao je 28 bodova na pismenom...a drugi je lik Nikacevic Sasa sa 22 boda,posto sam ostao do kraja pa znam sta su ih pitali.Taj Nikacevic je rekao da je pricao o pijaci u Kiseljaku(jebem te drzavo),avidim da ga nema na spisku Sluzbe za poslove sa strancima za pismeni sutra,a obaj iz Banjaluke je na spisku,tako da sam pretpostavio ko je primljen.E Bosno moja.....Logicno je da pravnici pokrenu,ja sve podrzavam i potpisujem...i saljem naravno!!!
-
fauna
#349 Re: konkurs za pripravnike?
Ja sam predao u Ured registrara i nije me niko nikada kontaktirao. I to je našteljeno, provjerena informacija.lord-executioner wrote:Cuo sam danas od nekih da su vec poceli zvati kandidate za razgovore u Uredu registrara. Ima li neko da je bio, je li nacionalno vec predvidjeno, i da li zovu nekim redom ili... ? Bilo koja informacija je korisna
-
fauna
#350 Re: konkurs za pripravnike?
Jebo državu gdje je 1200 prijavljenih kandidata za 12 radnih mjestakuga1234 wrote:Drzava nije bice, s toga ne moze "da prezivi", ne moze nikom nista "pruziti", nema savjest, ponos, moral, njoj se ne moze pomoci i stoga ne moze nikom pruziti ruku. Drzava je organizovan sistem usluga za njene gradjane koje oni dakako debelo placaju.Chischo wrote:kuga1234 wrote:kako je cudan ovaj zivot ova zemlja ovi ljudi......ne tako davno s svojih mrsavih 13 godina borio sam se da ova zemlja prezivi, da ima svoje ja, borio se protiv zla...a danas ista ta moja zemlja, kakva je takva, nakon 16g godina, tom zlu pruza mnogo vise a meni nista...kad joj je najvise trebalo ja sam joj pomogao a danas kada meni , i meni slicnim treba, pruzila je ruku izdajicama i onima koji su je rusili ...
Drzavu cine ljudi i odnosi medju ljudima, drzava nije nesto prema cemu se mogu gajiti emocije karakteristicne za ljudska bica. Nazalost ovu drzavu u kojoj zivimo cine losi ljudi i jos gori odnosi medju njima.
Patriotizam je prica za malu djecu, glupu malu djecu.[/quo
U ovo doba 92g, nekog vijeka iza nas, Bosna je na samrti kao insan bila. Samo oni koji su je svojom smatrali , spasiše je da ne izdahne...Mnogi danas zale za tim, bas oni koji patriotizam stavljaju u rang s glupom djecu, bas oni koji bi i sutra ucinili isto kao nekad...sretno bilo onima s sokolca i Banjaluke i njima slicni u MO...mozda se konacno rodi patriotizam i ljubav prema Bosni...