keep it real wrote:znas kako bi prosla ta tvoja privatizacija ?Bosnolog wrote:
To su svakako apsurdi,mada sam uvjeren da je privatizacija ukupne drzavne imovine bila najveca pljacka i poraz poslijeratne BiH.To nas je vise unistilo nego i sam rat.Drzava je trebala ostati vlasnik svih tih prijeratnih firmi to jest da svi predratni radnici imaju pravo na procenat vlasnistva kojeg bi mogli prodati nakon sto se privatizacija izvrsi na nacin da novi vlasnik ne moze otkupiti vise od 49% vlasnistva prvih 20 godina uz garanciju ulaganaj i prosirenja kapaciteta ,tek nakon 20 godina prijera radi vlasnik koji je imao do 49% vlasnistva je mogao otkupiti i preuzeti vlasnistvo ukoliko bi ispunio sve trzisne uslove i otplatio dio dionica koje su umali zaposleni do prije rata ukoliko zele sami prodati iste po realnim trzisnim cjenama.![]()
![]()
![]()
hebote pa ne bi bili ravni ni zimbabveu . proucavali bi na svim svjetskim fakultetima savrsen nacin unistavanje ekonomije jedne drzave .
drzava koja ovisila o vanjskoj pomoci da diktira nacin privatizacije![]()
![]()
![]()
sta god da konzumiras prestani odma , dok jos nije kasno .
Danas smo bas upravo u rangu Zimbamdvea,jos uz pomoc stranac koji nas uce hodati i drze nam koliko toliko stabilanu valutu zahvaljujuci milijardama dolara koje dijaspora upumpava s vana,........
Privatizacija je mogla biti mnogo bolja,transparentnija i bolje od ove koja je zavrsila u rukama stranacko familijarnih krimokleptomana koji su preuzeli sve a sada radnici rade za njih bez ikakvih prava i nikakvih nadnica najureni i obespravljeni na ulicu.Isti ti tajkunski stranacaki vlasnici su iskoristili donatorska sredstva da bi stvorili klasna drustva a radnicka klasa je nakon sto je krvarila u rovu ostala donja u slugarsko potlacenom polozaju nakon rata.Kod nas je jos uvijek zadrzana socijalkomunisticka svijet razmisljanja a mi iz rova presli u Kapitalisticko anrhijsko klerokleptomansko etnosegregacijsko drustvo u kome plivaju stranacko tajkunsko famelijarni klanovi i sekte,.....
Reci nam ti tvju viziju privatizacije koja je trebala biti pravednija sa boljim privrednim ucinkom ,...........