detroit-mercy wrote:Chisum wrote:Meni i dalje niko da odgovori.
Kako bi doticna dama o kojoj se ovdje prica reagovala da joj se za saradnju u timu prijavi neki deklarisani derpe?
P.S. Naravno, sto se tice ovog slucaja, ova 4S pogan koja se oglasila je zadnja cije me misljenje i jadikovanje interesuje.
Ja ti odgovorih na 11 strani ali izgleda ili ne citas sve ili namjerno preskaces pojedine odgovore.

Aha, ne vidjeh..... izvinjavam se.
Nego, vidim, ti bi meni neke koncepte da pojasnjavas?
Malo americkog iskustva po blatu Balkana?
E to ne ide, haveru.
Da ja zivim negdje preko okeana, u zemlji koja je vec davno davno odskolovala generacije i generacije kosmopolita, koji su, opet, sazrijevajuci, razgranicili pojmove kao sto su pamet, obrazovanje te bajke i mitov, prava i represije, pa, sa dovoljno velikom kriticnom masom koja moze u svakom momantu djelovati zasebno i na svojim ledjima vuci citav sistem u naprijed, sebi vrlo lako mogu priustiti sve oblike demokratije, pluralizma i na kraju sekularizma, naravno da mi NIKO ne bi smetao, niti bi me zanimalo ko sta nosi, da li se zamotava, hoda go ili unatraske.
Medjutim, prije nego me pocnes poducavati konceptima, kako si ih nazvao, ne zaboravi da ne govoris vise o nekom Detroitu, niti o zrelom drustvu koje svemu daje mjesto i sansu, ALI koje zna gdje lezi snaga i prosperitet, koje se za izvore te snage i prosperiteta ne mora brinuti, jer ih talog iskustva, usmjeravanje i zakoni stite, nego, prijatelju, govoris o jednoj nesredjenoj, nezreloj zemlji koja je preskocila tog pola prirodnog puta, pa se iz raznih oblika feudalizma srucila u komunizam, a iz komunizma u neki divlji kapitalizam, a s kapitalizmom, ne znajuci da nadje odgovore i balans - opet u neki SF feudalizam, pa sada imamo neke nove begove i pashe... samo sto jasu dzipove umjesto konja.
E, u takvom nezrelom drustvu, koje jos nikada, osim sto ga je ovlas ocesalo onih zadnjih 50 kuka, nije evoluiralo u gradjansko drustvo u pravom smislu te rijeci, u kojem je i pamcenje i shvatanje demokratije selektivno pa bi ti isti koji pozivaju na demokratiju malo da pale vjestice (jebote, evo ispade ja se javio samo da branim peskire

... jos ce neko reci da sam dobar s alkarima

), a malo da budu postovani, malo da "kome ba da se mi prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju", a malo da sire ljubav, malo da budu politicari, a kada ih se prozove da bjeze natrag na nebo...
Ne ide...