Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bez_ideje wrote:E pretpostavljam da vi to znate,imadoh par trauma koljena unazad 2 godine,nisu ostavile nikakve posljedice,samo mi je proslo ljeto jedno vrijeme pri vecoj aktivnosti ,uglavnom pri voznji bicilklom,oticao dio iznad koljena,ono napuse se ko jastucic neki .....nista ne boli,brzo spadne.......nije se ponavljalo od tada ,brzo hodanje,trcanje sve 5...al bi preventivno neki steznik ili nesto,ako to pomaze,bez onih metalnim potplata.......kad otopli odmah na biciklo naskacem..
Sta ima od toga kod nas,gdje da pogledam ,kokiko love?
Nadam se da znas da sto je jaci kvadriceps to je manja mogucnost za povredu koljena..ja sam imao problema malo u pocetku kad sam radio cucanj...osjetio sam bol u koljenima i jedno vrijeme sam radio nozne ektenzije dok nisam ojacao kvadriceps...sad je sve ok..
Pozzz
Mani se gluposti .. vidis koliko ima novoregistrovanih .. i samo hvale proizvode .. e pogledaj taj proizvodi koji hvale .. i vidjet ces da samo kod njih ima kupit i nigdje vise ..
mislio sam na plan i program, na upute kako smrsaviti i to
inace nisam ljubitelj teretana, jer ne mogu na silu nabildane likove... ja kroz kosarku, trening nabijam misice i zadovoljan sam. Po meni, to se vise cjeni , a i teze je kroz treninge graditi oblik tijela
Ares 1921 wrote:mislio sam na plan i program, na upute kako smrsaviti i to
inace nisam ljubitelj teretana, jer ne mogu na silu nabildane likove... ja kroz kosarku, trening nabijam misice i zadovoljan sam. Po meni, to se vise cjeni , a i teze je kroz treninge graditi oblik tijela
To sve zavisi shta ko zheli, koju gradju i oblik tijela.
Kosharkash nikada ne mozhe biti gradjen poput nekog profesionalnog bodybildera, ili boxera ili neshto slichno.
Naravno, o ukusima se ne raspravlja, i na ovo mogu samo reci svakom njegovo, dok god druge ne osporava.
Ares 1921 wrote:mislio sam na plan i program, na upute kako smrsaviti i to
To sve zavisi shta ko zheli, koju gradju i oblik tijela.
Kosharkash nikada ne mozhe biti gradjen poput nekog profesionalnog bodybildera, ili boxera ili neshto slichno.
Naravno, o ukusima se ne raspravlja, i na ovo mogu samo reci svakom njegovo, dok god druge ne osporava.
Ma vjeruj mi kralju, 90% onih likova sto vise po teretanama.. rade to zbog cura
Mozda sam ja zaostao, pa ne pratim taj trend... ali prije neki dan prica mi jaran kako ide u teretanu da "nabije" plocice, kako bi ga na FB "lajkovale" cure. Pa 'bem mu pleme, ako smo na to spali
Kako vec rekoh, ja sam zadovoljan svojim dlakavim, solidno nabildanim tijelom
btw najvise mrzim kada koriste amfetamin i sl. pa se razvale ko krmad, da prostis
Ares 1921 wrote:
Ma vjeruj mi kralju, 90% onih likova sto vise po teretanama.. rade to zbog cura
Mozda sam ja zaostao, pa ne pratim taj trend... ali prije neki dan prica mi jaran kako ide u teretanu da "nabije" plocice, kako bi ga na FB "lajkovale" cure. Pa 'bem mu pleme, ako smo na to spali
Kako vec rekoh, ja sam zadovoljan svojim dlakavim, solidno nabildanim tijelom
btw najvise mrzim kada koriste amfetamin i sl. pa se razvale ko krmad, da prostis
Pa nije da ih nema i zbog toga, samo to su "sezonci", koji udju u teretanu otprilike u februaru/martu, i maximalno do maja izdrzhe, misleci da su napravili od sebe zvijeri.
A kachenje slika iz teretane po facebook-u mi je presmijeshno, ali kao shto rekoh svakom svachije.
Od mene ce uvijek imati respect momci koji su se pronashli u tome, furaju taj svoj film, ali ne bodu se, niti gutaju nelegalna sredstva, nego prirodno, uz legalne suplemente, pa dokle doguraju.
nova_korisnica wrote:zna li neko sta od sprava ima u bbi-centru? kardio sprave me narocito interesuju...
i ima li guzve? kolika je teretana uopste??
tnx
Imaš cijeli program: sprave za oblikovanje, kardio-vaskularni (trake, biciklo, steper i leptir).....nema gužve, teretana je nako vala...... išla sam dva-tri puta i meni poprilično dosadna ......ako ti je zbog lokacije......onda pogledaj teretanu u hotelu ''Central''......samo tamo je cijena žara
nova_korisnica wrote:zna li neko sta od sprava ima u bbi-centru? kardio sprave me narocito interesuju...
tnx
Imaš cijeli program: sprave za oblikovanje, kardio-vaskularni (trake, biciklo, steper i leptir).....nema gužve, teretana je nako vala...... išla sam dva-tri puta i meni poprilično dosadna ......ako ti je zbog lokacije......onda pogledaj teretanu u hotelu ''Central''......samo tamo je cijena žara
hvala za info suspect!!
lokacija mi je bitna...blizu mi je, a ima i parking (zimi moram autom ici, iako je blizu)...
central je pored mjesecne cijene, koja je jako visoka, meni neatraktivan iz razloga sto moras clanarinu na godinu dana uzeti...meni to ne odgovara..ja jako cesto nisam ni jedan cijeli mjesec u komadu tu, tako da mi to nije neka opcija...
je li imaju eliptical spravu (nadam se da je to pravi izraz na bos )???
tnx!!
tnx
hvala za info suspect!!
lokacija mi je bitna...blizu mi je, a ima i parking (zimi moram autom ici, iako je blizu)...
central je pored mjesecne cijene, koja je jako visoka, meni neatraktivan iz razloga sto moras clanarinu na godinu dana uzeti...meni to ne odgovara..ja jako cesto nisam ni jedan cijeli mjesec u komadu tu, tako da mi to nije neka opcija... je li imaju eliptical spravu (nadam se da je to pravi izraz na bos )???
tnx!!
Ako misliš na ovu spravu, onda imaju
Btw. može li mi ko reći nešto više o ovim suplementima? Naime, ja ne uzimam ništa, jer nekako imam osjećaj da mi je to najprirodniji način da nešto radim, nemam sad cilj da budem ogroman za 3 mjeseca, pa me zanima šta se dešava kad se prestanu uzimati suplementi - ispušeš ili?
Mislim, koliko god to sve bilo na bazi proteina, meni je to opet šuhveli k'o kad piliće hrane specijalnom hranom da se brže razviju:))
Možda griješim, ipak ne znam baš mnogo o tome.
Naravno, ovo je popularni leptir ..... samo ako si početnik onda baš nisam sigurna da ti je BBI najbolji izbor.......instruktor je onako, neinformisan i neažuran:oops: , najblaže rečeno
@alphonse,.....sam si rekao da ti nije cilj da napraviš gromadu od sebe, suplemente zaobiđi onda ......pravilna prehrana i kontinuiran trening je dovoljan.........sigurno ti ne treba ''balon'' efekat.
alphonse kauders wrote:
Btw. može li mi ko reći nešto više o ovim suplementima? Naime, ja ne uzimam ništa, jer nekako imam osjećaj da mi je to najprirodniji način da nešto radim, nemam sad cilj da budem ogroman za 3 mjeseca, pa me zanima šta se dešava kad se prestanu uzimati suplementi - ispušeš ili?
Mislim, koliko god to sve bilo na bazi proteina, meni je to opet šuhveli k'o kad piliće hrane specijalnom hranom da se brže razviju:))
Možda griješim, ipak ne znam baš mnogo o tome.
Alphonse najbolje je da uzmes whey protein-protein izolovan iz surutke koji je dobar za reparaciju misica odmah poslije treninga (preporucujem uz dodatak malo grozdjanog secera koji kosta oko 3,50 km u DM-u kesica od 500g).Spomenuti protein bukvalno mogu djeca piti,nema nezeljena dejstva,poenta je sto covjek dnevno ne moze popit npr. surutke koliko mu treba pa ga uzmes u formi suplementa.Proguglaj malo o tome..najkoristeniji preparat ubjedljivo..Ja treniram od oktobra znaci ulazim u 5.mjesec..bukvalno se ubijam treninzima i osjecam da mi treba brza reparacija misica jer se pravo trosim u teretani..Tako da u pon odo po whey A ovo za ispuhivanje su ti bapske price jer kako odradis trening+hapa pravilna+dobar san nema te sile koja ce te ispuhati,vjeruj mi-samo zapni maximalno..Sad je vrijeme za teretanu i givikte,ko sto burek rece jos malo pa je vrijeme sminkera koji oko marta/aprila krecu sa radom a to je nula bodova.Samo pitaj tu smo ..
jebo proteinski prah. kupi mladog sira. ja sam to prije koristio, ne mogu reci ni da mi je pomoglo ni odmoglo. ono sto znam je da puno bolje nauciti malo vise o sastojcima raznih namirnica. to znanje ce ti olaksati ishranu i biti od koristi puno duze nego sto kutija proteina u prahu traje.
Sto se tice suplemenata, jedna kanta od 2.2kg (5 funti) ON-ovog wheya koji vazi za najkvalitetniji na trzistu kosta oko 130-140 maraka. Moj jaran se vodi logikom da je za tu cijenu bolje kupiti monstruoznu kolicinu pilecih prsa, i postujem tu ideju - zasad i ja se vodim time. Zbog obaveza, ne uspijevam stici jesti redovno 5 puta na dan, pa zato planiram negdje sredinom sljedeceg mjeseca, kad nakapa koja para uzeti kantu toga. Smatram da su suplementi nepotrebni, odnosno da su dobici od njih vrlo mali ako dobro poznajes sastav namirnica i brzinu apsorpcije tih namirnica koje konzumiras - npr umjesto whey+dekstroza+voda shakea popijes bjelanca sa medom i mlijekom. Razliku dugorocno ce osjetiti samo oni sa superiornom genetikom i profesionalci, a definitvno ne vrijedi razlike u cijeni - bar po mom misljenju.
Medjutim, zbog udaljenosti teretane od mjesta gdje zivim, ne mogu spremiti PWM (post-workout meal, imate milijardu clanaka na netu o tome) u roku od 45 minuta nakon zavrsetka treninga, kada je idealno vrijeme za konzumaciju proteina od kojih se grade misici odmah po treningu.
Train with brain, nemojte biti levati nego citajte i ucite, naravno samo iz provjerenih izvora
Jedan odlican link, mozda ce vam se uciniti kao wall of text, ali u dubinu objasnjava filozofiju treninga za dobivanje misica i bitnosti kontinuiteta: http://www.acaloriecounter.com/building-muscle.php
opet niko nista ne radi ...ja evo danas uradio cardio na -6 stepeni ....zestoko je bilo....16 krugova oko fudbalskog terena...evo i sad mi se pusi iz glave hehehe.....
pozzz