a ima i u usk, čini mi se da su predavači spominjali prošle god kako moraju u bihać..
Pravosudni ispit
- Miki123
#326 Re: Pravosudni ispit
Ma nisu.. a ja izlazim kroz par dana, pa bit će utisaka
a ima i u usk, čini mi se da su predavači spominjali prošle god kako moraju u bihać..
-
hladan.preminger
#327 Re: Pravosudni ispit
Break a leg!!Miki123 wrote: a ja izlazim kroz par dana, pa bit će utisaka
- JThomas
#329 Re: Pravosudni ispit
to miki to

-
robbybih
#330 Re: Pravosudni ispit
Miki, kakvi su utisci? Jesi li to na državnom ili federalnom nivou polagao? BTW, interesuje me da li se uce posebno sva kaznena djela ili? Mislim da u BL se uci samo po jedno iz svake oblasti.Miki123 wrote:Gotovo!
Hvala na odogovrima
Odoh uciti
R.
-
korisnik foruma
#331 Re: Pravosudni ispit
bit će proslijeđenopravnicAM wrote:
Može li literatura na mail [email protected]
častim ćevapima
Pozdrav!
-
pravnicAM
#332 Re: Pravosudni ispit
ide literatura odmah
)))))))) ćevapi čuda čine
sala mala
meni bi bilo drago da mi na PP saljete adresu pa da mogu proslijediti literaturu
sala mala
meni bi bilo drago da mi na PP saljete adresu pa da mogu proslijediti literaturu
-
pravnicAM
#333 Re: Pravosudni ispit
za ubuduce literaturu mozete naruciti
http://www.pik.ba/artikal/2026005/cd-sk ... nivou-bih/

Pik.ba , kategorija knjige ( CD-skripte,zakoni presude za polaganje pravosudnog ispita na nivou BIH)
http://www.pik.ba/artikal/2026005/cd-sk ... nivou-bih/
Pik.ba , kategorija knjige ( CD-skripte,zakoni presude za polaganje pravosudnog ispita na nivou BIH)
-
korisnik foruma
#334 Re: Pravosudni ispit
pravnicAM wrote:ide literatura odmah)))))))) ćevapi čuda čine
sala mala
Hvala kolegice, stvarno ste mi puno pomogli.
Potrudit ću se da ispoštujem obećanje!
- suncokret_1984
#335 Re: Pravosudni ispit
Svaka castMiki123 wrote:Gotovo!
-
ortega
#336 Re: Pravosudni ispit
za ubuduce literaturu mozete naruciti
www.pik ba/artikal/2026005/cd-sk ... nivou-bih/

ovaj link ti ne radi!!!!
www.pik ba/artikal/2026005/cd-sk ... nivou-bih/
ovaj link ti ne radi!!!!
-
pravnicAM
#337 Re: Pravosudni ispit
e hvala sto si me obavjestio da ne radiortega wrote:za ubuduce literaturu mozete naruciti
http://www.pik ba/artikal/2026005/cd-sk ... nivou-bih/
ovaj link ti ne radi!!!!
PIK --> Literatura --> Knjige --> CD- skripte,zakoni,presude za polaganje pravosudnog ispita na nivou bih
eto tako mozete naci
- BlackSwan
#338 Re: Pravosudni ispit
Je li ide iko da prati ove ispite? S obzirom da su javni
Nisam bas u toku sa tim informacijama
a planiram sad poceti strebati, pa bi mi bilo koji savjet dobro dosao. 10x unaprijed
- Miki123
#339 Re: Pravosudni ispit
BlackSwan wrote:Je li ide iko da prati ove ispite? S obzirom da su javniNisam bas u toku sa tim informacijama
a planiram sad poceti strebati, pa bi mi bilo koji savjet dobro dosao. 10x unaprijed
idi slušaj ispite, to je najvažnije.
- BlackSwan
#340 Re: Pravosudni ispit
jesu li ovo termini na http://www.mpr.gov.ba/hr/str.asp?id=96 ??? ili nesto drugo....vidim ne pise je li usmeno ili pismenoMiki123 wrote:BlackSwan wrote:Je li ide iko da prati ove ispite? S obzirom da su javniNisam bas u toku sa tim informacijama
idi slušaj ispite, to je najvažnije.
-
dijana13
#341 Re: Pravosudni ispit
U Bihaću se organizira seminar posredstvom Privredne komore, međutim problem je nedovoljan broj prijavljenih kanditata. Da bi se seminar organizirao neophodno je da se prijavi najmanje 80 kandidata. Neki dan sam kontaktirala Privrednu komoru ali su mi rekli da jos uvijek nema dovoljan broj prijavljenih kandidata.hladan.preminger wrote:Miki123 wrote:hladan.preminger wrote:Pozdrav,
Kako doci do informacija za seminar za pravosudni ispit? Ima li kakva web stranica ili kontakt telefon?
Hvala unaprijed!
Nazoveš F min pravde.. počeo ti je već, ne znam da li ti se isplati ulijetat sad, pogotovo što je krivično završeno..
Hvala ti. S obzirom da sam sa područja USK, a čuo sam da se organizuje seminar/obuka posebna za ovaj dio BIH, to bi moglo početi onda uskoro. Onda ide strebanje. Mada mi je cimer skoro položio i kaze da nije uopće problem i da ispitivači nisu cjepidlake.
JOš jednom ti hvala.
Zato, kolege iz USK prijavite se!
-
hladan.preminger
#342 Re: Pravosudni ispit
Evo prijavljujem se u ponedjeljak!U Bihaću se organizira seminar posredstvom Privredne komore, međutim problem je nedovoljan broj prijavljenih kanditata. Da bi se seminar organizirao neophodno je da se prijavi najmanje 80 kandidata. Neki dan sam kontaktirala Privrednu komoru ali su mi rekli da jos uvijek nema dovoljan broj prijavljenih kandidata.
Zato, kolege iz USK prijavite se!
-
paradise30
#343 Re: Pravosudni ispit
zdravo,svima
konačno sam se odlučila početi spremati pravosudni, pa kao i mnogi, pretpostavljam, ne znam odakle krenuti?!
za sad imam samo neku skriptu od nekih 400 str. mislim da nije loše, jer su mnogi učili po njoj.nisam se još odlučila, ali ću najvjerovatnije da polažem na državnom nivou.
bila bih vam izuzetno zahvalna kada bi ste mi poslali literaturu i pitanja ako imate na mail [email protected]
da li neko ima priručnik za polaganje pravosudnog i koje je najnovije izdanje?
hvala dragi moji
konačno sam se odlučila početi spremati pravosudni, pa kao i mnogi, pretpostavljam, ne znam odakle krenuti?!
za sad imam samo neku skriptu od nekih 400 str. mislim da nije loše, jer su mnogi učili po njoj.nisam se još odlučila, ali ću najvjerovatnije da polažem na državnom nivou.
bila bih vam izuzetno zahvalna kada bi ste mi poslali literaturu i pitanja ako imate na mail [email protected]
da li neko ima priručnik za polaganje pravosudnog i koje je najnovije izdanje?
hvala dragi moji
-
amrica82
#344 Re: Pravosudni ispit
Ja sam nova koja hoće da sprema pravosudni, imam neku skriptu od tri dijela iz 2009 godine. Vidim da kolegica pavnicaAM šalje svima literaturu pa možeš li i meni molim te! ([email protected])
Interesuje me koliko je vremenski potrebno za spremanje pravosudnog ako se intenzivno uči, planiram uzeti bolovanje jer moram zbog trudnoće, da iskoristim to vrijeme za učenje.
Planiram da polažem na državnom nivou jer svi kažu da je lakše a pošto mi je ovo jedina prilika da iskoristim to vrijeme a da se ne mučim puno zbog mog stanja.
Hvala svima na odgovorima...
Interesuje me koliko je vremenski potrebno za spremanje pravosudnog ako se intenzivno uči, planiram uzeti bolovanje jer moram zbog trudnoće, da iskoristim to vrijeme za učenje.
Planiram da polažem na državnom nivou jer svi kažu da je lakše a pošto mi je ovo jedina prilika da iskoristim to vrijeme a da se ne mučim puno zbog mog stanja.
-
robbybih
#345 Re: Pravosudni ispit
Ja planiram 23. i 24.11. da slusam ispite u SA pa ti javljam svoje iskustvo sa drzavnog nivoa. Slusao sam u Banja Luci dva puta pa cu moci vrsiti paralelu. Ni u BL nije bilo da ti mozak otpadne ili ne znam vec koooooliko tesko. Kad odslusam ispite u SA, jasno cu znati koliko mi treba da dobro spremim ispit. Mada, planiram sredinom 02.2012. da polazem...amrica82 wrote:Ja sam nova koja hoće da sprema pravosudni, imam neku skriptu od tri dijela iz 2009 godine. Vidim da kolegica pavnicaAM šalje svima literaturu pa možeš li i meni molim te! ([email protected])
R.
-
amrica82
#346 Re: Pravosudni ispit
Hvala ti robbybih. Još jednom molim kolege da mi pošalju literaturu za državni nivo na [email protected].
Meni bi isto odgovaralo da krajem drugog mjeseca polažem. nadam se sa se za tri mjeseca može spremiti i položiti. Kolege sa više iskustva javite se...
Meni bi isto odgovaralo da krajem drugog mjeseca polažem. nadam se sa se za tri mjeseca može spremiti i položiti. Kolege sa više iskustva javite se...
-
paradise30
#347 Re: Pravosudni ispit
Iz koje literature učiš amrica82 pa misliš da ti je dovoljno 3 mjeseca,znam da spremaju po godinu i više. Ja sam počela učiti iz skripte i imam osjećaj da neću spremiti za godinu, al zaista, posebno krivično. Poslat ću ti tu skriptu i to je sve što imam..
Molim kolege još jednom( izgleda da svi uče, pa nigdje vas na netu) da pošalju literaturu za bih polaganje na mail [email protected]..
Molim kolege još jednom( izgleda da svi uče, pa nigdje vas na netu) da pošalju literaturu za bih polaganje na mail [email protected]..
-
robbybih
#348 Re: Pravosudni ispit
Hmmmm, tri mjeseca je i meni na raspolaganju. Naravno da je bolje vise, ako nista zbog ponavljanja ali period ucenja pravosudnog direktno zavisi od toga cime si se bavio/la u posljednje vrijeme. Ja se bavim gradjanskim pravom (bez obiteljskog), trgovinskim pravom i upravnim pravom. Te tri oblasti, manje vise poznajem do tancina ali naravno, moram znanje i teorijski uobliciti kako bi odgovori zvucali kvalitetnoparadise30 wrote:Iz koje literature učiš amrica82 pa misliš da ti je dovoljno 3 mjeseca,znam da spremaju po godinu i više. Ja sam počela učiti iz skripte i imam osjećaj da neću spremiti za godinu, al zaista, posebno krivično. Poslat ću ti tu skriptu i to je sve što imam..
R.
-
volonterxx
#349 Re: Pravosudni ispit
vidjela sam i cula da na bh-pravnici.com ima dosta skripti za polaganje pravosudnog, kakva su vasa iskustva jesu te skripte zaista toliko dore da se moze uciti po njima???
Hvala!!
Hvala!!
-
volonterxx
#350 Re: Pravosudni ispit
Zaboravih pitati za savjet kolega koji vec uce
Od koje oblasti je najbolje krenuti uciti???
Od koje oblasti je najbolje krenuti uciti???