balooon wrote:adnansax wrote:Vec je neko pisao,prijavice se svi koji imaju vss i trenutno nemaju posla ili hoce da se uhljebe u drzavi..u ovakvoj situaciji je to razumljivo..
zasto se ne prijaviti ako imas takvu mogucnost a recimo "neko" ti moze obecati da ces biti primljen..samo lud covjek ne bi..
druga je stvar sto je zakon nenormalan pa dopusta ovakvav nacin prijave i odabira..
sto se tice onih koji se prijavljuju,ocigledno nisi bio na prethodnim konkursima,prijave se bukvalno svi bez obzira na profesiju..
sumnjam da ti ovdje ima neko ko radi taj posao u mup ks,konkretno..
ma ja ,naravno,svi ce se prijaviti.ocekivano.samo eto
neznam da se ikad primilo na takav posao profesora geo0grafije..a mozda i jest ko zna..pa eto ako ima iko ikakvih informacija vezano za posao nek nas obavjesti..mislim da mi je pitanje logicno.svi se prijavljujemo a
neznamo ni za sta osim da je budzetska placa,i da je dobro daj sta das.ali eto bar malo informacija sta cemo raditi ne bi lose bilo(ako ko bude primljen).osim sto cemo ganjati kriminalce itd
izvini sto cu ti kazati ali ti si po meni jako ogranicen, tj pravolinijski gledas na ovo..
nema veze sto je neko ekonomista..on ako se primi da radi kao inspektor nece ga striktno stavljati da se bavi financijskim kriminalom, niti neki ekonomista koji je tek zavrsio fax moze to da radi..
za financijski kriminal se koristi najvise pomoc eksperata, znaci ljudi koji imaju 5-10-15godina radnog iskustva u ekonomskoj struci..
i takvi ljudi pomazu i usmjeravaju inspektore u istragama..
btw inspektor ne znaci samo da ce se sjediti u kancelariji kako si naveo u jednom od prethodnih postova..
primjer ti je evo kolega kod mene koji je zavrsio kriminalistiku, i radi kao inspektor u jednom drugom kantonu i u tom kantonu mozda ima 7-10 inspektora maximalno..znaci on ide od jednog do drugog grada kad sta zatreba, kad pocne pricati koliko je skinuo s konopca mrtvaca koji su se objesili, koliko je iz bunara izvukao mrtvih ljudi, ili iz rijeke izvukao leseva ostanes ono

..
jer njegov posao je da posto nema drugih onda on s npr vjestacima ili ljudima iz hitne sve radi..
a posto vidim da zagovaras da inspektori samo budu ljudi koji su zavrsili kriminalistiku, pa vjerovatno si i ti onda to zavrsio..znas da je interna "sala" na faksu jedan dogadjaj od prije par godina..
kad je kriminalista se prijavio na konkurs u MUP i nije prosao..i onda se ode i prijavi da bude veterinar..
i pozvali ga na razgovor i dosao on ..i pitaju ga ljudi zasto si se prijavio, kakve veze ti imas s veterinom
i njegov odg je bio
"pa ja se prijavio da budem inspektor pa primili momka koji je zavrsio veterinu, pa ako on moze biti policajac onda mogu i ja biti veterinar"
i btw ti ces pasti na esejskom radu