MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bosančica-sunčica

#326 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by bosančica-sunčica »

macmac wrote:Ovo je konkurs zbog kojeg se ne vrijedi ni sekunde nervirat, bit ce ovdje svega, daj Boze da to bude sve fer i posteno al cisto sumnjam. Na kraju krajeva ja bih bila zadovoljna ako od 20 mladjih inspektora barem 10 bude primljeno zato jer to zasluzuju i jer su bili najbolji na testovima. Iskreno se nadam da nece bas svih 20 doci tu preko veze i nezasluzeno.

Ja vjerujem da će biti ulaska i "zasluženih".
Par njih će možda preko veze ( a i nisu im neke veze, kad su dosad bili nezaposleni), a ostali po rezultatima.
A i "klima" se polako mijenja. Počinje da budu bitni oni "najbolji", jer time raste ugled ministru i minastrstvu.
A čini mi se da je Pećanac ozbilnjo shvatio svoju ulogu. Kao da želi iskoristiti pruženu priliku i pomoći svom gradu i sugrađanima.
Last edited by bosančica-sunčica on 16/12/2012 14:31, edited 1 time in total.
Cracked

#327 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

...
balooon

#328 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

macmac wrote:nositi pistolj znaci da policijski sluzbenik ima ovlast i upotrijebiti isti, iako u principu rijetko kad dodje do upotrebe vatrenog oruzja od strane policije, ali kada sam rekla da mladji inspektor nosi pistolj i hvata kriminalce nisam mislila doslovno da se policijski posao svodi samo na to, naravno da za otkrivanje i sprecavanje mnogih krivicnih djela pistolj ne igra nikakvu ulogu (korupcija npr., ili finansijski kriminal kako si ti naveo), samo ti pokusavam objasniti sta je posao mladjeg inspektora a to je borba protiv svakog oblika kriminaliteta, i ako ti smatras da je posao jednog ekonomiste u policiji podrazumijeva iskljucivo borbu protiv finansijskog kriminala onda ja tebe pitam protiv kojeg oblika kriminala ce se boriti jedan profesor geografije, historije ili likovne kulture (ukoliko bude primljen na ovom konkursu) buduci da je u konkursu navedeno da je dovoljno samo VI stepen nebitno koje strucne spreme spreme? I zasto svi na ovom konkursu moraju polagati test fizickih sposobnosti a ne samo kriminalisti? Zar to ne znaci se od buduceg mladjeg inspektora trazi da je spreman potrcat i uhvatit kriminalca kad god to bude potrebno bez obzira da li je on zavrsio pravo, kriminalistiku, socijalni rad?
pa mislim u svakom slucaju da ce svakom dati nesto priblizno njegovoj oblasti,a ne da ce svi raditi sve,kako ti potenciras,ako sam naravno dobro shvatio.nece se nijedan geografista ni prijaviti na ovak konkurs.a i studenti stakvih fakulteta,ako se i prijave,cini ce neku manjinu od 1 posto,i rasporedice se nekako.pravo ekonomija i kriminalistika ce se najvise prijaviti.i jos par fakulteta.nece profesor matemitike sigurno.iako je data mogucnost svima.ali ja sam i postavio pitanje da mi neko konkretno plasticno objasni radni dan mladjeg inspektora,onako me zanimalo.naravno po mogucnosti nekog ko vec radi taj posao.a okvirno tako ,naravno da i ja znam na sta se posao svodi..imali ko kakvog rodjaka, druga, poznanika mladjeg insp... pa da nam malo bolje pojasni kako ide to
adnansax

#329 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

Vec je neko pisao,prijavice se svi koji imaju vss i trenutno nemaju posla ili hoce da se uhljebe u drzavi..u ovakvoj situaciji je to razumljivo..
zasto se ne prijaviti ako imas takvu mogucnost a recimo "neko" ti moze obecati da ces biti primljen..samo lud covjek ne bi..
druga je stvar sto je zakon nenormalan pa dopusta ovakvav nacin prijave i odabira..
sto se tice onih koji se prijavljuju,ocigledno nisi bio na prethodnim konkursima,prijave se bukvalno svi bez obzira na profesiju..
sumnjam da ti ovdje ima neko ko radi taj posao u mup ks,konkretno..
HardCore

#330 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HardCore »

Dali neko zna moze li se predat ovaj trajni rodni list i list za drzavljanstvo, ja sam to izvadio prije 5-6-7 mjeseci i on je kao vazeci trajno, nije kao oni prije sto su vazili 6 mjeseci, pa sad dali se mogu predat ovi papiri il moram vadit nove ?
Last edited by HardCore on 16/12/2012 19:08, edited 1 time in total.
balooon

#331 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

adnansax wrote:Vec je neko pisao,prijavice se svi koji imaju vss i trenutno nemaju posla ili hoce da se uhljebe u drzavi..u ovakvoj situaciji je to razumljivo..
zasto se ne prijaviti ako imas takvu mogucnost a recimo "neko" ti moze obecati da ces biti primljen..samo lud covjek ne bi..
druga je stvar sto je zakon nenormalan pa dopusta ovakvav nacin prijave i odabira..
sto se tice onih koji se prijavljuju,ocigledno nisi bio na prethodnim konkursima,prijave se bukvalno svi bez obzira na profesiju..
ma ja ,naravno,svi ce se prijaviti.ocekivano.samo eto neznam da se ikad primilo na takav posao profesora geo0grafije..a mozda i jest ko zna..pa eto ako ima iko ikakvih informacija vezano za posao nek nas obavjesti..mislim da mi je pitanje logicno.svi se prijavljujemo a neznamo ni za sta osim da je budzetska placa,i da je dobro daj sta das.ali eto bar malo informacija sta cemo raditi ne bi lose bilo(ako ko bude primljen).osim sto cemo ganjati kriminalce itd
kokuz_sa

#332 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

balooon wrote:
adnansax wrote:Vec je neko pisao,prijavice se svi koji imaju vss i trenutno nemaju posla ili hoce da se uhljebe u drzavi..u ovakvoj situaciji je to razumljivo..
ma ja ,naravno,svi ce se prijaviti.ocekivano.samo eto neznam da se ikad primilo na takav posao profesora geo0grafije..a mozda i jest ko zna..pa eto ako ima iko ikakvih informacija vezano za posao nek nas obavjesti..mislim da mi je pitanje logicno.svi se prijavljujemo a neznamo ni za sta osim da je budzetska placa,i da je dobro daj sta das.ali eto bar malo informacija sta cemo raditi ne bi lose bilo(ako ko bude primljen).osim sto cemo ganjati kriminalce itd
izvini sto cu ti kazati ali ti si po meni jako ogranicen, tj pravolinijski gledas na ovo..

nema veze sto je neko ekonomista..on ako se primi da radi kao inspektor nece ga striktno stavljati da se bavi financijskim kriminalom, niti neki ekonomista koji je tek zavrsio fax moze to da radi..
za financijski kriminal se koristi najvise pomoc eksperata, znaci ljudi koji imaju 5-10-15godina radnog iskustva u ekonomskoj struci..
i takvi ljudi pomazu i usmjeravaju inspektore u istragama..

btw inspektor ne znaci samo da ce se sjediti u kancelariji kako si naveo u jednom od prethodnih postova..

primjer ti je evo kolega kod mene koji je zavrsio kriminalistiku, i radi kao inspektor u jednom drugom kantonu i u tom kantonu mozda ima 7-10 inspektora maximalno..znaci on ide od jednog do drugog grada kad sta zatreba, kad pocne pricati koliko je skinuo s konopca mrtvaca koji su se objesili, koliko je iz bunara izvukao mrtvih ljudi, ili iz rijeke izvukao leseva ostanes ono :shock: ..
jer njegov posao je da posto nema drugih onda on s npr vjestacima ili ljudima iz hitne sve radi..

a posto vidim da zagovaras da inspektori samo budu ljudi koji su zavrsili kriminalistiku, pa vjerovatno si i ti onda to zavrsio..znas da je interna "sala" na faksu jedan dogadjaj od prije par godina..
kad je kriminalista se prijavio na konkurs u MUP i nije prosao..i onda se ode i prijavi da bude veterinar..
i pozvali ga na razgovor i dosao on ..i pitaju ga ljudi zasto si se prijavio, kakve veze ti imas s veterinom
i njegov odg je bio
"pa ja se prijavio da budem inspektor pa primili momka koji je zavrsio veterinu, pa ako on moze biti policajac onda mogu i ja biti veterinar"

i btw ti ces pasti na esejskom radu
Last edited by kokuz_sa on 17/12/2012 20:01, edited 1 time in total.
adnansax

#333 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

HardCore wrote:Dali neko zna moze li se predat ovaj trajni rodni list i list za drzavljanstvo, ja sam to izvadio prije 5-6-7 mjeseci i on je kao vazeci trajno, nije kao oni prije sto su vazili 6 mjeseci, pa sad dali se mogu predat ovi papiri il moram vadit nove ?
Vjerovatno ja nisam upucen, ali ne znam za te trajne rodne listove i drzavljanstva. Papiri koje predajes (orginal ili ovjerena fco) moraju biti mladji od 3 mjeseca. Ja evo gledam u svoje dokumente i nigdje ne pise koliko vazi,samo ima datum izdavanja sto vjerujem da gledaju na konkursima. Prvi put cujem za te sto vaze neograniceno,iskreno..ali mozda je do mene :?
HardCore

#334 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HardCore »

adnansax wrote:
HardCore wrote:Dali neko zna moze li se predat ovaj trajni rodni list i list za drzavljanstvo, ja sam to izvadio prije 5-6-7 mjeseci i on je kao vazeci trajno, nije kao oni prije sto su vazili 6 mjeseci, pa sad dali se mogu predat ovi papiri il moram vadit nove ?
Vjerovatno ja nisam upucen, ali ne znam za te trajne rodne listove i drzavljanstva. Papiri koje predajes (orginal ili ovjerena fco) moraju biti mladji od 3 mjeseca. Ja evo gledam u svoje dokumente i nigdje ne pise koliko vazi,samo ima datum izdavanja sto vjerujem da gledaju na konkursima. Prvi put cujem za te sto vaze neograniceno,iskreno..ali mozda je do mene :?

Ako dizes rodni list u Sarajevu i zivis u Sarajevu onda to nemas, a ja zivim u Sarajevu i rodom sam iz Srebrenice i zbog toga su napravljeni trajni listovi da nebih svaki 6 mjeseci isao tamo, dok je vamo vec druga stvar ;)
nera18

#335 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

Ima li cura koje se prijavljuju na ovaj konkurs??? zene inspektori? zene policajci? :D
kokuz_sa

#336 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

bice i toga :D
ja znam zasigurno za 8 koje su s moje generacije i koje ce sada da se prijave
nera18

#337 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

nadala sam se da cu biti jedina :D
mozda im fali zena :lol:
adnansax

#338 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

HardCore wrote:
adnansax wrote:

Ako dizes rodni list u Sarajevu i zivis u Sarajevu onda to nemas, a ja zivim u Sarajevu i rodom sam iz Srebrenice i zbog toga su napravljeni trajni listovi da nebih svaki 6 mjeseci isao tamo, dok je vamo vec druga stvar ;)
Upravu si,vec sam negdje cuo za to,ali onako na prvu nisam se sjetio...Ali opet ti ja savjetujem bar da nazoves mup i pitas za to,jbg ne kosta te nista a steta bi bilo da ti zbog toga dokumentaciju odbiju..ne kazem da hoce,ali ima svasta na konkursima pa zato.. :-D
Cracked

#339 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

HardCore wrote:
adnansax wrote:

pa jebemu zar nisu uvezali baze sa ostalim gradovima(kako se pricalo), svasta! Najbolje da odes u MUP i pitas za taj list da ne bi bio diskalifikovan u startu
sporticus

#340 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sporticus »

Srdacan pozdrav !
Mahsuz sam se registrovao zbog ove teme i samo da pozelim srecu svima koji se nadaju zaposlenju u MUP-u KS. Misljenja sam da se prvo treba dati maksimum ( iscitati literaturu , trenirati , pa i lobi pronaci ) a nakon toga pricati o ostalom . Jedino sto ne bi volio da mi se desi je da ne budem primljen a da krivim sebe da se nisam potrudio sa 1000 % svojih mogucnosti . Ostalo nije do mene , bice kako dragi Bog hoce . Bice nafake , jesti ce se hljeb odnekud :)

LP
zoro3

#341 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

4. dokaz o završenom VI, VII stepenu školske spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog,
drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja.

Zakon o policijskim službenicima Kantona Sarajevo ne poznaje zvanje obrazovanja prvog,drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (gospoda nikada nije napravila izmjenu zakona, odnosno uskladila zakon sa Bolonjskim sistemom studiranja)
Identična situacija dogodila se u TK, nakon čega je konkurs oboren, (naknadno zakon izmjenjen zbog navedenog propusta).
U ranijim kokursima MUP-a KS nije stajalo obrazovanje prvog,drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, već isključivo VI i VII stepen(stari sistem školovanja).
Pošto je Zakon o policijskim službenicima KS „lex specijalis“, ne može se primjeniti Zakon o državnoj službi niti drugi propisi, gdje je omogućeno bolonjcima da apliciraju kao i u drugim oblastima.
Nisam ni ZA ni PROTIV Bolonjaca, ali ovo je učinjeno namjerno ili iz neznanja, ministar reče da će završiti po zakonu, ali ovo je velika greška i očekujem ponovo obaranje konkursa.
Da nije žalosno bilo bi smiješno. ... :x :x :x
zoro3

#342 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

Pećanac: Mnogi ne žele da ovo uspije

Resorni ministar Nermin Pećanac rekao je za "Dnevni avaz" da ima mnogo onih koji ne žele da ovaj konkurs uspije. Dodao je da će sve biti provedeno po zakonu.

Ministre ocisti prvo ispred svog praga!
Sve ovo se dešavalo i u MUP USK-a kriminal, korupcija unutar MUP-a, sve dok nije provedena akcija"Kastel
".
balooon

#343 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

kokuz_sa wrote:
balooon wrote:
izvini sto cu ti kazati ali ti si po meni jako ogranicen, tj pravolinijski gledas na ovo..

nema veze sto je neko ekonomista..on ako se primi da radi kao inspektor nece ga striktno stavljati da se bavi financijskim kriminalom, niti neki ekonomista koji je tek zavrsio fax moze to da radi..
za financijski kriminal se koristi najvise pomoc eksperata, znaci ljudi koji imaju 5-10-15godina radnog iskustva u ekonomskoj struci..
i takvi ljudi pomazu i usmjeravaju inspektore u istragama..

btw inspektor ne znaci samo da ce se sjediti u kancelariji kako si naveo u jednom od prethodnih postova..

primjer ti je evo kolega kod mene koji je zavrsio kriminalistiku, i radi kao inspektor u jednom drugom kantonu i u tom kantonu mozda ima 7-10 inspektora maximalno..znaci on ide od jednog do drugog grada kad sta zatreba, kad pocne pricati koliko je skinuo s konopca mrtvaca koji su se objesili, koliko je iz bunara izvukao mrtvih ljudi, ili iz rijeke izvukao leseva ostanes ono :shock: ..
jer njegov posao je da posto nema drugih onda on s npr vjestacima ili ljudima iz hitne sve radi..

a posto vidim da zagovaras da inspektori samo budu ljudi koji su zavrsili kriminalistiku, pa vjerovatno si i ti onda to zavrsio..znas da je interna "sala" na faksu jedan dogadjaj od prije par godina..
kad je kriminalista se prijavio na konkurs u MUP i nije prosao..i onda se ode i prijavi da bude veterinar..
i pozvali ga na razgovor i dosao on ..i pitaju ga ljudi zasto si se prijavio, kakve veze ti imas s veterinom
i njegov odg je bio
"pa ja se prijavio da budem inspektor pa primili momka koji je zavrsio veterinu, pa ako on moze biti policajac onda mogu i ja biti veterinar"

i btw ti ces pasti na esejskom radu
prvo onaj ko je ogranicen ovdje nisam ja nego ti.prvenstveno ti si na osnovu par mojih pitanja i komentara dozovlila da komentarises o necijim intelektualnim sposobnostima uopste.drugo ja nisam kriminalista nikakav, ja sam ekonomista sa prosjekom 8.6 i to na sarajevskom univerzitetu(a i to ti govori djelimicno o necijoj ogranicenosti tj pameti).trece nikakve ja mtrvace necu skidati ni sa cega,niti mi to pada napamet.u mupu kad bi mi i dali posao takve vrste, naravno ja bih ga odbio, jer nemam niti zeludac, niti volju, niti zelju to da radim,niti sam se za to skolovao.a samo tebi i takvima kao ti moze biti normalno da ekonomista skida leseve,jer si prihvatila to kao normalno, i one koji razmisljaju kako treba (tj da svako treba raditi u svojoj struci) nazivas ogranicenima.meni treba samo godina pripravnickog i ako me prime u mupu odradio bih ga.i to samo ako bi mi dali normalan posao.a siguran sam da u nasem mupu nije ista situacija kao sto je kod tvog prijatelja u nekoj selendri gdje njih 10 mora sve raditi.u nasem mupu radi puno vise inspektora, i samim tim vece su sanse da svako radi bar priblizno ono za sta se skolovao..a za esejski pojma nemam sta si htjela da kazes.i nikad nisam rekao da se treba samo u kancelariji raditi,nije to opstina..i btw pogledaj malo kada su prosle inspektore primali,kako su spisak objavili..kaze primaju se u finansijski odjel dipl ec. ti ti i ti..pa onda odabrani su u neki drugi odjel ti ti i ti..
kokuz_sa

#344 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

balooon wrote: prvo onaj ko je ogranicen ovdje nisam ja nego ti.prvenstveno ti si na osnovu par mojih pitanja i komentara dozovlila da komentarises o necijim intelektualnim sposobnostima uopste.drugo ja nisam kriminalista nikakav, ja sam ekonomista sa prosjekom 8.6 i to na sarajevskom univerzitetu(a i to ti govori djelimicno o necijoj ogranicenosti tj pameti).trece nikakve ja mtrvace necu skidati ni sa cega,niti mi to pada napamet.u mupu kad bi mi i dali posao takve vrste, naravno ja bih ga odbio, jer nemam niti zeludac, niti volju, niti zelju to da radim,niti sam se za to skolovao.a samo tebi i takvima kao ti moze biti normalno da ekonomista skida leseve,jer si prihvatila to kao normalno, i one koji razmisljaju kako treba (tj da svako treba raditi u svojoj struci) nazivas ogranicenima.meni treba samo godina pripravnickog i ako me prime u mupu odradio bih ga.i to samo ako bi mi dali normalan posao.a siguran sam da u nasem mupu nije ista situacija kao sto je kod tvog prijatelja u nekoj selendri gdje njih 10 mora sve raditi.u nasem mupu radi puno vise inspektora, i samim tim vece su sanse da svako radi bar priblizno ono za sta se skolovao..a za esejski pojma nemam sta si htjela da kazes.i nikad nisam rekao da se treba samo u kancelariji raditi,nije to opstina..i btw pogledaj malo kada su prosle inspektore primali,kako su spisak objavili..kaze primaju se u finansijski odjel dipl ec. ti ti i ti..pa onda odabrani su u neki drugi odjel ti ti i ti..
btw musko sam :D

ako imas slab stomak sto onda ikako si na temi za zaposljavanje u MUP-u, jer valjda nije tesko zakljuciti da inspektor ide na mjesto zlocina i da mu je posao da vidi mrtvace, ili da ode u bolnicu dok se vrsi obdukcija da bi mu doktor koji je radi detaljnije objasnio i pokazao sta je bilo s nastradalim..

i nigdje nije objavljen konkurs za PRIPRAVNIKE u MUP-u, nego za mladje inspektore..
znaci ko prodje na konkursu ide 6 mjeseci na policijsku akademiju vraca i tu zivi i prolazi naobrazbu, kako teorijsku tako i prakticnu.

i svaka tebi cast na prosjeku
8.6
al uvjeren sam da se na svakom fakultetu koji spada pod sarajevski univertitet NE ZNAM pise odvojeno
et valjda je sada malo jasnije ovo oko eseja sto sam naveo
balooon

#345 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

kokuz_sa wrote:
balooon wrote: prvo onaj ko je ogranicen ovdje nisam ja nego ti.prvenstveno ti si na osnovu par mojih pitanja i komentara dozovlila da komentarises o necijim intelektualnim sposobnostima uopste.drugo ja nisam kriminalista nikakav, ja sam ekonomista sa prosjekom 8.6 i to na sarajevskom univerzitetu(a i to ti govori djelimicno o necijoj ogranicenosti tj pameti).trece nikakve ja mtrvace necu skidati ni sa cega,niti mi to pada napamet.u mupu kad bi mi i dali posao takve vrste, naravno ja bih ga odbio, jer nemam niti zeludac, niti volju, niti zelju to da radim,niti sam se za to skolovao.a samo tebi i takvima kao ti moze biti normalno da ekonomista skida leseve,jer si prihvatila to kao normalno, i one koji razmisljaju kako treba (tj da svako treba raditi u svojoj struci) nazivas ogranicenima.meni treba samo godina pripravnickog i ako me prime u mupu odradio bih ga.i to samo ako bi mi dali normalan posao.a siguran sam da u nasem mupu nije ista situacija kao sto je kod tvog prijatelja u nekoj selendri gdje njih 10 mora sve raditi.u nasem mupu radi puno vise inspektora, i samim tim vece su sanse da svako radi bar priblizno ono za sta se skolovao..a za esejski pojma nemam sta si htjela da kazes.i nikad nisam rekao da se treba samo u kancelariji raditi,nije to opstina..i btw pogledaj malo kada su prosle inspektore primali,kako su spisak objavili..kaze primaju se u finansijski odjel dipl ec. ti ti i ti..pa onda odabrani su u neki drugi odjel ti ti i ti..

"ne znam" se pise odvojeno koliko ja znam i u osnovnoj skoli a i na ekonomskom fakultetu.stim sto se i u jednoj i u drugoj ustanovi,cak i profesoru desi da pogrijesi u zurbi, ili neznanju.pa dobro nije mi bas toliko slab zeludac,a i sumnjam da ce me bas zapasti nosanje mrtvaca od tolikih poslova.nadao sam se necemu vezanom za finansije ili bilo cega drugog sto je iole normalni kriminal.a ako me i ne potrefi uvijek ima opcija otkaz.znam da se 6mj obucava gore.odradio bih ja to i godinu staza,da steknem taj pripravnicki na taj nacin.a onda bih gledao da sta mjenjam,ili da ostanem ako mi se svidi. nisam neku specijalni diskusiju htio otvarati,niti se nesto svadjati, nego ti krenu s onim ogranicen si pa sam morao odgovoriti,onako..a svakako niko od nas ocigledno i nezna nista o tom poslu.zamisljamo neke pistolje,mrtvace,csi miami,a vjerovatno je nesto skroz peto.ja se bar nadam da je nesto skroz peto.tj da postoji i druga vrsta kriminala kod nas,i da ce me zapasti..a kao sto rekoh ako i ne zapadne dovidjenja mup i zavrsena prica..ne ide stvarno da radimo svi sve poslove.bar su u mojoj glavi tako stvari poredane.anegdota s veterine i ima smisla ako se to tako gleda,ali ja necu da upadnem u tu zamku.pa nisam se ja odro uceci brojke na fakultetu(uz svo postovanje kriminalistima),da bih brojao mrtvace ili metke.ne ide.
adnansax

#346 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

@baloon
nemoj se naci uvrijedjenim, ali puna mi je kapa tih sto nece nista, samo da urade pripravnicki i onda ce oni kao napustiti i mup i drzavu, pa ce naci posao negdje drugo..koji vrag uzimate mjesto nekome ko hoce da radi, pa i taj posao skidanja mrtvaca i brojanja leseva (karikiram)..ima brate drzavnih i privatnih firmi i vise nego dovoljno,pa pravac tamo i trazit selameta..
a sto je najgore takvi i kad vide obim i nacin vrsenja poslova, ostanu tu gdje jesu,jer sto bi dali platu do nekih cca 2 milje, besplatno usavrsavanje (ako ga zelis), beneficirani radni staz i jos toga..zato i imamo danas more nesposobnih i neobrazovanih pripadnika policije u kantonu (cast izuzetcima kojih hvala Bogu pa ima),od veternara, socijalnih radnika, pekara,bravara i sl zanimanja koji imaju toliko slicnosti sa policijskim poslom..

opet kazem, nemoj se naci uvrijedjenim, vec procitaj malo zakon o unutrasnjim poslovima, zakon o policijskim sluzbenicima, a da ne spominjem krivicni i zkp, bice ti mnogo jasnije o poslovima i zadacima pripadnika policije.ako nista bar ces skontati za sta konkurises, a ne ovako grlom u jagode.
pozdrav
balooon

#347 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

adnansax wrote:@baloon
nemoj se naci uvrijedjenim, ali puna mi je kapa tih sto nece nista, samo da urade pripravnicki i onda ce oni kao napustiti i mup i drzavu, pa ce naci posao negdje drugo..koji vrag uzimate mjesto nekome ko hoce da radi, pa i taj posao skidanja mrtvaca i brojanja leseva (karikiram)..ima brate drzavnih i privatnih firmi i vise nego dovoljno,pa pravac tamo i trazit selameta..
a sto je najgore takvi i kad vide obim i nacin vrsenja poslova, ostanu tu gdje jesu,jer sto bi dali platu do nekih cca 2 milje, besplatno usavrsavanje (ako ga zelis), beneficirani radni staz i jos toga..zato i imamo danas more nesposobnih i neobrazovanih pripadnika policije u kantonu (cast izuzetcima kojih hvala Bogu pa ima),od veternara, socijalnih radnika, pekara,bravara i sl zanimanja koji imaju toliko slicnosti sa policijskim poslom..

opet kazem, nemoj se naci uvrijedjenim, vec procitaj malo zakon o unutrasnjim poslovima, zakon o policijskim sluzbenicima, a da ne spominjem krivicni i zkp, bice ti mnogo jasnije o poslovima i zadacima pripadnika policije.ako nista bar ces skontati za sta konkurises, a ne ovako grlom u jagode.
pozdrav
ma kakvo vrijedjanje, slazem se ja stobom adnansex,ali nisam ja bas tako lako mislio napustiti mup,ako bih usao vec.a i kad bi izasao logicno da bih napravio slobodno radno mjesto nekome,ko bi naknadno uletio.a sto se tice samog posla,i ostavljanja istog nakon pripravnickog,to sam onako rekao,to bih uradio bas ako mi posoa ne bi legao.ali naravno kada se uzmu u obzir sve okolnosti koje si naveo,cisto sumnjam da cu ga tako lako napustiti.to sam onako samo kao mogucnost,u odredjenom kontakstu,naveo..a vjeruj mi da nema bas toliko ustanova niti ponuda posla da bih mogao traziti selamet tj hocu da kazem moram prihvatiti prvo sto mi se ponudi.jer ako bih propustio recimo ovaj konkurs,onda bih se ubrajao u one sto biraju..dakle prihvaticu bilo sta dok bolje ne izadje.mislim da se razumijemo po tom pitanju.a drzavu naravno da ne napustam,mislim da mi sa pravim fakultetima,univerziteta u sarajevu imamo ovdje sta raditi,ovi sto su zavrsili fakultete u iz kiseljaku,travniku itd su ti koji su razocarani vecinom, i koji hoce da idu.naravno i u ovom posljednje-spomenutom nema pravila ali vecinom je tako cini mi se
Champion

#348 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Znam da je jako bitno "imati nekoga" ali jel ko pokusao pored ove silne literature npr trcati kupera ili uraditi 50 pravilnih sklekova .... ovdje neki nisu informisani ni blizu dobro, posao mladjeg inspektora prvenstveno zavisi od radnog mjesta gdje te rasporede. Neki mladji inspektor moze raditi kao sef smjene, zatim u krim sluzbi, rijetko je posao vezan za teren, tu je citav spektar razlicitih poslova. A sto se tice obrazovanja koje imate to 70 % mozete zaboraviti, policijski posao je specifican i ja bih rekao da to ne moze svako raditi. Zbog raznih stela danas imamo situaciju da 80% policajaca ne moze uraditi 15 sklekova
macmac

#349 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

Baloon mozda bi najbolje od svega bilo da se ti nikako i neprijavljujes na ovaj konkurs, ima nas ovdje masa koji godinama mastamo o tome da skidamo mrtvace :D Salu na stranu al fakat ja se prva ne bih peglala 6 mjeseci na akademiji ako vec nemam nikakvih ambicija vezano za posao policijskog sluzbenika a da i ne spominjem test opsteg znanja i svu tu literaturu koju treba spremit. Uglavnom ti se pokusaj malo raspitati van ovog foruma za poslove mladjeg inspektora, steta bi bilo da prolazis kroz svu ovu torturu (koja ce trajati mjesecima) ako vec to nije to. Sretno sta god odlucis i cestitam na tako dobrom prosjeku na faxu :)
balooon

#350 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

macmac wrote:Baloon mozda bi najbolje od svega bilo da se ti nikako i neprijavljujes na ovaj konkurs, ima nas ovdje masa koji godinama mastamo o tome da skidamo mrtvace :D Salu na stranu al fakat ja se prva ne bih peglala 6 mjeseci na akademiji ako vec nemam nikakvih ambicija vezano za posao policijskog sluzbenika a da i ne spominjem test opsteg znanja i svu tu literaturu koju treba spremit. Uglavnom ti se pokusaj malo raspitati van ovog foruma za poslove mladjeg inspektora, steta bi bilo da prolazis kroz svu ovu torturu (koja ce trajati mjesecima) ako vec to nije to. Sretno sta god odlucis i cestitam na tako dobrom prosjeku na faxu :)
e hvala macmac na cestitkama u svakom slucaju.pa ne bih mogao odmah reci.tj odmah tako presjeci pa reci nemam ambicija.ja prvenstveno nemam predstavu sta cu raditi,pa da bih znao imam li ambicija za mupa.evo kolega champion je upravo rekao da postoji vrlo sirok spektar poslova koji se mogu obavljati kao mladji inspektor.upravo sam i ja takvog nekog misljenja.tu se moze zalomiti neki pravo fin posao u mupu.amoze i neka katastrofa.tako sam ja procjenio.naravno da je procedura velika,ali vjeruj mi da je najveca peocedura,bar za mene,sjediti u kuci.a svakako da ja nikom mjesto zauzeti ne mogu iako bih otisao sa tog mjesta nakon godinu dvije(uostalom kao i svi kad bi dobili bolju priliku negdje).a odlazak bilo koga znaci potraznja za upraznjenim radnim mjestom,tako da je to sasvim jasno i ja nikog nemogu omesti po tom pitanju.mozda nam primjer vezan za mrtvace i ne valja.ali u sustini,svakako da bi nas vecina to radila,pa naravno i ja kada ne bi imali alternativu.
Post Reply