Pušite li cigarete?
-
BARESI
#326 Re: Pušite li cigarete?
Presto ima 5 mjeseci, al sam dobio na kilaži
to je cijena prestanka 
- Kraljica_Suza
#327 Re: Pušite li cigarete?
@ate, nisam ovisna o kafi, pijem samo jednu dnevno i to ujutro onu ness iz kesice.
Jedino sto me plasi jesu glavobolje koje imam ukoliko ne popijem tu jutarnju kafu, pa sad ne znam kako da to pregrmim i hoce li se kako negativno odraziti na zdravlje itakoto.
btw, vec pola dana ne pusim
nije obecavajuce...ali mic po mic.......

Jedino sto me plasi jesu glavobolje koje imam ukoliko ne popijem tu jutarnju kafu, pa sad ne znam kako da to pregrmim i hoce li se kako negativno odraziti na zdravlje itakoto.
btw, vec pola dana ne pusim
-
SoulSeeker
#328 Re: Pušite li cigarete?
Čim osjetiš miris kafe, past će ti napamet i cigareta. Umjesto kafe sam pio ledeni čaj.Kraljica_Suza wrote:Mene zanima....vi koji ste prestali ili prestajete pusiti cigarete...sta je sa kafom?
Koliko je dobro/lose rijesiti se i kafe usput ha?
- bingov buraz
#330 Re: Pušite li cigarete?
Ja sam sa 84 otisao na 103 kg za pola godine ali srecom na mojih 190 cm se i ne primjeti toliko,vazno je da se zaustavilo,evo ljepsih dana pa na trcanje ovo ono...BARESI wrote:Presto ima 5 mjeseci, al sam dobio na kilažito je cijena prestanka
Sto se tice kafe mogu je popiti a i ne moram,jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
-
ate
#331 Re: Pušite li cigarete?
cudno mi, meni sve inace ima intezivniji ukus, posebno vocebingov buraz wrote: ...jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
- bingov buraz
#332 Re: Pušite li cigarete?
Intezivniji da ali mi kafa i nije predstavljala stvar okusa nego bas cejfa u paru sa cigarom.Ko Suljo i Mujo... jebo vic ako ne ucestvuju obojicaate wrote:cudno mi, meni sve inace ima intezivniji ukus, posebno vocebingov buraz wrote: ...jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
- Šizika
#333 Re: Pušite li cigarete?
stvarno kako poskupiše cigarete. ld slims bio 1,5KM, a sad 2,20 
-
SoulSeeker
#334 Re: Pušite li cigarete?
Zar su poskupile?Naatasha wrote:stvarno kako poskupiše cigarete. ld slims bio 1,5KM, a sad 2,20
-
Twilight
#335 Re: Pušite li cigarete?
Ne pušim, niti ću ikada! Jedva čekam da se i kod nas zabrani pušenje na javnim mjestima!
- Kraljica_Suza
#336 Re: Pušite li cigarete?
Ja se pravo zainatilaKraljica_Suza wrote: vec pola dana ne pusimnije obecavajuce...ali mic po mic.......
![]()
-
Gospoda Ministarka
#337 Re: Pušite li cigarete?
Nemoj je vise ni zapaliti. Da znas kak smrdi i koji je luksuz sa zadovoljstvom bi je ostavila.Kraljica_Suza wrote:Ja se pravo zainatilaKraljica_Suza wrote: vec pola dana ne pusimnije obecavajuce...ali mic po mic.......
![]()
jos je ne zapalih
Meni ima vise od 8 mjeseci kak ne pusim.
- Jem
#338 Re: Pušite li cigarete?
Ne pusim. Niti sam ikad, niti bi ikad 
- alibaba_i_30_godina
#339 Re: Pušite li cigarete?
Cestitam. Najvaznije je imati jaku volju da prestanes.Gospoda Ministarka wrote:Nemoj je vise ni zapaliti. Da znas kak smrdi i koji je luksuz sa zadovoljstvom bi je ostavila.Kraljica_Suza wrote:Ja se pravo zainatilaKraljica_Suza wrote: vec pola dana ne pusimnije obecavajuce...ali mic po mic.......
![]()
jos je ne zapalih
Meni ima vise od 8 mjeseci kak ne pusim.
Nisam nikad aktivno pusio, al' na derneku sam znao/znam zapaliti po jednu-dvije sa rajom. Buduci da znam kako je to, sam sebi ne dopustam da predjem u aktivne pusace, imam motiva da to ne postanem i drzim ih se.
- General_Jackson
#340 Re: Pušite li cigarete?
Ne pušim već 41 godinu 
-
goran288
#341 Re: Pušite li cigarete?
presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
-
njonjica
#342 Re: Pušite li cigarete?
cestitam, ni ja ne dimim od 20 novembra prosle godine....a i mene gusi, kad idem uzbrdo najvisegoran288 wrote:presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
kaze doktorica da ne brinem, prestat ce.
-
ate
#343 Re: Pušite li cigarete?
Interesantno, i ja sam onda kasljao, ali kod mene je trajalo 3-4 danagoran288 wrote:..ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
- muha_sa
#344 Re: Pušite li cigarete?
njonjica wrote:cestitam, ni ja ne dimim od 20 novembra prosle godine....a i mene gusi, kad idem uzbrdo najvisegoran288 wrote:presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL![]()
kaze doktorica da ne brinem, prestat ce.
nek te u tebe ti hamal uzbrdo nosi
- Bosnolog
#345 Re: Pušite li cigarete?
Svasta je moguce,........
Mozda pomogne nekima da se rijese najgoreg poroka po zdravlje a evo i vjerske osnoveCigarete sadrže tragove svinjske krvi?
Cigarete bi mogle sadržavati tragove svinjske krvi, objavili su holandski naučnici nakon što su proveli opsežno istraživanje. Naime, oni su identificirali 185 proizvoda, među kojima su otkrili da se hemoglobin svinja koristi i za filtere u cigaretama.
Naučnici su upozorili na to da se time vrijeđaju i muslimani i Jevreji koji ne konzumiraju svinjetinu.
"Mislim da je veoma uvredljivo to što ljudi i ne znaju da se u filterima cigareta nalaze tragovi krvi svinje“, kazao je naučnik Simon Shapman sa Univerziteta u Sydneyu, dodajući kako će zajednice muslimana i Jevreja ovo otkriće shvatiti veoma ozbiljno, ali isto tako i vegetarijanci.
Chapman je izrazio zabrinutost i zbog toga što fabrike duhana nikada ne žele otkriti koje sastojke koriste pri spravljanju cigareta, već kažu kako je to poslovna tajna.
Naime, holandski naučnici otkrili su da se svinjski hemoglobin, protein koji se nalazi u krvi, koristi za spravljanje filtera jer je mnogo efektniji u zadržavanju štetnih hemikalija koje bi u suprotnom otišle direktno u pluća pušača.
Chapman tvrdi kako bi fabrike duhana morale objaviti koje hemikalije koriste.
"Ukoliko si musliman ili Jevrej i pri tome konzumiraš cigarete, naravno da bi želio znati da li je istina to da se u cigaretama nalaze tragovi svinjske krvi“, kazao je Chapman dodajući kako su neke fabrike duhana u Grčkoj priznale kako u spravljanju filtera koriste svinjeći hemoglobin
Izvor http://www.sarajevo-x.com/scitech/nauka ... /100330088
![]()
.
Svaki novi nepusac koji se odluci na to a mi im budemo povod smatram svojim najvecim doprinosom na ovom forumu u cast zdravije nacije i sredine,.....Imate nasu podrsku da sebi pomognete,okanite se nikotinsko dimnog pusenja ....
- potočanka
#346 Re: Pušite li cigarete?
smokee
-
biscanka2
#347 Re: Pušite li cigarete?
Sva ponosna vec pocetkom prestanka odem i na predavanje o ovisnicima sto je cega (nikotin, alkohol, droge).
Za nikotin,pricao ciko nama, kako je dokazano da pusaci koji prestanu pusiti u roku 2 godine povecaju tijelesnu
tezinu do 12 kg. i da je to normalno, da ce se to tokom vremena opet regulisati.
Nakon par mijeseci vidim od garderobe sve tijesno.
u tezini i kad mi je vaga pokazala 16 kg.(ma kako da sam se trudila da do tog ne dodje)
pocnem ponovo - samo sto sad ne pusim duboko plucima nego onako puhkam
- cyprus
#348 Re: Pušite li cigarete?
Ja ne mogu da vjerujem da inače religije nisu zabranile pušenjeBosnolog wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Svasta je moguce,........Mozda pomogne nekima da se rijese najgoreg poroka po zdravlje a evo i vjerske osnoveCigarete sadrže tragove svinjske krvi?
Cigarete bi mogle sadržavati tragove svinjske krvi, objavili su holandski naučnici nakon što su proveli opsežno istraživanje. Naime, oni su identificirali 185 proizvoda, među kojima su otkrili da se hemoglobin svinja koristi i za filtere u cigaretama.
Naučnici su upozorili na to da se time vrijeđaju i muslimani i Jevreji koji ne konzumiraju svinjetinu.
"Mislim da je veoma uvredljivo to što ljudi i ne znaju da se u filterima cigareta nalaze tragovi krvi svinje“, kazao je naučnik Simon Shapman sa Univerziteta u Sydneyu, dodajući kako će zajednice muslimana i Jevreja ovo otkriće shvatiti veoma ozbiljno, ali isto tako i vegetarijanci.
Chapman je izrazio zabrinutost i zbog toga što fabrike duhana nikada ne žele otkriti koje sastojke koriste pri spravljanju cigareta, već kažu kako je to poslovna tajna.
Naime, holandski naučnici otkrili su da se svinjski hemoglobin, protein koji se nalazi u krvi, koristi za spravljanje filtera jer je mnogo efektniji u zadržavanju štetnih hemikalija koje bi u suprotnom otišle direktno u pluća pušača.
"Ukoliko si musliman ili Jevrej i pri tome konzumiraš cigarete, naravno da bi želio znati da li je istina to da se u cigaretama nalaze tragovi svinjske krvi“, kazao je Chapman dodajući kako su neke fabrike duhana u Grčkoj priznale kako u spravljanju filtera koriste svinjeći hemoglobin
![]()
.
![]()
Svaki novi nepusac koji se odluci na to a mi im budemo povod smatram svojim najvecim doprinosom na ovom forumu u cast zdravije nacije i sredine,.....Imate nasu podrsku da sebi pomognete,okanite se nikotinsko dimnog pusenja ....
- Bosnolog
#349 Re: Pušite li cigarete?
cyprus wrote:Ja ne mogu da vjerujem da inače religije nisu zabranile pušenjeBosnolog wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Svasta je moguce,........Mozda pomogne nekima da se rijese najgoreg poroka po zdravlje a evo i vjerske osnoveCigarete sadrže tragove svinjske krvi?
![]()
.
![]()
Svaki novi nepusac koji se odluci na to a mi im budemo povod smatram svojim najvecim doprinosom na ovom forumu u cast zdravije nacije i sredine,.....Imate nasu podrsku da sebi pomognete,okanite se nikotinsko dimnog pusenja ....![]()
Pusenej cigareta je porok sa dvije strane medicinsko zdrastveni a i vjesko duhovno savjetni a svinjski sastojak mu ga dode kao dodatni stimulirajuci motiv,.... jedino ako sada oni sto puse nastave pusiti bez filtera zbog sastojka dodatnog poroka u filteru,.....
Mozda i ovo bude dobar motiv da se neko odrekne u korist zdrave sredine i zdravije nepusacke nacije,.....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#350 Re: Pušite li cigarete?
dvije kutije
nisam nikad ni probala prestati, zao mi nekako ceifa
nisam nikad ni probala prestati, zao mi nekako ceifa