Pušite li cigarete?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Pušite li cigarete?

1. Da
169
44%
2. Ne
214
56%

Total votes: 383

BARESI

#326 Re: Pušite li cigarete?

Post by BARESI »

Presto ima 5 mjeseci, al sam dobio na kilaži :D to je cijena prestanka :-)
Kraljica_Suza

#327 Re: Pušite li cigarete?

Post by Kraljica_Suza »

@ate, nisam ovisna o kafi, pijem samo jednu dnevno i to ujutro onu ness iz kesice.
Jedino sto me plasi jesu glavobolje koje imam ukoliko ne popijem tu jutarnju kafu, pa sad ne znam kako da to pregrmim i hoce li se kako negativno odraziti na zdravlje itakoto.

btw, vec pola dana ne pusim :D nije obecavajuce...ali mic po mic....... :dance: :mrgreen:
SoulSeeker

#328 Re: Pušite li cigarete?

Post by SoulSeeker »

Kraljica_Suza wrote:Mene zanima....vi koji ste prestali ili prestajete pusiti cigarete...sta je sa kafom?
Koliko je dobro/lose rijesiti se i kafe usput ha? :D
Čim osjetiš miris kafe, past će ti napamet i cigareta. Umjesto kafe sam pio ledeni čaj.
HAVANA

#329 Re: Pušite li cigarete?

Post by HAVANA »

Pušio,pušim,pušiću :cry:
bingov buraz

#330 Re: Pušite li cigarete?

Post by bingov buraz »

BARESI wrote:Presto ima 5 mjeseci, al sam dobio na kilaži :D to je cijena prestanka :-)
Ja sam sa 84 otisao na 103 kg za pola godine ali srecom na mojih 190 cm se i ne primjeti toliko,vazno je da se zaustavilo,evo ljepsih dana pa na trcanje ovo ono...

Sto se tice kafe mogu je popiti a i ne moram,jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
ate

#331 Re: Pušite li cigarete?

Post by ate »

bingov buraz wrote: ...jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
cudno mi, meni sve inace ima intezivniji ukus, posebno voce
bingov buraz

#332 Re: Pušite li cigarete?

Post by bingov buraz »

ate wrote:
bingov buraz wrote: ...jednostavno to nije vise onaj cejf,sto neko napisa ko voda.
cudno mi, meni sve inace ima intezivniji ukus, posebno voce
Intezivniji da ali mi kafa i nije predstavljala stvar okusa nego bas cejfa u paru sa cigarom.Ko Suljo i Mujo... jebo vic ako ne ucestvuju obojica :mrgreen:
Šizika

#333 Re: Pušite li cigarete?

Post by Šizika »

stvarno kako poskupiše cigarete. ld slims bio 1,5KM, a sad 2,20 :-)
SoulSeeker

#334 Re: Pušite li cigarete?

Post by SoulSeeker »

Naatasha wrote:stvarno kako poskupiše cigarete. ld slims bio 1,5KM, a sad 2,20 :-)
Zar su poskupile? :D
Twilight

#335 Re: Pušite li cigarete?

Post by Twilight »

Ne pušim, niti ću ikada! Jedva čekam da se i kod nas zabrani pušenje na javnim mjestima!
Kraljica_Suza

#336 Re: Pušite li cigarete?

Post by Kraljica_Suza »

Kraljica_Suza wrote: vec pola dana ne pusim :D nije obecavajuce...ali mic po mic....... :dance: :mrgreen:
Ja se pravo zainatila :D jos je ne zapalih :thumbup:
Gospoda Ministarka

#337 Re: Pušite li cigarete?

Post by Gospoda Ministarka »

Kraljica_Suza wrote:
Kraljica_Suza wrote: vec pola dana ne pusim :D nije obecavajuce...ali mic po mic....... :dance: :mrgreen:
Nemoj je vise ni zapaliti. Da znas kak smrdi i koji je luksuz sa zadovoljstvom bi je ostavila.
Meni ima vise od 8 mjeseci kak ne pusim.
Jem

#338 Re: Pušite li cigarete?

Post by Jem »

Ne pusim. Niti sam ikad, niti bi ikad 8)
alibaba_i_30_godina

#339 Re: Pušite li cigarete?

Post by alibaba_i_30_godina »

Gospoda Ministarka wrote:
Kraljica_Suza wrote:
Nemoj je vise ni zapaliti. Da znas kak smrdi i koji je luksuz sa zadovoljstvom bi je ostavila.
Meni ima vise od 8 mjeseci kak ne pusim.
Cestitam. Najvaznije je imati jaku volju da prestanes.

Nisam nikad aktivno pusio, al' na derneku sam znao/znam zapaliti po jednu-dvije sa rajom. Buduci da znam kako je to, sam sebi ne dopustam da predjem u aktivne pusace, imam motiva da to ne postanem i drzim ih se. ;-) 8-)
General_Jackson

#340 Re: Pušite li cigarete?

Post by General_Jackson »

Ne pušim već 41 godinu :D
goran288

#341 Re: Pušite li cigarete?

Post by goran288 »

presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
njonjica

#342 Re: Pušite li cigarete?

Post by njonjica »

goran288 wrote:presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
cestitam, ni ja ne dimim od 20 novembra prosle godine....a i mene gusi, kad idem uzbrdo najvise :lol:

kaze doktorica da ne brinem, prestat ce.
ate

#343 Re: Pušite li cigarete?

Post by ate »

goran288 wrote:..ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
Interesantno, i ja sam onda kasljao, ali kod mene je trajalo 3-4 dana
muha_sa

#344 Re: Pušite li cigarete?

Post by muha_sa »

njonjica wrote:
goran288 wrote:presto 25 decembra 2009 i sad zasad vala,kao da nikad nisam ni zapalio,a sto se tice kafe ujutru bolje mi lijeze bez cigare nego sa cigarom,za ne povjerovati....ali kasljem kao da pusim tri kutije dnevno...LOL
cestitam, ni ja ne dimim od 20 novembra prosle godine....a i mene gusi, kad idem uzbrdo najvise :lol:

kaze doktorica da ne brinem, prestat ce.
:lol: :lol: :lol:
nek te u tebe ti hamal uzbrdo nosi :lol:
Bosnolog

#345 Re: Pušite li cigarete?

Post by Bosnolog »

:shock: :shock: :shock: :shock:
Svasta je moguce,........
Cigarete sadrže tragove svinjske krvi?

Cigarete bi mogle sadržavati tragove svinjske krvi, objavili su holandski naučnici nakon što su proveli opsežno istraživanje. Naime, oni su identificirali 185 proizvoda, među kojima su otkrili da se hemoglobin svinja koristi i za filtere u cigaretama.
Naučnici su upozorili na to da se time vrijeđaju i muslimani i Jevreji koji ne konzumiraju svinjetinu.

"Mislim da je veoma uvredljivo to što ljudi i ne znaju da se u filterima cigareta nalaze tragovi krvi svinje“, kazao je naučnik Simon Shapman sa Univerziteta u Sydneyu, dodajući kako će zajednice muslimana i Jevreja ovo otkriće shvatiti veoma ozbiljno, ali isto tako i vegetarijanci.

Chapman je izrazio zabrinutost i zbog toga što fabrike duhana nikada ne žele otkriti koje sastojke koriste pri spravljanju cigareta, već kažu kako je to poslovna tajna.

Naime, holandski naučnici otkrili su da se svinjski hemoglobin, protein koji se nalazi u krvi, koristi za spravljanje filtera jer je mnogo efektniji u zadržavanju štetnih hemikalija koje bi u suprotnom otišle direktno u pluća pušača.

Chapman tvrdi kako bi fabrike duhana morale objaviti koje hemikalije koriste.

"Ukoliko si musliman ili Jevrej i pri tome konzumiraš cigarete, naravno da bi želio znati da li je istina to da se u cigaretama nalaze tragovi svinjske krvi“, kazao je Chapman dodajući kako su neke fabrike duhana u Grčkoj priznale kako u spravljanju filtera koriste svinjeći hemoglobin
Izvor http://www.sarajevo-x.com/scitech/nauka ... /100330088
:shock: :shock: .
Mozda pomogne nekima da se rijese najgoreg poroka po zdravlje a evo i vjerske osnove :mrgreen:

Svaki novi nepusac koji se odluci na to a mi im budemo povod smatram svojim najvecim doprinosom na ovom forumu u cast zdravije nacije i sredine,.....Imate nasu podrsku da sebi pomognete,okanite se nikotinsko dimnog pusenja ....
potočanka

#346 Re: Pušite li cigarete?

Post by potočanka »

smokee
biscanka2

#347 Re: Pušite li cigarete?

Post by biscanka2 »

:cry: Ja prestala i 2 godine nisam pusila.I tacno je, svega ukus puno intenzivniji.
Sva ponosna vec pocetkom prestanka odem i na predavanje o ovisnicima sto je cega (nikotin, alkohol, droge).
Za nikotin,pricao ciko nama, kako je dokazano da pusaci koji prestanu pusiti u roku 2 godine povecaju tijelesnu
tezinu do 12 kg. i da je to normalno, da ce se to tokom vremena opet regulisati.
:roll: Ma koje, pomislim ja, to mene ne moze strefiti jer obroci i kolicina ostali su isti kao i dok sam pusila.
Nakon par mijeseci vidim od garderobe sve tijesno. :mrgreen: Opet nakon par mijeseci vidim ja presla 10 kg.
u tezini i kad mi je vaga pokazala 16 kg.(ma kako da sam se trudila da do tog ne dodje) :sad: a ja bom polahko
pocnem ponovo - samo sto sad ne pusim duboko plucima nego onako puhkam :cry: .
:razz: Bez posebnih nastojanja spala kilaza za 12 kg. a one 4 nece da odu da si pita.
cyprus

#348 Re: Pušite li cigarete?

Post by cyprus »

Bosnolog wrote::shock: :shock: :shock: :shock:

Cigarete bi mogle sadržavati tragove svinjske krvi, objavili su holandski naučnici nakon što su proveli opsežno istraživanje. Naime, oni su identificirali 185 proizvoda, među kojima su otkrili da se hemoglobin svinja koristi i za filtere u cigaretama.
Naučnici su upozorili na to da se time vrijeđaju i muslimani i Jevreji koji ne konzumiraju svinjetinu.

"Mislim da je veoma uvredljivo to što ljudi i ne znaju da se u filterima cigareta nalaze tragovi krvi svinje“, kazao je naučnik Simon Shapman sa Univerziteta u Sydneyu, dodajući kako će zajednice muslimana i Jevreja ovo otkriće shvatiti veoma ozbiljno, ali isto tako i vegetarijanci.

Chapman je izrazio zabrinutost i zbog toga što fabrike duhana nikada ne žele otkriti koje sastojke koriste pri spravljanju cigareta, već kažu kako je to poslovna tajna.

Naime, holandski naučnici otkrili su da se svinjski hemoglobin, protein koji se nalazi u krvi, koristi za spravljanje filtera jer je mnogo efektniji u zadržavanju štetnih hemikalija koje bi u suprotnom otišle direktno u pluća pušača.

"Ukoliko si musliman ili Jevrej i pri tome konzumiraš cigarete, naravno da bi želio znati da li je istina to da se u cigaretama nalaze tragovi svinjske krvi“, kazao je Chapman dodajući kako su neke fabrike duhana u Grčkoj priznale kako u spravljanju filtera koriste svinjeći hemoglobin
Mozda pomogne nekima da se rijese najgoreg poroka po zdravlje a evo i vjerske osnove :mrgreen:

Svaki novi nepusac koji se odluci na to a mi im budemo povod smatram svojim najvecim doprinosom na ovom forumu u cast zdravije nacije i sredine,.....Imate nasu podrsku da sebi pomognete,okanite se nikotinsko dimnog pusenja ....
Ja ne mogu da vjerujem da inače religije nisu zabranile pušenje :-) :-)
Bosnolog

#349 Re: Pušite li cigarete?

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
Bosnolog wrote::shock: :shock: :shock: :shock:

Ja ne mogu da vjerujem da inače religije nisu zabranile pušenje :-) :-)
:mrgreen:

Pusenej cigareta je porok sa dvije strane medicinsko zdrastveni a i vjesko duhovno savjetni a svinjski sastojak mu ga dode kao dodatni stimulirajuci motiv,.... jedino ako sada oni sto puse nastave pusiti bez filtera zbog sastojka dodatnog poroka u filteru,..... :mrgreen:

Mozda i ovo bude dobar motiv da se neko odrekne u korist zdrave sredine i zdravije nepusacke nacije,.....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#350 Re: Pušite li cigarete?

Post by plain vanilla »

dvije kutije :roll:
nisam nikad ni probala prestati, zao mi nekako ceifa :D
Locked