RAT BENDOVA - OBN
Moderator: anex
- Qler
#326 Re: RAT BENDOVA - OBN
Scripta je i meni najbojli bend tamo. I ta vrsta muzike meni najvise i odgovara. U pravu je gold'n'brown, glupo je porediti scriptu i sabatku..
- janje_
#327 Re: RAT BENDOVA - OBN
na kraju krajeva, ovo je ono sto se broji.....Sa Sanitariumom od Metallice otpuhali su Slogu bukvalno...
-
dia81
#328 Re: RAT BENDOVA - OBN
scripta:)
- JBT
#329 Re: RAT BENDOVA - OBN
Upravo tako.LL je zasluzeno ispao ali tek u ovoj emisiji. Ona publika i zvizduci su dno dna i to momci nisu zasluzili. Na kraju su oni bili ti koji su bili konstantno pod pritiskom i samim tim u neravnopravnom polozaju u odnosu na ostale. Takmicenje u muzici je apsurd sam po sebi, a pogotovo u ovoj fazi gdje ima nekoliko dobrih bendova. Jos pri tome je na njih konstantno vrsem pritisak a papanska publika od sinoc je bila vrhunac.
Santos brothers i Scripta.
- DaysleepeR
#330 Re: RAT BENDOVA - OBN
ma njima je ispod casti da sviraju ZZ Top a sumnjam da su to ikad i slusali2407 wrote:Nije mi jasno zasto LL nije odsvirao Sharp Dressed Man od ZZ Top-a. Odsvirali bi jednu odlicnu pjesmu jednog legendarnog benda i jos bi napravili sjajan fazon na svoj styling. Uvjeren sam da su ovo sinoc odsvirali da ne bi zavrsili kako su zavrsili, ali dobro momci hoce da sviraju him-ove i sl.
I jos nesto, pa zar niko sinoc ne znade izgovoriti pravilno Lynyrd Skynyrdpa ljudi svoj prvi i najbolji album nazvali (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) da ne bi bilo nikakve zabune oko izgovora
za Lynyrd Skynyrd nemam komentara, od žirija se očekuje bar osnov poznavanja istorije rock 'n' rolla, još kad reče podsjetili ste nas na bendove kojih više nema, a Lynyrd izdali upravo novi album...
i još kad reče "kod nas se kaže Gibson a svi ostali kažu Džipson" a ustvari je obratno
BTW. očajno odsvirana Sweet Home Alabama od strane Santos Brothers, jesu klinci super, ali puno se i njima gleda kroz prste
inače nijedan žiri nije kompetentan da ocjenjuje kvalitet nečijeg autorskog rada, niti to treba da radi, publika je ta koja je filter, tako da se trebaju uzdržavati kvaliteta autorskog rada nego samo kako je odsvirano i tu dolazimo do onog već pomenutog, iako LL ima dobra stvari, izvedba je falšava i to ne samo od strane pjvača, i mali gitarista fula i to skoro svaku solažu, neznam kako to niko nije primjetio, uvijek ima falš nota i skala gdje ne treba da idu, ili mu je solo totalno van harmonije... pa nije poenta milion tonova u sekundi
najbolji gitarista je iz Scripte, par tonova ali svaki na mjestu
Last edited by DaysleepeR on 14/12/2009 15:50, edited 1 time in total.
- chengaba
#331 Re: RAT BENDOVA - OBN
Aferim...DaysleepeR wrote: najbolji gitarista je iz Scripte, par tonova ali svaki na mjestu
BTW, evo odgledah reprizu pa da malo probamo ovako
Nakon ovog sunecenja i Svetog Nikole, ne mislite li da je upravo razlog sto je TLL ispao udbas i islamofob Zele Lipovaca?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#332 Re: RAT BENDOVA - OBN
Dajte malo odklona od politike i oceva i te price,sviju vam.
Objektivno gledano LL nije trebala doci ni do ove razine takmicenja. Kod njih jedino sto solidno zvuci je bas i bubanj,i donekle Muhamed na gitari,ali gledajuci u kompletu Sabbatka je zaista bolji bend,bez obzira ko voli ,ili ne voli tu vrstu rocka,tj. metala.
Licno volim punk,sky punk,regge,hard cor....ali kada je dobar bend onda je dobar,pa taman svirao serenade
,to se jednostavno osjeti.
A da su ovi decki iz LL nafurani,to stoji,vidjam ih i po gradu i zaista isijavaju nekom nadmenoscu i nekim visokim gardom. Valjda je to zbog nedosttka godina,sta li,ali im mora biti jasno da u Sarajevu,a i vecini BiH mrze tu furku,nemozes ti kod nas raju gledati sa visine,i ocekivati da te poslije neko simpatise. A vala i na bini izgledaju prepotentno,kao sto sam ih licno dozivio u sretanju po Sarajevu.
Jebi ga,ne sumnjam ja da ce oni imati nekih albuma,i nekih uspjeha,ali ce tesko uspjeti sa takvim gardom..pod hitno to mijenjati.
A i ide mi na K ona prica stajling,pa moraju shvatiti da vecina onih bendova svake sedmice prevali po 500-1000 Km ,i da ne mozes sada ocekivati da svake nedjelje dodju u nekim fensi krpicama ,sa novim stajlingom,kada im je prioritet platiti kompi ,benzin i sve te troskove (banalizujem ,ali je tako
)
A i Zele me zna iznervirati,kada nekog od onih deckica pita "..koja ti je to marka gitare.." i kao sa ironijom aludira da dobar gitarista nemoze svirati na tim prosjecnim gitarama
,i onda bude i komentar"..pa neka ti tata kupi nesto adekvatnije uz tvoj talenat.."
Ma mrs,vecina njih jedva skupi sa prevoz,pivu
,hranu i slicno..de ba Zele ohani.
Sve u svemu odlican projekat,treba nastaviti sa ovim tradicijonalno,ali svakako treba malo vise promijesati vrste roka,im nas koji volimo i neke druge pod pravce u toj muzici.

Objektivno gledano LL nije trebala doci ni do ove razine takmicenja. Kod njih jedino sto solidno zvuci je bas i bubanj,i donekle Muhamed na gitari,ali gledajuci u kompletu Sabbatka je zaista bolji bend,bez obzira ko voli ,ili ne voli tu vrstu rocka,tj. metala.
Licno volim punk,sky punk,regge,hard cor....ali kada je dobar bend onda je dobar,pa taman svirao serenade
A da su ovi decki iz LL nafurani,to stoji,vidjam ih i po gradu i zaista isijavaju nekom nadmenoscu i nekim visokim gardom. Valjda je to zbog nedosttka godina,sta li,ali im mora biti jasno da u Sarajevu,a i vecini BiH mrze tu furku,nemozes ti kod nas raju gledati sa visine,i ocekivati da te poslije neko simpatise. A vala i na bini izgledaju prepotentno,kao sto sam ih licno dozivio u sretanju po Sarajevu.
Jebi ga,ne sumnjam ja da ce oni imati nekih albuma,i nekih uspjeha,ali ce tesko uspjeti sa takvim gardom..pod hitno to mijenjati.
A i ide mi na K ona prica stajling,pa moraju shvatiti da vecina onih bendova svake sedmice prevali po 500-1000 Km ,i da ne mozes sada ocekivati da svake nedjelje dodju u nekim fensi krpicama ,sa novim stajlingom,kada im je prioritet platiti kompi ,benzin i sve te troskove (banalizujem ,ali je tako
A i Zele me zna iznervirati,kada nekog od onih deckica pita "..koja ti je to marka gitare.." i kao sa ironijom aludira da dobar gitarista nemoze svirati na tim prosjecnim gitarama
Ma mrs,vecina njih jedva skupi sa prevoz,pivu
Sve u svemu odlican projekat,treba nastaviti sa ovim tradicijonalno,ali svakako treba malo vise promijesati vrste roka,im nas koji volimo i neke druge pod pravce u toj muzici.
Last edited by -LIBERO- on 15/12/2009 00:32, edited 1 time in total.
-
KakvaNacija
#333 Re: RAT BENDOVA - OBN
Nemam obicaj prijavljivati se na kojekakve forume i javne rasprave. Poslije sinocnjeg rata bendova jedino o cemu sam razmisljao je gdje mogu da, makar na ovaj nacin, iskazem svoju duboku razocaranost i ukazem na nepravdu koja je sinoc nanesena mladom sarajevskom bendu THE LAST LOCATION cija pojava i muzika je i bila razlog sto sam gledao neki show ovakvog tipa. Medjutim, toliko sam ogorcen svim tim desavanjima i nacijom kojoj pripadam. Drago mi je sto nisam jedini. Kao prvo, razocaran sam OBN televizijom koja se pokusava predstaviti objektivnom i neprivrzenom i ne mogu da vjerujem da sam u samom startu pomislio da ce se nesto dobro emitirati sa ove frekvencije,u ljude koji su sjedili u ziriju jer su se na samom pocetku cinili kao da razmisljaju isto kao i velika vecina ove drzave i da su profesionalci.OBN, naravno, kao i svaka televizija zeli samo gledanost, ali sinoc su svojim nepromisljenim odlukama, potkovanim sarajevskim sljamom, koji je dobro poznat normalnim ljudima i istinskim patriotama ove male zemlje, njihovim povrsnim, zavidnim stavovima i najvaznije od svega, kompleksom manje vrijednosti koji nas stoljecima unistava.Ona mala manjina, koja je, naravno, iz Sarajeva, njih nekih tridesetak ostarjelih rokera koji tokom svog zivotnog vijeka nisu ni vidjeli bolji klub od sarajevske sloge, i mozda jos duplo toliko zaludjene omladine,isfurstrirane stanjem u drzavi i drustu koji za sve krive nekakvu politiku i mrze bilo koga za koga se smatra da potjece iz bilo kakvog drugog okruzenja osim onog iz kojeg oni sami potjecu, su oni ljudi koji su se sinoc okupili u Slogi da jos jednom pokazu zasto je slogan GLUPI BOSANCI nevjerovatno ispravan i vjerujem, dosta puta izgovoren nakon zavrsetka sinocnje lakrdije od strane i istocnih i zapadnih komsija. I neka je.
Svako ima svoj izbor muzike i u to ne treba ulaziti. Ja privatno dosta slusam Metalicu i jedan mi je od omiljenih bendova. I Sabbatka je sinoc solidno odradila svoj dio posla. Medjutim, kada pogledamo sve sinocnje nastupe, nastup benda TLL ni za jednog strucnjaka iz oblasti muzike se nije trebao na onako cudan nacin iskritikovati. Svi mi pored malih ekrana smo vidjeli da tu nesto ne stima i da su neke stvari iznad muzike i onoga radi cega su svi ti mladi ljudi tu i dosli. Otkako je spomenuta prica o nekakvoj najmestaljki za TLL, kompletan ziri je okreno plocu i otad pokusavao na sve nacine diskreditovati TLL. Oni kao i svaki od preostalih bendova imaju slabu tacku. NJihova je pjevac. Ali nicija slabija tacka nije toliko potencirana kao sto je to kod TLL kojima su svi na pocetku showa bila odusevljeni. Ova prica je, skoro pa sam siguran, proistekla od strane gore navedenih kvazi ljudi i njihovih osobina. A sve i da je istina, niko ne moze oduzeti TLL ono sto jesu, i ono kako sviraju, i ONI NISU BEND KOJI DOLAZI, ONI SU VEC TU I SVI OSIM ZGUBIDANA KOJI TOBOZE ZIVE ZA SVOJU MUZIKU I RETARDIRANO REAGUJU NA SVE ONO STO NIJE NJIHOV IZBOR TO VEC ZNAJU. I sada jos jace zelim TLL svu srecu u daljnjem radu i jedva cekam dan kad ce Sejo i Zele uvidjeti da su na kraju uradili upravo ono od cega su se branili cijelo vrijeme i koliko su sebicni bili, misleci da ce budu li isli protiv onog cirkusa u SLogi ispasti losi. E, pa to je bas ono sto je krajnje neprofesionalno i vidjelo se na njihovom ponasanju koliko su ustvari izgubljeni,glupi Bosanci, i koliko to sto pricaju nema veze sa sustinom rata bendova. Zar autorske stvari odjednom nisu bitne? I zasto ne rekose Sabbatki da i oni pokazu ono sto je najbitnije - ATUROSKI RAD!!! Sve to govori da je bilo isplanirano da ispadne TLL i da se pokaze da navodno nema stela. Kakva glupost. Zar je toliko tesko biti iskren????
S jedne strane, ovom pisem radi toga sto smatram da su TLL apsolutno najkreativniji tamo, ali ti osjecaji su skoro pa potisnuti ogorcenoscu mojim sugradjanima, i na kraju krajeva i da je moj favorit ispao na pravedan nacin, to bi mi bilo ok i simpaticno i OBN bi opravdao moja ocekivanja. I da je pored sve te nepravde TLL ispracen dostojanstveno, jer je ovo ipak njihov grad i oni su na neki nacin ovdje domacini i na neki nacin su predstavljali Sarajevo ostatku regije, a ne onako barbarski i seljacki, jer oni koji su to radili nisu ni svjesni cinjenice da su u biti pljuvali sami sebe i da nam se cijela regija po ne znam koji put u sebi smije.
Mene kao patriotu nesnosljivo boli sto bi cijela Sloga navijala za bilo koga ko bi se nasao u dvoboju sa TLL, jer njih ovi zlonamjerni ljudi i kompleksasi ne mrze radi toga sto ne znaju da sviraju, vec radi svih tih zlonamjernih prica koje su na kraju i uzrokovale sav ovaj negativni publicitet. A uostalom, svi znaju kako Sarajlije "VOLE": svoje komsije pa je i to doprinjelo ovoj lakrdiji.
Svako ima svoj izbor muzike i u to ne treba ulaziti. Ja privatno dosta slusam Metalicu i jedan mi je od omiljenih bendova. I Sabbatka je sinoc solidno odradila svoj dio posla. Medjutim, kada pogledamo sve sinocnje nastupe, nastup benda TLL ni za jednog strucnjaka iz oblasti muzike se nije trebao na onako cudan nacin iskritikovati. Svi mi pored malih ekrana smo vidjeli da tu nesto ne stima i da su neke stvari iznad muzike i onoga radi cega su svi ti mladi ljudi tu i dosli. Otkako je spomenuta prica o nekakvoj najmestaljki za TLL, kompletan ziri je okreno plocu i otad pokusavao na sve nacine diskreditovati TLL. Oni kao i svaki od preostalih bendova imaju slabu tacku. NJihova je pjevac. Ali nicija slabija tacka nije toliko potencirana kao sto je to kod TLL kojima su svi na pocetku showa bila odusevljeni. Ova prica je, skoro pa sam siguran, proistekla od strane gore navedenih kvazi ljudi i njihovih osobina. A sve i da je istina, niko ne moze oduzeti TLL ono sto jesu, i ono kako sviraju, i ONI NISU BEND KOJI DOLAZI, ONI SU VEC TU I SVI OSIM ZGUBIDANA KOJI TOBOZE ZIVE ZA SVOJU MUZIKU I RETARDIRANO REAGUJU NA SVE ONO STO NIJE NJIHOV IZBOR TO VEC ZNAJU. I sada jos jace zelim TLL svu srecu u daljnjem radu i jedva cekam dan kad ce Sejo i Zele uvidjeti da su na kraju uradili upravo ono od cega su se branili cijelo vrijeme i koliko su sebicni bili, misleci da ce budu li isli protiv onog cirkusa u SLogi ispasti losi. E, pa to je bas ono sto je krajnje neprofesionalno i vidjelo se na njihovom ponasanju koliko su ustvari izgubljeni,glupi Bosanci, i koliko to sto pricaju nema veze sa sustinom rata bendova. Zar autorske stvari odjednom nisu bitne? I zasto ne rekose Sabbatki da i oni pokazu ono sto je najbitnije - ATUROSKI RAD!!! Sve to govori da je bilo isplanirano da ispadne TLL i da se pokaze da navodno nema stela. Kakva glupost. Zar je toliko tesko biti iskren????
S jedne strane, ovom pisem radi toga sto smatram da su TLL apsolutno najkreativniji tamo, ali ti osjecaji su skoro pa potisnuti ogorcenoscu mojim sugradjanima, i na kraju krajeva i da je moj favorit ispao na pravedan nacin, to bi mi bilo ok i simpaticno i OBN bi opravdao moja ocekivanja. I da je pored sve te nepravde TLL ispracen dostojanstveno, jer je ovo ipak njihov grad i oni su na neki nacin ovdje domacini i na neki nacin su predstavljali Sarajevo ostatku regije, a ne onako barbarski i seljacki, jer oni koji su to radili nisu ni svjesni cinjenice da su u biti pljuvali sami sebe i da nam se cijela regija po ne znam koji put u sebi smije.
Mene kao patriotu nesnosljivo boli sto bi cijela Sloga navijala za bilo koga ko bi se nasao u dvoboju sa TLL, jer njih ovi zlonamjerni ljudi i kompleksasi ne mrze radi toga sto ne znaju da sviraju, vec radi svih tih zlonamjernih prica koje su na kraju i uzrokovale sav ovaj negativni publicitet. A uostalom, svi znaju kako Sarajlije "VOLE": svoje komsije pa je i to doprinjelo ovoj lakrdiji.
- Qler
#334 Re: RAT BENDOVA - OBN
ovo ili je brat ili tata, ili neko tako blizak 
tacno se vidi objektivnost posta
hajde malo pogledaj njihove svirke, furke, stav, meni su poslije onih zenskih iz mostara najgori. pa ona djeca su zrelija od njih. Vidis im po stavu da misle da su boga za onu m*da ufatili. Jesu bili najlosiji, jesu zasluzili da ih izbace, haj ono zvizdanje mozda i nisu, ali im treba jedan "samar realnosti" da se malo spuste na zemlju. i opet kazem, po meni samo nedorasli klinci i pubertetlije furaju tu neku HIM, emo furku. Jednostavno takve ljude na prvu ne shvatam ozbiljno.
tacno se vidi objektivnost posta
hajde malo pogledaj njihove svirke, furke, stav, meni su poslije onih zenskih iz mostara najgori. pa ona djeca su zrelija od njih. Vidis im po stavu da misle da su boga za onu m*da ufatili. Jesu bili najlosiji, jesu zasluzili da ih izbace, haj ono zvizdanje mozda i nisu, ali im treba jedan "samar realnosti" da se malo spuste na zemlju. i opet kazem, po meni samo nedorasli klinci i pubertetlije furaju tu neku HIM, emo furku. Jednostavno takve ljude na prvu ne shvatam ozbiljno.
-
MUNAFIK
#335 Re: RAT BENDOVA - OBN
Qler wrote:ovo ili je brat ili tata, ili neko tako blizak
tacno se vidi objektivnost posta![]()
Vrati se u stvarnost HIM nije emo furka, a TLL nisu ni blizu emo furci ni pocemu eto samo da se malo zna...
Nego ono zavijanje nije niko zasluzio, meni je zaista glup nacin na koji se sve to odigralo i stvari koje su predhodile tome... ali nije ni bitno...
Ja vejerujem da ce momcima iz TLL ovo samo olaksati jer oni se nisu mogli nositi sa tom negativnom atmosverom koju su zlobnici pokrenuli (i niko normalan se i ne moze nositi sa tim)... Nego onaj BEND kome ce OBN POMOCI U KARIJERI neka odmah odustane jer OBN je svima vise UZEO nego dao i zato vjerujem da pobjednik nece imati nista osim mozda licnog zadovoljstva POBDJEDOM ako mu ne prisiju pricu d aje imao STELU kao sto to kod nas rade...
Nego TLL prihvatite se posla i svirajte i pravite svoju muziku onih 30-40 ljudi sto su se ko zadnji primitivci derali nisu mjerilo nicega i to vam moze biti samo kompliment, i svaka cast pjevacu kako se nosi sa tim
- softly
#336 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ja ti na sve ovo mogu reci - OKLE NJE U ZIRIJU ?!KakvaNacija wrote:Nemam obicaj prijavljivati se na kojekakve forume i javne rasprave. Poslije sinocnjeg rata bendova jedino o cemu sam razmisljao je gdje mogu da, makar na ovaj nacin, iskazem svoju duboku razocaranost i ukazem na nepravdu koja je sinoc nanesena mladom sarajevskom bendu THE LAST LOCATION cija pojava i muzika je i bila razlog sto sam gledao neki show ovakvog tipa. Medjutim, toliko sam ogorcen svim tim desavanjima i nacijom kojoj pripadam. Drago mi je sto nisam jedini. Kao prvo, razocaran sam OBN televizijom koja se pokusava predstaviti objektivnom i neprivrzenom i ne mogu da vjerujem da sam u samom startu pomislio da ce se nesto dobro emitirati sa ove frekvencije,u ljude koji su sjedili u ziriju jer su se na samom pocetku cinili kao da razmisljaju isto kao i velika vecina ove drzave i da su profesionalci.OBN, naravno, kao i svaka televizija zeli samo gledanost, ali sinoc su svojim nepromisljenim odlukama, potkovanim sarajevskim sljamom, koji je dobro poznat normalnim ljudima i istinskim patriotama ove male zemlje, njihovim povrsnim, zavidnim stavovima i najvaznije od svega, kompleksom manje vrijednosti koji nas stoljecima unistava.Ona mala manjina, koja je, naravno, iz Sarajeva, njih nekih tridesetak ostarjelih rokera koji tokom svog zivotnog vijeka nisu ni vidjeli bolji klub od sarajevske sloge, i mozda jos duplo toliko zaludjene omladine,isfurstrirane stanjem u drzavi i drustu koji za sve krive nekakvu politiku i mrze bilo koga za koga se smatra da potjece iz bilo kakvog drugog okruzenja osim onog iz kojeg oni sami potjecu, su oni ljudi koji su se sinoc okupili u Slogi da jos jednom pokazu zasto je slogan GLUPI BOSANCI nevjerovatno ispravan i vjerujem, dosta puta izgovoren nakon zavrsetka sinocnje lakrdije od strane i istocnih i zapadnih komsija. I neka je.
- JBT
#337 Re: RAT BENDOVA - OBN
Opet ponavljam. Neka, Sabatka je zasluzeno prosla, LL je zasluzeno ispao.
Ali, ono sinoc u Slogi je zakon rulje. LINCH. Nekultura dna. Ne moze se tako sretan i zadovoljan covjek ponasati. Ne oze se tako ponasati neko ko je tu dosao slusati muziku i vidjeti neki show. Tako se ponasaju ljudi koji zele svoje frustracije izbljuvati na nekome na koga je uperen prst, a ko se ne moze odbraniti. SRAMOTA.
Treba navijati za svoje favorite, ali pljuvati po nekima drugima koji su se usudili popeti na binu...... Ma to treba dovesti neko osiguranje pa cim neko vikne BUUUU iz prikrajka odmah ga medju rogove.....
Ali, ono sinoc u Slogi je zakon rulje. LINCH. Nekultura dna. Ne moze se tako sretan i zadovoljan covjek ponasati. Ne oze se tako ponasati neko ko je tu dosao slusati muziku i vidjeti neki show. Tako se ponasaju ljudi koji zele svoje frustracije izbljuvati na nekome na koga je uperen prst, a ko se ne moze odbraniti. SRAMOTA.
Treba navijati za svoje favorite, ali pljuvati po nekima drugima koji su se usudili popeti na binu...... Ma to treba dovesti neko osiguranje pa cim neko vikne BUUUU iz prikrajka odmah ga medju rogove.....
- DaysleepeR
#338 Re: RAT BENDOVA - OBN
po meni TLL je najsličniji HIM-u i to ljudi kojima se oni sviđaju ističu
u tom slučaju, jedna od stvari koje im svako navodi kao super a to je styling je totalna fula. styling im je ala novokomponovani mlađi pjevači narodne muzike, HIM i slični bendovi ne izgledaju ni slično onome
styling možda jeste moderan, ali nije u nikakvoj vezi sa muzikom koju sviraju
u tom slučaju, jedna od stvari koje im svako navodi kao super a to je styling je totalna fula. styling im je ala novokomponovani mlađi pjevači narodne muzike, HIM i slični bendovi ne izgledaju ni slično onome
- windfucker
#339 Re: RAT BENDOVA - OBN
potpisujem gospon M.!DaysleepeR wrote:po meni TLL je najsličniji HIM-u i to ljudi kojima se oni sviđaju ističu
vala lakovane jaknice, gelovi u kosi, izvijanje i uvijanje dok se svira gitara, nekontrolisano backanje basiste u pozadini, klavijaturista kameniji od hercegovačkog krša, pjevač koji se nema čime pohvaliti...
iskreno, meni je par njihovih pjesama na momente zvučalo kao blijeda kopija Faith no more-a, ali daleko su oni od Pattona i kompanije...
Sve u svemu, bolji su prošli, i to kako reče Zele "...ako nećemo ni po babi ni po stričevima..."
..and justice for all...rekli bi henglezi
- andolC
#340 Re: RAT BENDOVA - OBN
demagogije mi je dosta jos od slobodana milosevica, a od reklame mi se povraca.KakvaNacija wrote:...demagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogija
S jedne strane, ovom pisem radi toga sto smatram da su TLL apsolutno najkreativniji tamo...
demagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogijademagogija, demagogija, reklama, demagogija
sto se tice kreativnosti, ne bih se slozio da su TLL najkreativniji tamo, ali svako ima svoje misljenje i to treba postovati. samo ostaje cinjenica da nakon velike doze preseravanja sa demagogijom, i reklamama, tvoje objektivno misljenje postaje jako upitno
- anastasija
#341 Re: RAT BENDOVA - OBN
E nisam ni imala pojma da se jedan deo ekipe iz Celareva (kod Novog Sada) takmici u ovom projektu. Gledam pre neki dan njihove fotke na fejsu. I kakvi su vam, kako vam se cine? 
p.s sad gledam zvanicnu prezentaciju, zovu se santos bend i iz backe palanke su
Jel to regionalno takmicenje?
- Tornado Bi
#342 Re: RAT BENDOVA - OBN
SCRIPTA pobjednik
- Jara
#343 Re: RAT BENDOVA - OBN
Momci iz The Last Location nisu zaslužili da sad ispadnu.
Zaslužili su to mnogo ranije.
Učinjena im je "medvjeđa usluga" od strane žirija.
Učinjena im je nepravda jer im je data lažna nada da su favoriti!
A to nije humano! Niti odgojno - pedagoški opravdano! Pa sad im je gore nego da su eliminisani ranije.
Burno negodovanje publike nije bilo namjenjeno njima nego žiriju - ta propuštao je TLL na uštrb boljih bendova.
Naglašavanje njihove urbanosti je kao opravdanje - eto, znamo i mi da ne zvuče baš najbolje, ali oni su urbani bend! Ispade ostali bendovi imaju "papanski" imidž. Žiriju, može bit, ni Damir Urban ne bi bio dovoljno urban da se takmiči sa TLL!
Da su prošli a Sabatka ispala - Zeleta ništa ne bi moglo oprat!
Što neko reče - pobjeda Sabatke je čista kao suza!
A Lana - diplomirana glumica...valjda OBN štedi pa istim ljudima ( i ženama
) daje različite "poslove".
Zaslužili su to mnogo ranije.
Učinjena im je "medvjeđa usluga" od strane žirija.
Burno negodovanje publike nije bilo namjenjeno njima nego žiriju - ta propuštao je TLL na uštrb boljih bendova.
Naglašavanje njihove urbanosti je kao opravdanje - eto, znamo i mi da ne zvuče baš najbolje, ali oni su urbani bend! Ispade ostali bendovi imaju "papanski" imidž. Žiriju, može bit, ni Damir Urban ne bi bio dovoljno urban da se takmiči sa TLL!
Da su prošli a Sabatka ispala - Zeleta ništa ne bi moglo oprat!
Što neko reče - pobjeda Sabatke je čista kao suza!
A Lana - diplomirana glumica...valjda OBN štedi pa istim ljudima ( i ženama
- Roy
#344 Re: RAT BENDOVA - OBN
Aha.anastasija wrote:E nisam ni imala pojma da se jedan deo ekipe iz Celareva (kod Novog Sada) takmici u ovom projektu. Gledam pre neki dan njihove fotke na fejsu. I kakvi su vam, kako vam se cine?
Jeste da su LL zasluzeno ispali, ali onaj prehvaljeni gitarista je usrao Sanatorium od Metallice. Jedino uvodni riff je ubo, sole cista improvizacija...
- DaysleepeR
#345 Re: RAT BENDOVA - OBN
ma nema to veze, ni Kirk vise ne svira onako kako je snimio na albumu, bitno je samo je li dobra improviza a jeste, sto je jos veci plusRoy wrote:Aha.anastasija wrote:E nisam ni imala pojma da se jedan deo ekipe iz Celareva (kod Novog Sada) takmici u ovom projektu. Gledam pre neki dan njihove fotke na fejsu. I kakvi su vam, kako vam se cine?
Jeste da su LL zasluzeno ispali, ali onaj prehvaljeni gitarista je usrao Sanatorium od Metallice. Jedino uvodni riff je ubo, sole cista improvizacija...
s druge strane i prehvaljeni Čupo iz LL je fulao svaku solažu pa i iz vlastitih pjesama
- Vragolan
#346 Re: RAT BENDOVA - OBN
ne mogu da vjerujem da jos uvijek placete za sminkercicima
ma je bi njih angazovao na bazenima bolje i ne znaju
ma je bi njih angazovao na bazenima bolje i ne znaju
- Neelix
#347 Re: RAT BENDOVA - OBN
a ja ne mogu da vjerujem da je ona scripta nekom dobar bend
nisam gledao zadnjih par emisija, ali ono ranije mi je nidje veze
metroseksualci koji kylie minogue pokusavaju pretvoriti u hard rock, sta li
mislim da imaju jos dosta posla na pronalazenju sebe 
- DaysleepeR
#348 Re: RAT BENDOVA - OBN
to su već ukusi, svirački su najjačiNeelix wrote:a ja ne mogu da vjerujem da je ona scripta nekom dobar bendnisam gledao zadnjih par emisija, ali ono ranije mi je nidje veze
metroseksualci koji kylie minogue pokusavaju pretvoriti u hard rock, sta li
mislim da imaju jos dosta posla na pronalazenju sebe
-
DYD666
#349 Re: RAT BENDOVA - OBN
Zavisi i to. Sirok je pojam. Za funk recimo da. Ali volio bih cuti Skriptu bez klavijatura, truba, itd...kako zvuci u trio varijanti (bilo da sviraju rock ili funk ili sta god) dakle postava ala S.Brothers koji kad i u troje izadju nakon duplo brojnije Skripte zvuce prosto 5x "deblje i masnije" i od nje i od ostalih. Kao da stavim nove zvucnike na TV-nevjerovatno. E to je "sviracka jacina", ma koji zanr da svirasDaysleepeR wrote:to su već ukusi, svirački su najjači
- DaysleepeR
#350 Re: RAT BENDOVA - OBN
Santosi sviraju veoma jednostavne ravnjak pjesme, Scripta svira stvari za koje ti treba jako puno znanja, truda, iskustva i sl.DYD666 wrote:Zavisi i to. Sirok je pojam. Za funk recimo da. Ali volio bih cuti Skriptu bez klavijatura, truba, itd...kako zvuci u trio varijanti (bilo da sviraju rock ili funk ili sta god) dakle postava ala S.Brothers koji kad i u troje izadju nakon duplo brojnije Skripte zvuce prosto 5x "deblje i masnije" i od nje i od ostalih. Kao da stavim nove zvucnike na TV-nevjerovatno. E to je "sviracka jacina", ma koji zanr da svirasDaysleepeR wrote:to su već ukusi, svirački su najjačirekao bih i iskustvo, sto u njihovim godinama daje ogroman + i
i nije tacno da se stvari olaksavaju dodavanjem clanova benda, ko je ikad svirao u bilo kakvom bendu zna da dodavanje dodatnih instrumenata doprinosi samo konfuziji, osim ako nisi majstor svog posla...