PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#326 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:
KatarinaKosaca wrote: Na nečiju veliku žalost, nema više doživotnog predsjednika
Nema. Zamijenio ga je posmrtni predsjednik.
Da, žalosno , stvarno. A zamisli taj i mrtav sedam puta pobijedi jednog živog. Hoću raći koliko je ovaj živi ustvari mrtvac kad ga mrtav čovjek sedam puta pobjeđuje...
Zaista mi je gnusno, kada se svaka tema koja se tiče domovine ili zemlje pretvori u poltičke parole i osudu onih koji ne glasaju poštenu i prepoštenu opozicju.
@Havana, to je ujedno i odgovor tebi, jer si i na temi Početak rata u Sarajevu, isto tako upropastio lijepu temu, svojim političkim pamfletima. Tako da se i iz mlaznjaka vidi ko je tvoj.Mada ti imaš demokratsko pravo da imaš svoje politčke preference. Ono što nemaš pravo je da želiš i izražavaš ljudima sve najgore, ako ih ne dijele sa tobom. ;-) U smislu.. ...........da Boga da Vam ..... pa sve najgore, kad ne glasate za istog kao i ja.. A to stalno činiš i to je ružno.
Last edited by KatarinaKosaca on 03/10/2009 10:42, edited 3 times in total.
samo malo

#327 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

Moze neko upuceniji objasniti nama neupucenima, za koje junacko djelo su zlatnog ljiljana dobili Komsic i Brankovic. Naveo bih jos imena, ali ova su dovoljna, da ne idemo u sirinu.

Hvala.
KatarinaKosaca

#328 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

samo malo wrote:Moze neko upuceniji objasniti nama neupucenima, za koje junacko djelo su zlatnog ljiljana dobili Komsic i Brankovic. Naveo bih jos imena, ali ova su dovoljna, da ne idemo u sirinu.

Hvala.
Branković ua tunel, KOmšić, ne znam, ali kažu njegovi suborci da je do zadnjeg dana bio istrajan, pošten i hrabar. Imao je i ono sa liječnicom koja nije htjela da pomogne ranjenom četniku. Puškom je natjerao da to uradi. Bolnica u Pazariću ili Tarčinu, nisam sigurna.
Corto Maltese

#329 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:
KatarinaKosaca wrote: Na nečiju veliku žalost, nema više doživotnog predsjednika
Da, žalosno , stvarno. A zamisli taj i mrtav sedam puta pobijedi jednog živog. Hoću raći koliko je ovaj živi ustvari mrtvac kad ga mrtav čovjek sedam puta pobjeđuje...
Doživotni je pobijedio Švabe, Talijane, i domaće izdajnikem a potom i Ruse, sačuvao sve što je zatekao i još dodao Istru, Rijeku i primorske otoke. Koga je Posmrtni pobijedio? Izuzev svog naroda, kojem se zakleo da će sačuvati domovinu. Pa zaboravio da spomene da se radi o 24% teritorije? kojem je obećao da onako krvava Drina kroz Foću više nikad neće teći, pa i nije. Protekla je triput krvavija. Kojem je obećao da će zlatnim kašikama jesti. Jesti šta? Humus? Ilovaču? Kontejnere?
Last edited by Corto Maltese on 03/10/2009 10:49, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#330 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Doživotni je pobijedio Švabe, Talijane, i domaće izdajnikem a potom i Ruse, sačuvao sve što je zatekao i još dodao Istru, Rijeku i primorske otoke. Koga je Posmrtni pobijedio? Izuzev svog naroda, kojem je obećao da onako krvava Drina kroz Foću više nikad neće teći, pa i nije. Protekla je triput krvavija. Kojem je obečao da će zlatnim kašikama jesti. Jesti šta? Humus? Ilovaču? Kojem se zakleo da će sačuvati domovinu. Na 24% teritorije?
Ja sam samo imala ironiju glede tvoje konstatacije o mrtvom. Ovo nije tema o tom čovjeku, i ja na ovoj temi koja se tiče domovine (a imam samo jednu) neću upasti u jeftina politička prepucavanja potkupljivih demagoga. Osim toga, tvoj post toliko miriše na propali BK, da mi se i gadi replicirati.
HAVANA

#331 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:
Zaista mi je gnusno, kada se svaka tema koja se tiče domovine ili zemlje pretvori u poltičke parole i osudu onih koji ne glasaju poštenu i prepoštenu opozicju.
@Havana, to je ujedno i odgovor tebi, jer si i na temi Početak rata u Sarajevu, isto tako upropastio lijepu temu, svojim političkim pamfletima. Tako da se i iz mlaznjaka vidi ko je tvoj.Mada ti imaš demokratsko pravo da imaš svoje politčke preference. Ono što nemaš pravo je da želiš i izražavaš ljudima sve najgore, ako ih ne dijele sa tobom. ;-) U smislu.. ...........da Boga da Vam ..... pa sve najgore, kad ne glasate za istog kao i ja.. A to stalno činiš i to je ružno.

Jesi li ti normalna :?
Kakva djeca pa sve najgore???
Početak rata u sarajevu :?
Daj molim te postavi taj post gdje sam ja to rekao.
Djeca... :-) :-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... u&start=50
samo malo

#332 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

Zar nije tunel rudarskih ruku djelo, jesu i oni dobili ljiljana?

Ma na stranu to, kako neko od vladajucih struktura nakon svega ima obraza tunel i spomenuti. Ko god je prosao kroz tunel, zna o cemu govorim... cekas po tri debela sata, prljavi i mokri, tu su i ranjenici koji jaucu, cekas da Alemko pronese ulje kroz tunel, zuri mu se pa ono....

Jel ovaj narod zaista normalan, pa sve to sutke prihvata, nekad se pitam.
KatarinaKosaca

#333 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

@Havanašto vidiš promijenila sam tekst. Jesi spominjao klaetve, nisi djecu. Dakle, uglavnom upućuješ kletve onima koji ne glasaju onog ko se tebi sviđa. Dalje, kažem temu o početku rata u Sarajevu si upropastio političkim pamfletima .
@samo malo. Prošala sam kroz tunel. Jeste bio leglo šverca, korupcije i jada. Ali je i kao takav bio jedini civilni i vojni izlaz iz Sarajeva. Ili zato što se švercalo, sad treba negirati važnost tunela :-) . Salba logika.
Last edited by KatarinaKosaca on 03/10/2009 10:54, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#334 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by vjesticanametli »

sta kaze reis ............ kako napreduju radovi na dvoru
Corto Maltese

#335 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:Doživotni je pobijedio Švabe, Talijane, i domaće izdajnikem a potom i Ruse, sačuvao sve što je zatekao i još dodao Istru, Rijeku i primorske otoke. Koga je Posmrtni pobijedio? Izuzev svog naroda, kojem je obećao da onako krvava Drina kroz Foću više nikad neće teći, pa i nije. Protekla je triput krvavija. Kojem je obečao da će zlatnim kašikama jesti. Jesti šta? Humus? Ilovaču? Kojem se zakleo da će sačuvati domovinu. Na 24% teritorije?
Ja sam samo imala ironiju glede tvoje konstatacije o mrtvom. Ovo nije tema o tom čovjeku, i ja na ovoj temi koja se tiče domovine (a imam samo jednu) neću upasti u jeftina politička prepucavanja potkupljivih demagoga.
Ovo je tema o upravo tom čovjeku, koji je stvorio kulturu sadake koja vlada dijelom zamlje koji nam je ostavio.
HAVANA

#336 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:Kao što vidiš promijenila sam tekst. Jesi spominjao klaetve, nisi djecu. Dakle, uglavnom upućuješ kletve onima koji ne glasaju onog ko se tebi sviđa. Dalje, kažem temu o početku rata u Sarajevu si upropastio političkim pamfletima .

Šta ti se ovde ne sviđa?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... u&start=50

Smeta ti ovo smrt fašizmu il šta :? :D
Koje kletve?
KatarinaKosaca

#337 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Ovo je tema o upravo tom čovjeku, koji je stvorio kulturu sadake koja vlada dijelom zamlje koji nam je ostavio.
Greška. KO zna koja greška BK dijapore. Ovo je tema o ljudima koji su branili svoju kuću i svoju zemlju.
KatarinaKosaca

#338 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Šta ti se ovde ne sviđa?

Evo ovo

Na komentar o početku rata u Sarajevu.. ovaj
da, slazem se onim gore - rat je poceo prvim visestranackim izborima. Znamo ko je tada sve dosao na vlast, a i znamo sta smo imali nakon toga. I sta imamo danas - nista. Razmislite...ali izadjite i glasajte. Ako milsite da nemate za koga, onda bar izadjite i glasajte protiv onoga ko vam se u@rao i jos uvijek se @ere u normalan zivot.

Eto, izvinjavam se radi uplitanja politike, ali mislim da ste shvatili sta hocu da kazem - ne dajte da vas preveslaju kao sto su nas...
Ti daješ ovo :thumbup:

I uvijek uplićeš svoje političke pamflete gdje priliči i gdje ne i uvijek poželiš sve najgore onima koji ne dijele tvoje političke simpatije, bili oni penzioneri ili studenti ili ljiljani. Ti , jednostavno, besplatno ili ne, kuneš svakog ko nije uz VAs.
A samo su fašisti prisvojili uzrečicu Qui non mecum contra me est
Još jedan prilog mojoj stalnoj tezi da Zlaya i socijaldemokracija imaju koliko Sarajevo i Teheran :lol:
vee-jay

#339 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by vee-jay »

pa zar se iza ovih protesta ne krije bas Fahro "the one & only"?
HAVANA

#340 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote:Šta ti se ovde ne sviđa?

Evo ovo

Na komentar o početku rata u Sarajevu.. ovaj
da, slazem se onim gore - rat je poceo prvim visestranackim izborima. Znamo ko je tada sve dosao na vlast, a i znamo sta smo imali nakon toga. I sta imamo danas - nista. Razmislite...ali izadjite i glasajte. Ako milsite da nemate za koga, onda bar izadjite i glasajte protiv onoga ko vam se u@rao i jos uvijek se @ere u normalan zivot.

Eto, izvinjavam se radi uplitanja politike, ali mislim da ste shvatili sta hocu da kazem - ne dajte da vas preveslaju kao sto su nas...
Ti daješ ovo :thumbup:

I uvijek uplićeš svoje političke pamflete gdje priliči i gdje ne i uvijek poželiš sve najgore onima koji ne dijele tvoje političke simpatije, bili oni penzioneri ili studenti ili ljiljani. Ti , jednostavno, besplatno ili ne, kuneš svakog ko nije uz VAs.
A samo su fašisti prisvojili uzrečicu Qui non mecum contra me est
Još jedan prilog mojoj stalnoj tezi da Zlaya i socijaldemokracija imaju koliko Sarajevo i Teheran :lol:
Opet nisi ni jedan post postavila gdje ja nekog kunem... :-)

Ko smo mi a ko ste vi :?

Ja glasam protiv nacionalizma i suludih ideja.

I još nešto.Ovo gore je napisao Dozer a ne ja.Naravno ja se slažem sa njim. :D
fixer

#341 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

Ima l' sta novo? Kad ce ostale "ugrozene" kategorije na ulicu traziti svoja prava?
Zanimljivo da su ovaj put borce podrzali SBIH, sto i nije toliko zanimljivo, ali tu je bio i SDP sto je itekako zanimljivo. :)
frakson

#342 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by frakson »

Koliko je meni poznato ni Ameri ne placaju posebno ratna odlikovanja ... a tako jaka drzava... ovo se obilo o glavu SDA, jer su sa istim obecanjima dosli na vlast, samo me zanima da li ce i da odu, cisto sumnjam.

Ni u Hrvatskoj se posebno ne placaju ratna odlikovanja, a i ona stoji bolje ekonomski od BiH, pa mi ovo bas i nije razumljivo ... na sve strane gdje se god covjek okrene svi primaju nekakve naknade, okikovanja, zapovjedna odgovornost,rvi ... i neznam vise sta ... niko ne radi , a i ako slucajno radi, koliko dobije i ne isplati mu se da radi.

Ima jedna, a glasi ovako, "... u BiH uciteljice jos rade, a ucenici su u penziji ..." :lol: pa neka svati ko kako hoce.

Na kraju ko je Serif Patkovic ...
najkraća: Šerif Patković, rođen 5. oktobra 1967. godine, završio Vojnu akademiju, oženjen, otac troje djece. ...
... ili ovako, Serif Patkovic, ratni zapovjednik 7. muslimanske brigade, i covjek kojeg je par svjedoka prepoznalo kao krvnika iz Dusine kod Zenice, gdje je Patkovic osobno likvidirao nekoliko zarobljenih hrvatskih civila.

U ovoj zemlji izgleda niko nemoze napraviti nista ako nije OSUMNJICEN ILI AKO NIJE BIO U ZATVORU ... jadno da jadnije nemoze biti ... i onada dode neko sa zapada i kaze VI MORATE ZIVJETI ZAJEDNO , pa na vlast stavi sve i svasta ... i ajd sad ti budi pametan!?
KatarinaKosaca

#343 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

U skoro svakom svom postu kuneš @Havana. Prag tolerancije prema drugom i drugačijem ti je nula bodova, taman ti bio u 5 miješanjih brakova (kako voliš reći), a ne u jednom
KO su tvoji i to nije potrebno naglašavati. Sa njima si šenlučio istu noć kad je Tuzla obilježavala godišnjicu masakra i još si se sa tim ovdje javno hvalio.

Ja glasam za najmanje zlo, uvijek. Nekad i ne glasam. Zadnji put nisam. da Bog dao jesam, billo bi mo bolje sad. Rodni grad mi je gori nego ikad Ali, to nije tema.
frakson

#344 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by frakson »

fixer wrote:Ima l' sta novo? Kad ce ostale "ugrozene" kategorije na ulicu traziti svoja prava?
Zanimljivo da su ovaj put borce podrzali SBIH, sto i nije toliko zanimljivo, ali tu je bio i SDP sto je itekako zanimljivo. :)
Ko OSIM POLITICARA NIJE UGROZEN ?
KatarinaKosaca

#345 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

vee-jay wrote:pa zar se iza ovih protesta ne krije bas Fahro "the one & only"?
J asam čula tezu da ovo Bakir uzvraća udarac SDA_u i tihiću, a naročito da tako želi da padne Tihijev čovjek Mujezinović
Last edited by KatarinaKosaca on 03/10/2009 11:23, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#346 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

frakson wrote:. Ko OSIM POLITICARA NIJE UGROZEN ?
Svi državni službnenici , savjetnici u državnoj upravi, svi koji leže na mojim porezima i rade čak par sati dnevno. Imaju godišnje, place i regrese, ne zavise od tržišta i njegovih konjuktura, sve im je fino i potaman. Ima i te kako kategorija u ovoj zemlji kojima je jako, jako dobro. I nije ih tako malo kako se često misli ili kaže
Last edited by KatarinaKosaca on 03/10/2009 11:23, edited 1 time in total.
HAVANA

#347 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

Daj te gdje kunem?

Prag tolerancije mi je nula bodova prema nacionalistima i njima ću se uvijek suprotstaviti na sve moguće načine.
A hajd sad popusti me majke ti. :-)
Eto ti fahre pa križaj.
fixer

#348 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

frakson wrote:
fixer wrote:Ima l' sta novo? Kad ce ostale "ugrozene" kategorije na ulicu traziti svoja prava?
Ko OSIM POLITICARA NIJE UGROZEN ?
Pa o tome ti pricam. Zato podrzavam SDA svim srcem. Tihi ima moju punu podrsku. Sad nek' popravljaju ono sto su stvorili. :)
KatarinaKosaca

#349 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Eto ti fahre pa križaj.

Upravo ono o čemu sam pisala. Ti svijet dijeliš na dobre li jepe i poštene kao što si ti. Oni su slijepo uz tvoju opciju i oni su pametni. Oni šute na Behmenova s.. nja.
Druga kategorija su ružni, glupi i ušljivi. To su oni koji ne pijanče na Dan Mladosti, a gadovi su kad spomenu masakr.
Oni su obavezno nacionalisti. Tako ih se jednostavno kvalificira.

Eto, tako ti to lako i jednostavno. Qui non mecum contra me est. Takav je tvoj mali crno bijeli svijet. Takva je vaša mala ljigava politika.
G@ss

#350 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by G@ss »

hajmo registrovati stranku Sarajevo-x i svi članovi foruma da se ubilježe kao članovi stranke.
izaberemo rukovodstvo i onda će mnogi imati priliku da glasaju, ako nemaju za koga, onda za nas.
razmislite... :bih:
Post Reply