karanana wrote:nego gdje bi postavili rampe ako ne na granice entiteta? mislis da bi oni krenuli u dodatna osvajanja? ja mislim da nebi, oni su uzeli sto su manje/vise planirali. a ja ne znam koliko ce oni povratnika otjerati otamo, vjerovatno sve, ali ce onda i ovi odavde protjerati ono srba sto ima pa nek se onda zavrse ciscenja i nek se odrade zamjene. poslace cetnik metak-dva, poslacemo i mi metak-dva nazad i to je to.kv99 wrote:Da bi imali nezavisni genocidnu stvorevinu nece postavljati rampe i policiju na granice entiteta vec tamo gdje im je neophodno a to nisu sadasnje granice.karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.
eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Ili da ja tebe pitam , koliko ces ti da primis danasnjih povratnika u RS kad ih protjeraju otamo ? Da li ces da im dadnes svoju spavacu ili dnevni boravak ? Ili da zive u skoli u tvom komsiluku ? Ili da na vjestima gledas kako se borbe vode u Brckom jer ne-srbi odatle nisu htjeli mirno prepustiti svoje kuce cetnicima ? Da li ti stvaro mislis da ti cetnik iz npr Lukavice i Dobrinje nece poslati "zalutali " metak proslavljajuci nezavisnost ?
tech, gdje bi sarajlije izasle da protestuju? po marin dvoru ili bi krenule na rampe i na lukavicu?
Ako cetnici hoce nezavisnu genicidnu stvorevinu ne smiju i ne mogu da postave granice na entitetskim. Ne smiju da dozvole da Brcko ne bude pod njihovom kontrolom, ne smiju da dopuste da Gorazde ne bude pod njihovom kontrolom, ne smiju da dopuste povratnicka sela oko Doboja, Prijedora, Zvornika i to ne samo zbog danasnje situacije .
Mislis li ti da je onima u Beogardu stalo do Srba koji su u Federaciji ? Pa svaki dan ih ubjedzuju da napsute Fedreaciju i predzu u RS.
Ako si u Sarajevu onda se spremi da avione gledas samo na slici ( jer ce "zalutali " meci da zatvore aerodrom svaki put dok se bude slavila slava /svadba u Lukavici i Dobrinji u nezavsinoj RS ), da ces pasos pokazivati na Srbijanskoj granici na Vracama i na Hrvatskoj u Gornjem Vakufu . Moci ces bez pasosa da odes do Tuzle jer ce ti i do zenice trebati da prodzes kroz Hrvatsku ( Busovacu ) .
Ja ne vjerujem da ce se skupiti ljudi da idu na Banja Luku ali vjerujem da ce se skupiti da brane svoje zivote i zivote svojih najblizih kad da im cetnici dodzu na vrata.