hocu sistem! wrote:zar okupljanje ispred tuzilastva nije zakazano za sutra? (ako nisam pogresno shvatila, inicijativa Akcije gradjana je objavljena danas, a poziva na okupljanje sutra)
Okupljanje je danas ispred Kantonalnog Tužilaštva u 12,20.
hocu sistem! wrote:zar okupljanje ispred tuzilastva nije zakazano za sutra? (ako nisam pogresno shvatila, inicijativa Akcije gradjana je objavljena danas, a poziva na okupljanje sutra)
Train to Bombay wrote:Šta će se zbivati na ta dva okupljanja?
12:20 druzenje gradjana Sarajeva, kolektivna kafa ispred kantonalnog tuzilastva, jer nas valjda tamo niko nece upucati.Train to Bombay wrote:Šta će se zbivati na ta dva okupljanja?
Gdje tata bio? Stitio malog? Donio zakone koji bi onemogucili da se desi bilo kakvo zlo? Ili kao Kebo isao samo da se slika sa unesrecenima-kao on suosjecajan?Her Flick wrote:ode tema na politicko prepucavanje
neko napisa u prijasnjim postovima
ko da su jedva cekali da se desi slicna situacija kao sa denisom, pa da se ovi iz drugi stranaka mogu nasladjivati sa komnetarima tipa hoce li se sada traziti smjena Behmena
jeftino, moja SDA/SZBIH mladezi i patrioti, jeftini su vam ovo trikovi
samo mi odgovrite gdje je mama bila kada je denis nastradao, kada se je tek oglasila i sta je poduzela kada se napokon oglasila (skontala da je vrag odnio salu)
nego, slobodno vi iznosite svoja misljenja, ali ta misljenja kod realnih ljudi ne piju vode
Dokle licimjerstvo i dupli arsini...Svakako su svi ovi iz stranaka totalna Gov.na...Vi koji napadate ove sto traze ako nista iste stvari za iste ideje ste u najmanju ruku totalni licimjeri. Nidje veze sa politikom, ali je ocigledno bilo u slucaju denisa samo vam tada to nije smetalo i pozivali ste se na neke druge stvari. Zalosni ste.dzemmo wrote:Her Flick wrote:ode tema na politicko prepucavanje
ko da su jedva cekali da se desi slicna situacija kao sa denisom, pa da se ovi iz drugi stranaka mogu nasladjivati sa komnetarima tipa hoce li se sada traziti smjena Behmena
samo mi odgovrite gdje je mama bila kada je denis nastradao, kada se je tek oglasila i sta je poduzela kada se napokon oglasila (skontala da je vrag odnio salu)
nego, slobodno vi iznosite svoja misljenja, ali ta misljenja kod realnih ljudi ne piju vode![]()
evo da ti kazem ko daje takve komentare:
Fahrina djeca, SDA Yougen... nek vas je stid, ovdje ste dosli da se prepucavateČinjenica da smo na tržište izbacili više od 250 miliona primjeraka tiraža najbolje objašnjava koliko se "Avaz" ukorijenio u narod. Djeca, koja su 1995. ili 1996. i 1997. godine imala 17 ili 18 godina i koja su tada stjecala naviku čitanja "Dnevnog avaza", danas su zrele ličnosti i odrasli ljudi koji su upravo kroz snažnu emancipaciju posredstvom Islamske zajednice u BiH i naše novine naučili da se ne stide što su Bošnjaci odnosno muslimani i da ne rade ništa protiv i na štetu onih koji to nisu.
12:20 KANTONALNO TUZILASTVO
17:30 VJETRENJACE
Misli na sebe, misli na svoje bliznje, i budi tamo
Sve tragedije koje nam se desavaju posljedica su dvadesetgodisnjeg "rada" klero-nacionalisticke bagre, koja jedina ima prerogative u oblastima koje se odnose na bezbijednost, zakonodavstvo...SA 071 wrote:
Gdje tata bio? Stitio malog? Donio zakone koji bi onemogucili da se desi bilo kakvo zlo? Ili kao Kebo isao samo da se slika sa unesrecenima-kao on suosjecajan?
Poenta je u tome da niti je ubistvo Denisa bila Semihina odgovornost niti je ona imala ikakvog instrumenta da to sprijeci. Niti je Semiha imala nadleznost da donosi neke nedostajuce zakone, niti je imala ingerencije za bilo sta osim sto je kao Vucko predstavljala "maskotu grad". Samim tim nije mogla ni imati odgovornost za to sto se desilo.
Tako ni Behmen nema nadleznost da donosi neke nedostajuce zakone, niti ima ingerencije za bilo sta osim da bude Vucko i predstavlja "maskotu grad". Samim tim ne moze ni imati odgovornost za to sto se desilo Amaru.
Ali je ovdje bila naglasena licemjernost i neformalnih grupa i pokreta Dosta i inih koji su hinili fol gradjansku svijest, a samo su ustvari predstavljali instrument SDP-a za ranu predizbornu kampanju kojom se pokusavalo domoci bar pozicije gradonacelnika koja ne nosi ni nadleznost, ni ingerenciju, ni odgovornost, ali nosi budzet kojim se moze raspolagati i puniti privatni dzepovi -poput npr. projekta kupovine propale tv stanice za ogroman novac i sl.
Zalosno je sto je smrt jednog mladica koristena za politicke svrhe.
Bezbeli sada SDP planira pod pritiskom javnosti u tuzilastvo kantona ugurati neke "svoje" podobne tuzioce, kao sto su to uradili sa gradonacelnikom
To je to... Ne mogu licemjerstva i dvostrukih arsina. Kada se Denisovo ime zvakalo za dnevnopoliticke potrebe njihovih nalogodavaca to je bilo ok. Nista nije sveto...ETO_SAD wrote:Dokle licimjerstvo i dupli arsini...Svakako su svi ovi iz stranaka totalna Gov.na...Vi koji napadate ove sto traze ako nista iste stvari za iste ideje ste u najmanju ruku totalni licimjeri. Nidje veze sa politikom, ali je ocigledno bilo u slucaju denisa samo vam tada to nije smetalo i pozivali ste se na neke druge stvari. Zalosni ste.dzemmo wrote:Her Flick wrote:ode tema na politicko prepucavanje
nego, slobodno vi iznosite svoja misljenja, ali ta misljenja kod realnih ljudi ne piju vode![]()
evo da ti kazem ko daje takve komentare:
Fahrina djeca, SDA Yougen... nek vas je stid, ovdje ste dosli da se prepucavateČinjenica da smo na tržište izbacili više od 250 miliona primjeraka tiraža najbolje objašnjava koliko se "Avaz" ukorijenio u narod. Djeca, koja su 1995. ili 1996. i 1997. godine imala 17 ili 18 godina i koja su tada stjecala naviku čitanja "Dnevnog avaza", danas su zrele ličnosti i odrasli ljudi koji su upravo kroz snažnu emancipaciju posredstvom Islamske zajednice u BiH i naše novine naučili da se ne stide što su Bošnjaci odnosno muslimani i da ne rade ništa protiv i na štetu onih koji to nisu.
12:20 KANTONALNO TUZILASTVO
17:30 VJETRENJACE
Misli na sebe, misli na svoje bliznje, i budi tamo
Ovom momku neka je rahmet. Ove supke pod hitno uhvatiti i odraditi kvalitetan posao. Na vlast postaviti neutralnog covjeka da se ovakvi i slicni ne bi mogli uzdizati i baljezgati licimjerne gluposti!!!
Treba da se zna ko je za sta odgovoran po formaciji, a ko je moralno obavezan da reaguje, inicira, pokusa pokrenuti...Train to Bombay wrote:U onome u čemu vas tragedija ujedini, političke vas opcije razjedine. Loše.
O tome i govorim. Treba ga natjerati da LETi ko što odletiše i ono dvoje. Kad je cirkus(od vlasti) nek i hala(vlast) gori.nosara wrote:Treba da se zna ko je za sta odgovoran po formaciji, a ko je moralno obavezan da reaguje, inicira, pokusa pokrenuti...Train to Bombay wrote:U onome u čemu vas tragedija ujedini, političke vas opcije razjedine. Loše.
semiha je sutila i setala kompletic po dubaiju, a tajo je bio odgovoran kao kantonalni premijer... Tacka...
Klima u drustvu kreirana je u vrhovima klero-nacionalistickih mafija, jer u takvom drustvu zlocin je relativan, a pljacka je sitnica...
To se ne smije zaboraviti...
A ja, licno, da sam na mjestu Alije Behmena dao bih ostavku... Ionako je gradska vlast samo "vlast"...
O tome i govorim. Treba ga natjerati da LETi ko što odletiše i ono dvoje. Kad je cirkus(od vlasti) nek i hala(vlast) gori.nosara wrote:Treba da se zna ko je za sta odgovoran po formaciji, a ko je moralno obavezan da reaguje, inicira, pokusa pokrenuti...Train to Bombay wrote:U onome u čemu vas tragedija ujedini, političke vas opcije razjedine. Loše.
semiha je sutila i setala kompletic po dubaiju, a tajo je bio odgovoran kao kantonalni premijer... Tacka...
Klima u drustvu kreirana je u vrhovima klero-nacionalistickih mafija, jer u takvom drustvu zlocin je relativan, a pljacka je sitnica...
A ja, licno, da sam na mjestu Alije Behmena dao bih ostavku... Ionako je gradska vlast samo "vlast"...
Pa sto niste onda umjesto Semihine ostavke prosli put trazili ostavku ministara pravde FBiH ili ministra unutrasnjih poslova FBiH, odnosno ministara pravde i sigurnosti na drzavnom nivou koji su stvarno imali odgovornost, jer je to bila upravo njihova nadleznost, ingerencija, odgovornost? Cudno njih niko nije ni spominjao, a oni su bili jedina i prava adresa za proteste?!? Mozda jer su izbori na kojima se dobijaju ove stolice tek trebali biti za 2,5 godine? A gradonacelnik je bio u igri vec za nekoliko mjeseci?nosara wrote:Sve tragedije koje nam se desavaju posljedica su dvadesetgodisnjeg "rada" klero-nacionalisticke bagre, koja jedina ima prerogative u oblastima koje se odnose na bezbijednost, zakonodavstvo...SA 071 wrote:
Gdje tata bio? Stitio malog? Donio zakone koji bi onemogucili da se desi bilo kakvo zlo? Ili kao Kebo isao samo da se slika sa unesrecenima-kao on suosjecajan?
Poenta je u tome da niti je ubistvo Denisa bila Semihina odgovornost niti je ona imala ikakvog instrumenta da to sprijeci. Niti je Semiha imala nadleznost da donosi neke nedostajuce zakone, niti je imala ingerencije za bilo sta osim sto je kao Vucko predstavljala "maskotu grad". Samim tim nije mogla ni imati odgovornost za to sto se desilo.
Tako ni Behmen nema nadleznost da donosi neke nedostajuce zakone, niti ima ingerencije za bilo sta osim da bude Vucko i predstavlja "maskotu grad". Samim tim ne moze ni imati odgovornost za to sto se desilo Amaru.
Ali je ovdje bila naglasena licemjernost i neformalnih grupa i pokreta Dosta i inih koji su hinili fol gradjansku svijest, a samo su ustvari predstavljali instrument SDP-a za ranu predizbornu kampanju kojom se pokusavalo domoci bar pozicije gradonacelnika koja ne nosi ni nadleznost, ni ingerenciju, ni odgovornost, ali nosi budzet kojim se moze raspolagati i puniti privatni dzepovi -poput npr. projekta kupovine propale tv stanice za ogroman novac i sl.
Zalosno je sto je smrt jednog mladica koristena za politicke svrhe.
Bezbeli sada SDP planira pod pritiskom javnosti u tuzilastvo kantona ugurati neke "svoje" podobne tuzioce, kao sto su to uradili sa gradonacelnikom
Koji ti dio nije jasan...? Tvoji miljenici su stvorili klimu zlocina i bezakonja, jer tu najbolje plivaju...
Ozdravi...
Svako malo tražiti ostavke gradonačelnika, premijera Kantona, poslije kojih se stvori nepotrebni vakuum - gubljenje vremena? Ako će poslije te ostavke i nakon vremena potrebnog za odabir, doći sposobniji, bolji, dičniji za rad, onda sam i ja za takvo rješenje. Ali ne, neće doći. Treba ovo sada što je prisutno natjerati da radi, da crnči, da zarađuje tu platu, da nam osigura ono za što ga plaćaju. Treba tražiti njihov rad i zalaganje. (Red, rad disciplina. Možda je to formula za naš boljitak?) Ne želim da jedini uspjeh našeg društva bude nečija ostavka, pogotovo kada se o njoj govori kroz perspektivu političke opcije i situacije sa Semihom. Ne želim da se ovaj haos prolongira do dana kada ću i ja imati dijete, kada ću se plašiti za njega.nosara wrote:Treba da se zna ko je za sta odgovoran po formaciji, a ko je moralno obavezan da reaguje, inicira, pokusa pokrenuti...Train to Bombay wrote:U onome u čemu vas tragedija ujedini, političke vas opcije razjedine. Loše.
Crveni tepih za TužilaštvoDrina Light wrote:Eh meni sad nista nije jasno? Jel se i sutra izlazi, ili je ovo od danas pomjereno za sutra? :S
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090814017
Nakon što je u Sarajevu ubijen mladi Amar Mistrić, Udruženje "Akcija građana" najavilo je za sutra simboličnu akciju ispred Kantonalnog tužilaštva.
DA
I JA ZAHTJEVAM
DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA
SEMIHA BOROVAC
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.
Dakle mama se prozivala za moralnu odgovornost, za izostanak reakcije i zastupanja gradjana sarajeva kod izvrsne vlasti ... To se na tvoju zalost Behmenu ne moze prigovoriti.DA
I JA ZAHTJEVAM
DA PREMIJER VLADE SARAJEVSKOG KANTONA
SAMIR SILAJDŽIĆ
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradio dovoljno da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije našao za shodno da prihvati ni minimum odgovornosti za narušenu sigurnost naših sugrađana/ki.
Ostavku mora podnijeti jer je pokazao koliko je spreman grčevito se boriti za svoju poziciju, zloupotrebljavati javne medije, zloupotrebljavati strah vlastitog djeteta kako bi krivicu za haotično stanje u Kantonu prebacio na građane/ke i nevladine organizacije.
Ostavku mora podnijeti jer je nas, uplašene građane i građanke Sarajeva, nazvao ruljom, jer sprovodi represiju nad osobljem osnovnih škola, jer koristi naš novac u ličnu promociju.
Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli političar konačno shvatilo da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad.
Mislim da je ovo suština, dobar odgovor za neke nedoumice.Train to Bombay wrote:Svako malo tražiti ostavke gradonačelnika, premijera Kantona, poslije kojih se stvori nepotrebni vakuum - gubljenje vremena? Ako će poslije te ostavke i nakon vremena potrebnog za odabir, doći sposobniji, bolji, dičniji za rad, onda sam i ja za takvo rješenje. Ali ne, neće doći. Treba ovo sada što je prisutno natjerati da radi, da crnči, da zarađuje tu platu, da nam osigura ono za što ga plaćaju. Treba tražiti njihov rad i zalaganje. (Red, rad disciplina. Možda je to formula za naš boljitak?) Ne želim da jedini uspjeh našeg društva bude nečija ostavka, pogotovo kada se o njoj govori kroz perspektivu političke opcije i situacije sa Semihom. Ne želim da se ovaj haos prolongira do dana kada ću i ja imati dijete, kada ću se plašiti za njega.
O tome ti ja i pricam. Niste trazili odgovornost onih koji su za to odgovorni po "formaciji" i po zakonu, ali ste trazili odgovornost onih koji su kao za to kao "moralno" odgovorni. Tu i jeste sustina problema i licemjerstva!?!nosara wrote:Treba da se zna ko je za sta odgovoran po formaciji, a ko je moralno obavezan da reaguje, inicira, pokusa pokrenuti...Train to Bombay wrote:U onome u čemu vas tragedija ujedini, političke vas opcije razjedine. Loše.
pun mjesec wrote:Mislim da je ovo suština, dobar odgovor za neke nedoumice.Train to Bombay wrote:Svako malo tražiti ostavke gradonačelnika, premijera Kantona, poslije kojih se stvori nepotrebni vakuum - gubljenje vremena? Ako će poslije te ostavke i nakon vremena potrebnog za odabir, doći sposobniji, bolji, dičniji za rad, onda sam i ja za takvo rješenje. Ali ne, neće doći. Treba ovo sada što je prisutno natjerati da radi, da crnči, da zarađuje tu platu, da nam osigura ono za što ga plaćaju. Treba tražiti njihov rad i zalaganje. (Red, rad disciplina. Možda je to formula za naš boljitak?) Ne želim da jedini uspjeh našeg društva bude nečija ostavka, pogotovo kada se o njoj govori kroz perspektivu političke opcije i situacije sa Semihom. Ne želim da se ovaj haos prolongira do dana kada ću i ja imati dijete, kada ću se plašiti za njega.
Nego narode, tik-tak-tik-tak vrijeme je za dolazak na okupljanje.