koji smo mi sado-mazo narod...bičuj me stojane, modrica nek' ostane
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- JThomas
#326 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
može li kandidovati miškovića za predsjedavajućeg VM, ima li on naše državljanstvo?

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#327 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
put do pakla je popločan dobrim namjerama 
- HAVANA
#328 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
etanol wrote:Radujem se ulasku gospodina Radončića na BH-a političku scenu i smatram da je u ovom trenutku jedina osoba koja, nakon Alije Izetbegovića, može postati istinski lider u Bošnjaka. Čovjek koji je u relativno kratkom vremenskom intervalu napravio velike poslovne uspjehe i očigledno je da čovjek ima žicu za ekonomiju i viziju kako da nas izvuče iz duboke ekonomske krize.
Slažem se sa kolegom.
- Luke Perry
#329 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
jel us'o,jel us'o 
Last edited by Luke Perry on 24/09/2009 09:07, edited 1 time in total.
- upravnik
#330 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
etanol wrote:Radujem se ulasku gospodina Radončića na BH-a političku scenu i smatram da je u ovom trenutku jedina osoba koja, nakon Alije Izetbegovića, može postati istinski lider u Bošnjaka. Čovjek koji je u relativno kratkom vremenskom intervalu napravio velike poslovne uspjehe i očigledno je da čovjek ima žicu za ekonomiju i viziju kako da nas izvuče iz duboke ekonomske krize.
-
StupskaBitanga
#331 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Isti film viđen je u Srbiji
Tako će sve biti i u BiH
Braća Karić su napravila Pokret Snaga Srbije i bili 3. i na kraju ih otjerali u Rusiju i oduzeli im BKTV a prije i Mobtel
Isto će biti i sa Fahrom.
Propast će i onda će Avaz prodati i pobjeći glavom bez obzira
A najinteresantnije isti naziv ima Fahro Snaga BiH
Tako će sve biti i u BiH
Braća Karić su napravila Pokret Snaga Srbije i bili 3. i na kraju ih otjerali u Rusiju i oduzeli im BKTV a prije i Mobtel
Isto će biti i sa Fahrom.
Propast će i onda će Avaz prodati i pobjeći glavom bez obzira
A najinteresantnije isti naziv ima Fahro Snaga BiH
Last edited by StupskaBitanga on 24/09/2009 09:14, edited 1 time in total.
-
Orbini
#332 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ako je Fahro uistinu toliko sposoban u ekonomiji - onda zasluzuje ministarsko mjesto gdje ce moci doci do izrazaja.
Ali taj covjek ne smije nikada biti vlast - buduci kako je ljude koji su mu se iz interesa zamjerili oblatio, razapinjao, prisivao svasta i indirektno pozivao citaoce na linc. Pa taj covjek bi na vlasti bio poput kakvog komunistickog lidera - umjesto da kao dosada laje u novinama - sada bi jos pusten s'lanca i cistke sprovodio.
Podrska njemu je samo dokaz koliko su mnogi Bosnjaci ocajni i koliko se danas za slamke hvataju. Buduci da smo potrosili dosadasnju garnituru politicara, sad bi probali jednog tajkuna. Ponavljam - njegova jedina vrijednost je u ekonomiji, u politici je propast, kataklizma,... - pa stoga bi ga volio vidjeti u nekom ministarstvu vezano za privredu, razvoj,... ali ni u snu na vlasti.
Ali taj covjek ne smije nikada biti vlast - buduci kako je ljude koji su mu se iz interesa zamjerili oblatio, razapinjao, prisivao svasta i indirektno pozivao citaoce na linc. Pa taj covjek bi na vlasti bio poput kakvog komunistickog lidera - umjesto da kao dosada laje u novinama - sada bi jos pusten s'lanca i cistke sprovodio.
Podrska njemu je samo dokaz koliko su mnogi Bosnjaci ocajni i koliko se danas za slamke hvataju. Buduci da smo potrosili dosadasnju garnituru politicara, sad bi probali jednog tajkuna. Ponavljam - njegova jedina vrijednost je u ekonomiji, u politici je propast, kataklizma,... - pa stoga bi ga volio vidjeti u nekom ministarstvu vezano za privredu, razvoj,... ali ni u snu na vlasti.
- starii
#333 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
fahrina stranka ce se zvati " ALL CRIMINALS OF SANDZAK"
kako ga nije stid unistio je Alhos da bi ono sranje podigao za kredit..sto nije otvorio ponovo Alhos pa bio nešto..
kako ga nije stid unistio je Alhos da bi ono sranje podigao za kredit..sto nije otvorio ponovo Alhos pa bio nešto..
- windfucker
#334 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
U novom Predsjedništvu BiH bit će Radončić, Glavaš i Plavšićeva
Kukala nam majka. „Avaz" sa svojih stranica samo žiri mržnju i sluđuje narod. Fahrudin Radončić nije nikakav biznismen, SDA mu je kupila i dala novinu, ništa on nije utemeljio. Ovo je samo jedan od brojnih komentara građana BiH sa internet foruma na vijest da Fahrudin Radončić, vlasnik „Avaza" formira svoju političku stranku. Pokupili smo i objavljemo neke od ozbiljnijih komentara građana na forumu portala Sarajevo - x.com i objavljujemo ih uz napomenu da nije malo onih koji najavu osnivanja Radončićeve stranke ocjenjuju kao još jedan cirkus u ovoj zemlji i da će to njene građane skupo koštati.
Sagraditi zid oko BiH
- Siguran sam da niko iz „Avaza" neće glasati za Radončića, jer oni najbolje znaju kako je pod Fahrom - jedan je od komentara, a u drugom se kaže: - Novo Predsjedništvo BiH bit će u sastavu Fahrudin radončić, Branimir Glavaš, Biljana Plavšić i nema nam kraja. - Više egoizma i uobraženosti ne pročitah kao u jučerašnjem „Avazovom" samoreklamirajućem članku. Gdje nam ode obrazovanje i nezavisna misao, kuku majko... To je vrhunac egoizma, nema dalje. Radončić za sebe kaže da je utemeljitelj ( od para iz humanitarne pomoći, Razvojne banke, poreskih obveznika, da je bogat ( pogledati pod humanitarna pomoć, Razvojna banka, poreski obveznici), da je nezavisan ( da za svoje interese), da ima podršku Amerikanaca ( aha, pogotovo u korupciji). Ako ta karikatura dobije glasove na izborima, nema ne da ne treba ukinuti vize nego treba sagraditi zid oko BiH - smatra jedan građanin, a drugi na forumu iznosi konkretan primjer: - Vrijeme dešavanja: dan prije Bajrama. Mjesto dešavanja: direktorska kancelarija u jednoj državnoj ustanovi koja, između ostalog, daje saglasnosti za gradnju. Dolazi Sulejmanov pajdo kod direktora. Onda direktor zove službenika i pita ga zašto tom gospodinu neće da odobri izgradnju objekta u vodozaštitnoj zoni. Na odgovor da se po zakonu ne mogu graditi novi trajni objekti u tom prostoru, poznati pajdo odgovara: „Hoćeš li da bacim i tebe i taj zakon kroz prozor". Šta mislite da li je dobio prijavu? Ili je dobio dozvolu? Helem nejse, na stranicama „Avaza" taj „biznismen" važi za jednog od najuspješnijih. I svaka kritika na njegov račun je antibošnjaštvo. - Ovo je još jedan dokaz da su Bošnjaci najugroženiji u ovoj jadnoj državi. Mislio sam da nas ne može snaći ništa gore od vladavine SDA, kad me Stranka za BiH uvjeri u suprotno. Rekoh, dotakli smo dno kad evo „utemeljitelja" kojem sarajevsko podzemlje uređuje novinu... Kako se ovaj narod može ičemu dobrom nadati kada neki čak i iznadprosječno inteligentni tog radončića, saradnika srbijanskih tajnih službi i poštovaoca Milorada Dodika, smatraju uspješnim biznismenom... Pogledajte koliko je taj Miškovićev i Gašijev prijatelj dužan bankama i pored ekstra povoljnih kredita koje je dobio od Razvojne banke, pa će vam biti jasna cijena njegovog ulaska u politiku. Sad pogledajte ko bi to trebao platiti? Narod (oni koji pune i troše budžet) ili radnici „Avaza" ( ovo „Avaz" ispisano je ćirilicom - nap. a.) - stoji u jednom komentaru. - Zamislite narcisoidnog egoističnog megalomanijaka na vlasti s neograničenim pristupom državnim parama. Onda će i Dodik ponovo ubjedljivo pobijediti na izborima samo što mu je ovaj put s druge strane rođeni brat Fahro. Ja sam sve nešto mislio da od ovoga što je sad ne može biti gore, ali mi se čini da sam dobro pogriješio - kaže jedan građanin.
Ukrao poreze građana
I dok jedan posjetitelj foruma daje podršku Radončiću i postavlja pitanje šta je to on ukrao, drugi mu odmah odgovara: - Ukrao je, između ostalog, naše poreze iz Razvojne banke; nekoliko stanova i kuća; nekoliko desetina hiljada od tajkuna Oruča. - Pljuvao je Radončić po SDA, pljuvao po SDP-u, sada pljuje po Harisu... Samo mentalno limitirani ljudi ne mogu shvatiti da pljuje po ljudima koji mu se u datom momentu nalaze kao neki vid prepreke za lične interese i svoju ličnu finansijsku korist. On ulazi u poitiku jer mu treba imunitet - stoji u jednom komentaru, a u sljedećm se kaže: - Neće valjda borci dopustiti da ovu zemlju vode pljačkaši, mafijaši, ja nule od čovjeka i njegovih novina. - Mene zanima jedna druga stvar. Pošto je on Sandžaklija, a sada se pokreće priča o oduzimanju državljanstava... nastradat će, Bono Vox, nije valjda Radončić jači - pita posjetitelj foruma. - Fahro, KOS-ovog kodnog imena Šćepo, nikada ne objasni što je i kako došao u Bosnu i po čijem naređenju. Ne objasni kako je bilo biti izvršni sekretar SK Titograda pod palicom Mila Đukanovića. Neka objasni kako je stekao bh. državljanstvo? Pa oženio Bosanku, samo ima jedan detalj - nije razveden od Snježane iz Titograda. To bi po njemu u pravnoj državi bio problem, a ovdje je on ionako po zadatku - ističe se u jednom komentaru, a u drugom se zaključuje: - Dobro je što je Radončić ušao u politiku, jer tako izalzi na otvoren teren, a tamo mu nema prolaza.
D.D.
san.ba
- Arc_Angel
#335 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
udje on u politiku i nazva svoju stranku simbolicno "snaga bosne" i jos kaze vratiti ce dostojanstvo iskljucivo bosnjacima. i onda suplja prica oko 1200 km autoputeva i novim hidroelektranama, i iskljucivim infrastrukturalnim projektima gdje dominantno zive bosnjaci. akcija proizvodi reakciju, ako do ovoga stvarno dodje onda njegove rijeci o istrebljenju siromastva i korupcije padaju u vodu istog momenta kad on dodje na vlast, a sve su prilike da ce tako biti.
suma sumarum isto sranje drugo pakovanje. jos jedna u nizu nacionalisticka stranka sto bi reko đole "princip je isti sve su ostalo nijanse"
mracna vremena su pred nama, mracnija nego ova sada, a kako bi samo volio da grijesim. ovaj nas krug nacionalizma i mrznje nikako da se zatvori i da otpocne novi krug.
postoji jedna mala, jako mala sansa a to je da odziv na sljedecim izborima bude masivan, posebno medju mladim ljudima onda novi-stari-prepakovani nacionalisti nemaju nikakvih sansi.
Bosna i Hercegovina stvarno jeste na raskrsnici, sljedeci izbori ce donijeti ili njen raspad i stvaranje kako neko na drugoj temi vec slikovito dade ime "Bošnjakistana" ili ce svjetlo pobijediti mrak, buducnost i volja za zivotom nas i nase djece pobijediti nove-stare-prepakovane nacionaliste. strasno je to sto treca opcija u ovom momentu ne postoji. jer ako se zaigra ponovo na kartu straha kod ljudi, (a vec se to cini) nasa buducnost gubi utakmicu i mi se vracamo u srednji vijek.
suma sumarum isto sranje drugo pakovanje. jos jedna u nizu nacionalisticka stranka sto bi reko đole "princip je isti sve su ostalo nijanse"
mracna vremena su pred nama, mracnija nego ova sada, a kako bi samo volio da grijesim. ovaj nas krug nacionalizma i mrznje nikako da se zatvori i da otpocne novi krug.
postoji jedna mala, jako mala sansa a to je da odziv na sljedecim izborima bude masivan, posebno medju mladim ljudima onda novi-stari-prepakovani nacionalisti nemaju nikakvih sansi.
Bosna i Hercegovina stvarno jeste na raskrsnici, sljedeci izbori ce donijeti ili njen raspad i stvaranje kako neko na drugoj temi vec slikovito dade ime "Bošnjakistana" ili ce svjetlo pobijediti mrak, buducnost i volja za zivotom nas i nase djece pobijediti nove-stare-prepakovane nacionaliste. strasno je to sto treca opcija u ovom momentu ne postoji. jer ako se zaigra ponovo na kartu straha kod ljudi, (a vec se to cini) nasa buducnost gubi utakmicu i mi se vracamo u srednji vijek.
-
StupskaBitanga
#336 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Arc_Angel wrote:udje on u politiku i nazva svoju stranku simbolicno "snaga bosne" i jos kaze vratiti ce dostojanstvo iskljucivo bosnjacima. i onda suplja prica oko 1200 km autoputeva i novim hidroelektranama, i iskljucivim infrastrukturalnim projektima gdje dominantno zive bosnjaci. akcija proizvodi reakciju, ako do ovoga stvarno dodje onda njegove rijeci o istrebljenju siromastva i korupcije padaju u vodu istog momenta kad on dodje na vlast, a sve su prilike da ce tako biti.
sviđa mi se tvoja konstatacija
ači da pitam sve ovdje pošto ću glasati na izborima po prvi put
Naime da li je liberalna ili socijaldemokratska opcija dovoljno jaka tomu da se odupre?
-
taksimetar
#337 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Još jedna stranka za koju nećemo glasati.
Ali nema ni one za koju možemo glasati !
Ali nema ni one za koju možemo glasati !
-
VjecitiStudent
#338 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ako Fahru podrzi i Avaz, pobijedice sigurno
Vrijedilo je sinoc cuti sve one gluposti,
, ima li gdje na YOuTUBE-u?
Ili je Fahru zivot u visinama zavrnutog nebodera potpuno otkinuo od normalne pameti, ili se on obraca totalno idiotskom birackom tijelu.
Najvjerovatnije je i jedno i drugo u pitanju.
Vrijedilo je sinoc cuti sve one gluposti,
Ili je Fahru zivot u visinama zavrnutog nebodera potpuno otkinuo od normalne pameti, ili se on obraca totalno idiotskom birackom tijelu.
-
StupskaBitanga
#339 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7rdiUsqt ... r_embedded[/youtube]VjecitiStudent wrote:Ako Fahru podrzi i Avaz, pobijedice sigurno
![]()
![]()
![]()
Vrijedilo je sinoc cuti sve one gluposti,, ima li gdje na YOuTUBE-u?
- Prpa.ba
#340 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Masivan odziv na izborima znaci jos ubjedljiviju pobjedu nacionalne i desne opcije.Arc_Angel wrote: postoji jedna mala, jako mala sansa a to je da odziv na sljedecim izborima bude masivan, posebno medju mladim ljudima onda novi-stari-prepakovani nacionalisti nemaju nikakvih sansi.
-
StupskaBitanga
#341 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ja samo znam da će Fahri veliku medijsku pomoć dati Hayat jer je Švrakić u velikim problemima i tu će se utaliti
-
drinjanin
#342 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
mozda bih mu i vjerovao...da ne znam da dobrom broju uposlenih ne placa penziono i zdravstveno-npr-u redakaciji od 10 ljudi samo 2-3 imaju regularne uplate-ostali nakon 5 godina kad dodju na red...u principu ce to biti jos jedna nacionalna stranka-sumnjam da ce napraviti neki kvalitetan iskorak...
-
klixober
#343 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
U ovoj drzavi svaka shusha hoce da bude "hadzo" i da ima svoju stranku.Hajde,barem ce doci do cijepanja nacionalisticko-sovinistickog glasackog tijela,mada nema sumnje da ce opet na kraju SDA,SBiH i Fahr zajedno koalirati.
-
MFToonyo
#344 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ma problem je sto nema lijeve opcije. sdp nije socijaldemokratija, sdp nije cak ni gradjanska opcija. sdp je samo oligarhija bosnjackih snobova upakovana u celofan. isti su kao i sbih i sda, samo se furaju da su gradska raja. nasa stranka je nedefinisana. danis prica gluposti, zalosno ga je citati koliko je naivan. ostale stranke gds, liberali su bez ikakve sanse. nema nezavisnih kandidata, nema stranaka istinski neopterecenih nacionalizmom.
znaci jedan jako, jako jadan politicki spektar bezveznjakovica.
znaci jedan jako, jako jadan politicki spektar bezveznjakovica.
- JThomas
#345 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
bježi, nasmijah se, a nije smiješno uopšte...VjecitiStudent wrote:Ako Fahru podrzi i Avaz, pobijedice sigurno
![]()
![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#346 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
evo ja slusam intervju s ftv-a, kaze fahro "bosna mora postati jedno veliko gradiliste", bas me zanima koga je zamislio kao glavnog neimara. nema sale, bosna je na putu da dobije svog prvog berluskonija...
bez zahebancije, ovo je jos jedna nacionalna stranka kojoj ce dzemat biti glavno uporiste i koja ce vjerovatno cementirati i pojacati podjele koje vec postoje...
bez zahebancije, ovo je jos jedna nacionalna stranka kojoj ce dzemat biti glavno uporiste i koja ce vjerovatno cementirati i pojacati podjele koje vec postoje...
-
StupskaBitanga
#347 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
reis je napravio uvertiru na bajramskoj hutbicallmethebreeeze wrote:evo ja slusam intervju s ftv-a, kaze fahro "bosna mora postati jedno veliko gradiliste", bas me zanima koga je zamislio kao glavnog neimara. nema sale, bosna je na putu da dobije svog prvog berluskonija...![]()
![]()
![]()
jadni mi ako će nam hodže/reis/popovi/kvazi biznismeni/seljaci
voditi državu
a meni jako smeta što ističe bošnjaci
Gdje su ostali?
- HAVANA
#348 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
StupskaBitanga wrote:
Gdje su ostali?
Nek se prilagode.
-
laguna84
#349 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ma svi smo mi Sabahudin Sasa Vugdalic.....
-
StupskaBitanga
#350 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
to ono u stilu dosta smo se mi prilagođavalai nek se sada oni prilagođavajuHAVANA wrote:StupskaBitanga wrote:
Gdje su ostali?
Nek se prilagode.