Karabaja wrote:mmmmmm ribica....
Samo sa brnjicom, fleki kod mene moze doci
Moderator: anex
Karabaja wrote:mmmmmm ribica....
eno sad...svoj ti pos'o...da im nije lepo davno bi uginule....uradi sam wrote:nemoj me pogresno shvatit,ali daj poradi na vecem akvariju tako da mozes razmisljat o jos kojoj ribici i ljepsem uredjenju... ja tu nebih drzao ni zabu.....to je mucenje ribe nista drugo.....
Lijepe su ti ribice. Samo moras znati da narastu do 20cm (u uslovnom akvarijumu). Ako hoces da zadrzis te svoje (i nabavis nove) trebala bi poceti razmisljati o vecem akvarijumu. Na jednu zlatnu ribicu treba 30-35l vode. Pa racunaj.Poslije Vasih slika, i ribica, mene prosto sramota da stavim svoje.Ovdje ima, pored ove zlatne, i jedna buljava
, i jedan cistac, kojeg sam , jedne prilike, nepaznjom, zakopala u ovaj pijesak
malo veci od par kamencica, hihihi. Ali ziv zdrav i vrijedan i dalje.
![]()
Ali ipak su mi drage sve tri i volim ih mnogo. Namjeravam da kupim uskoro, jos par njih, da ne izgleda ovako siromasan.
Uzeli ljudi zastupnistvo Juwela za BiH. Neka malo konkurencije.chuchumbamayumbe wrote:Danas sam u Agricomu na Čengilvili kupovao hranu za svoje "pirane", pa vidjeh da su dobili dosta Juwel opreme, od kompleta akvarijuma i stalaka, preko pozadina, itd...
Svaka čast!
hvala za ove stepove sto se ciscenja tice, mogla sam ih ubitirumit wrote:Lijepe su ti ribice. Samo moras znati da narastu do 20cm (u uslovnom akvarijumu). Ako hoces da zadrzis te svoje (i nabavis nove) trebala bi poceti razmisljati o vecem akvarijumu. Na jednu zlatnu ribicu treba 30-35l vode. Pa racunaj.Poslije Vasih slika, i ribica, mene prosto sramota da stavim svoje.Ovdje ima, pored ove zlatne, i jedna buljava
, i jedan cistac, kojeg sam , jedne prilike, nepaznjom, zakopala u ovaj pijesak
malo veci od par kamencica, hihihi. Ali ziv zdrav i vrijedan i dalje.
![]()
Ali ipak su mi drage sve tri i volim ih mnogo. Namjeravam da kupim uskoro, jos par njih, da ne izgleda ovako siromasan.
Kada cistis akvarijum:
- operi filter,
- ocisti staklo iznutra,
- promjeni samo trecinu ili polovinu vode (nemoj direktno iz cesme, neka ti voda odstoji jedan dan),
- usisaj prljavstinu sa dna (mozes na netu naci kako da napravis usisnu cijev za dno).
Ciscenje na ovaj nacin ti je najmanje stresno za ribice.
To kod tebe Nano.gefufna wrote:I ja sumnjam da akvarijum nije dovoljno bio sazrio, ali valjda je do sada trebao jer je u funkciji gotovo 2 mjeseca
imam jednu biljčicu koju sam jedva nabavio, ne znam o kojoj je riječ ali izlgleda kao neka lozica iz čijih članaka izbijaju listovi.
Morat cu se riješiti skalara jer znam da traze veći akvarij.
Ljuti me prodavačica iz binga u gračanici koja me nije na to upozorila, cilj joj je bio samo da proda.
Da ne spominjem da mi je preporučivala razno plastično bilje
Standard za nase prodavce. Ja jos nisam naisao na prodavca koji ce me, kad dodjem kupiti neku ribu, pitati koja mi je velicina akvarijuma,koje vrste vec imam, eventualno upozoriti da se nova vrsta ne bi slagala sa postojecim, i.t.d. Ne,samo gledaju da ti uvale ribu/robu.gefufna wrote: Ljuti me prodavačica iz binga u gračanici koja me nije na to upozorila, cilj joj je bio samo da proda.
Da ne spominjem da mi je preporučivala razno plastično bilje
Ako se radi o ancitrusu, onda je to sasvim normalna pojava, to su naime obiljezja muzjakaLove_animal wrote:Eh ovako...Imam problem sa cistacem u akvarijumu...na glavi su mu izasli neki pipci i ima ih puno i ruzno izgledaju..Mozete li mi reci zbog cega je to i sta da uradim...Nadam se da ste me razumjeli..Hvala

A koliko mogu vidjeti taj gore zuti je mjesanac neki Moli ovaj dole je mislim nevidi se slika dobro Ancitrus....Love_animal wrote:Mozete mi reci koje su ovo vrste? ( Ne znam vide li se bas najbolje, ali nisam mogla bolje da ih uslikam)
Ja mislim da nije Ancitrus, jer imam dva Ancitrusa i oni se uvijek lijepe za staklo, dok on uvijek bude na dnu, na pijesku i nista ne cisti..izgleda mi skroz lijeno...Hvala tiuradi sam wrote:A koliko mogu vidjeti taj gore zuti je mjesanac neki Moli ovaj dole je mislim nevidi se slika dobro Ancitrus....Love_animal wrote:Mozete mi reci koje su ovo vrste? ( Ne znam vide li se bas najbolje, ali nisam mogla bolje da ih uslikam)
Ovo je Torokatum/Torakatum, kako god ga vi zvali.Love_animal wrote:Ja mislim da nije Ancitrus, jer imam dva Ancitrusa i oni se uvijek lijepe za staklo, dok on uvijek bude na dnu, na pijesku i nista ne cisti..izgleda mi skroz lijeno...Hvala tiuradi sam wrote:A koliko mogu vidjeti taj gore zuti je mjesanac neki Moli ovaj dole je mislim nevidi se slika dobro Ancitrus....Love_animal wrote:Mozete mi reci koje su ovo vrste? ( Ne znam vide li se bas najbolje, ali nisam mogla bolje da ih uslikam)