BiH-x wrote:Odron, gori od Semihe a nisam vjerovao da je to moguce
Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
-
Akibh
#326 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
- Lekler
#327 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Katarina nije ni tebi lahko
Behmen nula bodova osim sto je poceo davat lovu za sportiste (kad zatraze) nista nije uradio,elem ocekivano,treba nam izmjena izbornog sto prije

Behmen nula bodova osim sto je poceo davat lovu za sportiste (kad zatraze) nista nije uradio,elem ocekivano,treba nam izmjena izbornog sto prije
- Control panel
#328 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
e neka su konacno promijenlili onu bezveznu web stranicu od Grada.
ova je mnogo bolja i preglednija sa informacijama koje trebaju gradjanima.

ova je mnogo bolja i preglednija sa informacijama koje trebaju gradjanima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#329 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Meni treba informacija kako je Behmen prošao na Ustvnom sudu FBiH u slučaju: Grad vs. Kanton?
Nisam mogao naći ni na web. str. Grada.
- Control panel
#330 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
a sta mislis kako ce proci. kadija te tuzi kadija ti sudi. mislim da od toga nema nista. kao navodno sud ce naknadno donijeti odluku.PipiDugaDevetka wrote:Meni treba informacija kako je Behmen prošao na Ustvnom sudu FBiH u slučaju: Grad vs. Kanton?
Last edited by Control panel on 09/02/2010 20:31, edited 2 times in total.
-
StupskaBitanga
#331 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Mislim šta vi očekujete?????
Grad Sarajevo je figura nažalost
To je ikebana sa nikakvim nadležnostima-ili nekim minornim koja niti ima uticaj niti autoritet
NAŽALOST
Mislim po mom viđenju Sarajevo se treba transformiati kroz zakon o glavnom gradui koji ne bi bio kanton+grad već grad+regija-kao i u ZG
To je ikebana sa nikakvim nadležnostima-ili nekim minornim koja niti ima uticaj niti autoritet
NAŽALOST
Mislim po mom viđenju Sarajevo se treba transformiati kroz zakon o glavnom gradui koji ne bi bio kanton+grad već grad+regija-kao i u ZG
- Control panel
#332 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
znaci jos dugo ce biti ikebana.StupskaBitanga wrote:Mislim šta vi očekujete?????
NAŽALOST
- chuchumbamayumbe
#333 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Control panel wrote:a sta mislis kako ce proci. kadija te tuzi kadija ti sudi. mislim da od toga nema nista. kao navodno sud ce naknadno donijeti odluku.PipiDugaDevetka wrote:Meni treba informacija kako je Behmen prošao na Ustvnom sudu FBiH u slučaju: Grad vs. Kanton?
Ustavni sud FBiH
Povrijeđeno pravo Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu
Ustavni sud Federacije BiH utvrdio je da je osporenim odredbama Zakona o imovini Kantona Sarajevo (KS) (članovima 2.,3.,4. i 5.) povrijeđeno pravo Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu.
Ustavni sud FBiHEpilog je to odlučivanja o zahtjevu gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena za zaštitu prava na lokalnu samoupravu, a u vezi sa spomenutim zakonom kojim je KS preuzeo imovinu Grada.
Naime, Sud je polazeći od ustavnih odredbi, kojima je potvrđeno da je Sarajevo glavni grad FBiH, odnosno BiH, utvrdio pravni subjektivitet Grada, a na temelju amandmana na Ustav FBiH i njegov status kao jedinice lokalne uprave i samouprave.
Ustavni sud podsjeća da su u skladu sa Zakonom o načelima lokalne samuprave u FBiH (član 58. stav 2.) kantoni bili dužni usaglasiti vlastite zakone te izvršiti prijenos poslova i nadležnosti, kao i odgovornosti dodijeljenih jedinicama lokalne samuprave u roku od šest mjeseci od njegovog stupanja na snagu, što u konkretnom slučaju KS nije učinio.
Sud se nije upuštao u ocjenu sadržaja osporenog zakona, s obzirom na to da je utvrdio povredu prava na lokalnu samoupravu proceduralnog karaktera u odnosu na Grad Sarajevo.
Objavljivanju Odluke Suda prisustvovao je i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je u izjavi za medije istaknuo zadovoljstvo činjenicom da su gradski vijećnici jednoglasno, bez obzira na političku, odnosno stranačku pripadnost podržali njegov zahtjev upućen Ustavnom sudu.
Uz ocjenu da BiH sve više postaje pravna država, Behmen je kazao da će predmetna odluka biti povodom da Grad Sarajevo ide i dalje te da zatraži ocjenu Suda u vezi s nadležnostima i pripadnosti javnih prihoda kada je u pitanju odnos KS-a i Grada.
Predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak saopćila je i drugu presudu kojom se utvrđuje da Uredbom o prijenosu određenih poslova i ovlasti s Uprave za ceste Zapadnohercegovačkog kantona na nadležne općinske službe za upravu nije povrijeđeno pravo Općine Široki Brijeg na lokalnu samoupravu.
Suština ovog ustavnosudskog spora odnosi se na pitanje nadzora, održavanja i upravljanja lokalnim putevima, uključujući i pitanje razgraničenja nadležnosti između općine i kantona u tom pogledu, odnosno izvore finansiranja koji se odnose na lokalne puteve.
- Control panel
#334 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
jeli ovo kadija promijenio plocu. jeli ovo fola radi ili ce ova presuda stvarno nesto znaciti i dati nadleznosti gradu. hajmo pravnici razjasnite nam.Control panel wrote:a sta mislis kako ce proci. kadija te tuzi kadija ti sudi. mislim da od toga nema nista. kao navodno sud ce naknadno donijeti odluku.PipiDugaDevetka wrote:Meni treba informacija kako je Behmen prošao na Ustvnom sudu FBiH u slučaju: Grad vs. Kanton?
ako tako bude onda Behmenu svaka cast.
-
elSaik
#335 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Pa ukoliko se oduzimanje nadležnosti Gradu od strane Kantona ocijeni kao protuustavno, onda to znači da će se odluka o oduzimanju nadležnosti poništiti i da će nadležnosti biti vraćene Gradu.
- ultima_palabra
#336 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Zasad su dobili imovinu, nekih 88 zgrada, ako sam dobro čuo
Odnosno nisu još, ali imaju pravo da traže uknjižbu.
Behmen kaže da će sad napasti na nadležnosti i javne prihode
Behmen kaže da će sad napasti na nadležnosti i javne prihode
- harač
#337 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
napokon nadležan! 
-
VjecitiStudent
#338 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sakrili Valtera Perića
Datum: 11.03.2010 17:23
Autor: Selma Velić
Spomen-ploča Valteru Periću, jednom od organizatora Narodnooslobodilačke borbe (NOB) u Sarajevu, koja se nalazi u općini Centar, zaklonjena je tendama kafića.
http://www.nezavisne.com/sarajevo/vijes ... erica.html
-
thepatriot
#339 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
Kako sada stvari stoje Betmen i Zlaja nisu uspjeli izlobirati nekog za taj jedan nedostajući glas

Kako sada stvari stoje Betmen i Zlaja nisu uspjeli izlobirati nekog za taj jedan nedostajući glas
- harač
#340 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
mislim da je Naša stranka ovim dobila najvišethepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
- Control panel
#341 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
patriota zar u centrali niste nesto drugo uspjeli smiliti ova dva dana nego se morate ponavljati.thepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
- harač
#342 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
očito nemaju dobrog spin doctoraControl panel wrote:patriota zar u centrali niste nesto drugo uspjeli smiliti ova dva dana nego se morate ponavljati.thepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
- Control panel
#343 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
mislim da su i NS i SDP i sve druge lijevo orijntirane strane izgubile najvise. ili ce izgubiti jer jos nije potvrdjeno da ce se od ovoga odustati.harač wrote:mislim da je Naša stranka ovim dobila najvišethepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
izgubili su jos jedan mediji preko kojeg treba govoriti o kradji nase zemlje vec 20 godina. izgleda da nasem narodu jos nije dosla vod do grla. pa jos vjeruje nacionalnim strankama da ce im one donijeti dobro .
-
thepatriot
#344 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Control panel wrote:patriota zar u centrali niste nesto drugo uspjeli smiliti ova dva dana nego se morate ponavljati.thepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
Na koju centralu misliš, SDA ili Reisovu?
-
Area_51
#345 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Ako je ovo oko nadleznosti tacno, onda Grad Sarajevo postaje napokon za nesto nadlezan, to je jako dobro.
-
thepatriot
#346 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Šta bi s onim Betmenovim kuponom što ga je podvalio onoj porodilji, jel fakat bio nevažeći?! Ja betmenage

- KadSeMrtviProbudimo
#347 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
thepatriot wrote:Istrošeni SDP-ov kadar Alija Behmen, izgleda da je odustao od kupovine televizije 99 državnom lovom. Inače, za tu odluku na predhodnim sjednicama gradskog vijeća falio mu je jedan glas da se usvoji taj Zlajin pakleni plan pred oktobarske izbore (državnim novcem kupiti jednu televiziju koja će propagirati SDP-ovu politiku).
Što ste "vladali" gradom - vladali ste. Shopping dama - Semiha je bila zadnja slika u kabinetu gradonačelnika. Od jeseni nećete više vladati ni Kantonom, i tu ćete "prnuti u šišu", tako da je od jeseni vaše vrijeme isteklo...nema vas više
Sad treba odgovarati za sav kriminal i zloupotrebu...za to se pripremajte
-
thepatriot
#348 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Evo čitam, nova pucnjava i potezanje noža na ljude u gradu, Betmenaga imaš li moralnu odgovornost?!
- Control panel
#349 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
e a ja citam da je uglednim ljudima, grupama i kolektivima iz grada dodijeljena ŠESTOAPRILSKA nagrada grada sarajeva, kao i nagrade pocasni gradjanin i kljucevi grada.thepatriot wrote:Evo čitam, nova pucnjava i potezanje noža na ljude u gradu, Betmenaga imaš li moralnu odgovornost?!
- harač
#350 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
hljeba i igaraControl panel wrote:e a ja citam da je uglednim ljudima, grupama i kolektivima iz grada dodijeljena ŠESTOAPRILSKA nagrada grada sarajeva, kao i nagrade pocasni gradjanin i kljucevi grada.thepatriot wrote:Evo čitam, nova pucnjava i potezanje noža na ljude u gradu, Betmenaga imaš li moralnu odgovornost?!