BH klubovi u Evropi 09/10
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sargan
#326 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Jos jedno predkolo pa play-off pa tek onda igra u grupama. Znaci Sarajevo i Slavija trebaju jos dvije ekipe izbaciti. Steta sto Helsingborg dade gol na kraju 
- GandalfSivi
#327 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Drama u sudijskoj nadoknadi...jeza u ledja wrote:ne ide izgledakaranana wrote:sarajevo ide na zestafoni. .
-
ero_sa_onog_svijeta
#328 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
svaka čast Sarajevu i Slaviji.
Šteta što Široki nije prošao, al svaka im čast.
Svaka čast i mom Zrinjskom.
Ove godine nije bilo predstavnika Malte, San Marina, Andore.... što ovaj trijumf '' bosanskih'' klubova čini doista podvigom.
Izbaciti klube iz lige koje su imale svoje predstavnike u ligi prvaka nije mala stvar.
Svakod dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo
Šteta što Široki nije prošao, al svaka im čast.
Svaka čast i mom Zrinjskom.
Ove godine nije bilo predstavnika Malte, San Marina, Andore.... što ovaj trijumf '' bosanskih'' klubova čini doista podvigom.
Izbaciti klube iz lige koje su imale svoje predstavnike u ligi prvaka nije mala stvar.
Svakod dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo
- jeza u ledja
#329 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Samo vi nazadujete.ero_sa_onog_svijeta wrote: Svakod dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo
- Galion
#330 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Čestitke Sarajevu i Slaviji koji će vjerujem bez problema proći u play-off, a onda ko zna...
Za Široki velika šteta, nadigro je Sturm, Šilić zabio lijep gol iz slobodnog, ali glupi sudac iz Mađarske svira kraj u situaciji kad naš igrač ima 1 na 1 s golmanom. Za nas jedina dobra stvar je otkriće najboljeg igrača na Pecari ikad, Juan Manuel Varea, koji je po meni zaluta na pecaru pa sumnjam da ćemo ga zadržat dulje od jedne sezone.
Za Široki velika šteta, nadigro je Sturm, Šilić zabio lijep gol iz slobodnog, ali glupi sudac iz Mađarske svira kraj u situaciji kad naš igrač ima 1 na 1 s golmanom. Za nas jedina dobra stvar je otkriće najboljeg igrača na Pecari ikad, Juan Manuel Varea, koji je po meni zaluta na pecaru pa sumnjam da ćemo ga zadržat dulje od jedne sezone.
-
ero_sa_onog_svijeta
#331 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
jeza u ledja wrote:Samo vi nazadujete.ero_sa_onog_svijeta wrote: Svakod dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo
- Vitamin C
#332 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Varea odličan. Varea fantastičan. Varea oduševljava.
-
Dr.Belajsuz
#333 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Ono je situacija 1 na 5, ali etoGalion wrote:Čestitke Sarajevu i Slaviji koji će vjerujem bez problema proći u play-off, a onda ko zna...
- hidrant
#334 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Onaj Spaho veze nema o fudbalu.Vitamin C wrote:Varea odličan. Varea fantastičan. Varea oduševljava.
Bolje da su meni dali da komentarisem.
- Vitamin C
#335 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Ne sumnjam da bi ti bio daleko bolji.hidrant wrote:Onaj Spaho veze nema o fudbalu.Vitamin C wrote:Varea odličan. Varea fantastičan. Varea oduševljava.
Bolje da su meni dali da komentarisem.
No, i pored Spahe (kojeg je Morrison nadglašavao), ja imam svoje oči i vidim da se Varea bori, ističe i da je daleko iznad prosjeka.
-
everybody hurts
#336 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
"Danas je istorijski dan za sarajevske Srbe"
"Suze mi idu na oci. Sjetio sam se svih onih sarajevskih Srba koji ovo nisu dočekali"
Sa "komšijskog" foruma...odron...
"Suze mi idu na oci. Sjetio sam se svih onih sarajevskih Srba koji ovo nisu dočekali"
Sa "komšijskog" foruma...odron...
- Charuga
- Globalni moderator
#338 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
CESTITKE Sarajevu i Slaviji ...
... ODLICNI uspjesi za ovu jadnu zemlju i bodove na euro sceni ..
BRAVISSIMO!!!
BRAVISSIMO!!!
-
everybody hurts
#339 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Ne smijem stavljati link...kazuclan_foruma wrote:koji forum?
-
dino-92
#340 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
pa cak je i austrijski komentator nahvalio vareu. samo sam nazalost odgledo zadnjih 15ak minuta, ali mi se pomalo cinilo da navija za siroki, sve nekakvi komentari tipa:
"polako bi i strumov golman trebao dobiti zuti zbog sporog ispucaja" ili "koje cudo da sturm nije kaznjen zutim posto se jantscher "slucajno" nasao kod korner zastave u trenutku kad treba da se izmjeni, a uz to ko fol nije vidio da treba da izadje",
"trebalo bi biti dosta minuta sudiske nadoknade posto sturm samo odugovlaci, kod svakog prekida"
inace steta zbog sirokog i zrinjskog a cestitke slaviji i sarajevu
"polako bi i strumov golman trebao dobiti zuti zbog sporog ispucaja" ili "koje cudo da sturm nije kaznjen zutim posto se jantscher "slucajno" nasao kod korner zastave u trenutku kad treba da se izmjeni, a uz to ko fol nije vidio da treba da izadje",
"trebalo bi biti dosta minuta sudiske nadoknade posto sturm samo odugovlaci, kod svakog prekida"
inace steta zbog sirokog i zrinjskog a cestitke slaviji i sarajevu
- Galion
#341 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Trebamo ostvariti još 1 pobjedu i 1 remi u ovoj sezoni i ostvarujemo veći koeficijent nego u sezoni 2004/2005 što nam sljedeće sezone daje veći koeficijent nego ove jer se uzima zadnjih 5 sezona.
- cyprus
#342 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Svaka čast Sarajevu i Slaviji
. Ovo je fantastično, još su protivnici u sljedećem pretkolu po mjeri (šteta samo za Zestafoni
). Vidjećemo...
Šteta za Zrinjski i Široki. Moje mišljenje da se ipak nisu obrukali. Posebno Široki, ipak statistički to je naš najuspješniji klub u Evropi
PS hidrantova logika - Slavija jača od Manchestera

Šteta za Zrinjski i Široki. Moje mišljenje da se ipak nisu obrukali. Posebno Široki, ipak statistički to je naš najuspješniji klub u Evropi
PS hidrantova logika - Slavija jača od Manchestera
-
A.P
#343 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Večeras nakon utakmice Slavija-Alborg u Sarajevu kamenovana su 2 autobusa sa navijačima Slavije.Povrijeđenih nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta.

- jeza u ledja
#344 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
ne daje nam sljedece, vec one tamo 2011/12.Galion wrote:Trebamo ostvariti još 1 pobjedu i 1 remi u ovoj sezoni i ostvarujemo veći koeficijent nego u sezoni 2004/2005 što nam sljedeće sezone daje veći koeficijent nego ove jer se uzima zadnjih 5 sezona.
uzima se zadnjih 5 sezona, ali se ne uzima tekuca, zato sto sezona traje do maja, godinu dana unaprijed se vec zna kakav je koeficijent ekipa za narednu sezonu. znaci sad se vec znaju koeficijenti zemalja i koliko ce ko dati ekipa za evropsku sezonu 2010/11.
trebaju nam jos bar dvije pobjede da bi imali veci koeficijent nego zadnje 3 sezone
- Neelix
#345 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
pa da Manchester nije u famoznoj engleskoj ligi, mozda bi i bilo takocyprus wrote:Svaka čast Sarajevu i Slaviji![]()
![]()
. Ovo je fantastično, još su protivnici u sljedećem pretkolu po mjeri (šteta samo za Zestafoni
). Vidjećemo...
Šteta za Zrinjski i Široki. Moje mišljenje da se ipak nisu obrukali. Posebno Široki, ipak statistički to je naš najuspješniji klub u Evropi![]()
PS hidrantova logika - Slavija jača od Manchestera![]()
- Fratris
#346 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Pa jebo te, koliko ovi Slovaci imaju ekipa u Europi? Jel to kod njih pola lige ide ili sta? Jednom izbacis Celtic i odmah koeficijent skoci do neba.
- jeza u ledja
#347 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Pa imaju 4 predstavnika, kao i mi. Kao i vecina zemalja u Evropi.
(Slovan, Trnava, Kosice i Zilina)
I mislim da imaju malo vise uspjeha u Evropi nego "pobjede protiv Celtica" (te godine Artmedia igrala u grupnoj fazi CL 05/06). Ove Kosice su nekad tamo krajem 90-ih jos igrale u grupnoj fazi CL. Prosle godine je Zilina igrala u grupnoj fazi Kupa UEFA, izmedju ostalog dobili su Aston Villu u gostima. Mi o grupnoj fazi bilo kojeg takmicenja za sada jos uvijek samo sanjamo. Tako da...
I mislim da imaju malo vise uspjeha u Evropi nego "pobjede protiv Celtica" (te godine Artmedia igrala u grupnoj fazi CL 05/06). Ove Kosice su nekad tamo krajem 90-ih jos igrale u grupnoj fazi CL. Prosle godine je Zilina igrala u grupnoj fazi Kupa UEFA, izmedju ostalog dobili su Aston Villu u gostima. Mi o grupnoj fazi bilo kojeg takmicenja za sada jos uvijek samo sanjamo. Tako da...
Last edited by jeza u ledja on 24/07/2009 02:03, edited 1 time in total.
- Fratris
#348 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
Pa kud bas mi stalno na njih?jeza u ledja wrote:Pa imaju 4 predstavnika, kao i mi. Kao i vecina zemalja u Evropi.
- cico x
#349 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
cestitke nasim na pobjedi,ali takoder smo dozivjeli i jedan veliki poraz !
trener slavije koji je doveo pionire tog kluba da gledaju svoju ekipu na tudem stadionu,u gradu koji bas i ne poznaju,mozda ga mrze iz prica,manipulise sa djecom na ovaj nacin !!

ako mu se zainatim,ima Incko da ga smjeni
sport je neka "poveznica" medu mladima i kroz taj sport bi se i nase pitanje nacionalne mrznje trebalo polako rjesavati,smirivati,djeca druziti,igrati i takmiciti,ali jok,papak sa ravne romanije sisao u sarajevo i odmah djecu u krst stavio da vadi zivce sarajlijama,ccc,kako bjedno stocni sarajlijo !!
trener slavije koji je doveo pionire tog kluba da gledaju svoju ekipu na tudem stadionu,u gradu koji bas i ne poznaju,mozda ga mrze iz prica,manipulise sa djecom na ovaj nacin !!

sport je neka "poveznica" medu mladima i kroz taj sport bi se i nase pitanje nacionalne mrznje trebalo polako rjesavati,smirivati,djeca druziti,igrati i takmiciti,ali jok,papak sa ravne romanije sisao u sarajevo i odmah djecu u krst stavio da vadi zivce sarajlijama,ccc,kako bjedno stocni sarajlijo !!
- spree
#350 Re: BH klubovi u Evropi 09/10
ccc, pa stvarno nema smisla. ne moze se s njima fino. sad za sledecu utakmicu im ne treba dati da igraju na kosevu i rijesen problem. nek idu u listicu pa nek' tamo pokusaju nesto slicno. i mi svasta dopustimo.cico x wrote:cestitke nasim na pobjedi,ali takoder smo dozivjeli i jedan veliki poraz !