Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smoki_choko

#326 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

wolfsburg konačno došao sebi :thumbup:
Socijalista

#327 Re: Bundesliga 2010/11

Post by Socijalista »

Da hoce Dzekson da zabije jos jedan i dobar :D

Borussia igra strasno... :thumbup:
smoki_choko

#328 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

FT Dortmund 5 - 0 Kaiserslautern
FT Freiburg 1 - 2 Schalke
FT Hamburger 1 - 3 Wolfsburg
FT Leverkusen 2 - 1 Frankfurt
FT Moenchengladbach 1 - 2 St. Pauli
FT Nurnberg 2 - 1 Stuttgart
IsmetHoro

#329 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

raskoljknikov wrote: Budnesliga je cetvrta liga po kvaliteti. Solventnost klubova, posjecenost, zanimljivost utakmica - me ne zanima.
Jos jedna neznalica. Ne, Bundesliga je zvanicno treca på kvaliteti, a za maksimalno 2 godine zvanicno druga.

Evropska takmicenja:
.........07/08.....08/09....09/10....10/11
Njem...13.500....12.687...18.083...4.833
Italija...10.250...11.375....15.428...3.714

Ukupno:
GER 58.603
ITA 52.695

Razlika veca i veca za svako odigrano kolo.

Nekada su veliki igarci isli igrati rekretivni fudbal u Katar, danas dolaze u Bunndesligu.
:lol:
Ribery, Robben, Diego, Kjaer, Toni kad je bio u najboljim godinama itd. rekreativci?

De molimte pogledaj malo Italiju, pa to je skup penzionera. Ronaldinho, Shevshenko, Robinho, Toni, Beckham..

Liga ima samo jedan znacajan klub na medjunarodnom nivou, i taj jedan je vjeciti favorit pred pocetak nacionalnog prvenstva. Cak i u Skotskoj postoji veci balans, jer tamo postoje dva podjednako jaka/losa kluba.
Koja neznalica. Hajmo malo ozbiljnije
Italija
2005: No Winner
2006: Inter
2007: Inter
2008: Inter
2009: Inter
2010: Inter

Njemacka
2005: Bayern
2006: Bayern
2007: Stuttgart
2008: Bayern
2009: Wolfsburg
2010: Bayern

Eh, ti ces sad pricati o balansu :-)
1. Engleska
2. Spasnka
3. Talijanska

Sta ce biti za 5 godina, nije predmet ove emisije, i vise je u domenu dzemilinih kasika.
Trenutno stanje
1: Engleska
2: Spanska
3: Njemacka
4: Serie A (brazilska)
5: Serie A (talijanska)

Necu vas vise ometat, uzivajte u cirkuskim utakmcimaa Wolfsbura i ostale buranije...
Sretno u Italiji, vidim i talijani su prestali gledati to sranje od korupcije, pardon, rekreativnog fudbala. Vidim lijepe plakate po stadionu da ne izgledaju stadioni prazni. :thumbup:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#330 Re: Bundesliga 2010/11

Post by Dado dijasporitus »

Neki se sjecaju ove tabele od predhodne dvije sezone. Ovo je dakle tabela najefikasnijih zemalja iz kojih dolaze strani igraci u BL

Redoslijed nakon 5. kola

Netherlands 9
Bosnia and Herzegovina 9
Croatia 8
Senegal 6
Brasil 6
Austria 4
Russia 4
Switzerland 3
Japan 3
Cameroon 3
ja.neron

#331 Re: Bundesliga 2010/11

Post by ja.neron »

fasova moj Kaiserslautern i to dobro :cry:
2407

#332 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

IsmetHoro wrote: Sretno u Italiji, vidim i talijani su prestali gledati to sranje od korupcije, pardon, rekreativnog fudbala. Vidim lijepe plakate po stadionu da ne izgledaju stadioni prazni. :thumbup:
Sve lige su bolje od talijanske ali ih jebe samo jedna a najvaznija stvar u fudbalu a to su trofeji:
Nationality↓ CL↓ CWC↓ UEL↓ UIC↓ SC↓ IC↓ Total↓
Italy 12 7 9 4 9 7 48
Spain 12 7 6 5 8 4 42
England 11 8 6 4 7 1 37
Germany* 6 4 6 8 0 3 27
:dance: :dance: :dance: :lol:

Eh hajmo sada jos argumenata o tome kako je koja bolja od Italije :lol: :run:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#333 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 1946 »

2407 wrote:Eh hajmo sada jos argumenata o tome kako je koja bolja od Italije :lol: :run:
Naravno i Nottingham Forest je trenutno bolji od Arsenala, Chelsea, Borussie jer ipak ima više trofeja (Kupa šampiona/Lige prvaka) od njih :roll:
2407

#334 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

1946 wrote:
2407 wrote:Eh hajmo sada jos argumenata o tome kako je koja bolja od Italije :lol: :run:
Naravno i Nottingham Forest je trenutno bolji od Arsenala, Chelsea, Borussie jer ipak ima više trofeja (Kupa šampiona/Lige prvaka) od njih :roll:
Poredjenje ti stoji pravo :thumbup: Samo tako nastavi...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#335 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 1946 »

Ljudi ti govore da je trenutno bundesliga bolja od serie A, ti našao vaditi historijske činjenice. Onda te ja pitam jel' tom logikom Nott'm Forest jači trenutno od Chelsea i Arsenala?
ultima_palabra

#336 Re: Bundesliga 2010/11

Post by ultima_palabra »

Ja navijao za HSV, nekako su mi oni jedini djelovali ozbiljan konkurent Bayernu... stvarno nek se zapitaju kako su uspjeli izgubiti ovu tekmu :-)
raskoljknikov

#337 Re: Bundesliga 2010/11

Post by raskoljknikov »

IsmetHoro wrote:
raskoljknikov wrote: Budnesliga je cetvrta liga po kvaliteti. Solventnost klubova, posjecenost, zanimljivost utakmica - me ne zanima.
Jos jedna neznalica. Ne, Bundesliga je zvanicno treca på kvaliteti, a za maksimalno 2 godine zvanicno druga.

Evropska takmicenja:
.........07/08.....08/09....09/10....10/11
Njem...13.500....12.687...18.083...4.833
Italija...10.250...11.375....15.428...3.714

Ukupno:
GER 58.603
ITA 52.695

Razlika veca i veca za svako odigrano kolo.

Nekada su veliki igarci isli igrati rekretivni fudbal u Katar, danas dolaze u Bunndesligu.
:lol:
Ribery, Robben, Diego, Kjaer, Toni kad je bio u najboljim godinama itd. rekreativci?

De molimte pogledaj malo Italiju, pa to je skup penzionera. Ronaldinho, Shevshenko, Robinho, Toni, Beckham..

Liga ima samo jedan znacajan klub na medjunarodnom nivou, i taj jedan je vjeciti favorit pred pocetak nacionalnog prvenstva. Cak i u Skotskoj postoji veci balans, jer tamo postoje dva podjednako jaka/losa kluba.
Koja neznalica. Hajmo malo ozbiljnije
Italija
2005: No Winner
2006: Inter
2007: Inter
2008: Inter
2009: Inter
2010: Inter

Njemacka
2005: Bayern
2006: Bayern
2007: Stuttgart
2008: Bayern
2009: Wolfsburg
2010: Bayern

Eh, ti ces sad pricati o balansu :-)
1. Engleska
2. Spasnka
3. Talijanska

Sta ce biti za 5 godina, nije predmet ove emisije, i vise je u domenu dzemilinih kasika.
Trenutno stanje
1: Engleska
2: Spanska
3: Njemacka
4: Serie A (brazilska)
5: Serie A (talijanska)

Necu vas vise ometat, uzivajte u cirkuskim utakmcimaa Wolfsbura i ostale buranije...
Sretno u Italiji, vidim i talijani su prestali gledati to sranje od korupcije, pardon, rekreativnog fudbala. Vidim lijepe plakate po stadionu da ne izgledaju stadioni prazni. :thumbup:
Zato me zamaras kad ne znas sta hocu da kazem?

Jel Raul dosao da igra rekreativni fudbal, jer ne moze igrati u Spaniji? Nisam mislio na one navedene, ali kad si vec zaiskao: Robben je dosao, nakon sto ga se Real odrekao (zajeb njihov) ; Diego se vratio jer nije mogao igrati na potrebnom nivou u Italiji; Toni je dosao sa 28-29 g (sto ce reci da ga zbog godina nisu uzeli ovi iz jacih liga) ; Ribery jos nije sastavio 4-5 dobrih utakmica...

Da li mozda u njemackoj ligi postoji nesto sto se zove "velika cetvorka" ili bar "velika trojka"? Ne postoji. Koliko ima Bayern titula, a koliko njegov najblizi pratioc? U LP vec 12 g. igraju sa jednim klubom vrijednim paznje; docim ove neke "slabije lige" ponekad daju najmanje 2 ili 3 polufinalista LP. Tj rotiraju se svi, osim svaba, koji nikad nece dati dva polufinalista, a kamoli 3.

I dalje - ja simpatisem Englesku ligu, ali mislim da je Calcio jaci od Bundeslige.

EOD
IsmetHoro

#338 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

raskoljknikov wrote:
Zato me zamaras kad ne znas sta hocu da kazem?
Neznas sam sta hoces.
Jel Raul dosao da igra rekreativni fudbal, jer ne moze igrati u Spaniji?
Da, i Ronaldinho je dosao u Italiju jer ne moze igrati u Spaniji. Beckham isto, i Ronaldo. Toni jer nije mogao igrati u Bundesligi. Nemoj molimte o rekreativcima, u tome je Itlaija prvak.
Nisam mislio na one navedene, ali kad si vec zaiskao: Robben je dosao, nakon sto ga se Real odrekao (zajeb njihov) ;
Sneijder je dosao, nakon sto ga se Real odrekao. Eto'o dosao, nakon sto ga se Barcelona odrekla. Ti pricas o Bundesligi ko da Milan i Juventus kupuju igrace poput Messija i CR:a :-)
Diego se vratio jer nije mogao igrati na potrebnom nivou u Italiji;
Ne, Diego je bio medju boljim igracima Juventusa. Jedini kreativac na sirem spisku. Otiso iz talijanskog giganta u mali Wolfsburg jer je htjeo.
Toni je dosao sa 28-29 g (sto ce reci da ga zbog godina nisu uzeli ovi iz jacih liga)
Toni je bio medju najboljim igracima u Seriji A kad je otisao u Bayern. Kasnije, kad nije imao mjesto ni u drugom timu Bayerna, se vratio u Italiju. Ono "rekreativno", nesta poput Raula u Schalke...

Da li mozda u njemackoj ligi postoji nesto sto se zove "velika cetvorka" ili bar "velika trojka"? Ne postoji.
Ne postoji ni u Italiji. U Italiji trenutno imas "velikog keca" ostalo je srednja zalost. I neznam kakve to veze ima, PL Bejha ima "veliku desetku" pa opet nevalja nista...
Koliko ima Bayern titula, a koliko njegov najblizi pratioc?
Pusti historiju, pogledaj sta Inter radi u Italiji a sta Bayern radi u Bundesligi.

U LP vec 12 g. igraju sa jednim klubom vrijednim paznje;
Leverkusen? BVB?
docim ove neke "slabije lige" ponekad daju najmanje 2 ili 3 polufinalista LP.
Italija nije dala 3 polufinalista od 2003. godine, ti to pricas ko da to redovno bude :lol:

Tj rotiraju se svi, osim svaba, koji nikad nece dati dva polufinalista, a kamoli 3.
Ukljuci mozak, BL ima samo 3 predstavnika u LP a ostali giganti po 4. Doduse i to se mjena, Bundesliga je i zvanicno bolja i uskoro dobija 4. mjesto.

I dalje - ja simpatisem Englesku ligu, ali mislim da je Calcio jaci od Bundeslige.
Kako ce biti bolja ako njemacki klubovi igraju bolje u Evropi, evo 4. sezona zaredom. Zvanicna statistika.

Juventus, Roma, Milan, samo imena ostala. Nisu nista bolji od Wolfsburga.
raskoljknikov

#339 Re: Bundesliga 2010/11

Post by raskoljknikov »

Ne moze se poredit odlazenja Eto'oa, Sneijdera i sl., jer oni se razmjenjuju izmedju one tri lige koje su ispred Bundeslige. Dok se oni koji ne mogu igrati u te tri lige, vracaju kuci poput: Ballacka, Klinsmana, Ziegea, Babbela, Hitzelspergera i td. mada sigurno ima nekih primjera i za drugu stranu. Ali znatno manje.

Ne mogu tvrdit da Bundesliga nema ni jednu zvjezdu, niti to uopste tvrdim. Hocu reci, Bundesliga ima jedan klub vrijedan pomena na medjunarodnoj sceni...i to je to. Kad bih uzimao ozbiljno Leverkusen, onda bi morao i Monaco.

Velika cetvorka-trojka, jeste bitno. Ogromna je razlika izmedju Bayerna i pratioca. Svrgnuti Bayern sa trona je ogroman podvig, i zato se te mrvice sa stola koje im Bayern ostavi, smatraju senzacijom (kad zaluta Wolf, Werder i sl)

Ma uostalom, jebe me se...eto nek je Bundesliga trenutno treca, ali je dovoljno bacit pogled na semafor da se zna kako stvari stoje:

Italy 12 7 9 4 9 7 48
Spain 12 7 6 5 8 4 42
England 11 8 6 4 7 1 37
Germany* 6 4 6 8 0 3 27
fosil

#340 Re: Bundesliga 2010/11

Post by fosil »

raskoljknikov wrote:
Koliko ima Bayern titula, a koliko njegov najblizi pratioc?
Posto su ti ostali kratki na ovo pitanje.

Gladbach 5 :D
IsmetHoro

#341 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

raskoljknikov wrote:Ne moze se poredit odlazenja Eto'oa, Sneijdera i sl., jer oni se razmjenjuju izmedju one tri lige koje su ispred Bundeslige.
Bundesliga je i zvanicno ispred Serie A, da nemas slucajno koju diagnozu jer ja izgleda dzabe ponavljam...

PL i La Liga uzimaju sebi igracine iz Serie A a vracaju smece.

Dok se oni koji ne mogu igrati u te tri lige, vracaju kuci poput: Ballacka, Klinsmana, Ziegea, Babbela, Hitzelspergera i td. mada sigurno ima nekih primjera i za drugu stranu. Ali znatno manje.
Mogo si se vratiti i u 70. godine :-)
Znatno manje primjera? Nabrojat cu ti 10-20 igraca koji su otisli u Serie A jer nisu mogli igrati u jacim ligama. Beckham, Ronaldo, Cannavaro, Toni, Figo, Solari, Shevchenko, Robinho itd.

Igraci poput Kjaera, Robbena i Riberija su mogli igrati u Engleskoj, Spaniji i Italiji, ali su izabrali Njemacku. Kao i Luca Toni kad je napustio Serie A.

Ne mogu tvrdit da Bundesliga nema ni jednu zvjezdu, niti to uopste tvrdim. Hocu reci, Bundesliga ima jedan klub vrijedan pomena na medjunarodnoj sceni...i to je to. Kad bih uzimao ozbiljno Leverkusen, onda bi morao i Monaco.
A koliko to Italija ima ozbiljni klubova? Juventus i Milan su samo imena, nista nisu bolji od na primjer Wolfsburga.

To sto se tice zvijezda, Bundesliga je imala puno vise igraca na EP i SP nego Serie A.
Velika cetvorka-trojka, jeste bitno. Ogromna je razlika izmedju Bayerna i pratioca. Svrgnuti Bayern sa trona je ogroman podvig, i zato se te mrvice sa stola koje im Bayern ostavi, smatraju senzacijom (kad zaluta Wolf, Werder i sl)
Smjesan si, hoces rec da nema razlike u Italiji? Pricas o nekim cetvorkama i trojkama a u Italiji jedan veliki kec, Inter, ostalo 0. Nije im niko ni zaprijetio ima 6 godina.
Ma uostalom, jebe me se...eto nek je Bundesliga trenutno treca, ali je dovoljno bacit pogled na semafor da se zna kako stvari stoje:
Ne samo trenutno, BL ima lijepu buducnost dok su u Italiji tek poceli problemi.
Italy 12 7 9 4 9 7 48
Spain 12 7 6 5 8 4 42
England 11 8 6 4 7 1 37
Germany* 6 4 6 8 0 3 27
Znaci Nottingham Forest i CZ jaci od Chelsea i Arsenala, logika je cudo :-)
2407

#342 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

1946 wrote:Ljudi ti govore da je trenutno bundesliga bolja od serie A, ti našao vaditi historijske činjenice. Onda te ja pitam jel' tom logikom Nott'm Forest jači trenutno od Chelsea i Arsenala?
Kakva bolan historija? O cemu ti?

Zar je toliko tesko potraziti neke informacije koje su ti na dohvat ruke i malo dumnut glavom? Poredjenje bi ti stojalo da Italija nije nista napravila u zadnjih 30 godina, a ovako ti je ne glupo nego preglupo.
U zadnjih 10 finala LP-a Italija je bila zastupljena u 4 finala i 3 je osvojila(btw. zadnjih 10 godina mnogi smatraju najlosijim u talijanskom fudbalu). Zadnje finale je i trenutno aktuelno iz 2010 u kojem je treci najtrofejniji i trenutno najjaci klub iz Italije opuhao daleko najjaci i najtrofejniji klub iz Njemacke. Jel to ta historija od prije 30 god?
Poredjenja radi u zadnjih 10 finala LP-a Spanci su bili zastupljeni 4 puta i osvojili su LP 3 puta.
Talijani isto tako 4 puta u finalu i 3 puta osvajaju.
Englezi iako najzastupljeniji sa 5 finala osvajaju "samo" dva puta.
Njemci su bili 3 puta u finalu i osvoji su to finale samo jednom.

Jos jednom pitam jel to ta historija od prije 30 god na koju se kao pozivam? Ovo mi lici na ismijavanje talijanske reprezentacije kao najjstarije na SP-u a onda kada je objavljeno da Brazil pa Engleska imaju najstarije reprezentacije svi su se usutili.

I da Njemci imaju trenutno bolji koeficijent zbog recimo donedavne gluposti pri udjelu koeficijenta a to je da je koeficijent bio jednak u LP i EL sto je nidje veze. Tako dok su talijani igrali LP dolazili do finala i osvajali je, Njemci su to radili u EL i ostvarili su bolji koeficijent :roll:
Ovo sto sam iznjeo su cisti fakti i nista vise.
Pozdrav
2407

#343 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

IsmetHoro wrote:
Ne, Diego je bio medju boljim igracima Juventusa. Jedini kreativac na sirem spisku. Otiso iz talijanskog giganta u mali Wolfsburg jer je htjeo.
Grohotom se smijem, grohotom...

IsmetHoro wrote: Italija nije dala 3 polufinalista od 2003. godine, ti to pricas ko da to redovno bude :lol:
Od 2003. je Italija dala 4 finalista i 3 puta je osvajala. Koliko ih je dala njemacka?
Jednog i niti jednog osvajaca. :lol: :lol: :lol:

IsmetHoro wrote: Juventus, Roma, Milan, samo imena ostala. Nisu nista bolji od Wolfsburga.
Dupli grohot :lol: :lol:

Burazeru neke ti izjave imaju veze sa relnoscu manje nego Star Trek.
Iluzorno je raspravljati s osobama koje kazu da je Wolfsburg jednak Juventusu ili Milanu :-) I tako se povlacim iz ove moje rasprave s tobom.
Pozdrav
IsmetHoro

#344 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

2407 wrote:
I da Njemci imaju trenutno bolji koeficijent zbog recimo donedavne gluposti pri udjelu koeficijenta a to je da je koeficijent bio jednak u LP i EL sto je nidje veze. Tako dok su talijani igrali LP dolazili do finala i osvajali je, Njemci su to radili u EL i ostvarili su bolji koeficijent :roll:
Pozdrav
Nije istina, u LP dobijas bonus. Na primjer 4 boda samo sto si u grupnoj fazi, jos 4 ako prodjes grupu i onda kasnije po 2 sve do finala. U EP samo polufinalisti dobijo po 2 boda.

I pusti to nabrajanje finala, i njemci su imali dominaciju prije 15 godina pa su poslije toga imali zescu krizu, ali sad se polahko vracaju.

1997: Dortmund prvak
1998: Bayern u finalu
2001: Bayern prvak
2002: Leverkusen u finalu

Poslije toga slijedi los period za njemacki fudbal, i za repku i za ligu. Seria A je bez sumnje bila bolja liga 2002-2008 ali to vrijeme je proslo. Italija je u zescoj krizi, prazne tribine, stari stadioni i totalna dominacija jednog kluba. Milan, Roma i Juventus trenutno nisu nista bolji od Wolfsburga i Schalkea.
IsmetHoro

#345 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

2407 wrote: Burazeru neke ti izjave imaju veze sa relnoscu manje nego Star Trek.
Iluzorno je raspravljati s osobama koje kazu da je Wolfsburg jednak Juventusu ili Milanu :-) I tako se povlacim iz ove moje rasprave s tobom.
Pozdrav
Fino uporedi ekipe, Wolfsburg je ne malo nego puno jaci od Juventusa.
Cabadahija

#346 Re: Bundesliga 2010/11

Post by Cabadahija »

Bundes liga nikad nije bila u rangu sa najboljim ligama svijeta. Engleska, Španija, Italija (bez obzira na momentalnu krizu), tek onda Njemačka, pa Francuzi, mada je Francuska skroz neatraktivna, barem u posljednje dvije sezone.

Wolfsburg je klub bez ambicija... nikada neće biti gigant, neće biti čak ni osrednji, ma koliko para da imao.
2407

#347 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

IsmetHoro wrote:
2407 wrote:
Pozdrav
Nije istina, u LP dobijas bonus. Na primjer 4 boda samo sto si u grupnoj fazi, jos 4 ako prodjes grupu i onda kasnije po 2 sve do finala. U EP samo polufinalisti dobijo po 2 boda.

I pusti to nabrajanje finala, i njemci su imali dominaciju prije 15 godina pa su poslije toga imali zescu krizu, ali sad se polahko vracaju.

1997: Dortmund prvak
1998: Bayern u finalu
2001: Bayern prvak
2002: Leverkusen u finalu

Poslije toga slijedi los period za njemacki fudbal, i za repku i za ligu. Seria A je bez sumnje bila bolja liga 2002-2008 ali to vrijeme je proslo. Italija je u zescoj krizi, prazne tribine, stari stadioni i totalna dominacija jednog kluba. Milan, Roma i Juventus trenutno nisu nista bolji od Wolfsburga i Schalkea.
Cuj pusti nabrajanje finala, pa da necu mozda nabrajati sijalice na stadionima? Ili mozda broj fotoreportera? :lol:
Drug bolje ti je ne spominji 90-te jer je tada bila apsolutna dominacije samo jedne zemlje u Euro kupovima, a ta zemlja nije Njemacka :wink:
Prazne tribine nista ne znace jer skoro pa nikada nisu bile pune. Popunjenost stadiona ima puno vise veze sa svim ostalim nego sa uspjesima jednog kluba. Kakve to uspjehe ima jedan St. Pauli ili BVB pa su ima stadioni uvijek ispunjeni do zadnjeg mjesta i imaju ogroman fan base? Pusti se toga...

Totalna dominacija se zove ovo:
-Bayern Munich (21)
-Borussia Mönchengladbach (5)
-SV Werder Bremen (4)
-Borussia Dortmund (3)
-Hamburger SV (3)
-VfB Stuttgart (3)

a ne ovo:
-Juventus 27
-Inter 18
-Milan 17
-Genoa 9
-Torino 7
-Bologna 7

Sad tek vidjoh ovo...
IsmetHoro wrote:
2407 wrote: Burazeru neke ti izjave imaju veze sa relnoscu manje nego Star Trek.
Pozdrav
Fino uporedi ekipe, Wolfsburg je ne malo nego puno jaci od Juventusa.
Whatever.... izvini ali sa sljepcima se ne vrijedi raspravljati o bojama.
O&O!
IsmetHoro

#348 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

Cabadahija wrote:Bundes liga nikad nije bila u rangu sa najboljim ligama svijeta. Engleska, Španija, Italija (bez obzira na momentalnu krizu), tek onda Njemačka, pa Francuzi, mada je Francuska skroz neatraktivna, barem u posljednje dvije sezone.

Wolfsburg je klub bez ambicija... nikada neće biti gigant, neće biti čak ni osrednji, ma koliko para da imao.
Jos jedna neznalica, izgleda da niko od vas nije pratio fudbal prije 2003. pa eto kao njemci neki autsajderi :shock:

Bundesliga je bila najbolja liga 1977-1986 i 1990.

Cuj nikad nije bila u rangu sa najboljim ligama svijeta, skim ja pricam :-)
elSaik

#349 Re: Bundesliga 2010/11

Post by elSaik »

Bayern koji meda ne može u BL je neki dan hladno uz'o Romu. Werder koji također ne brililjira gubio 0:2, da bi ne samo stigao nego imao još bruku prilika da pobijedi Tottenham. Svakako, yebeš lige u čijim prvacima nema više od 2 igrača te države. Ne znam kako vas nije stid pričati o italijanskom/engleskom fudbalu a za primjere uzimati Inter, Chelsea, Arsenal...
2407

#350 Re: Bundesliga 2010/11

Post by 2407 »

elSaik wrote:Bayern koji meda ne može u BL je neki dan hladno uz'o Romu. Werder koji također ne brililjira gubio 0:2, da bi ne samo stigao nego imao još bruku prilika da pobijedi Tottenham. Svakako, yebeš lige u čijim prvacima nema više od 2 igrača te države. Ne znam kako vas nije stid pričati o italijanskom/engleskom fudbalu a za primjere uzimati Inter, Chelsea, Arsenal...
A Roma inace briljira u Serie A, sa dva boda iz 4 utakmice i gol razlikom od -5 tj 4 - 9 :-) :lol:
Uostalom vidjeli smo zadnje finale LP-a. Dva prvaka i najjaca kluba iz Italije i Njemacke. Ko je koga hladno uzeo?
Hajmo sad jos malo argumentacije tipa"...kako vas nije stid...". Cuj ovo cuj ono...
Pozdrav

p.s.
elSaice nije cijeli post upucen tebi ;-)
Post Reply