ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EsadCo

#326 Re: ERONET

Post by EsadCo »

EUROBIH wrote:
best10 wrote:
EUROBIH wrote:
neće da može u federaciji adsl mtel...imaju dobru i povoljnu ponudu...sve arene i besplatno telefoniramje...ali država :bih: je davno podeljena na 3 tora!!

a hoce li se moći uzeti ht-ov adsl na podrucju gdje pokriva bht ne znam brate kod njih uvijek neka akcija ima a za mtel sam predpostavljao da se neće moci.I cool mi izgledaju ovi mobiteli u eronetu na slici

posredno,opet se beograd pita za to...i naravno angele merkel...malo više...indikativno....januar je blizu,oće ljudi da znaju na čemu su,....vidiš da je klempo kod nje juče sevdisao, pa i babin sin se dojebao da bude u toku :lol: :lol: :lol: sve je to politika i interesi,a narod ko hebe..

....ukratko...

....čeka se prodaja srpskog telekoma u januaru 2011,pa time crnogorskog i nama,čuj nama,NJIMA najvažnijeg -entitetskog.......ako uleti njemački t-mobil uleti će i u eronet,preko ht hrvatske,faktički ujedinuju bih :bih: na tom polju,a ovi NAŠI će to shvatiti....iz prvog i drugog safa ...kao i uvijek...kad bude kasno i JASNO!!!!-
a onda ćeš imati sve...a para nigdje!!

zato su na početnim pozicijama,na toplom režimu,niko ne zapinje,samo se čeka,vidiš da NAMJERNO I SVJESNO otežu i sa akcijom prebacivanja pretplatnika u komšijske telekome,plaše se debakla u oba federalna operatera,jer sam radio anketu i znam dobro reakciju našeg čovjeka 8-) ,mtel je u dobrim i stabilnim pozicijama,posebno u federaciji!!!!jer dobija inekciju od novog gazde koji ga kupuje...ne koristie kritike iz brisela na sporost promjena u tom domenu....u hrvatskoj te nagrade sa 1200 kuna!!!! kad promijeniš operatera,a ovde...............to je duga i druga priča
Vlasnik Crnogorskog Telekoma je od 2004. DT (http://www.telekom.me), a m:tel cg je samo 3. mobilni operater i jedini wi-max operater.

Sto se tice BiH HT i TS se mogu ujediniti, ili T-HT mora prodati svoj udio u HT-u, jer DT kao vlasnik i jednog i drugog ne moze da imo dvije licence. Sve u svemu puuuno bolji vlasnik bi bio ili Vip ili Telenor od DT-a (ako pogledamo trzista u okruzenju).
escobar__

#327 Re: ERONET

Post by escobar__ »

frndo wrote:Zna li mi neko kazati oko ovih prelazaka sa jednog na drugi operater sa zadržavanjeem broja kako je regulisano u drugih.Npr ako imam broj 061 444 555 i hoću da predjem recimo na eronet. E zanima me ovo
1.Kako će izgledati taj broj na eronet mreži
2 Ako me neko poziva iz BHT a ne zna čiji sam pretplatnik koliko će se njemu tarifirati.
A možda će operateri morati uvesti identičnu cijenu za sve pozive na sve mobilne mreže u zemlji
Ako neko nešto zna oko ovoga dobro bi bilo da to podjeli sa nama.Može i na PP ili ovdje
1. Izgledat će isto. Dakle 061/444-555.
2. Bit će govorni automat koji će pozivatelja obavijestiti da je korisnik prešao na drugu mrežu (usluga se može isključiti).

Cijena već jeste identična za sve mreže u BiH. Tj. na prepaidu jeste.
black_noke

#328 Re: ERONET

Post by black_noke »

a kad vise krece ta opcija zadrzavanja broja? zna li iko? pricaju o tome vec godinu dana.
escobar__

#329 Re: ERONET

Post by escobar__ »

black_noke wrote:a kad vise krece ta opcija zadrzavanja broja? zna li iko? pricaju o tome vec godinu dana.
Po mom mišljenju bit će do kraja 2012. godine.
black_noke

#330 Re: ERONET

Post by black_noke »

escobar__ wrote:
black_noke wrote:a kad vise krece ta opcija zadrzavanja broja? zna li iko? pricaju o tome vec godinu dana.
Po mom mišljenju bit će do kraja 2012. godine.
nista onda, tad je smak svijeta, necemo mi to ni decekati izgleda :D
EUROBIH

#331 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

KID wrote:
EUROBIH wrote:
KID wrote:Ima li neko info kada ERONET starta sa novom ponudom...
Sve govore za 7 dana dolaze novi telefoni, samim tim i nove cijene...
ima li neko kakvu informaciju...??
cujem da ima nekakav prosireni spisak telefona kojih nema na njihovoj stranici...
ima li to neko..???
danas sam dobio spisak od 54 telefona koji eronet nudi-će..od htc desire,htc hero-sero,legend.....do sony ericsson satia........
....i njima je došlo iz guzice u glavu :lol: :lol:
kratko i jasno
ne isplati se..

ako kome treba info za pojedine modele,nije problem..za buduće pretplatnike....sad su stavili telefon za 1KM koji je na kiosku u slobodnoj prodaji -u boxu 29 maraka sa sim karticom!!!!-pa ti budi nagrađen za vjernost-potpisivanjem UGOVORA na 24 mjeseca za telefon koju roditelji djecu KAZNE kad naprave pizdariju :lol: :lol: :lol:

OVO BI MOGLO PROĆI..SMRDI NA KU990

Image

TFT touchscreen, 256K colors 240 x 400 pixels, 3.0 inches
Camera 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus
Standard battery, Li-Ion 1000 mAh....

U TARIFI PLUS15 NA 24 MJESECA 120KM
PLUS 25 30 KM
SVE VEĆE TARIFE PO 1 KM...NA 12 MJESECI U TARIFI 20 JE 70,00 KM :thumbup: :thumbup:

EUROBIH . mozes li mi poslati taj spisak mobitela na mail [email protected]
HVALA
:D
biraj solušn...pročitaj pm...pozz
EsadCo

#332 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Ako moze i meni na [email protected]
best10

#333 Re: ERONET

Post by best10 »

Sto se tice BiH HT i TS se mogu ujediniti, ili T-HT mora prodati svoj udio u HT-u, jer DT kao vlasnik i jednog i drugog ne moze da imo dvije licence. Sve u svemu puuuno bolji vlasnik bi bio ili Vip ili Telenor od DT-a (ako pogledamo trzista u okruzenju).[/quote]

pa je li moguće spajanje eroneta i mtel pošto je DT vlasnik T-HT-a, a T-HT je vlasnik 40 % HT Eronet,tada bi se mogao raspisati natječaj za trećeg telekoma
EsadCo

#334 Re: ERONET

Post by EsadCo »

best10 wrote:Sto se tice BiH HT i TS se mogu ujediniti, ili T-HT mora prodati svoj udio u HT-u, jer DT kao vlasnik i jednog i drugog ne moze da imo dvije licence. Sve u svemu puuuno bolji vlasnik bi bio ili Vip ili Telenor od DT-a (ako pogledamo trzista u okruzenju).
pa je li moguće spajanje eroneta i mtel pošto je DT vlasnik T-HT-a, a T-HT je vlasnik 40 % HT Eronet,tada bi se mogao raspisati natječaj za trećeg telekoma[/quote]

Cisto sumnjam da bi to HDZ dozvolio, moraju oni da imaju svoju kravu muzaru!
best10

#335 Re: ERONET

Post by best10 »

escobar__

#336 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Privatizacija telekoma je jedna od najvećih gluposti koju jedna država može uraditi. Jer kako drukčije objasniti prodaju onog što donosi profit!? Mazohizam, pa hajd...
best10

#337 Re: ERONET

Post by best10 »

escobar__ wrote:Privatizacija telekoma je jedna od najvećih gluposti koju jedna država može uraditi. Jer kako drukčije objasniti prodaju onog što donosi profit!? Mazohizam, pa hajd...

Al njihova trzista vrijednost svake godine je sve manja i manja
escobar__

#338 Re: ERONET

Post by escobar__ »

best10 wrote:
escobar__ wrote:Privatizacija telekoma je jedna od najvećih gluposti koju jedna država može uraditi. Jer kako drukčije objasniti prodaju onog što donosi profit!? Mazohizam, pa hajd...

Al njihova trzista vrijednost svake godine je sve manja i manja
A to kažu stručnjaci telekomunikacijskih kompanija zainteresovanih za preuzimanje telekoma u BiH? :)

Ja ne znam da u nekoj državi tržište telekomunikacija ima problema (uključujući i ovu).
EsadCo

#339 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Cisto sumnjam da bi se drzavni telekomi, ovakvi kakvi su, mogli oduprijeti jakim evropskim kompanijama, samo bi izgubili trziste a time i svoju vrijednost.
Vidjeli smo kako prolaze drzavna preduzeca, zar treba bolji dokaz.

A kad neko kaze da je DT, FT, TI, BT drzavna kompanija, uglavnom grijesi. Drzava je najveci dionicar, ali je to manje od 50%, znaci privatni kapital je vecina.

Kakve koristi imaju obicni gradjani od dobiti BHT-a? Skoro nikakve, osim budzetski korisnici gdje se njima odatle uglavnom namiruju plate i penzije.

Kako da se sutra BHT nosi sa DT-om, ako za svaku nabavku mora da raspise tender, pa zalbeni rok pa stotinu jada, kad DT to odradi puno efikasnije i brze. A u infrastrukture se mora konstantno ulagati. Telekom Srbije je u TS za ovih 3 godine ulozio vise od 500 miliona maraka sto je samo malo manje od onoga sto su platili za tu kompaniju.

Sve sto je drzavno je nicije, bilo i bice!!!
EsadCo

#340 Re: ERONET

Post by EsadCo »

A o problemu viska zaposlenih u drzavnim firmama i institucijama da i ne govorimo, tu bi se mogao roman napisati!
best10

#341 Re: ERONET

Post by best10 »

Misli da bi drzavi bilo pametno da proda vecinski paket BHT-a, 25+1 zlatnu dionicu ostavi u svom vlasnistvu tada bi imala pravo na strateske odluke a tim postotkom bi dobila i nemali dio kolača od dividende.Teško da ce BHT i dalje biti uspjesna kompanija u većinskom drzavnom vlasnistvu,jer vec sada gubi korisnike od strane mtel-a i eronet-a,a tek kad dodje DT ili neka druga komapnija
escobar__

#342 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Znači sasvim logično (!?) je prodati kompaniju koja donosi profit, i u tome nema nikakav problem? Kako će uopšte neka evropska telekomunikacijska kompanija poklopiti domaću ako ne posluje na bh. teritoriju?

Ali hajde zanemarimo sve to, zar je vama zaista logično prodati kompaniju koja, opet ponavljam, donosi profit?
best10

#343 Re: ERONET

Post by best10 »

escobar__ wrote:Znači sasvim logično (!?) je prodati kompaniju koja donosi profit, i u tome nema nikakav problem? Kako će uopšte neka evropska telekomunikacijska kompanija poklopiti domaću ako ne posluje na bh. teritoriju?

Ali hajde zanemarimo sve to, zar je vama zaista logično prodati kompaniju koja, opet ponavljam, donosi profit?
:-)
EsadCo

#344 Re: ERONET

Post by EsadCo »

escobar__ wrote:Znači sasvim logično (!?) je prodati kompaniju koja donosi profit, i u tome nema nikakav problem? Kako će uopšte neka evropska telekomunikacijska kompanija poklopiti domaću ako ne posluje na bh. teritoriju?

Trziste se mora liberalizovati, sto u mobilnoj jeste, ali u fiksnoj jos nije. Ako strana kompanija ne kupi domacu (veliku), ona ce pokupovati vise manjih, ili krenuti sa izgradnjom svoje infrastrukture. A BHT trenutno donosi profit, a samo da znate da barem pola od toga, on mora da izdvoji za ulaganje u infrastrukturu i razvoj kako bi i dalje bio uspjesan. Ne ide svih 150+ miliona Vladi. A njima nikad nije dosta, a kako bude manje novca dolazilo iz drugih izvora sve vise ce uzimati od BHT-a.

A jedan DT-u, FT-u, BT-u, TI-u ce lako (zbog svoje velicine i mogucnosti) preuzeti primat na BH trzistu, tako da u tom slucaju vrijednost BHT-a opada. A prodajom TS-a ce sigurno biti manja, obzirom da je i TS podcijenjen a pokriva skoro 10 miliona korisnika.

E sad ima dosta prica kako strani vlasnik nece da ulaze u razvoj vec samo iskoristava postojece stanje sto je cista glupost. DT je u HR i CG krenuo sa izgradnjom FTTH tehnologije, IPTV se kod njih odomacio jos prije 2-3 godine, HSPA+ mreze se vec implementiraju, za radna mjesta se objavljuju konkursi, nepotrebni radni kadar je odstranjen.
Konkurencija je cudu i htjele ne htjele kompanije moraju ulagati u svoj razvoj.

Najbolja postava operatera u BIH bi bila DT (TS), Telekom Austria i Telenor.
Malogradjanin

#345 Re: ERONET

Post by Malogradjanin »

EUROBIH, jarane, možeš li i meni poslati spisak tih telefona, mnogo me zanima :D 8-)
EsadCo

#346 Re: ERONET

Post by EsadCo »

I ja bih da dobijem taj spisak [email protected]
escobar__

#347 Re: ERONET

Post by escobar__ »

EsadCo wrote:

Trziste se mora liberalizovati, sto u mobilnoj jeste, ali u fiksnoj jos nije. Ako strana kompanija ne kupi domacu (veliku), ona ce pokupovati vise manjih, ili krenuti sa izgradnjom svoje infrastrukture. A BHT trenutno donosi profit, a samo da znate da barem pola od toga, on mora da izdvoji za ulaganje u infrastrukturu i razvoj kako bi i dalje bio uspjesan. Ne ide svih 150+ miliona Vladi. A njima nikad nije dosta, a kako bude manje novca dolazilo iz drugih izvora sve vise ce uzimati od BHT-a.

A jedan DT-u, FT-u, BT-u, TI-u ce lako (zbog svoje velicine i mogucnosti) preuzeti primat na BH trzistu, tako da u tom slucaju vrijednost BHT-a opada. A prodajom TS-a ce sigurno biti manja, obzirom da je i TS podcijenjen a pokriva skoro 10 miliona korisnika.

E sad ima dosta prica kako strani vlasnik nece da ulaze u razvoj vec samo iskoristava postojece stanje sto je cista glupost. DT je u HR i CG krenuo sa izgradnjom FTTH tehnologije, IPTV se kod njih odomacio jos prije 2-3 godine, HSPA+ mreze se vec implementiraju, za radna mjesta se objavljuju konkursi, nepotrebni radni kadar je odstranjen.
Konkurencija je cudu i htjele ne htjele kompanije moraju ulagati u svoj razvoj.

Najbolja postava operatera u BIH bi bila DT (TS), Telekom Austria i Telenor.
Ali si izostavio najbitniju činjenicu - gdje ide novac kada državna kompanija postane privatna? Šta državi ostaje od tih 100tinjak miliona? :) O tome ja pričam.

Zato i kažem da je za mene debilno prodavati kompanije koje ti donose profit. Pa i ti lično da imaš vlastitu firmu koja dobro posluje sigurno ne bi ni pomišljao o prodaji, osim ako ti na pamet ne bi pala kratkoročna dobit koju bi možda postigao prodajom nekome drugom.

Btw, ja koliko čitam na hrvatskim forumima nisu ljudi baš zadovoljni Deutsche Telekomom ili VIP-om.
EsadCo

#348 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Kakvu korist sad imas od dobiti BHT-a?

Ta firma ce prijaviti dobit i platiti porez, isplatice dividende, placate poreze na plate radnika, investirace u razvoj, nece sve odnijeti!

A drzava od tog novca pametno ako postupi moze pokrenuti vise razvojnih projekata!

Ali ovdje Senad Hadzifejzovic, Bakir i njima slicni bi da vrate komuniste na vlasti pa da sve bude drzavno! Svi smo vidjeli kako su prosle komunisticke drzave i drzavne firme! Nema to sanse u borbi sa privatnim firmama!!!
EsadCo

#349 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Najbolji oblik privatizacije bi bio da se proda brend BHT (zgrade, oprema, radnici...), ali da infrastruktura ostane u vlasnistvu drzave i da se omoguci i srugim kompanijama da koriste tu infrastrukturu, ali tad bi vrijednost BHT-a bila drasticno manja, pa ce se vjerovatno izabrati prva varijanta!
escobar__

#350 Re: ERONET

Post by escobar__ »

EsadCo wrote:Kakvu korist sad imas od dobiti BHT-a?

Ta firma ce prijaviti dobit i platiti porez, isplatice dividende, placate poreze na plate radnika, investirace u razvoj, nece sve odnijeti!

A drzava od tog novca pametno ako postupi moze pokrenuti vise razvojnih projekata!

Ali ovdje Senad Hadzifejzovic, Bakir i njima slicni bi da vrate komuniste na vlasti pa da sve bude drzavno! Svi smo vidjeli kako su prosle komunisticke drzave i drzavne firme! Nema to sanse u borbi sa privatnim firmama!!!
Koliko država ima sada od telekoma, a koliko bi imala nakon privatizacije?
Post Reply