Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ambrozija

#326 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

Zna li iko gdje mogu kupiti mobitel na rate, a da nije telecom....Mozda da primaju raiffeisen shopping karticu, ili bilo sta, samo na rate :)
Hvala uanprijed na odgovorima

PS: Sad gledam ovu stranicu mmcc - prvi put cujem, pa ako mi mozes reci gdje se to tacno nalazi i prodaju li jos uvijek mobile telefone posto vidim da primaju raiffeisen shopping karticu :)
Alkos

#327 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Alkos »

To je ta ulica gdje je i "majagume", MMCC je na kraju ulice. Znaci, kada idete prema mercatoru iz pravca grbavice, druga ulica desno, slijepa ulicica (prije raskrsnice koja vodi u mercator i prema interexu)!

Image

:mrgreen:
erlman

#328 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by erlman »

Curve wrote:gdje tacno kod merkatora, jel moby shop... ili ?? daju li garanciju itd. malo vise detalja ipak je milja u pitanju :D

gledam im stranicu, nemaju mob. o fiskalizaciji najvise

slobodno ti nazovi tel za prodaju oni ce ti sve objasniti, ja sam prezadovoljan, mislim da mozes i bijeli naruciti, a bijeli je sminka. :P
Curve

#329 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

zvao, nema 4G :-?
Ostri_Mac

#330 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ostri_Mac »

Nacitah se svega :mrgreen: imam par postova nekad na prvim stranicama; evo procitah sve do zadnje sad...

Sto se tice "brandiranja", hardversko je lako uociti i ja bih licno izbjegavao takve tel jer kvare izgled ponajprije...
Sto se tice soft brandinga to je najlakse rijesiti i uopce ne vidim zasto ljudi prave takvu hampu oko toga...Ok, slazem se da se u gradu haman pa ne moze naci fabricki upakovan/ neotpakovan tel sa "otvorenim" firmwareom...

Mislim da sam pisao negdje prije, bio sam kupio 2x LG arena prosle god po 450km u Imamex (sad kad se sjetim dodje mi da se :run: ), pitao da li su novi :-D :-) i blablabla, momak sve potvrdio, upalio malo se poigrao vratio, donio kuci i sutra vratio oba jer su imala providerov firmware, samo je netlock bio skinut...ostali software ostao netaknut- vratio ljudima, dobio pare nazad bez problema (uz malo zatezanja i diskretnih prijedloga sta bi se moglo slijedece desiti)...

Elem, odemo onda u fontele.ba, uzmemo 2x samsung Jet/ dobro se informisao, gledao na youtube-u, citao na netu i blablabla, dobili racun i garanciju (nigdje ne pise da je samo softwareska)...elem, ostao jos mjesec garancije, jedan Jet je riknuo/ odnio u radnju u petak, ljudi kazu javimo se u ponedeljak- i fakat, zovu i kaze majstor da je crkao touch, dolazi dio za par dana i kaze javim vam se cim dodje...nikakvog pomena o tome da se placa nesto i da je garancija na soft samo. Moj je svjez primjer od prije par dana...

Kod njih sam kupio i Samsung Wave u Nov prosle godine, imao situaciju da uzmem preko amazon.de za nekih 320eur, odem do njih 600km i jos mi tada daju 120km za moj SE K710i/ mislim da je bilo skroz ok (doplatio 480). Cak i ovaj samsung wave nije brandiran/ nema nigdje logo nikakav, jeste bio na swisscom mrezi, ali sve sto je ostalo od te mreze je firmware version- sve ostalo je kao i na svakom drugom fabrickom samsungu/ problema nisam imao sa tel...eh sad, ima update sa 1.0 na 1.2, naravno to ne mogu jer je na drugom firmware, iskreno i ne treba mi jer nisu velike promjene- sacekam da izadje major update 2.0 pa cu ga onda flashovati na neki open european firmware ( sve ima na http://www.samfirmware.com. )/ cijeli postupak traje max 20ak min i isto to vam urade i u ovlastenom servisu ako brickujete telefon ili mu nesto skikne...citam po stranim forumima da su ljudi flashovali svoje telefone po 20ak puta bez problema ikakvog...Ok, ovo je bilo off topic/ stoji da se ne moze uzeti fabricki upakovan tel. Ali eto, da barem osporim to za garanciju... i da dodam- kod mene je bilo sve na sva 3 tel. origigi, slusalice, punjaci, pakovanje, sve knjizice, folije na telefonima itd...na jetovima je unutra bila neka fina gumena futrolica (origigi sammy). Vidi se da su origigi folije na telefonima ashcare fabricki postavljene jer nema sanse da ih skinu i vrate a da se ne primjeti. Imam jos jedino sumnje u vezi imei brojeva, no to je drugi par opanaka...
Curve

#331 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

kako napisa ti pozitivno o fontel-e.. ev sad sam ih nazvao cisto inf.

daju 2 god. garancije i to "puna" garancija, bas pitam jel software garancije, ne kaze i software i hardware
Ostri_Mac

#332 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ostri_Mac »

Mislim, ne padam na razne folove i nisam ni na cijoj platnoj listi :lol:

Fakat sam napisao onako kako je...mi kad smo kupovali garancija je bila 1god... iskreno, sumnjao jesam da ce biti pod garancijom, ili barem bez nekih natezanja kao sa vecinom trgovaca kod nas- sve je proslo ok i bez problema, tel je jos na servisu, cekaju display- ako treba update, javim cim se zavrsi, no frx... Mi smo do sada fakat zadovoljni...

A fakat imam iskustava dosta sa kupovinom, sto preko neta, sto ovako stnd (zato i pokusavam biti sto objektivniji i govoriti cisto iz svog iskustva i o onome sto znam)... Pojam customer care ili odnos prema kupcima ili briga o kupcima je jedno milion svj god daleko od nas ovakvih kakvi smo :D

Znao sam vratiti stvari koje su kostale i tricavih 34usd preko neta, da bi mi ljudi slali zamjenu jer nije bilo onako kako je navedeno na sajtu/ cak i skin za telefon, skroz prozirni preko cijelog tel ide...daju dozivotnu garanciju, uzeo, haplicirao na tel, nije ispalo kako treba/ malo se zguzvalo :lol: - poslao ljudima mail i slike, poslali mi zamjenu expressno...evo stavio sve novo i izgleda xtra- http://www.skinomi.com ;)

pozzz

p.s.
ne napisah, bez obzira na ono sto sam o imamexu napisao, da su uredno vratili pare isl..., topla preporuka da zaobidjete u sirokom luku :dance: meni su vj vratili pare jer sam imao brojeve svih inspekcija spremne u tel. i diskretno sam takve stvari provukao kroz razgovor...ne znam, mozda nisam u pravu, moj subjektivni dojam...
Jem

#333 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jem »

Jednom sam kupila u Imamexu i nikad vise :-?
Dupli_skalp

#334 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

*ebo vas fontele :-D

kakvi god da su, telefoni su im (u prosjeku) po 100km skuplji nego bile gdje u evropi :-). čak sam poredio da su i u dubaiju neki telefoni jeftiniji nego u fontele.ba. :x
Ostri_Mac

#335 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ostri_Mac »

*ebo tebe :dance:

Nisam ni tvrdio da su sada jeftiniji ili isti sa ostalima...Meni je konkretno za moj telefon tada bilo sasvim Ok... Vidim da je sada (moj tel. Wave) cijena 500KM, sto je Ok, jer je i drugdje/ telecom (doduse na rate i open firmware- procitaj moj gornji post)... ostalo me ne int, nisam ni gledao niti uporedjivao. Eto, jel' sad objektivno i dosta? ;-)
EUROBIH

#336 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EUROBIH »

zapitaj te se zašto telefone ne prodaje mercator,konzum,delta......?
ne treba im.........velika zajebancija a zarada slaba,platežna (ne)moć mušterije ravna nuli...............
original nokia x6 bez pdv 460 KM!! :-) :-)
po kojoj cijeni onda prodavati.............davno sam od toga digao ruke....bolje ruke nego noge :lol: :lol:
Dupli_skalp

#337 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

Ostri_Mac wrote:*ebo tebe :dance:

Nisam ni tvrdio da su sada jeftiniji ili isti sa ostalima...Meni je konkretno za moj telefon tada bilo sasvim Ok... Vidim da je sada (moj tel. Wave) cijena 500KM, sto je Ok, jer je i drugdje/ telecom (doduse na rate i open firmware- procitaj moj gornji post)... ostalo me ne int, nisam ni gledao niti uporedjivao. Eto, jel' sad objektivno i dosta? ;-)
ofiran si i providan... :lol:

*ebo te fontele jopet.
Jem

#338 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jem »

Ove reklame su stvarno providne :roll:
dinca

#339 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dinca »

ja sam dosad kupio preko 10 telefona sto ja, sto moje raje ,u UNIVERZALNO , ljudi imaju naj veci izbor preko 300 mobitela , za nepovjerovat
naj bolje cijene sigurno u BiH, kad god doces moras cekat da dodjes na red i momci su 100% regularni i posteni ako ne radi vrate ili novac ako neamju na stanju ili dobijes drugi telefon , drze se garancije, koju su dali ...
cijena ima nije ista jednio na starnici i i u radnji skuplji po 10-20 km , al ako kazes da si gledao na stranic daju po toj cijeni , vjerovatno su morali stavit u radnji sklupje za 10-20 km
Last edited by dinca on 15/05/2011 13:37, edited 1 time in total.
butterfly_01

#340 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by butterfly_01 »

u BH telecomu
motorola01

#341 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by motorola01 »

dinca wrote:ja sam dosad kupio preko 10 telefona sto ja, sto moje raje ,u UNIVERZALNO , ljudi imaju naj veci izbor preko 300 mobitela , za nepovjerovat
naj bolje cijene sigurno u BiH, kad god doces moras cekat da dodjes na red i momci su 100% regularni i posteni ako ne radi vrate ili novac ako neamju na stanju ili dobijes drugi telefon , drze se garancije, koju su dali ...
cijena ima nije ista jednio na starnici i i u radnji skuplji po 10-20 km , al ako kazes da si gledao na stranic daju po toj cijeni , vjerovatno su morali stavit u radnji sklupje za 10-20 km
Dobro je i tebe i TVOG univerzalnog..Nije valjda da prodaja ide tako slabo,da si se morao registrovati i pucati ovdje reklamu :D
EUROBIH

#342 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EUROBIH »

motorola01 wrote:
dinca wrote:ja sam dosad kupio preko 10 telefona sto ja, sto moje raje ,u UNIVERZALNO , ljudi imaju naj veci izbor preko 300 mobitela , za nepovjerovat
Dobro je i tebe i TVOG univerzalnog..Nije valjda da prodaja ide tako slabo,da si se morao registrovati i pucati ovdje reklamu :D
:lol: :lol:
...........300 mobitela :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#343 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mrtva kokoš »

unbelievable, 300 mobaca :shock: :mrgreen:
cappy_tempo

#345 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

Mobilion wrote:http://www.sinatel.ba
sta ovo malo kineza malo "orginal" ispod ruke? :mrgreen:
sarajev_o

#346 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

Ako mozes u telecomu ili nekom drugom provideru.Ovi ostali su svi znaci svi ispod stola skinuti sa mreze i slicno.
cappy_tempo

#347 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

vidim htc barem slika htc ali naziv mobitela android i nakav broj i 260km kosta,a tamo nokia c6 cini mi se moze i na rate. ali hajde nek se nesta vrti mada ovo sto sam vidio ni stapom ne bi dirao :mrgreen:
Lucazode

#348 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Lucazode »

Trenutno je cijena 750KM LG Optimus 2X u shopingu na grbavici "Univerzalno", ima li neko možda informaciju gdje se nalaze bolje ponude sa garancijom ???

P.S.-Ako neko ima model nebi bilo na odmet par komentara :)
cappy_tempo

#349 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

Lucazode wrote:Trenutno je cijena 750KM LG Optimus 2X u shopingu na grbavici "Univerzalno", ima li neko možda informaciju gdje se nalaze bolje ponude sa garancijom ???

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 6b515.html
Lucazode

#350 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Lucazode »

cappy_tempo wrote:
Lucazode wrote:Trenutno je cijena 750KM LG Optimus 2X u shopingu na grbavici "Univerzalno", ima li neko možda informaciju gdje se nalaze bolje ponude sa garancijom ???

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 6b515.html
To je puno kada se gleda na duži rok... Još BH Telecom :evil:
Post Reply