ama ljudiamelino wrote:Admir je pronasao novih 8kucica u Butmiru. Upravo mi je javio.
Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#326 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#327 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Oko tri sata sam bio U Butmiru i trazeci mjesto i cuke da im ostavimo hranu, vidio sam covjeka koji sa civarama ide iz pravca jedne rusevine. Ne sluteci nishta nastavili smo tako lagano hodati po onim livadama/brezuljcima i iz pravca rusevine cujemo kako neshto cvili. Kad tamo 8 malih kucica
Izgleda da ih je onaj kreten tu izbacio. Mozda da su stari jedva 15 dana. Kontaktirao sam Amelu, ona je rekla da ce Aldin doci. Ostao sam sa cukicama i oko pola 6 su dosli Aldin i jedna zena. Nazvali su policiju, isli smo i u policijsku stanicu, a neka Aldin kaze sta se tacno dogovorilo i postiglo. Kucice su odnijeli Aldin i ta zena, a stvarno ne znam gdje ce veceras sa njima 
- Kupalo
#328 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
još 1998 je slao svoje inspektore i pregovarao sa RAD-om i SOS-om o gradnji azila za napuštene životinje u Sarajevu. Šta se desilo ?
- Baby
#329 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
To stvarno više nije uredu,njihova se seoska kuja okoti,pa oni pse,gdje druge nego na Butmir ccc
Aldin je ljude javno amolio da to ne rade!
Aldin je ljude javno amolio da to ne rade!
-
csejla
#330 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Uzas, juce smo spasili kuju sa jednim stenetom u Butmiru, to je ona koju smo prekjuce Aldin i ja pokusali uhvatiti.
A za ovog covjeka i ovih 8 malisana nemam rijeci. Ljdi su skontali da je tamo mnogo cuka pa kontaju tamo je i njima najlakse ostaviti svoje, umjesto da ih pokusa udomiti... sta mu je falilo ako je vec pario svju zenku da ih ostavi jadnike sa njom i udomi... uzas... covjekovoj gluposti i bezobrazluku nema kraja...
A za ovog covjeka i ovih 8 malisana nemam rijeci. Ljdi su skontali da je tamo mnogo cuka pa kontaju tamo je i njima najlakse ostaviti svoje, umjesto da ih pokusa udomiti... sta mu je falilo ako je vec pario svju zenku da ih ostavi jadnike sa njom i udomi... uzas... covjekovoj gluposti i bezobrazluku nema kraja...
-
amelino
#331 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
- Admir_1984
#332 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

slika 8 kucica
Last edited by Admir_1984 on 28/06/2009 21:41, edited 1 time in total.
- Baby
#333 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Stvarno treba pozvati eko policiju! Ali on njih nema koristi,meni su došli na vrata jer je moj otac stavio šljunak pored našeg dvorišta,a kad treba raditi konkretne stvari nema ih! Država nam je grozna 
- Baby
#334 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Admir_1984 wrote:
slika 8 kucica

Jadnici
-
amelino
#335 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sve bebe su predivne ali nemamo gdje sa njima, a ljudi sada koriste to smo smo pokupili sve koje smo nasli u Butmiru i donose nove....

Last edited by amelino on 03/07/2009 20:02, edited 1 time in total.
- Dogman
#336 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Glavni krivac za ovo ocajno stanje je mentalitet ljudi koji zive u ovoj zemlji. Moze eko policija biti u Butmiru 24 sata, ali ovakav covjek ce naci novu lokaciju i uradit ce isto. Ovo je cak i dobro, jer znam za slucajeve gdje su tek okocene kucice bacali u rijeku.
- Dogman
#337 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sad je najgore sto su stanovnici Butmira razglasili familiji i poznanicima da neki "debili" kupe stalno psice, pa ako ih imaju, slobodno neka ih donesu. Zalosno je sto se nemamo kome zaliti na ovu ocajnu situaciju, nitko ne zeli pomoci.
- Amazonka27
#338 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Tema ociscena. Molim vas, da nebi doslo ponovo do zakljucavanja, prijavite korisnike koji krse pravila foruma...imate uzvicnik iznad posta ili meni na pp...
- Admir_1984
#339 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Problem je sto su izgleda ti psici jos mali (a kuje nema), pa ne znam kako i sta dalje. Mislim da ce ujutro biti konkretnijih informacija od osobe sa nikom MATANBest of all wrote:Hajd super je ,nek se neko bavi i murjackim poslom![]()
E sad hajd molim vas da mi neko kaze sta je sa tih 8 psica? Registrirao sam se maksuz radi ove teme,a posebno me dirnulo tih 8 psica. Zanima me jesu li sklonjeni negdje?
Ne mogu ih udomiti ali bih mogao donirati hranu za njih...
-
Amra.
#340 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
o Boze dragi, ja ovo vise ne mogu ni citati. Ovoliki grad, ovoliko firmi, institucija, a ne moze se napraviti jedan najobicniji azil samo sa boksovima da imas gdje te cuke ostaviti...ma jebem ti ja ovaj grad i ove ljude, jebem ti ja ovu drzavu. Ko da treba milion maraka pa se to ne moze rjesit. Nek oni prave trzne centre!
Mi smo danas dali onu malu zenkicu retrivera nekom momku koji ima kucu i dvoriste,nadam se da ce joj bit lijepoo . A ostalo sto nam se javlja za ovo drugo dvoje, traze rasne pse sa papirima,samo jos sto nam ne traze i 200 maraka da bi ih usvojili. ne shvatam sta hoce ti ljudi,dobiju lijepog,slatkog,vakcinisanog psa DZABA a oni hoce neke p.m. rasne maltezere itd PA STA TI LJUDI MISLE! joj ljuta sam.
Mi smo danas dali onu malu zenkicu retrivera nekom momku koji ima kucu i dvoriste,nadam se da ce joj bit lijepoo . A ostalo sto nam se javlja za ovo drugo dvoje, traze rasne pse sa papirima,samo jos sto nam ne traze i 200 maraka da bi ih usvojili. ne shvatam sta hoce ti ljudi,dobiju lijepog,slatkog,vakcinisanog psa DZABA a oni hoce neke p.m. rasne maltezere itd PA STA TI LJUDI MISLE! joj ljuta sam.
-
Majjah
#341 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Kad vec debili traze to, onda to debilima i treba datiAmra. wrote:o Boze dragi, ja ovo vise ne mogu ni citati. Ovoliki grad, ovoliko firmi, institucija, a ne moze se napraviti jedan najobicniji azil samo sa boksovima da imas gdje te cuke ostaviti...ma jebem ti ja ovaj grad i ove ljude, jebem ti ja ovu drzavu. Ko da treba milion maraka pa se to ne moze rjesit. Nek oni prave trzne centre!
Ja sam jednog od ovih kuchica udomio, ali znam da udomljavanje i ovih do sad koji su spaseni sa butmira ide presporo da ne kazem nikako
- Toffee karamela
#342 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jadne su sve životinje s nama. A žalimo se i kukamo do neba kada nekog zaganja medo u šumi ili pas ugrize, a šta ljudi rade njima, pa kada bi mogle i znale mislim da bi većina životinja u Bosni koje su u kontaktu s ljudima i ovise o njihovoj dobroj volji izvršile suicid!
Kakvo smo to mi društvo ako s psima i mačkama bar ne možemo da uspostavimo nekakvu koegzistenciju, eto niko ih, anamo ga njih, ne traži da žive s oposumima i lemurima! Ali ono je u stanju istjerat iz zgrade osobu koja macama dvaput-triput baci hrane odmah se kućno vijeće saziva zbog takvih ljudi i svi počnu kričati "kako oni dovabljuju prljave mačketine e neće to tako bogami".
Prijateljicu su mi, doslove istjerali iz stana na Anexu zato što je hranila mačke, prije par godina. Umalo je linčovali nisu, počeli joj fekalije bacati po vratima!
Prijateljicu su mi, doslove istjerali iz stana na Anexu zato što je hranila mačke, prije par godina. Umalo je linčovali nisu, počeli joj fekalije bacati po vratima!
-
csejla
#343 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jos jedna dobra vijest, juce je sretno udomljeno jos jedno stene - Vuckino 
-
csejla
#344 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
http://smeker.ba/oglas/000163
oglas sa nasim ljepotanima i na ovom sajtu (proslijedite raji), hvala gospodinu Seji koji je ponudio da stavimo oglas i na njihov sajt
oglas sa nasim ljepotanima i na ovom sajtu (proslijedite raji), hvala gospodinu Seji koji je ponudio da stavimo oglas i na njihov sajt
- Dogman
#345 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Psice mozete naci i u ovom oglasniku, koji takodjer treba proslijediti.
http://www.oglasi.inc.ba/index.php?opti ... &Itemid=26
http://www.oglasi.inc.ba/index.php?opti ... &Itemid=26
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#346 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
poslala sam email za pomoc jedno 10 stranih/medjunarodnih organizacija za pomoc zivotinjama i psima. trazila sam od hrane, para pa do udomljavanja- bilo sto sto mogu da pruze. dala sam im svoje ime i adresu pa ako mi se ko javi, javim vam dalje da mi date detalje koje bi mogli traziti.
-
amelino
#347 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
...
Last edited by amelino on 29/06/2009 22:12, edited 1 time in total.
- matan
#348 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
trazenjem majke onih malih osam koji su juce izbaceni na podrucju vodozastitne zone nasili smo na nova dva legla u jednom ih je troje u drugom petero slike uskoro
DANAS SU PONOVO PREOSTALI PSI OSTALI GLADNI zBOG NEDOSTATKA HRANE I NOVCA ZA KUPOVINU .... ZALOSNO ,ALI JE TAKO
DANAS SU PONOVO PREOSTALI PSI OSTALI GLADNI zBOG NEDOSTATKA HRANE I NOVCA ZA KUPOVINU .... ZALOSNO ,ALI JE TAKO
- Dogman
#349 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ovo je nevjerovatno, svaki dan nova legla!
- matan
#350 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dogman wrote:Ovo je nevjerovatno, svaki dan nova legla!
tako nam je ..... najgore od svega je to sto ima jos kuja koje si nisu ni okotile