Ti si se haman registrovo na forum samo da pričaš nebuloze.._majevica_ wrote:@sahan.."Potpuno netacno. IZ redovno obljavljuje sve izvjestaje o finansiskom poslovanju (pored sabora) u GLASNIKU IZ. Svi blokovi za Zekat i vitre su numerisani."
Samo da ti kazem da godisnje clanarine izmedju ostalog zavise od dzemata do dzemata,kao i druge usluge IZ pojedinih
opcina...a tu je manipulacija sa blokovima,sergiama i sl...
Al evo posto ja prozivam Cerica da je licno on odgovoran za javasluke u funkcionisanju IZ BiH,kao i mislim da je
svojim ponasanjem on krivac sto nam je trenutno stanje ovako lose medjubosnjacko ...jer smatram da treba biti
bolji odnos medju svim Bosnjacima u BiH a da sama IZ mora imati pozitivan uticaj u stvaranju tog medjubosnjackog odnosa..
A ako smatras da Bosnjaci netrebaju imati bolji medjuodnos i da je ovo najvisa pozitivna tacka u tom stavu Bosnjaka
onda grijesis.Jer trenutni ne samo medjustranacki nego i vjerski kao i gradjana Bosnjaka odnos je ispod normalnog.
Smatram da Ceric je jedna karika u produbljivanju tog medju Bosnjackog odnosa u BiH.A ti mozes misliti da je Ceric
pozitivac al njegovi istupi samo produbljuju jaz medju Bosnjacima.On kao predstavnik (Reis)IZ BiH ne smije se stavljati
na jednu stranu Bosnjaka a druge crniti i sl...
Iz ovih tvojih istupa jasno se vidi da ti nisi član islamske zajednice..jer da jesi, znao bi da ovo o čemu pričaš nije istina..svako član bilo kojeg džemata učestvuje u donošenju odluke o visini godišnje članarine, s tim da ta godšnj članarina koliko znam ne može biti ispod 30 KM..članarina jednog džemata se određuje spram visine obaveza koje jedan džemat ima..postoje jasni okviri koliko jedan džemat treba brojati članova da bi recimo imao stalno uposlenog Imama..onaj džemat koji nema toliko članova može povećati godišnju članarinu da bi dostigao iznos finansijskih srestava potrebnih za finansiranje..odluku o povećanju članarine donose svi članovi džemata bez izuzetka..ako džematski odbor procjeni da će takav potez prouzročiti istupanje nekih članova, onda takva odluka se ne može donijeti, pa makar samo 1 ili 2 člana bila protiv..recimo ja sam član džemata gdje je donešena takva odluka i naša godišnja članarina je 50 KM, i svi smo pristali na to..finansijski izvještaj o utrošku članarine podnosi blagajnik na kraju godine..blokovi koji služe za plaćanje su numerisani i sa pečatom medžlisa..svi prihodi se kontrolišu..blagajnika biraju svi članovi džemata..njegov izvještaj i blokove kontroliše komisija koja se formira nakon što on podnese izvještaj..
Ja sad ovdje neću da tvrdim da neka lica nisu zloupotrebila svoj položaj blagajnika ili mutevelije, ali za taj propust ne može biti kriv Reis Cerić, nego ja i ti što smo izabrali nepoštenu osobu na takvo mjesto..
Volio bih da imam moć da tebe postavim za Reisa, pa da ti središ ove međubošnjačke nesporazume..baš me zanima način na koji ćeš to uraditi..zanima me kako ćeš nacionaliste, komuniste, socijaldemokrate, liberale, lopove i poštenjačinje, ubice i žrtve, borce i dezertere, kurve i kurvare, vjernike i nevjernike, vehabije i hanefije natjerati da jedni druge volimo i da se ljubimo gdje god ko koga stigne..
Glavna parola u Bošnjaka je "slušaj šta hodža kaže, ne radi šta hodža radi"..a većina nas čim izađe iz džamije ne zna ni o čemu je hodža govorio, a da ne govorim da je svojim ukućanima prenio makar jedan savjet koji je čuo..
Kada Bošnjaka pitaš za nekoga ko je na bilo kojoj funkciji bez obzira koliko ona bila beznačajna, recimo za hodžu ili presjednika mjesne zajednice, odgovor će uvijek biti isti: "lopov 100%"..tako se otprilike i ti ponašaš..