Ako je i od CERICA puno je ...

Locked
udrch

#326 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

_majevica_ wrote:@sahan.."Potpuno netacno. IZ redovno obljavljuje sve izvjestaje o finansiskom poslovanju (pored sabora) u GLASNIKU IZ. Svi blokovi za Zekat i vitre su numerisani."

Samo da ti kazem da godisnje clanarine izmedju ostalog zavise od dzemata do dzemata,kao i druge usluge IZ pojedinih
opcina...a tu je manipulacija sa blokovima,sergiama i sl...
Al evo posto ja prozivam Cerica da je licno on odgovoran za javasluke u funkcionisanju IZ BiH,kao i mislim da je
svojim ponasanjem on krivac sto nam je trenutno stanje ovako lose medjubosnjacko ...jer smatram da treba biti
bolji odnos medju svim Bosnjacima u BiH a da sama IZ mora imati pozitivan uticaj u stvaranju tog medjubosnjackog odnosa..

A ako smatras da Bosnjaci netrebaju imati bolji medjuodnos i da je ovo najvisa pozitivna tacka u tom stavu Bosnjaka
onda grijesis.Jer trenutni ne samo medjustranacki nego i vjerski kao i gradjana Bosnjaka odnos je ispod normalnog.
Smatram da Ceric je jedna karika u produbljivanju tog medju Bosnjackog odnosa u BiH.A ti mozes misliti da je Ceric
pozitivac al njegovi istupi samo produbljuju jaz medju Bosnjacima.On kao predstavnik (Reis)IZ BiH ne smije se stavljati
na jednu stranu Bosnjaka a druge crniti i sl...
Ti si se haman registrovo na forum samo da pričaš nebuloze..
Iz ovih tvojih istupa jasno se vidi da ti nisi član islamske zajednice..jer da jesi, znao bi da ovo o čemu pričaš nije istina..svako član bilo kojeg džemata učestvuje u donošenju odluke o visini godišnje članarine, s tim da ta godšnj članarina koliko znam ne može biti ispod 30 KM..članarina jednog džemata se određuje spram visine obaveza koje jedan džemat ima..postoje jasni okviri koliko jedan džemat treba brojati članova da bi recimo imao stalno uposlenog Imama..onaj džemat koji nema toliko članova može povećati godišnju članarinu da bi dostigao iznos finansijskih srestava potrebnih za finansiranje..odluku o povećanju članarine donose svi članovi džemata bez izuzetka..ako džematski odbor procjeni da će takav potez prouzročiti istupanje nekih članova, onda takva odluka se ne može donijeti, pa makar samo 1 ili 2 člana bila protiv..recimo ja sam član džemata gdje je donešena takva odluka i naša godišnja članarina je 50 KM, i svi smo pristali na to..finansijski izvještaj o utrošku članarine podnosi blagajnik na kraju godine..blokovi koji služe za plaćanje su numerisani i sa pečatom medžlisa..svi prihodi se kontrolišu..blagajnika biraju svi članovi džemata..njegov izvještaj i blokove kontroliše komisija koja se formira nakon što on podnese izvještaj..
Ja sad ovdje neću da tvrdim da neka lica nisu zloupotrebila svoj položaj blagajnika ili mutevelije, ali za taj propust ne može biti kriv Reis Cerić, nego ja i ti što smo izabrali nepoštenu osobu na takvo mjesto..
Volio bih da imam moć da tebe postavim za Reisa, pa da ti središ ove međubošnjačke nesporazume..baš me zanima način na koji ćeš to uraditi..zanima me kako ćeš nacionaliste, komuniste, socijaldemokrate, liberale, lopove i poštenjačinje, ubice i žrtve, borce i dezertere, kurve i kurvare, vjernike i nevjernike, vehabije i hanefije natjerati da jedni druge volimo i da se ljubimo gdje god ko koga stigne..
Glavna parola u Bošnjaka je "slušaj šta hodža kaže, ne radi šta hodža radi"..a većina nas čim izađe iz džamije ne zna ni o čemu je hodža govorio, a da ne govorim da je svojim ukućanima prenio makar jedan savjet koji je čuo..
Kada Bošnjaka pitaš za nekoga ko je na bilo kojoj funkciji bez obzira koliko ona bila beznačajna, recimo za hodžu ili presjednika mjesne zajednice, odgovor će uvijek biti isti: "lopov 100%"..tako se otprilike i ti ponašaš..
_majevica_

#327 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by _majevica_ »

@udrch.. evo da ne citiram tvoj post nego da se nadovezem.
Mi imamo u IZ stanje kao i 1970,1995 i 2009 god. Prvo nije se reforma izvrsila tj.neka promjena u skolstvu.
Pogledaj prvo medrese sto su radile i program obrazovanja kakav su sticali nase mlade hodze.sta hocu da kazem
kada su u medresama srp.hrvat. jezik ili neki opsti predmet predavali ljudi postavljeni sa zadatkom a nije
rijetko bilo da su bili i drugih vjera.Znanje koje su sticali znaci u skolskoj 70 i tadasnji imami i danas rade.
Najgore je sto taj sistem skolovanja je bio ono sto kazu dobar hodza ako dobro uci i sl kao sto ti navodis
slusaj hodzu a ne radi kako hodza radi..Problem je bio prvo u prijemnom za vjerske sluzbenike koji zele da se
bave hodzalukom.Danas imas takodje dosta profesija gdje se gledaju dosta neke norme koje trebaju da se
zadovolje da bi taj kandidat bio primljen poslije prijemnog.sto se tice znaci ukupno u skolstvu srednje medrese
nije prosla reforma koja je trebala da bude kako u skolskom programu tako i ukupna reforma.Znaci da ne bude
dobar hodza evo dobro uci ima glas samo...ili sada sto se dogodilo u civilnom skolstvu imami koji su u civilnim
skolama na budzetima prosvjete...oni su nespremni(nestrucni)uletili u sistem obrazovanja...To govorim samo
iz zelje da se popravi situacija sa nasim obrazovanim programom vjerskih sluzbenika u dzematima i prosvjeti..
Jer smo tu prvo zakazali..
drgo opet da ponovim sto napisa razne kategorije drustva (vjernici,nevjernici,pliticari,kriminalci...)Posao
Reisa nije da bude na jednoj strani nego da poziva sve i one lose i dobre na pravi put.Znaci njegovo nije da
prica ko je ljepsi i mladji da treba da bude il socijalisti su taki i taki...Ne smije svojim izjavama stavljati se
na stranu jednih i biti sudac i sl...
Reis treba da ima postovanje od svih Bosnjaka(kategorija)a Ceric je to prokockao,zato samo kazem treba
neko mladji i ljepsi..
Reis je taj koji treba imati autoritet a da li ga Ceric ima?
udrch

#328 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

_majevica_ wrote:@udrch.. evo da ne citiram tvoj post nego da se nadovezem.
Mi imamo u IZ stanje kao i 1970,1995 i 2009 god. Prvo nije se reforma izvrsila tj.neka promjena u skolstvu.
Pogledaj prvo medrese sto su radile i program obrazovanja kakav su sticali nase mlade hodze.sta hocu da kazem
kada su u medresama srp.hrvat. jezik ili neki opsti predmet predavali ljudi postavljeni sa zadatkom a nije
rijetko bilo da su bili i drugih vjera.Znanje koje su sticali znaci u skolskoj 70 i tadasnji imami i danas rade.
Najgore je sto taj sistem skolovanja je bio ono sto kazu dobar hodza ako dobro uci i sl kao sto ti navodis
slusaj hodzu a ne radi kako hodza radi..Problem je bio prvo u prijemnom za vjerske sluzbenike koji zele da se
bave hodzalukom.Danas imas takodje dosta profesija gdje se gledaju dosta neke norme koje trebaju da se
zadovolje da bi taj kandidat bio primljen poslije prijemnog.sto se tice znaci ukupno u skolstvu srednje medrese
nije prosla reforma koja je trebala da bude kako u skolskom programu tako i ukupna reforma.Znaci da ne bude
dobar hodza evo dobro uci ima glas samo...ili sada sto se dogodilo u civilnom skolstvu imami koji su u civilnim
skolama na budzetima prosvjete...oni su nespremni(nestrucni)uletili u sistem obrazovanja...To govorim samo
iz zelje da se popravi situacija sa nasim obrazovanim programom vjerskih sluzbenika u dzematima i prosvjeti..
Jer smo tu prvo zakazali..
drgo opet da ponovim sto napisa razne kategorije drustva (vjernici,nevjernici,pliticari,kriminalci...)Posao
Reisa nije da bude na jednoj strani nego da poziva sve i one lose i dobre na pravi put.Znaci njegovo nije da
prica ko je ljepsi i mladji da treba da bude il socijalisti su taki i taki...Ne smije svojim izjavama stavljati se
na stranu jednih i biti sudac i sl...
Reis treba da ima postovanje od svih Bosnjaka(kategorija)a Ceric je to prokockao,zato samo kazem treba
neko mladji i ljepsi..
Reis je taj koji treba imati autoritet a da li ga Ceric ima?
Svašta ti napisa, ali ništa konkretno ne reče..
Kakav je problem u medresama danas sa profesorskim kadrom..kakva reforma nije provedena..kakav je problem kod primanja novih učenika..niko ne može djetetu od 14 ili 15 godina predvidjeti budućnost..kako neko može za jednog 15-godišnjaka reći hoće li on biti pošten ili neće, moralan ili ne..pa valjda je medresa ta koja treeba da odgoji budućeg hodžu..
Ja ba ne branim Reisa Cerića, ali ne mogu se paušalno donositi sudovi..da ima dokaza za kriminal, sud bi ga bolan već davno osudio, jedva bi dočekao..pa vidiš da se Reisu i IZ pripisuju i kad se neko ne vrati sa dopusta u zatvor..pa sve je to namjerno..nikad nisam čuo da reis Cerić dijeli Bošnjake na političkoj osnovi..iako se tačno zna iz kojih kuhinja dolazi ova hajka na IZ i reisa Cerića..
Meni je recimo reis Cerić autoritet, bez obzira na svoje nedostatke..a ti reci meni ko je tebi autoritet među Bošnjacima, bio ili je sad..pa samo ako uzdigneš glavu malo iznad vode, odmah si najveći bošnjački kriminalac..takav nam je usud..
popajic

#329 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@majevica
Reis treba da ima postovanje od svih Bosnjaka...
@udrch
Glavna parola u Bošnjaka je "slušaj šta hodža kaže, ne radi šta hodža radi"...
ispravite me ako grijesim, ali zar boldirano ne treba da bude -muslimana ?
Ili je po vama svaki pripadnik jednog naroda obavezno i vjernik :-)
palermo

#330 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by palermo »

popajic wrote:@majevica
@udrch
Zašto reis ne bi mogao i trebao da ima i poštovanje kod ljudi koji nisu vjernici.
Ta uvijek kad se pričalo o papi Ivanu Pavlu II naglašavalo se kako on ima autoritet kod svih a ne samo vjernika (ne ulazim u to da li je to istina ili ne).
popajic

#331 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@palermo
Zašto reis ne bi mogao i trebao da ima i poštovanje kod ljudi koji nisu vjernici.
Ta uvijek kad se pričalo o papi Ivanu Pavlu II naglašavalo se kako on ima autoritet kod svih a ne samo vjernika (ne ulazim u to da li je to istina ili ne).
Samo ukazah na razliku izmedju Bosnjak i muslimana !Ili su svi djuture naprasno postali teski vjernici (jasta su :-) )
Zasto svi ne postuju OVOG reisa smo (mislim) do sad savladali !?
Postovanje se ,kao sto znas,stice djelima,a ne samo funkcijom.Negdje u tom grmu lezi zec nepostivanja.
palermo

#332 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by palermo »

popajic wrote:@palermo
Samo ukazah na razliku izmedju Bosnjak i muslimana !Ili su svi djuture naprasno postali teski vjernici (jasta su :-) )
Zasto svi ne postuju OVOG reisa smo (mislim) do sad savladali !?
Postovanje se ,kao sto znas,stice djelima,a ne samo funkcijom.Negdje u tom grmu lezi zec nepostivanja.
Ne vidim šta je poenta tvog teksta, reis bi zaista trebao da ima poštovanje (ako zasluži naravno) od svih Bošnjaka (bili vjernici ili ateisti) jer predstavlja jednu od ključnih institucija njihvog nacionalnog bića. Opet, bili vjernici ili ne.
popajic

#333 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@palermo,
samo dadoh malu opasku da svi Bosnjaci nisu muslimani, a i Ceric ih postovjecuje.
Ostalo me ne intersuje.
Digao sam ruke od dokazivanja da je sad (na primjer) noc ! Nema svrhe.
palermo

#334 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by palermo »

popajic wrote:@palermo,
samo dadoh malu opasku da svi Bosnjaci nisu muslimani, a i Ceric ih postovjecuje.
Ostalo me ne intersuje.
Digao sam ruke od dokazivanja da je sad (na primjer) noc ! Nema svrhe.
Jeste, noć je sada
HomeArt

#335 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by HomeArt »

popajic wrote:@majevica
@udrch
Da grijesis, milijardu i kusur :D
blackepeace

#336 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by blackepeace »

Jeli nekom zapala za oko ova (politička) rečenica ?
Novi_Nick wrote:Ovo je vrijeme bošnjačkog i bosanskog buđenja unatoč pritiscima sa svih strana, posebno onih koji u zadnje vrijeme dolaze iz Brisela da nismo vrijedni njihovog povjerenja u pogledu slobodnog kretanja po Evropi. Žao nam je što nas je Evropa tako markirala, ali joj hvala što nas je osvjestila da znamo gdje smo i da shvatimo šta moramo raditi", kazao je reis Cerić.
Jeli Cerić, Reis ili Predsjedinik "BAO Bosne" (svaka sličnost sa SAO tvorevinama je namjerna) ?
bosna123

#337 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by bosna123 »

Reis je bio u Turskoj koja na prijem u EU ceka, cini mi se, 4 decenije :? . U tom kontekstu je govorio, vjerovatno u smislu da se muslimani trebaju okrenuti jedni drugima...

Ko kaze da Ceric ne uziva postovanje medju Bosnjacima?
blackepeace

#338 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by blackepeace »

bosna123 wrote:Reis je bio u Turskoj koja na prijem u EU ceka, cini mi se, 4 decenije :? . U tom kontekstu je govorio, vjerovatno u smislu da se muslimani trebaju okrenuti jedni drugima...
Jesu li muslimani u Bosni pleme koje predvodi Cerić ili konstitutivni narod sa političkim predstavnicima u vlasti na svim nivoima ?
Dobro ga je Špirić nalijepio http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /komentari a tako i treba kad Bošnjački političari (a indirektno i narod) dozvoljavaju ovakvu sramotu.
murat arslan

#339 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by murat arslan »

6. Zasto napadate one kojima je Deda Mraz izuzetno svijetla tacka u zivotu? Toliko radosti, toliko nade i iluzija malo sta djeci moze da donese kao on. Mi u Bosni to slavimo vijekovima i on je jednostavno nadnacionalna kategorija, kao i Nova godina. Bajrami, bozici i ko zna koji drugi vjerski praznici u Bosni nisu zajednicki ali Nova godina i Deda Mraz jesu.

A ja sam sve mislio da se djeda mrz slavi od 60-tih.
primitivac

#340 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by primitivac »

pseto špirić laje li laje a snsd jedan po jedan zakon blokira i onda optužuju druge za neispunjavanje uslova
samo vi pojedini ne vidite dalje od svoga nosa pa mislite da vam je reis kriv za sve
što nemate posla viza što nemate para dobro auto što niste karali sinoć što su čevapi skupi ...
dopunite spisak
palermo

#341 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by palermo »

blackepeace wrote:
bosna123 wrote:Reis je bio u Turskoj koja na prijem u EU ceka, cini mi se, 4 decenije :? . U tom kontekstu je govorio, vjerovatno u smislu da se muslimani trebaju okrenuti jedni drugima...
Jesu li muslimani u Bosni pleme koje predvodi Cerić ili konstitutivni narod sa političkim predstavnicima u vlasti na svim nivoima ?
Dobro ga je Špirić nalijepio http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /komentari a tako i treba kad Bošnjački političari (a indirektno i narod) dozvoljavaju ovakvu sramotu.
O kojoj sramoti ti pričaš ??
blackepeace

#342 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by blackepeace »

palermo wrote:O kojoj sramoti ti pričaš ??
Ako je tebi ovo normalno http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/090802007
To je sramota.
primitivac

#343 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by primitivac »

blackepeace wrote:
palermo wrote:O kojoj sramoti ti pričaš ??
Ako je tebi ovo normalno http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/090802007
To je sramota.
zbog čega misliš da je sramota
aklimatizator

#344 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by aklimatizator »

Islamofobija & co - pruzamo usluge svakodnevnog budjenja

:D
udrch

#345 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

Ova reisova izjava u Istanbulu je jedan od njegovih najboljih nastupa u životu..
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda, i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništa drugo bar materijalnu i moralnu satisfakciju da pruže porodicama preživjelih..a šta su uradili, ništa..smiju nam se..
aklimatizator

#346 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by aklimatizator »

udrch wrote:prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda...
Zato EU i jeste u krizi, narod samo sjedi i mrzi balkance, niko ne razmislja o ekonomiji...
popajic

#347 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

Postao/la udrch dana 03/08/2009 16:16
Ova reisova izjava u Istanbulu je jedan od njegovih najboljih nastupa u životu..
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda,i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništ
Mozda zato sto su skontali da imamo noseve za vucu.
Kad vide da nas 20 god. handre najvece domace lopine, primitivci,kvazi demokrate,korumpirani mafijasi i manipulativni kvazi vjernici...pa,sto ne bi i evropljani.
Ne mrze oni nas zbog geografske balkanske odrednice,nego zbog mentalnog sklopa tog prostora.
Jer nama je citava zzemaljska kugla kriva samo su vlastite hairlije OK.Oni su pod zastitom "svojih " naroda pa kud puklo da puklo.A puca po svim mogucim savovima.
Programirali nas da je bolji vlastiti ublehas i mafijas nego anamo njihov normalan covo. Kad se bagra docepa konstitutivnosti,a ne zna ni sta bi s njom pa mlatara sa istom onako naslijepo, balkanski i @ebe mater svima u Evropi koji to ne razumiju...to budjenje iskonskih plemenskih nagona za ubijanjem,kradjom,podjelom...
I sad evropljanin kriv sto takvu gradjansku izopacenost nece u svoje redove ???
( na stranu sto i staroj dami,Evropi,nije ponasanje za ramazana)
palermo

#348 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by palermo »

popajic wrote:
Postao/la udrch dana 03/08/2009 16:16
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda,i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništ
Mozda zato sto su skontali da imamo noseve za vucu.
Kad vide da nas 20 god. handre najvece domace lopine, primitivci,kvazi demokrate,korumpirani mafijasi i manipulativni kvazi vjernici...pa,sto ne bi i evropljani.
Ne mrze oni nas zbog geografske balkanske odrednice,nego zbog mentalnog sklopa tog prostora.
Jer nama je citava zzemaljska kugla kriva samo su vlastite hairlije OK.Oni su pod zastitom "svojih " naroda pa kud puklo da puklo.A puca po svim mogucim savovima.
Programirali nas da je bolji vlastiti ublehas i mafijas nego anamo njihov normalan covo. Kad se bagra docepa konstitutivnosti,a ne zna ni sta bi s njom pa mlatara sa istom onako naslijepo, balkanski i @ebe mater svima u Evropi koji to ne razumiju...to budjenje iskonskih plemenskih nagona za ubijanjem,kradjom,podjelom...
I sad evropljanin kriv sto takvu gradjansku izopacenost nece u svoje redove ???
( na stranu sto i staroj dami,Evropi,nije ponasanje za ramazana)
Ma sve bih ja to potpisao Popajicu da nije samo jedne činjenice, europljanin izgleda samo jednog mangupa neće u svoje redove, a ostale prima..........
popajic

#349 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@palermo
Ma sve bih ja to potpisao Popajicu da nije samo jedne činjenice, europljanin izgleda samo jednog mangupa neće u svoje redove, a ostale prima..........
Licemjerje fercera i u Evropi naravno, ALI zar ne vidis da su nas nasi nesposobnjakovici upravo usmjerili u tom pravcu.
Da bogaramo Evropi,umjesto da porazbijamo glavurde nasim poslanicima, ministrima i ostaloj bagri koja je imala vremena,ALI nije uradila sto se od nje ocekivalo.Hoce li Srbiju primiti i bez uhvacenog Mladica ne znam.Ono sto znam je da me vlastite vodje getoiziraju.Vec dugo...
Mozda si gledao prijenos sjednice kad su pritjerani cara do duvara trebali raspravljati o ovom vaznom problemu?
Covjece, nisu mogli kvorum skupiti !Hodaju po hodnicima ,pripremaju se za godisnji,ubiru lovu...a nas zgurali u geto.
I nikom ni dlaka na glavi ne fali !.
Odosmo mi off topic totalno. ;-)
zlatan01

#350 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by zlatan01 »

udrch wrote:Ova reisova izjava u Istanbulu je jedan od njegovih najboljih nastupa u životu..
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda, i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništa drugo bar materijalnu i moralnu satisfakciju da pruže porodicama preživjelih..a šta su uradili, ništa..smiju nam se..
Mozda i mrzi, ali to ne smije javno ispoljavati jer je diskriminacija kaznjivo djelo po zakonu vecine zapadnoevropskih zemalja (ako ne svih).
Ja se svakodnevno druzim sa ljudima razlicitog etnickog porijekla, vecinom Svedjana. Nikada mi se niko od njih nije obratio kao nizem od sebe, naprotiv, uvjek korektno. E sad mozda ja radim sa natprosjecnim evropljanima...
Locked