Pa nece ti niko govoriti sta da upises, ako vec zavrsavas srednje obrazovanje onda se smatra da si djelimicno zrela osoba i da mozes sam/a donijeti odluku sta zelis studirati, odnosno baviti se u zivotu. Mozes raditi 10 testova, al' dobit ces samo prijedloge sto ne mora znaciti da ces i 'poslusati' te prijedloge/rezultate.Jed1217 wrote:Užasno je to na kakav način maturanti mogu doći do informacija koje im trebaju o budućem zanimanju,fakultetu.Ja evo još mjesec-dva idem u školu a jos nijednom nismo imali neki test koji bi nam pomogao kako da se usmjerimo.Ja moram sama ganjat neke testove po netu,ne daj Bože da se pedagog sjeti da obavi nešto od svog posla,da ne kažem da pojedinačno svako od nas stotinjak ode njemu na razgovor. Sjete se kad još ima koji dan do upisa i kad dođu raznorazni privatni fakulteti u da se izreklamiraju.
Stranice većine fakulteta su užasne,ne možeš saznat ni najosnovnije informacije,a kamoli naći npr. uzorke zadatake za prijemni,način bodovanja etc. I to ako kojim slučajem postoji staro je 100 godina.
Helem,da nema sa-xa i onih grupa fakulteta po fb (najnoviji način ganjanja informacija) propali bi ko išta
Vi bi izgleda da vam se sve servira na gotovo, da ne morate ni prstom maknuti.
Sto se tice informacija za studiranje, vecina fakulteta ima solidne stranice na kojima mozes naci odredjene informacije, a ako nema onda mozes otici na fakultet u studentsku sluzbu i o svemu se raspitati. Ulaz je slobodan, al' izgleda da mnogi ne znaju.