Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#326 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

Ko su svi oni posmatraci?
The Silent Man

#327 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by The Silent Man »

Ova tema i dogadjaj je cisti lakmus papir i pokazatelj ZASTO smo mi daleko od EU,zasto se EU brani od nas vizama...
U zapadnoeuropskim zemljama zna se svacija pozicija i duznost,zna se procedura i lahko se uoci problem,oznaci krivac i problem se otklanja tako sto se iz njeg uci...
Kod nas se krece sa politikantstvom,izljevima gnjeva i zavrsava sa pasivnoscu... sda,reis,sandzak... hajmo ih rusit i ... nista...
tasim i svi tasimi su kriminalno podzemlje,sposobnost njihovog privodjenja sudu i odstranjivanja iz drustva su pokazatelj efikasnosti sistema i pravne drzave ... nas sistem ucini korak naprijed pa dva nazad... privede ga,osudi i desi se ovo...
Ne moze se monstrum pustiti na slobodu , jos pri tome gore ne moze se OSUDJENI i to PRAVOMOCNO osudjeni monstrum pustiti na slobodu... ne moze se osudjenom monstrumu koji je na slobodi dati prilika da se nasilnicki ponasa , ne moze se osudjenom monstrumu koji je na slobodi dati prilika da se nasilnicki ponasa - pred ocima „organa pravde“ ,ali to je sve stvar monstruma (od kojeg se zaista ne moze nista bolje ocekivati) i drzave koja je nemocna...
gdje smo tu mi – gradjani ?
nigdje!
Zato jer se ne zna NICIJA pozicija i duznost,procedura NE POSTOJI,ne uocava se problem,nego posljedica,ne oznacava se pravi krivac,ne cini se nista da se otkloni,a kamoli nauci...
Svima je ugodno u atmosferi haosa,gdje je kriv svako neko,na kraju niko... procedura i otklanjanje podrazumjeva napustanje pasivnosti,priznajte da niko nije sposoban niti voljan da se „aktivira“,ali kvalitetno,ucenje podrazumjeva uspostavljanje nove efikasne procedure,a to se zavrsava na onom ja bi ovo/ono...
U ovoj situaciji je ocito ... Konkretni ljudi na konkretnim pozicijama su zakazali u svojim zadacima i treba ih uklonit i nauciti iz svega... Pogrijesio je sudija koji ga je pustio na slobodu,pogrijesili su policajci koji nisu reagovali,cinili su krivicna djela policajci u vrhu struktura koji su mu bili jataci,cak i suradnici,svjedoci... postoje imena i prezimena,lahko ih pronaci... treba VOLJA da se procesuiraju ... ta volja dolazi od nas... Nje nema... U gomile postova i gluposti nije navedeno nijedno KONKRETNO ime krivca,nije potegnuto pitanje njihovog konktretnog stetnog postupanja,nije stvorena volja za postivanjem procedure,pa tako procedure nece biti!
Eto zato je nama ovako kako je... Ovo je mogao biti primjer na kojim se moze napraviti korak naprijed,ustanoviti ispravna praksa,poceti forimirati volja...
Ovako ce sve ostati na zgrazanju,psovanju majki ovom i onom i nista...

uzivajte,sve dok vas neki tasim ne zakaci...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#328 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Johnny071 wrote:Dobije, al ne odma, da izjavu ide kuci pa onda proces, odmah u zatvor, t.j. pod istragu se ide samo ako se pocini tesko krivicno djelo... :) onda te odma apse, pa (ako si u SA) ides tamo preko puta marsaltito kasarne u celiju za zadrzavanje (do 24h) pa onda te prebace u FMUP da ti uzmu otiske i da te fotografisu, pa onda ides u sud dole u sobu i cekas sta ce tuzioc rec sudiji i dal ce ti sudija odredit pritvor (istrazno) il te pusta. :) eto tako sljaka kod nas
Hmm...nekako mi predobro znaš tu proceduru. Lično iskustvo? :D
hasmeta

#329 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hasmeta »

Gospođino ime ne znamo, dali su samo inicijale. Ne znam ih.
Johnny071

#330 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

Pera Trta wrote:
Johnny071 wrote:Dobije, al ne odma, da izjavu ide kuci pa onda proces, odmah u zatvor, t.j. pod istragu se ide samo ako se pocini tesko krivicno djelo... :) onda te odma apse, pa (ako si u SA) ides tamo preko puta marsaltito kasarne u celiju za zadrzavanje (do 24h) pa onda te prebace u FMUP da ti uzmu otiske i da te fotografisu, pa onda ides u sud dole u sobu i cekas sta ce tuzioc rec sudiji i dal ce ti sudija odredit pritvor (istrazno) il te pusta. :) eto tako sljaka kod nas
viste puta al nisam nikad diro nikake zene majke mi :D
mirzazmaj

#331 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mirzazmaj »

Johnny071 wrote:
Pera Trta wrote:
viste puta al nisam nikad diro nikake zene majke mi :D
navijacki problemi???
mIRCerka

#332 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

Silent Man, koji je ispravni nacin borbe protiv sudije koji je dozvolio da on na slobodi ceka prazno mjesto da odsluzi 12 godina ? Pitam jer ne znam fakat.
Johnny071

#333 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

[quote="mirzazmaj
navijacki problemi???[/quote]

ma jok, problemi nezrelog razmisljanja i "zivahne" mladosti :oops:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#334 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

The Silent Man,
mislim da bi u Evropi, s njenim "ljudskim pravima" sve isto prošlo i više bi najebo neko ko bi se htio suprotstaviti ovom kretenu. Mislim, najebo od države. I dobio bi prime time u svim medijima da iznese svoju verziju priče..."demokratija" :(
The Silent Man

#335 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by The Silent Man »

mIRCerka wrote:Silent Man, koji je ispravni nacin borbe protiv sudije koji je dozvolio da on na slobodi ceka prazno mjesto da odsluzi 12 godina ? Pitam jer ne znam fakat.
http://www.hjpc.ba/dc/Prituzba/?cid=2340,2,1

za pocetak...
Last edited by The Silent Man on 22/04/2009 00:40, edited 1 time in total.
hasmeta

#336 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hasmeta »

Nevjerovatno, niko ne odgovara na poziv za petak naveče!!! Šta je, ne izlazi vam se, imate već dogovoreno???
Pera Trta

#337 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Pera Trta wrote:The Silent Man,
mislim da bi u Evropi, s njenim "ljudskim pravima" sve isto prošlo i više bi najebo neko ko bi se htio suprotstaviti ovom kretenu. Mislim, najebo od države. I dobio bi prime time u svim medijima da iznese svoju verziju priče..."demokratija" :(
Mislim, Tasim bi dobio prime time, ne onaj ko bi ga diro.
The Silent Man

#338 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by The Silent Man »

Pera Trta wrote:
Pera Trta wrote:The Silent Man,
Mislim, Tasim bi dobio prime time, ne onaj ko bi ga diro.
da,bi dobio prime time,ali iz celije...
Johnny071

#339 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

hasmeta wrote:Nevjerovatno, niko ne odgovara na poziv za petak naveče!!! Šta je, ne izlazi vam se, imate već dogovoreno???
ma pusti petak haj kad smo vec svi budni hajm onegdje na kafu da raspravimo malo o ovom
mIRCerka

#340 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

The Silent Man wrote:
mIRCerka wrote:Silent Man, koji je ispravni nacin borbe protiv sudije koji je dozvolio da on na slobodi ceka prazno mjesto da odsluzi 12 godina ? Pitam jer ne znam fakat.

za pocetak...
za pocetak...
Hajd ovako, na brzinu preletih formular, nisam pravnik i ne kontam najbolje sve ovo, pa de ti nama popuni, upload negdje, a mi cemo odreda svi da se potpisemo i posaljemo ovo...
Toffee karamela

#341 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Toffee karamela »

...
Last edited by Toffee karamela on 20/12/2013 06:23, edited 1 time in total.
mirzazmaj

#342 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mirzazmaj »

hasmeta wrote:Nevjerovatno, niko ne odgovara na poziv za petak naveče!!! Šta je, ne izlazi vam se, imate već dogovoreno???

ja bi doso, al stvarno nemogu radim nocnu u petak i subotu
fixer

#343 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

samo mogu reci da se tresem :x
dok dodjem sebi iscitat cu ostatak.
spoky

#344 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by spoky »

Mahalac wrote:Ova Tasimov samar nije samo samar nekoj zeni, tetki..ovo je samar svima nama a ponajvise drzavi BiH. Ovo je samar nama koji smo sve dali i dan danas dajemo za ovu nasu BiH, ovo je samar onim borcima koji su se na istom mjestu '92 okupili sa zastavom/ljiljanima i ispratili kolone katila koji su tenkovima napustale ovaj grad. Ovaj samar boli svakog normalnog i ako poslije ovog samara opet nastavimo samo da se zgrazavamo nad svim sta nam se desava onda stvarno zasluzujemo i gore nego sto nam je.
i šamar onima koji tako velikodušno dijele naše državljanstvo tom bjelosvjetskom smecu.
Hvala Tasimu na tim svim svojim "humanim djelima" ali nek ih provodi po svom rodnom mjestu, nama ne trebeju "njihove" donacije. Muka mi je od svega, od raznoraznih "uvoznih" kriminalaca, od ove države koja štiti takve "ljude" i vlasti koja strepi od njih. Dovoljno je bilo samo pogledati vecerašnji dnevnik na FTV, prvo taj Tasim, pa Gaši, pa skoro svako vece neka sandacka i šiptarska prezimena povezana sa najgorim kriminalom. Crkli dabogda kad su i pomislili da dodu ovamo, imamo mi dovoljno "domacih" kriminalaca samo su nam falili ovi bjelosvjetski. Lahko im je sa našim "dupeliscima", odriješe kesu "haramli para" a ovi naši bi i guzice dali a kamoli državljanstvo, ugled, razne dozvole i sl.....
Žao mi naše djece što ce odrastati u ovakvom poganom društvu.
The Silent Man

#345 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by The Silent Man »

The Silent Man wrote:

za pocetak...
dodatak : to za prazno mjesto ... pokretanje inicijative za promjenu te debilne odredbe o cekanju i rasporedu sluzenja po zatvorima,ne vidim smisao u tome da osudjenci suda BiH moraju cekati male kapacitete (par celija) a da ne idu u pritvore "nizih razina vlasti"... ipak postoje prioriteti u osudjenicima...
hasmeta

#346 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hasmeta »

Mirza zmaj opravdano odsutan! radi noćnu. Ostali? Ko će prijaviti MUP-u skup? To mora postojati. Mirno, dostojanstveno, da Tasimovi papci vide da nas nije strah, da hoćemo da dokažemo kako ovaj jadni grad još ima dušu. Je li neko pravnik, da to napiše, pošalje, najavi skup, da nas ne rastjeraju zbog formalnosti?
mirzazmaj

#347 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mirzazmaj »

evo zamjenio sam smjenu, dolazim 100%, znaci petak 20,00 ispred tuzilastva?
The Silent Man

#348 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by The Silent Man »

mIRCerka wrote: Hajd ovako, na brzinu preletih formular, nisam pravnik i ne kontam najbolje sve ovo, pa de ti nama popuni, upload negdje, a mi cemo odreda svi da se potpisemo i posaljemo ovo...
nisam ni ja :)
mIRCerka

#349 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

The Silent Man wrote:
mIRCerka wrote: Hajd ovako, na brzinu preletih formular, nisam pravnik i ne kontam najbolje sve ovo, pa de ti nama popuni, upload negdje, a mi cemo odreda svi da se potpisemo i posaljemo ovo...
nisam ni ja :)
ok, znas li makar ime sudije/a? imamo mi i pravnika na forumu....
Kiberluskoni

#350 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Kiberluskoni »

Molim sve koji znaju vise informacija o procesu (koji je sudija vodio postupak, broj postupka, ko je donio i potpisao odluku o pustanju...) da postaju na forum. Takodje, bilo bi odlicno da neko popuni formular za prituzbu VSTV do sutra ujutro (ja kucam online peticiju, stavljam link cim zavrsim), pa da distribuiramo.
Post Reply