Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
- kockica_kockica
#326 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
imamo trenutno brat bratu 15 trznih centara... i sad je problem ovog jednog koji neda alkohol, svinjetinu
ako nam je ovo jedini problem u gradu mogu samo reci BLAGO NAMA

- zgembo_sa
#327 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ma ti ces biti prvi tamo, samo bezveze laprdaskijameta wrote:Hajde ti meni navedi jednog covjeka koji je praktikovao PRAVOSLAVLJE a da je imao visoku funkciju u ex Yu ???????
Inace BBI,pfuuujjj,moja noga tamo nece krociti nikad a ni mnoga druga.Oduvijek sam bojkotovao muslimane. A i ostale vjernike.Kada prodzem pored bilo koje vjerske radnje ili ustanove uvijek 'proucim dovu' ;
Druze Tito salji nam topove
dA tucemo hodze i popove.
- trinaesti
#328 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
hocemo restoran u kojima se mogu jesti psi i macke! nema smisla da se kinezima onemogucava da uzivaju u delicijama.
- veljaca
#329 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Zasto POJEDINCIMA smeta razlicitost ???? Sve dok se ne ZABRANJUJE drugom da radi po svome - nema problema .... Ovdje mi je VEOMA BITNA CIJENA i KVALITET usluga . To ce odluciti da li idem tamo ili ne, a nikakva misljenja pojedinaca ovdje na Forumu ..
-
Klodovik
#330 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pa, eto, otvori ti restoran u kojem se mogu jesti psi i mačke. Možda šta i zaradiš.trinaesti wrote:hocemo restoran u kojima se mogu jesti psi i macke! nema smisla da se kinezima onemogucava da uzivaju u delicijama.
- trinaesti
#331 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
hoce li biti sex shop u bbi centru?
-
mami
#332 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Mene samo zanima ta igraonica dali ce to biti prostor za djecu ili spaiz(ostava)kako vec imamo u mnogim centrima,ako to bude ok onda su "polozili".
-
*mima*
#333 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
trinaesti wrote:hoce li biti sex shop u bbi centru?
Ja zaboravih pitat.......Nije valjda da nece bit...
- nosara
#334 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Prvo, da se razumijemo, necu dok sam ziv uci u taj objekat, jer nemam potrebe da obilazim sve trzne centre po gradu, tek da me neko vidi tamo...veljaca wrote:Zasto POJEDINCIMA smeta razlicitost ???? Sve dok se ne ZABRANJUJE drugom da radi po svome - nema problema .... Ovdje mi je VEOMA BITNA CIJENA i KVALITET usluga . To ce odluciti da li idem tamo ili ne, a nikakva misljenja pojedinaca ovdje na Forumu ..
O kakvim razlicitostima pricas...? Ovo je klasicna uzurpacija najatraktivnije lokacije u gradu, da bi se mogle nametat neke stvari i diktirat politika... Sad neko iz centra grada, ko bi pozdravio otvaranje ovakvog objekta, da ne mora klapat do trece opstine da nesto kupi, nije dobio nista, jer, eventualno, ne moze kupit sve sto mu treba... Dakle otvorena je robna kuca koja, ocigledno, posluje po zakonima koji, barem jos uvijek, nisu zvanicni zakoni u ovoj zemlji...
-
VjecitiStudent
#335 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ovo je veliki dan za BIH.
Novac koji je otisao iz BIH izmedju 1992. i 1995. se ponovo vraca Bosni i njenom narodu ...

Novac koji je otisao iz BIH izmedju 1992. i 1995. se ponovo vraca Bosni i njenom narodu ...
-
Liska
#336 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo ali.... Meni puno ne smetaju ova pravila, ali pade mi na pamet kako bi reagirali da se sutra u Merkator centru u Mostaru promjeni poslovna politika pa se napise kako se u centru ne prodaje halal meso ili da u centru nisu pozeljnje osobe koje izgledaju ovako ili onako. Imali bi pravo i na to jer je u pitanju privatno vlasnistvo a i nije diskriminacija kao ni u slucaju BBI
. Bojim se da ne bude, danas alkohol, a sutra cemo i musterije birati. Dobar dio ljudi na forumu je potez razumio drugacije a mnoge od njih ne bi mogli okarakterizirati kao soviniste, barem to nisu hrasno ili nosara, bez obzira sto se u mnogim diskusijama ne slazem sa njima. Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.
-
in33sa
#337 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
U tom slucaju, ovi sto se grohotom smiju, zagalamili bi o fasizmu i getoizaciji.Liska wrote:Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo ali.... Meni puno ne smetaju ova pravila, ali pade mi na pamet kako bi reagirali da se sutra u Merkator centru u Mostaru promjeni poslovna politika pa se napise kako se u centru ne prodaje halal meso ili da u centru nisu pozeljnje osobe koje izgledaju ovako ili onako. Imali bi pravo i na to jer je u pitanju privatno vlasnistvo a i nije diskriminacija kao ni u slucaju BBI. .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#338 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
in33sa wrote:U tom slucaju, ovi sto se grohotom smiju, zagalamili bi o fasizmu i getoizaciji.Liska wrote:Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo ali.... Meni puno ne smetaju ova pravila, ali pade mi na pamet kako bi reagirali da se sutra u Merkator centru u Mostaru promjeni poslovna politika pa se napise kako se u centru ne prodaje halal meso ili da u centru nisu pozeljnje osobe koje izgledaju ovako ili onako. Imali bi pravo i na to jer je u pitanju privatno vlasnistvo a i nije diskriminacija kao ni u slucaju BBI. .
kao i recimo u slučaju šahovnica i krstača na privatnoj zemlji na vrhu brda
- zgembo_sa
#339 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pa naravno da nisi dobrodosao, tebi se odmah pistati onaj senzor za neobrezane cune na ulazu.Liska wrote:Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.
-
Ripicipi
#340 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
nosara wrote:Prvo, da se razumijemo, necu dok sam ziv uci u taj objekat, jer nemam potrebe da obilazim sve trzne centre po gradu, tek da me neko vidi tamo...veljaca wrote:Zasto POJEDINCIMA smeta razlicitost ???? Sve dok se ne ZABRANJUJE drugom da radi po svome - nema problema .... Ovdje mi je VEOMA BITNA CIJENA i KVALITET usluga . To ce odluciti da li idem tamo ili ne, a nikakva misljenja pojedinaca ovdje na Forumu ..I u Merkator idem samo kad moram...
![]()
O kakvim razlicitostima pricas...? Ovo je klasicna uzurpacija najatraktivnije lokacije u gradu, da bi se mogle nametat neke stvari i diktirat politika... Sad neko iz centra grada, ko bi pozdravio otvaranje ovakvog objekta, da ne mora klapat do trece opstine da nesto kupi, nije dobio nista, jer, eventualno, ne moze kupit sve sto mu treba... Dakle otvorena je robna kuca koja, ocigledno, posluje po zakonima koji, barem jos uvijek, nisu zvanicni zakoni u ovoj zemlji...
-
Ripicipi
#341 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Poslije onih tvojih komentara o placanju karata za gradski prijevozzgembo_sa wrote:Pa naravno da nisi dobrodosao, tebi se odmah pistati onaj senzor za neobrezane cune na ulazu.Liska wrote:Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.![]()
![]()
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 10:03, edited 1 time in total.
-
*mima*
#342 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Liska wrote:Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.
Ja se bas super osjecam u Mostaru koji u nekim dijelovima podsjeca na Hrvatsku....
- veljaca
#343 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pa pricam upravo o takvim razlicitostima .... Ti volis jedno a ja drugo - to je razlicitost. I sve dok ja tebi ili ti meni ne ZABRANJUJES da ides/idem gdje ja hocu a ne gdje bi ti htio da idem - to je razlicitost .... Btw - a gdje to u kojem objektu MOZES KUPITI SVE sto ti treba ? ( mada ti je ideja dobra )nosara wrote:Prvo, da se razumijemo, necu dok sam ziv uci u taj objekat, jer nemam potrebe da obilazim sve trzne centre po gradu, tek da me neko vidi tamo...veljaca wrote:Zasto POJEDINCIMA smeta razlicitost ???? Sve dok se ne ZABRANJUJE drugom da radi po svome - nema problema .... Ovdje mi je VEOMA BITNA CIJENA i KVALITET usluga . To ce odluciti da li idem tamo ili ne, a nikakva misljenja pojedinaca ovdje na Forumu ..I u Merkator idem samo kad moram...
![]()
-
vangogh87
#344 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
stop za alkohol i svinjetinu ali je uredno 6. travnja haha
-
vangogh87
#345 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
je li se dozvoljeno drzati za ruke s djevojkom u tom centru da ne bude ko na darivi da vehabije obavljaju prljavi posao islamske zajednice i tuku parove? 
- nosara
#346 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Prvo, razlicitost na jednom mjestu je PRAVA razlicitost...veljaca wrote: Pa pricam upravo o takvim razlicitostima .... Ti volis jedno a ja drugo - to je razlicitost. I sve dok ja tebi ili ti meni ne ZABRANJUJES da ides/idem gdje ja hocu a ne gdje bi ti htio da idem - to je razlicitost .... Btw - a gdje to u kojem objektu MOZES KUPITI SVE sto ti treba ? ( mada ti je ideja dobra )
Drugo, upravo ZABRANA dize prasinu... ZABRANA necega sto nije zabranjeno zakonom u "metropoli"!!!...
U skoro svim trznim centrima u gradu (nisam bio u svim) mozes kupit 99% proizvoda siroke potrosnje...
Smisao trznih centara je SVE NA JEDNOM MJESTU, a ne sve na jednom mjestu samo za jednu vjersku ili etnicku skupinu...
- trinaesti
#347 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
da mi je, da se najedem svinjetine u bbi centru.
da mi je da se okladim u bbi centru.
da mi je da popijem pivu dvije u bbi centru.
svi bi moji problemi bili rijeseni.
gras ne bi strajkovao.
iznad mostara ne bi bilo krsta.
u trebinju bih u kaficu prenosili utakmicu belgija-bih, umjesto rumunija-srbija, a ja bih sa rajom iz vseg glasa navijao za bosnu i hercegovinu.
ne bi bilo entiteta.
ne bi bilo milorada dodika.
ne bi bilo nezaposlenih.
na rodnom listu pisalo bi mi bosanac.
ne bi bilo čekanja u 2009. godini.
ne bi bilo problema.
da mi je da se okladim u bbi centru.
da mi je da popijem pivu dvije u bbi centru.
svi bi moji problemi bili rijeseni.
gras ne bi strajkovao.
iznad mostara ne bi bilo krsta.
u trebinju bih u kaficu prenosili utakmicu belgija-bih, umjesto rumunija-srbija, a ja bih sa rajom iz vseg glasa navijao za bosnu i hercegovinu.
ne bi bilo entiteta.
ne bi bilo milorada dodika.
ne bi bilo nezaposlenih.
na rodnom listu pisalo bi mi bosanac.
ne bi bilo čekanja u 2009. godini.
ne bi bilo problema.
-
Ripicipi
#348 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Mene "ne zanima" sta se desava u drugim gradovima, mene zanima sta se desava u mom gradu...
- trinaesti
#349 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
uzimo da svi centri imaju mogucnost prodaje alkohola, svinjetine i imaju kladionice.
a nema niti jednog koji nema to troje.
pa gdje je ona tu RAZLICITOST???!!!
a nema niti jednog koji nema to troje.
pa gdje je ona tu RAZLICITOST???!!!
-
Liska
#350 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Nekome i Sarajevo podsjeca na Iran. Svi koji podlijezu takvim stereotipovima prave gresku. Niti je Sarajevo Iran niti Mostar podsjeca na Hrvatsku, u nekim dijelovima.mima wrote:Liska wrote:Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.
Ja se bas super osjecam u Mostaru koji u nekim dijelovima podsjeca na Hrvatsku....