TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KIA

#326 Re: TENIS

Post by KIA »

I sad ... sta da dodam , sta da oduzmem ... htela sam da poludim kad sam shvatila da cu propustiti ceo RG ... Sad mi uopshte nije zao ...

Shlag na tortu - Kuzni izbacila Serenu :zzzz: ;

Cmizdrolina blizu osvajanja jedinog preostalog GS ...

:run: :run: :run:
KIA

#327 Re: TENIS

Post by KIA »

p.s. ako ova Safina sad ne osvoji GS , treba odmah da se obesi :-) :-) :-)

a nekako osecam da ce pobediti samu sebe , pa makar igrala i protiv Stosurove ...
hidrant

#328 Re: TENIS

Post by hidrant »

KIA wrote:
hidrant wrote:RG je smece.
Pravi Turnir pocinje uskoro.
ma daj ... Svi GS turniri su najobicnije smece , hiljadu turnira pored njih je bilo bolje organizovano ... OK , preterujem , ali kad vidim redovno nekulturnu publiku na RG , idiotska pravila na Wimbledonu ( hallo , jel ima smisla postovati neka pravila od pre sto godina ) , glasnu muziku na US Openu ( jel moze neko da se skoncentrishe uz J Lo :shock: ) ... AO zaista odskache u svakom organizacionom smislu , ali termin igranja im je za ne verovati ...
mmostar

#329 Re: TENIS

Post by mmostar »

KIA wrote:I sad ... sta da dodam , sta da oduzmem ... htela sam da poludim kad sam shvatila da cu propustiti ceo RG ... Sad mi uopshte nije zao ...

Objektivno ,ako Soderling bude igra kao u prethodna dva meča cmizdriće Roger ponovo :D
cevapcinica

#330 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

KIA wrote:
hidrant wrote:RG je smece.
ma daj ... Svi GS turniri su najobicnije smece , hiljadu turnira pored njih je bilo bolje organizovano ... OK , preterujem , ali kad vidim redovno nekulturnu publiku na RG , idiotska pravila na Wimbledonu ( hallo , jel ima smisla postovati neka pravila od pre sto godina ) , glasnu muziku na US Openu ( jel moze neko da se skoncentrishe uz J Lo :shock: ) ... AO zaista odskache u svakom organizacionom smislu , ali termin igranja im je za ne verovati ...
A ti si bila na koliko GS turnira pa da mozes reci kako su organizovani?
Zbog cega je publika na RG:u nekulturna? Zbog toga sto su Nadal:u odjednom svi krivi sto je izgubio? Dok je publika bila iza njega dok je on bio "outsider" onda je sve bilo med i mlijeko, sada kada su bili uz Söderling:a onda je ondasnja publika "nekulturna". Smijesno i zalosno. Znao sam da ce mu poraz pasti jako tesko, ali nisam ocekivao da ce u to sve uvuci publiku.
Jedno je citati sta neko napise ili izjavi a drugo sam osjetiti atmosferu.
Procitaj malo sta drugi igraci kazu o publici u RG ili jos bolje, otidi sama na RG pa ces uvidjeti koliko je ondasnja publika upucena u tenis. Ima ljudi koji su dolazili na turnir u zadnjih 20 godina i ako nadete zajednicki jezik, imaces priliku da sa tom osobom nasiroko razglabas o tenisu a usput ces dobiti dobre savjete sto se tice restorana, malih "skrivenih" drazi grada itd. :-)
Ako uspijes kupiti kartu za finalni dio, mozda se i sretnemo za vikend. :-)
ja.neron

#331 Re: TENIS

Post by ja.neron »

KIA wrote:p.s. ako ova Safina sad ne osvoji GS , treba odmah da se obesi :-) :-) :-)

a nekako osecam da ce pobediti samu sebe , pa makar igrala i protiv Stosurove ...
Safina samo igra na fizičku spremu od talenta samo posjeduje dobro držanje reketa u rukama :D
cevapcinica

#332 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

mmostar wrote:
KIA wrote:I sad ... sta da dodam , sta da oduzmem ... htela sam da poludim kad sam shvatila da cu propustiti ceo RG ... Sad mi uopshte nije zao ...

Objektivno ,ako Soderling bude igra kao u prethodna dva meča cmizdriće Roger ponovo :D
Nije sigurno da ce Federer do finala. Isto vrijedi i za Söderling:a. Samo mu treba da se pocne nervirati, onda je gori od McEnroe:a.
Samo da bude dobar tenis sa puno dinamike, bez previse "prebacivanja" radi cekanja greske protivnika i ja cu biti zadovoljan.
Jucerasnji mec Del Potro-Robredo je za mene bio dosadan. Ni jedan nije htio na liniju tj. da zaigra malo ofanzivnije, a i kada bi na kraju neko od njih izasao napred, odigrao bi svarno lose.
zimzelen

#333 Re: TENIS

Post by zimzelen »

mmostar wrote:

Je li se salis, kad ovako nesto kazes? Pa, da Soderling osvoji RG, to je isto kao kada bi Bjelopoljac osvojio Premijer ligu BiH! :lol:
mmostar

#334 Re: TENIS

Post by mmostar »

zimzelen wrote:
mmostar wrote:

Je li se salis, kad ovako nesto kazes? Pa, da Soderling osvoji RG, to je isto kao kada bi Bjelopoljac osvojio Premijer ligu BiH! :lol:
Sačekajmo par dana.Po meni Federer još nije imao ozbiljnijeg protivnika.Ponavljam ,ako Soderling bude igrao kao protiv Rafe i Davidenka Roger nema šta tražiti.
belafonte

#335 Re: TENIS

Post by belafonte »

Mislim da ce tvrdji orah Fedu biti Del Potro nego Soderling, Soderling igra napadacki i riskantno sto mu je donijelo pobjedu protiv defanzivaca Rafe i Davidenka, kad mu kontru Fed udari pa pocne letat za loptama po terenu, nece imati vise snage za one jake udarce a i koncetracija ce mu pasti, Soderlinga treba napast i to Fed dobro zna.
Po meni za Feda je najtvrdji orah Gonzales, i prije se Fed patio sa njim na zemlji a ovaj ce put jos vise ako se susretnu, uglavnom nikad bolje sanse nece imati Fed da napokon uzme RG :dance:
DJ Babo

#336 Re: TENIS

Post by DJ Babo »

Evo vam malo statistike:

Roger Federer vs. Robin Soderling (9 - 0)

Roger Federer vs. Fernando Gonzalez (12 - 1)

Roger Federer vs. Juan Martin del Potro (5 - 0)

Ako Federer bude igrao kao protiv Monfilsa, samo Fernando ima neke sanse.
Soderling i del Potro igraju ravne udarce i prava su poslastica za Fedexa :D

Federeru na putu do title stoji samo onaj losiji Federer koji fula lopte i ne moze konsolidovati brejk...
cevapcinica

#337 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

Sačekajmo par dana.Po meni Federer još nije imao ozbiljnijeg protivnika.Ponavljam ,ako Soderling bude igrao kao protiv Rafe i Davidenka Roger nema šta tražiti.
Jedna od nepoznanica kod moguceg susreta izmedu Federera i Söderling:a je taktika ovog prvog. Za vrijeme zadnjeg medusobnog meca je neprestano igrao poluduboki "slice" na Söderling:ovu backhand stranu za sta ovaj nije imao pravog odgovora i izgubio vecinu tih poena sto se na kraju pokazalo odlucujucim faktorom za prevagu na stranu Federera.
Isto tako ce biti zanimljivo kako ce Del Potro i eventualni sljedeci protivnik parirati Federerovoj "novini" u igri tj. njegovom drop-shot:u s obzirom da sva preostala trojica igraju vecinom sa osnovne linije.
mmostar

#338 Re: TENIS

Post by mmostar »

cevapcinica wrote:
Jedna od nepoznanica kod moguceg susreta izmedu Federera i Söderling:a je taktika ovog prvog. Za vrijeme zadnjeg medusobnog meca je neprestano igrao poluduboki "slice" na Söderling:ovu backhand stranu za sta ovaj nije imao pravog odgovora i izgubio vecinu tih poena sto se na kraju pokazalo odlucujucim faktorom za prevagu na stranu Federera.
Isto tako ce biti zanimljivo kako ce Del Potro i eventualni sljedeci protivnik parirati Federerovoj "novini" u igri tj. njegovom drop-shot:u s obzirom da sva preostala trojica igraju vecinom sa osnovne linije.
Sonderling prije RG nije kao Soderling na RG,tako da poređenje prije RG ne treba puno uzimati za ozbiljno.Čovjek igra kao da je sa druge planete.Do kad ,ostaje da vidimo
zimzelen

#339 Re: TENIS

Post by zimzelen »

mmostar wrote:
cevapcinica wrote:
Sonderling prije RG nije kao Soderling na RG,tako da poređenje prije RG ne treba puno uzimati za ozbiljno.Čovjek igra kao da je sa druge planete.Do kad ,ostaje da vidimo
@Milicevicu, JAk si prognozer, nema sta! Gdje si vidio ovu svedsku trubu u finalu koji je do ove godine skupio tek tri pobjede na RG?
rado_vidjen

#340 Re: TENIS

Post by rado_vidjen »

kakav ba soderling, ispresavijace ga fedex!
cevapcinica

#341 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

Federer opet gubi i igra slabo. Ako ovako nastavi, ne vjerujem da ce se i ovoga puta izvuci.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#342 Re: TENIS

Post by Admir_1984 »

1-1 :thumbup:

Ushao je Roger u ritam, ne bi trebalo biti problema da lagano zavrsi ovo ;-)
sa2101

#343 Re: TENIS

Post by sa2101 »

ubi ovaj del potro :(
sa2101

#344 Re: TENIS

Post by sa2101 »

federer ima break prednosti u petom setu! c'mon rogeeer!!!
armin_tz

#345 Re: TENIS

Post by armin_tz »

Rodžaaaa Federerr... Roger se tek na kraju uozbiljio i osvojio meč..
sa2101

#346 Re: TENIS

Post by sa2101 »

Image

ponovo mu je trebala citava vjecnost da udje u mec. jadni moji nokti :D :D
zimzelen

#347 Re: TENIS

Post by zimzelen »

sa2101 wrote:Image

ponovo mu je trebala citava vjecnost da udje u mec. jadni moji nokti :D :D
Tacno ali Carobnjak ipak - ide dalje! sada sam uvjeren da mlitavi Sved ne moze dobiti ni set! Rodzer pise historiju u nedjelju!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#348 Re: TENIS

Post by Admir_1984 »

Jos samo korak do besmrtnosti. Do it Foger!!!!!!
Art-Vandaley

#349 Re: TENIS

Post by Art-Vandaley »

crni rafa sta dopusti da ovaj levat ima sansu da osvoji rg...
primus-1

#350 Re: TENIS

Post by primus-1 »

Art-Vandaley wrote:crni rafa sta dopusti da ovaj levat ima sansu da osvoji rg...
reci da se salis,haj budi drug...
Post Reply