Haram im bilo.....
-
nikad_izvini
#326 Re: Haram im bilo.....
Stomak mi se okrenuo. Nisam ni vidio temu. Haram im bilo da ne lajem dalje. Sutra i ja uplaćujem.
- Pasiflora
#327 Re: Haram im bilo.....
Nesto mi je palo na pamet oko te freze - sta mislite da se obratimo nekoj privatnoj firmi koja ih prodaje da donira - s tim da se to objavi u medijima - kao reklama...
Mozda bi neki privatnik i prihvatio? Nemam pojma ko to radi, ali neko sigurno zna...
Naravno, gradjevinski materijal za stalu - takodjer traziti od nekog privatnika da donira (ili vise njih) pa bi onda sa ovim novcem koji sakupimo to zaista bilo nesto
Mozda bi neki privatnik i prihvatio? Nemam pojma ko to radi, ali neko sigurno zna...
Naravno, gradjevinski materijal za stalu - takodjer traziti od nekog privatnika da donira (ili vise njih) pa bi onda sa ovim novcem koji sakupimo to zaista bilo nesto
-
zonbirile
#328 Re: Haram im bilo.....
--------------------gdje se uplačujenikad_izvini wrote:Stomak mi se okrenuo. Nisam ni vidio temu. Haram im bilo da ne lajem dalje. Sutra i ja uplaćujem.
-
teAMICA
#329 Re: Haram im bilo.....
Imaš žiro račun, vrati se par stranica... Ili ako hoćeš, prati forum pa ako se nađemo da skupimo uživozonbirile wrote:--------------------gdje se uplačujenikad_izvini wrote:Stomak mi se okrenuo. Nisam ni vidio temu. Haram im bilo da ne lajem dalje. Sutra i ja uplaćujem.
- ahmed_dv
#330 Re: Haram im bilo.....
Mislim da je veci prioritet nabaviti 4-5 ovaca nego motokultivator. Kao sto je vec javljeno sa terena, komsije ovoj porodici su takodjer siromasni i upitno je da li bi ovi momci mogli zaraditi nesto kod njih sa tim motokultivatorom. Sa nekoliko ovaca bi ipak imali neku stabilniju osnovu. A ovce se brzo namnoze i mislim da ih nije problem prodati a ujedno vidjeti i druge koristi od njih.
- piupiu
#331 Re: Haram im bilo.....
I ja sam za ovcice prije svega, i kako ubijediti decke da nastave skolovanje nakon toga ... i kako bi se tu moglo pomoci.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#332 Re: Haram im bilo.....
Dobro hajde skolovanje onda zanemariti za sada.
Prioritet su zivotinje, a kasnije sta bude...
Prioritet su zivotinje, a kasnije sta bude...
- LilBear
#333 Re: Haram im bilo.....
ibis, hvala za odličan primjer pisma medijima! tvoj prijedlog i sve dosadašnje informacije pokušala sam prebacit u neku "novinarsku" formu (više informacija, manje emocija
).. ostali cijenjeni učesnici su i više nego dobro došli sa svojim komentarima i prijedlozima.
dakle,
“Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”
Riječi su devetanestogodišnjeg Edisa Hodžića koje su se nedavno mogle čuti u prilogu jedne od bosanskohercegovačkih TV stanica. Reagirajući na mučnu i potresnu priču u kojoj Edis kroz suze govori kako je željan hljeba da se najede i kako bi svi njegovi životni problemi bili riješeni kada bi imao samo nekoliko ovaca, jedan od učesnika Sarajevo-x foruma pokrenuo je inicijativu u koju se iz dana u dan uključuje sve veći broj ljudi koji žele pomoći. Forumašima su trebala samo dva dana nakon što su pročitali ovu priču da se organiziraju i da porodici Hodžić uruče paket s osnovnim životnim namirnicama. Istovremeno je otvoren i žiro račun na kojem je do sad prikupljeno (kurty, koliko?) KM za kupovinu ovaca kao inicijalnih sredstava za pomoć.
Edis je u ratu ostao bez oca, a danas živi s majkom (55, znas li ime?) i bratom Elvisom (17) u naselju Podčauš u Bratuncu. Njegova porodica jedna je od rijetkih koja se odlučila na povratak u ovu općinu. Zbog izuzetno teških materijalnih uvjeta, braća su morala prekinuti školovanje. Edis je završio osnovnu školu, a Elvis je bio primoran da svoje školovanje okonča u 7. razredu. (55, imaju li ikakva primanja?)
Svjesni smo da ovakvih priča ima mnogo i da je porodica Hodžić samo jedan od primjera kojeg su uredno zaobišle stalno potencirane i obimno donirane strategije “održivog povratka”, “borbe protiv siromaštva” i sl. Ipak, ovom incijativom ne želimo tražiti krivca niti prozivati odgovorne. Cilj nam je pokazati da u našoj zemlji još ima onih koji reagiraju na ljudsku patnju i koji su spremni pomoći čak i onda kad je i njima samima potrebna pomoć. Stoga se i obraćamo Vama (pored Centralnog dnevnika, mogli bismo kontaktirati TV Liberty i U ime naroda.. i ako se sjetite jos nekih..) jer ste do sada i sami pomagali da se čuje glas marginaliziranih i obespravljenih. Uvjereni smo da bi uz Vašu pomoć ova incijativa dospjela do puno većeg broja ljudi i da bi to u konačnici dovelo do trajnijeg rješenja za probleme porodice Hodžić.
Za početak, pozivamo građane da za prvomajske praznike poštede tri ovčja i time spase tri ljudska života.
Učesnici foruma Sarajevo-X
**
tekst (kad se usaglasimo oko svega) možemo prebacit u pdf i na njega prikačiti fotke koje je amrica prethodno postavila.
dakle,
“Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”
Riječi su devetanestogodišnjeg Edisa Hodžića koje su se nedavno mogle čuti u prilogu jedne od bosanskohercegovačkih TV stanica. Reagirajući na mučnu i potresnu priču u kojoj Edis kroz suze govori kako je željan hljeba da se najede i kako bi svi njegovi životni problemi bili riješeni kada bi imao samo nekoliko ovaca, jedan od učesnika Sarajevo-x foruma pokrenuo je inicijativu u koju se iz dana u dan uključuje sve veći broj ljudi koji žele pomoći. Forumašima su trebala samo dva dana nakon što su pročitali ovu priču da se organiziraju i da porodici Hodžić uruče paket s osnovnim životnim namirnicama. Istovremeno je otvoren i žiro račun na kojem je do sad prikupljeno (kurty, koliko?) KM za kupovinu ovaca kao inicijalnih sredstava za pomoć.
Edis je u ratu ostao bez oca, a danas živi s majkom (55, znas li ime?) i bratom Elvisom (17) u naselju Podčauš u Bratuncu. Njegova porodica jedna je od rijetkih koja se odlučila na povratak u ovu općinu. Zbog izuzetno teških materijalnih uvjeta, braća su morala prekinuti školovanje. Edis je završio osnovnu školu, a Elvis je bio primoran da svoje školovanje okonča u 7. razredu. (55, imaju li ikakva primanja?)
Svjesni smo da ovakvih priča ima mnogo i da je porodica Hodžić samo jedan od primjera kojeg su uredno zaobišle stalno potencirane i obimno donirane strategije “održivog povratka”, “borbe protiv siromaštva” i sl. Ipak, ovom incijativom ne želimo tražiti krivca niti prozivati odgovorne. Cilj nam je pokazati da u našoj zemlji još ima onih koji reagiraju na ljudsku patnju i koji su spremni pomoći čak i onda kad je i njima samima potrebna pomoć. Stoga se i obraćamo Vama (pored Centralnog dnevnika, mogli bismo kontaktirati TV Liberty i U ime naroda.. i ako se sjetite jos nekih..) jer ste do sada i sami pomagali da se čuje glas marginaliziranih i obespravljenih. Uvjereni smo da bi uz Vašu pomoć ova incijativa dospjela do puno većeg broja ljudi i da bi to u konačnici dovelo do trajnijeg rješenja za probleme porodice Hodžić.
Za početak, pozivamo građane da za prvomajske praznike poštede tri ovčja i time spase tri ljudska života.
Učesnici foruma Sarajevo-X
**
tekst (kad se usaglasimo oko svega) možemo prebacit u pdf i na njega prikačiti fotke koje je amrica prethodno postavila.
- pustopoljina
#334 Re: Haram im bilo.....
draga lilbear
sve bih potpisala,jedino bih recenicu
a zadnja recenica narocito ostaje u pamcenju...
sve bih potpisala,jedino bih recenicu
mozda izostavila,jer tekst,zaista,ne trazi krivca...a bogami ako se ko osjeca prozvanim-taman dobro.Ipak, ovom incijativom ne želimo tražiti krivca niti prozivati odgovorne.
a zadnja recenica narocito ostaje u pamcenju...
- ladyblue18
#335 Re: Haram im bilo.....
ja bih mozda ostavila tu recenicu.
Inace, text je odlican i mislim da se nema sta oduzeti/dodati.
Kada dodje kurty sa novim infom o stanju na racunu, to ubaciti u text i jos dodati da je to skupljeno do dana tog i tog.
I naravno ime majke i to je to.
Pa da se salje medijima
Inace, text je odlican i mislim da se nema sta oduzeti/dodati.
Kada dodje kurty sa novim infom o stanju na racunu, to ubaciti u text i jos dodati da je to skupljeno do dana tog i tog.
I naravno ime majke i to je to.
Pa da se salje medijima
- maybelline
#336 Re: Haram im bilo.....
Moj doprinos je uplacen danas, a kada se odlucimo naci, donosim odjecu! Jeste formirali grupu na facebooku? Veeeliki pozdrav svima 
- HAVANA
#337 Re: Haram im bilo.....
Gdje se može donijeti odjeća ,imam dosta za ovog momka?
-
teAMICA
#338 Re: Haram im bilo.....
kurty, uplačujem ujutro na račun (dala mi prijateljica), a ja extra skupljam lovu u kovertu
, mislim da ću skupiti za 1 ovcu
- amrica
#339 Re: Haram im bilo.....
Racun u Interex-u je bio oko 375 KM, mogu ga uslikati (nemam scanner kuci), ali to je tesko jer ima gotovo metar duzine.
- amrica
#340 Re: Haram im bilo.....
Za raju sto su u Sarajevu, a zele dati lovu, mozemo se naci danas u 18h na spartu Konzuma VF Koreja.
Ako ima zainteresiranih, molim da se prijave, jer ako nema da ne cekamo, 55 i ja .
Ako ima zainteresiranih, molim da se prijave, jer ako nema da ne cekamo, 55 i ja .
- HAVANA
#341 Re: Haram im bilo.....
amrica wrote:Za raju sto su u Sarajevu, a zele dati lovu, mozemo se naci danas u 18h na spartu Konzuma VF Koreja.
Lovu sam uplatio na račun,gdje ću sa garderobom?
-
Biznis
#342 Re: Haram im bilo.....
Kako cete se prepoznati? Moze li ikako od 19 sati?
- amrica
#343 Re: Haram im bilo.....
OOOPPPPSSSS, ovo je samo poziv da se upoznamo i skupimo lovu, da ne ide preko banke, a odjeca ce se skupljati dan uoci polaska, nemamo mogucnosti skladistiti je.
-
detroit-mercy
#344 Re: Haram im bilo.....
Da ne budem dosadan, moze li neko sastaviti neki e-mail, konstruktivan, ili postaviti taj prilog na youtube tako da mi koji smo vani mozemo da ljudima predstavimo svu nevolju te familije. Ofirno mi zvati okolo i govoriti, hej znas ima tamo jedna familija, trebali bi pomoci. Slika govori vise od hiljadu rijeci.
Barem danas sto se tehnologije tice ne bi trebalo biti problema da i ljudi koji su vani vide taj prilog tako da se mogu ukljuciti u akciju.
Barem danas sto se tehnologije tice ne bi trebalo biti problema da i ljudi koji su vani vide taj prilog tako da se mogu ukljuciti u akciju.
- ladyblue18
#345 Re: Haram im bilo.....
neko od forumasa je meni se cini na prosloj stranici sastavio dobar text, jos se samo moraju ubaciti cifre koje su danas na racunu i ime majke, pa ce to biti to ja mislim.detroit-mercy wrote:Da ne budem dosadan, moze li neko sastaviti neki e-mail, konstruktivan, ili postaviti taj prilog na youtube tako da mi koji smo vani mozemo da ljudima predstavimo svu nevolju te familije. Ofirno mi zvati okolo i govoriti, hej znas ima tamo jedna familija, trebali bi pomoci. Slika govori vise od hiljadu rijeci.
Slika ima ovdje sa teme mogu se uzeti.
Za video ne znam da neko ima.
Tako da se moze taj text u toku dana srediti i onda sa par slika slati na mejlove.
-
fixer
#346 Re: Haram im bilo.....
rekao je jedan forumas da ce ga danas postavitiladyblue18 wrote:neko od forumasa je meni se cini na prosloj stranici sastavio dobar text, jos se samo moraju ubaciti cifre koje su danas na racunu i ime majke, pa ce to biti to ja mislim.detroit-mercy wrote:Da ne budem dosadan, moze li neko sastaviti neki e-mail, konstruktivan, ili postaviti taj prilog na youtube tako da mi koji smo vani mozemo da ljudima predstavimo svu nevolju te familije. Ofirno mi zvati okolo i govoriti, hej znas ima tamo jedna familija, trebali bi pomoci. Slika govori vise od hiljadu rijeci.
Slika ima ovdje sa teme mogu se uzeti.
Za video ne znam da neko ima.
Tako da se moze taj text u toku dana srediti i onda sa par slika slati na mejlove.
- amrica
#347 Re: Haram im bilo.....
Novi forumas mirsooo je najavio da ce danas postaviti prilog koji je bio na tv, a i nas dragi 55 ima snimljen neki materijal, mozda ih direktno kontaktirati na pp?
Uostalom, 55 ce biti veceras u Konzumu
Uostalom, 55 ce biti veceras u Konzumu
-
teAMICA
#348 Re: Haram im bilo.....
Ja danas radim do 19:00, može li ikako oko 19:00, ili da me malo neko sačeka, nećete se valjda za sat razbježati ?
- maybelline
#349 Re: Haram im bilo.....
Ja bih isto voljela da se upoznamo i uzivo popricamo o svemu, ali veceras nikako ne mogu... Nadam se da ce biti neki drugi put?
- _tulumba_
#350 Re: Haram im bilo.....
Opet pozdrav svim ucesnicima a posebno triu, 55, amrica i kurty
...
Moj doprinos je danas uplacen, pokusao sam jos par prijatelja s faxa ukljuciti u ovo, mislim da ce imati efekta, koliko toliko
Drago mi je da ova akcija napreduje, i da ce ako Bog da, jos vise napredovati
Pozdrav iz Zenice!
Moj doprinos je danas uplacen, pokusao sam jos par prijatelja s faxa ukljuciti u ovo, mislim da ce imati efekta, koliko toliko
Drago mi je da ova akcija napreduje, i da ce ako Bog da, jos vise napredovati
Pozdrav iz Zenice!