Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
veljaca

#326 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

PeroKosoric wrote:
veljaca wrote:Mogao bi biti alternativni prevoz - avion - pa iskaci sa padobranom - hmmmm nije lose .... pa ko prezivi - pricace ....
Ne razumijem tvoju poentu. Kakvi padobrani?
Diskusija je o kradji na kartama za prevoz i o alternativnim nacinima kretanja od tacke A do tacke B u gradu.

Predlazem ti da iste kriterije koje primijenjujes na gradski prevoz, primijenis i na ostale robe i usluge koje koristis.
U vecini slucajeva ne bi dospio mnogo dalje od gradskog zatvora, zbog krsenja zakona.

Stvarno ne razumijes ????? Pa kako ce biti alternativni prevoz ovo sto ti navodis ( jos i tabani ) - kad ja PLACAM GRAS. Moze ALTERNATIVNI prevoz , ali da mi plate ono sto potrosim na svoj automobil ili taxi . Eto, je li ovo posteno ?... Ili da jos pojednostavim - ZASTO bih dva puta placao prevoz od tacke A ka tacki B - kada sam to platio GRAS-u ??? :-) :-) :-) :-) :-)
PeroKosoric

#327 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

hocunecu wrote:
Alternativni prevoz: privatni automobil, taksi, bicikl, taban.
to nije alternativa ako vec kroz budžet placamo
Naravno da jeste. Placas i za ceste i trotoare, pa zasto da ih ne koristis. Kao sto zgembo napomenu, subvencije iz budzeta nisu da bismo se mogli *dzaba* vozikati po gradu. Subvencije su tu da bismo *imali* gradski prevoz. Subvencije imas i na avio-prevoz, ali sam siguran da od njih ne ocekujes besplatnu uslugu.
veljaca

#328 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

PeroKosoric wrote:
hocunecu wrote:
Alternativni prevoz: privatni automobil, taksi, bicikl, taban.
to nije alternativa ako vec kroz budžet placamo
Naravno da jeste. Placas i za ceste i trotoare, pa zasto da ih ne koristis. Kao sto zgembo napomenu, subvencije iz budzeta nisu da bismo se mogli *dzaba* vozikati po gradu. Subvencije su tu da bismo *imali* gradski prevoz. Subvencije imas i na avio-prevoz, ali sam siguran da od njih ne ocekujes besplatnu uslugu.
Stvarno, ovdje se mijesaju zabe i babe. JA GRAS placam prvo iz poreza, a onda iz kupovine kupona za prevoz. I sta za to dobijem ???? Za svoje pare ( duple ) ne mogu stici u za to predvidjeno vrijeme iz tacke A u tacku B. Da ne pominjem da sam za vrijeme strajka potrosio 20-tak KM - koje ce mi GRAS vratiti - NIKAD .....
PeroKosoric

#329 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

veljaca wrote:
PeroKosoric wrote:
veljaca wrote:Mogao bi biti alternativni prevoz - avion - pa iskaci sa padobranom - hmmmm nije lose .... pa ko prezivi - pricace ....
Ne razumijem tvoju poentu. Kakvi padobrani?
Diskusija je o kradji na kartama za prevoz i o alternativnim nacinima kretanja od tacke A do tacke B u gradu.

Predlazem ti da iste kriterije koje primijenjujes na gradski prevoz, primijenis i na ostale robe i usluge koje koristis.
U vecini slucajeva ne bi dospio mnogo dalje od gradskog zatvora, zbog krsenja zakona.

Stvarno ne razumijes ????? Pa kako ce biti alternativni prevoz ovo sto ti navodis ( jos i tabani ) - kad ja PLACAM GRAS. Moze ALTERNATIVNI prevoz , ali da mi plate ono sto potrosim na svoj automobil ili taxi . Eto, je li ovo posteno ?... Ili da jos pojednostavim - ZASTO bih dva puta placao prevoz od tacke A ka tacki B - kada sam to platio GRAS-u ??? :-) :-) :-) :-) :-)
Ti i ja ko gluhi telefoni ;)
Ako placas, svaka cast, samo tako nastavi ;)
Ali ako samo *mislis* da placas, kroz porez, onda se bojim da bi po svim vazecim normama ;) morao platiti i za kartu za prevoz.

-----
Dodano kasnije:
Vidim iz gornjeg posta: placas kuponom.
Evo ti prijedlog: U tvom slucaju GRAS ne funkcionise zadovoljavajuce. Kad su vec tako nepouzdani, prestani placati za uslugu koju neces koristiti, i koristi druga prevozna sredstva. Tako vise neces morati trpjeti njihovu losu uslugu, i moci ces bolje isplanirati koliko ti vremena treba od tacke A do tacke B.
Last edited by PeroKosoric on 10/04/2009 14:56, edited 1 time in total.
hocunecu

#330 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by hocunecu »

jel se ti pravis blesav ili......
gdje sam ja rekla da ne treba da se placa,naravno da treba kao i sve sto koristis
po tvom rezonu Bogom su dati da dobijaju subvencije koje su im dovoljne da namire svoje familije a da pritom gradjani dobiju od sake do lakta
treba uvesti jos jednog prevoznika koji bi imao mogucnost za te iste subvenicije ovisno koliko gradjani koriste koji prevoz pa da vidis kako bi se otimali ko ce bit ljubazniji a autobusi i tamvaji bi bili ko apoteke
schtab

#331 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

GRAS - znas li sta znaci skracenica pero i ostali, cuj alternativa auto, pjeske :-) ako ne valjaju treba ih mijenjati, pa da mi moj najdrazi drzi nesto sto ne valja i na sta se ljudi zale smjenio bi ga i nasao alternativu :!: ...daj konkurenciju da njima platim kartu kad mi daju kvalitetnu uslugu :!: :!: :!:

vidim da niko nije odg na moju konstataciju o sigurnosti u Grasovim vozilima, otkazivanju kocinica i ostalo...lahko je samo ponavljati treba placati i lopov si :-)

a vidim i vozaci su se nesto poceli puhati, Bogam nemoj da se cudite ako budu u crnoj hronici :x
zgembo_sa

#332 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

veljaca wrote:
zgembo_sa wrote:To sto dio novca od poreza ode u Gras, a ti placas porez, ne znaci da ti placas svoj prevoz grasom. Ti ces svoj prevoz platiti kroz kartu, a porezom se subvencioniraju karte za one koji nisu u mogucnosti da plate punu cijenu i porezom se finansiraju neprofitabilne linije, te postojanje jedinstvenog sistema gradskog saobracaja koji ti je dostupan po istim ili slicnim uvjetima na cijelom podrucju grada.
Nije problem da RADE PROFESIONALNO i PO NORMAMA .... a oni OCITO NE RADE PROFESIONALNO I PO NORMAMA ....
Pa eto sto ne iskoristiti ovaj forum da se inicira jedno okupljanje nezadovoljnih gradjana, pa mozda da se uputi jedno otvoreno pismo vladi kantona, gradskoj upravi i grasu. Takvom izrazavanju nezadovoljstva cu uvijek dati podrsku, ali neplacanju karata necu.
zgembo_sa

#333 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

schtab wrote:GRAS - znas li sta znaci skracenica pero i ostali, cuj alternativa auto, pjeske :-) ako ne valjaju treba ih mijenjati, pa da mi moj najdrazi drzi nesto sto ne valja i na sta se ljudi zale smjenio bi ga i nasao alternativu :!: ...daj konkurenciju da njima platim kartu kad mi daju kvalitetnu uslugu :!: :!: :!:

vidim da niko nije odg na moju konstataciju o sigurnosti u Grasovim vozilima, otkazivanju kocinica i ostalo...lahko je samo ponavljati treba placati i lopov si :-)

a vidim i vozaci su se nesto poceli puhati, Bogam nemoj da se cudite ako budu u crnoj hronici :x
Ako budu u crnoj hronici ti ces nositi dio krivice na dusi jer ne placas karte od kojih se moglo bolje odrzavati vozila...
sadeta

#334 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

tema je zapoceta sa opisom postupka reva prema djevojci koja nije imala kartu. mislim da je kljucna rijec u cijeloj ovoj prici "djevojci"! i da ovo sada, da li neko placa ili ne i nije tema, nego ponasanje i javashluk revizora prema gradjanima koje ovi iz ovog ili onog razloga smatraju fizicki (ako nista drugo) slabijima od samih sebe!!!

ali evo da sumiram ovu diskusiju koju procitah: znaci, ja sam lopov sto ne placam gras-u za:
izuzetno losu uslugu,

potpunu nesigurnost kada udjem u neko od njihovih prevoznih sredstava (od dzeparosa, guzvi, vozaca koji voze ko manijaci, vozaca koji ne gledaju ima li im jos ljudi na vratima i jesu li se ta vrata uopce zatvorila - zgembo, obrati paznju ovo se zove jako losa usluga i ne pridrzavanje osnovnih pravila sigurnosti, mozes prenijeti svojim kolegama u gras-u),

maltretiranje ukoliko nemam tu istu kartu, jer jbga, zensko sam pa me mogu maltretirati a dva metra ispred mene neki se malac smije u facu tom istom revizoru jer nema kartu i boli ga tuki ovaj ga ne smije ni pogledati.

znaci, sve dok imam opciju (tj. dok ne povecaju broj kontrola a bogami i uslove u sredstvima javnog prevoza) ja necu placati kartu. i nije to jedina stvar koju u ovoj drzavi ne bi trebalo placati, previse je takvih firmi ali je fora sto je upravo ovakvim ponasanjem i gras-a a i samih revizora ljudima objektivno ostavljen prostor da kazu i to sa inatom "eh, necu da platim"!

p.s. Dnevni avaz, frisak, str.12. Konkurekcijsko vijece BiH zakljucilo GRAS ne moze imati monopol :D :D :lol:
PeroKosoric

#335 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

hocunecu wrote: gdje sam ja rekla da ne treba da se placa,naravno da treba kao i sve sto koristis
veljaca wrote:JA GRAS placam prvo iz poreza, a onda iz kupovine kupona za prevoz.
sadeta wrote: ali evo da sumiram ovu diskusiju koju procitah: znaci, ja sam lopov sto ne placam gras-u za:
izuzetno losu uslugu {itd...}
Hocunecu i Veljaca, evo Sadete i Schtaba sto se vozaju na vas racun.
Cekaj da saberem: HN & V placaju, S & S ne placaju, ista usluga - razlicita cijena.

Hocunecu i Veljaca, opravdano nezadovoljstvo kvalitetom usluga GRAS-a uzrokovano je ne "krezubim soferima" sto, zamisli, "jedu u vozilima", nego lopovimna koji neplacanjem usluge kradu od legitimnih korisnika, kao i od GRAS-a.
schtab

#336 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

zgembo_sa wrote:
schtab wrote:GRAS - znas li sta znaci skracenica pero i ostali, cuj alternativa auto, pjeske :-) ako ne valjaju treba ih mijenjati, pa da mi moj najdrazi drzi nesto sto ne valja i na sta se ljudi zale smjenio bi ga i nasao alternativu :!: ...daj konkurenciju da njima platim kartu kad mi daju kvalitetnu uslugu :!: :!: :!:

Ako budu u crnoj hronici ti ces nositi dio krivice na dusi jer ne placas karte od kojih se moglo bolje odrzavati vozila...
opet komentarises zadnju recenicu, a ne sustinu problema, al nema veze

a drugo necu ja snositi krivicu na dusi, mozda jedino krivicnu prijavu ako me murija ufati :lol: :lol:
schtab

#337 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

PeroKosoric wrote:
hocunecu wrote: gdje sam ja rekla da ne treba da se placa,naravno da treba kao i sve sto koristis
veljaca wrote:JA GRAS placam prvo iz poreza, a onda iz kupovine kupona za prevoz.
sadeta wrote: ali evo da sumiram ovu diskusiju koju procitah: znaci, ja sam lopov sto ne placam gras-u za:
Cekaj da saberem: HN & V placaju, S & S ne placaju, ista usluga - razlicita cijena.

Hocunecu i Veljaca, opravdano nezadovoljstvo kvalitetom usluga GRAS-a uzrokovano je ne "krezubim soferima" sto, zamisli, "jedu u vozilima", nego lopovimna koji neplacanjem usluge kradu od legitimnih korisnika, kao i od GRAS-a.
i vidim postigli su nesto sto se zale i nerviraju svaki dan kad krenu na posao...evo 10 godina usluga sve gora i gora, zalili se ili ne

ja popodne kad se vracam pitam vozaca sto jutros nije bio autobus, kaze tehnicki problem :lol: :lol: pa reko nije svaki dan tehnicki problem
sadeta

#338 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

PeroKosoric wrote:

Pero, Pero...sto ne citas kad ti fino pise?! :shock: opravdano nezadovoljsto uslugom uzrokovano je ovime:
"izuzetno losu uslugu,

potpunu nesigurnost kada udjem u neko od njihovih prevoznih sredstava (od dzeparosa, guzvi, vozaca koji voze ko manijaci, vozaca koji ne gledaju ima li im jos ljudi na vratima i jesu li se ta vrata uopce zatvorila - zgembo, obrati paznju ovo se zove jako losa usluga i ne pridrzavanje osnovnih pravila sigurnosti, mozes prenijeti svojim kolegama u gras-u),

maltretiranje ukoliko nemam tu istu kartu, jer jbga, zensko sam pa me mogu maltretirati a dva metra ispred mene neki se malac smije u facu tom istom revizoru jer nema kartu i boli ga tuki ovaj ga ne smije ni pogledati. "

ne interesuje me koliko zuba vozac ima, to je problem vozaca a meni nikakav indikator kvalitete usluge. a ako neko ovdje krade onda je to taj isti GRAS, necemo se vise praviti ludi. to vise i pticice na grani znaju, jel znas ti? dobije pare iz budzeta pa malo pokradu, pa onda malo strajk pa malo ovo malo ono, a onda udjes u tramvaj i neko ti ruku zavrne jer nemas kartu?!!! ma daaaj :lol: :lol: :lol:

i btw, Veljaca je sam napisao (ako grijesim, zaista se izvinjavam) da mu se sin vozi besplatno i nece da plati, a vjerujem da su njegovi razlozi slicni mojima.
zgembo_sa

#339 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

sadeta wrote:tema je zapoceta sa opisom postupka reva prema djevojci koja nije imala kartu. mislim da je kljucna rijec u cijeloj ovoj prici "djevojci"! i da ovo sada, da li neko placa ili ne i nije tema, nego ponasanje i javashluk revizora prema gradjanima koje ovi iz ovog ili onog razloga smatraju fizicki (ako nista drugo) slabijima od samih sebe!!!

ali evo da sumiram ovu diskusiju koju procitah: znaci, ja sam lopov sto ne placam gras-u za:
izuzetno losu uslugu,

maltretiranje ukoliko nemam tu istu kartu, jer jbga, zensko sam pa me mogu maltretirati a dva metra ispred mene neki se malac smije u facu tom istom revizoru jer nema kartu i boli ga tuki ovaj ga ne smije ni pogledati.

znaci, sve dok imam opciju (tj. dok ne povecaju broj kontrola a bogami i uslove u sredstvima javnog prevoza) ja necu placati kartu. i nije to jedina stvar koju u ovoj drzavi ne bi trebalo placati, previse je takvih firmi ali je fora sto je upravo ovakvim ponasanjem i gras-a a i samih revizora ljudima objektivno ostavljen prostor da kazu i to sa inatom "eh, necu da platim"!

p.s. Dnevni avaz, frisak, str.12. Konkurekcijsko vijece BiH zakljucilo GRAS ne moze imati monopol :D :D :lol:
Joj blesave zene. Hajd eto vjeruj sta hoces haha
I posto si tako tvrdoglava u lopovluku samo bih da ti jos pozelim puno maltretiranja od strane revizora, pa nek si zensko hiljadu puta...
zgembo_sa

#340 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

schtab wrote:
zgembo_sa wrote:

opet komentarises zadnju recenicu, a ne sustinu problema, al nema veze

a drugo necu ja snositi krivicu na dusi, mozda jedino krivicnu prijavu ako me murija ufati :lol: :lol:
Mene bi puno vise boljelo to sto nosim na dusi nego neka krivicna prijava, ali svakom svoje.
zgembo_sa

#341 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

sadeta wrote:Pero, Pero...sto ne citas kad ti fino pise?! :shock: opravdano nezadovoljsto uslugom uzrokovano je ovime:
"izuzetno losu uslugu,

maltretiranje ukoliko nemam tu istu kartu, jer jbga, zensko sam pa me mogu maltretirati a dva metra ispred mene neki se malac smije u facu tom istom revizoru jer nema kartu i boli ga tuki ovaj ga ne smije ni pogledati. "

ne interesuje me koliko zuba vozac ima, to je problem vozaca a meni nikakav indikator kvalitete usluge. a ako neko ovdje krade onda je to taj isti GRAS, necemo se vise praviti ludi. to vise i pticice na grani znaju, jel znas ti? dobije pare iz budzeta pa malo pokradu, pa onda malo strajk pa malo ovo malo ono, a onda udjes u tramvaj i neko ti ruku zavrne jer nemas kartu?!!! ma daaaj :lol: :lol: :lol:

i btw, Veljaca je sam napisao (ako grijesim, zaista se izvinjavam) da mu se sin vozi besplatno i nece da plati, a vjerujem da su njegovi razlozi slicni mojima.
Svoje nezadovoljstvo izrazimo kriminalom :D Bravo sadeta :D
Ko si ba ti uopste da govoris svidja li ti se ili ne svidja kakav je Gras. Posto ne placas kartu onda sta god si dobila je puno bolje nego zasluzujes. A svi mi koji placamo u stvari placamo i za tebe i za sve vas koji ste kao pametni pa se "borite protiv kriminala" kriminalom. Sram da te bude tvojih godina...
zijancer

#342 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

zeli li jos neko soliti? ili je to sve za danas
:skoljka:
sadeta

#343 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

zgembo_sa wrote:
sadeta wrote:Pero, Pero...sto ne citas kad ti fino pise?! :shock: opravdano nezadovoljsto uslugom uzrokovano je ovime:
"izuzetno losu uslugu,

Svoje nezadovoljstvo izrazimo kriminalom :D Bravo sadeta :D
Ko si ba ti uopste da govoris svidja li ti se ili ne svidja kakav je Gras. Posto ne placas kartu onda sta god si dobila je puno bolje nego zasluzujes. A svi mi koji placamo u stvari placamo i za tebe i za sve vas koji ste kao pametni pa se "borite protiv kriminala" kriminalom. Sram da te bude tvojih godina...
"BA BA BA jaraaaneeee", nemas pojma ko sam ja, ali je jasno iz postova ko si ti - reva, ili ti je babo reva, ili ti je babo u upravi pa te ovo ovako pogadja.
hajd malo na neki seminar za komunikaciju, iako sumnjam da ce ti pomoci, pa se onda vrati na forum.
vidim da tvoje ponasanje i nacin komunikacije nisu nepoznanica ni ostalim forumasima.
PeroKosoric

#344 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

Rjesenje je vrlo jednostavno: Molimo "putnike" ;) bez karte da napuste vozilo, kako bi GRAS mogaso nas ostale s placenom voznjom udobno prebaciti kud smo naumili.

Na ovaj nacin svi problemi bi se rijesili: lopovi sto ne placaju ne bi imali na sta da se zale (jer se ne voze), a mi ostali sto uredno placamo bismo imali udobna poluprazna vozila (nema lopova da prave guzvu), koja saobracaju po redu voznje po vrlo prihvatljivoj cijeni prevoza. Takodjer problem dzeparosa bi se rijesio, nema guzve, a i lopovi su ostali napolju. GRAS bi beneficirao, jer mu lopovska rulja ne bi razvaljivala amortizere, vrata, preopterecivala motore, i na vlastito zadovoljstvo pruzali bi dobre usluge gradjanima koji su za to spremni platiti. Revizori bi bili fini, jer ne bi imali kome zavrtati ruke ;)

Ako ovj prijedlog ne naidje na ocekivanu podrsku kod lopova, onda neka bar jedan dan naprave "protest" pa ne koriste usluge mrskog nam GRAS-a. Siguran sam da bi kod ostatka populacije ovaj potez naisao na siroko odobravanje.
zijancer

#345 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

peeero :mrgreen: jesi to na godisnjem?.. ili ovo cijeli cjelcati dan posteno zaradjujes KARTU :? :P
PeroKosoric

#346 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

zijancer wrote:peeero :mrgreen: jesi to na godisnjem?.. ili ovo cijeli cjelcati dan posteno zaradjujes KARTU :? :P
Molim te da me obavijestis sljedeci put kad smijem ucestvovati u diskusiji.

Nisi cula za Veliki petak? Nekom praznik, nekom nije.
zijancer

#347 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

nije ti Veliki Petak svaki dan :? :P
schtab

#348 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

PeroKosoric wrote:Rjesenje je vrlo jednostavno: Molimo "putnike" ;) bez karte da napuste vozilo, kako bi GRAS mogaso nas ostale s placenom voznjom udobno prebaciti kud smo naumili.

Na ovaj nacin svi problemi bi se rijesili: lopovi sto ne placaju ne bi imali na sta da se zale (jer se ne voze), a mi ostali sto uredno placamo bismo imali udobna poluprazna vozila (nema lopova da prave guzvu), koja saobracaju po redu voznje po vrlo prihvatljivoj cijeni prevoza. Takodjer problem dzeparosa bi se rijesio, nema guzve, a i lopovi su ostali napolju. GRAS bi beneficirao, jer mu lopovska rulja ne bi razvaljivala amortizere, vrata, preopterecivala motore, i na vlastito zadovoljstvo pruzali bi dobre usluge gradjanima koji su za to spremni platiti. Revizori bi bili fini, jer ne bi imali kome zavrtati ruke ;)

Ako ovj prijedlog ne naidje na ocekivanu podrsku kod lopova, onda neka bar jedan dan naprave "protest" pa ne koriste usluge mrskog nam GRAS-a. Siguran sam da bi kod ostatka populacije ovaj potez naisao na siroko odobravanje.
Prvo ti coban mene naso nazivat ruljom :-) ( tajo jesi to ti :lol: )
i molim te reci relaciju kojom se vozas da ti rulja dodje kako se ti ne bi mogao prebaciti na zeljenu destinaciju???
zijancer

#349 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

upss, stop stop stop
mislila sam na žgembu, ne na peru :-? :cry: mea culpa
PeroKosoric

#350 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

schtab wrote:
PeroKosoric wrote:Rjesenje je vrlo jednostavno: Molimo "putnike" ;) bez karte da napuste vozilo, kako bi GRAS mogaso nas ostale s placenom voznjom udobno prebaciti kud smo naumili.

Prvo ti coban mene naso nazivat ruljom :-) ( tajo jesi to ti :lol: )
i molim te reci relaciju kojom se vozas da ti rulja dodje kako se ti ne bi mogao prebaciti na zeljenu destinaciju???

Abuse?
Locked