Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#326 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Laktaši-Posušje 1-2 :shock:

Preofirno :lol:

Ja lige i govana ahahahahahah
elSaik

#327 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

'Ajde, šta pametuješ odmah. Kada domaćin pobijedi to je zbog sudija, a kada gosti pobijede odmah je namještanje.
Epitop

#328 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Epitop »

elSaik wrote:'Ajde, šta pametuješ odmah. Kada domaćin pobijedi to je zbog sudija, a kada gosti pobijede odmah je namještanje.
Nema utakmice na kladionicama, a ja kad sam jutros na jednoj starnici vidio da će POsušje pobjediti i to kao fiksno postavljeno nisam vjerovao reko šta ovi lupaju!?
Sad za svojim brigama, zijani mi Čelik u Mostaru očekivano, al opet sam raspoložen Džeko mi je popravio dan. :-D
elSaik

#329 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Epitop wrote:
elSaik wrote:'Ajde, šta pametuješ odmah. Kada domaćin pobijedi to je zbog sudija, a kada gosti pobijede odmah je namještanje.
Nema utakmice na kladionicama, a ja kad sam jutros na jednoj starnici vidio da će POsušje pobjediti i to kao fiksno postavljeno nisam vjerovao reko šta ovi lupaju!?
Sad za svojim brigama, zijani mi Čelik u Mostaru očekivano, al opet sam raspoložen Džeko mi je popravio dan. :-D
Nije bilo ni Željo - Modriča prošle sezone. Isto tako bilo sigurno da će biti 2. Vraćanje dugova iz kupa. Završilo - 4:1.
paja_patak

#330 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

Neko ne zeli vidjeti Zelju u evropi te nas lopovi svako kolo potkradaju...
abondanzieri

#331 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by abondanzieri »

Moja momcino,nije valjda da si toliko naivan kada je ova utakmica u pitanju :-?
karanana

#332 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

vidi, vidi laktasko-zapadno hercegovackih dilova. modrica uzela bod u posusju, onda laktasi daju tri u novom knezevu.
ali nema veze, smogovci su platili danas 3-1, idemo dalje, gradski derbi u srijedu pa sta bude. ako uzmemo sve tekme kuci ostajemo a mislim da cemo ukrasti i bod negdje na strani.

forza velez ljubavi moja.
Epitop

#333 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Epitop »

karanana wrote:vidi, vidi laktasko-zapadno hercegovackih dilova. modrica uzela bod u posusju, onda laktasi daju tri u novom knezevu.
ali nema veze, smogovci su platili danas 3-1, idemo dalje, gradski derbi u srijedu pa sta bude. ako uzmemo sve tekme kuci ostajemo a mislim da cemo ukrasti i bod negdje na strani.

forza velez ljubavi moja.
Ko kod vas ne plati u Mostaru, ne dopuštate dolazak gostujućim navijačima? Niste ni vi daleko od ovih svojih Hercegovaca.
elSaik

#334 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

abondanzieri wrote:
Moja momcino,nije valjda da si toliko naivan kada je ova utakmica u pitanju :-?
Ma ne zanima me utakmica uopšte nego je uvijek ista priča. Kao, ako dobiješ kući to je do sudije, a ako dobiješ u gostima, onda je utakmica 100% namještena.
Baltazar_khan

#335 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Ništa ne pametujem, nego sam uvjeren da ovi iz Posušja žele da ostanu u ligi, pa su se dogovorili sa Laktašima :skoljka:
rado_vidjen

#336 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

fakat el_saik, ne budi naivan. naravno da je kupljeno. :roll:

a nedavno sam saznao i sta se tacno desavalo u lukavici proslo kolo.

Orasje je na poluvremenu platilo 20.000. KM da Slavija dobije. dakle, nije Slavija kesirala, nego iljini labudovi ! 8-)

ovo je 100% istina. jer mi je pricao momak sto je sjedio s pomocnim sudijama iz te utakmice.

sanjam dan kad ce se ukinuti ovo ruglo, ova LJIGA!
dino84

#337 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by dino84 »

Fakat ne mogu da vjerujem oko cega mi ovdje diskutujemo svake hefte,pa se podjebavamo i krvimo,oko kakvog smeca od lige...Mi smo obicni debili zahvaljujuci kojima krezubasi i nehljebovici od lokalpatriotskih kvazinovinara koji nemaju vise od osnovne skole postaju radijske zvijezde svakog vikenda... :(
Svake sedmice mucke,talovi,pistolji,prodaje i trgovine,steljenje,valjanje,saopstenja,tuce,silovanje lopte u 99 ligi svijeta.... :(

I dobro je rekao neko neki dan da je zlatno doba naseg poslijeratnog fudbala ako se to moze tako nazvati onaj period do ujedinjenja lige.A tada su pocele mucke,kupovine,kuhinje i namjestanja,Modrica osvoji titulu pa se bori za opstanak,o Leotaru da i ne govorim od one godine kada im je savez dao titulu nakon 77 penala u Trebinju,nikad nisu ni prismrdili gornjem dijelu tabele i uviejk se bore za opstanak.Iskreno zalim za onim starim vremenom a znam da zali i svaki pitar na ovom forumu,svaki derbi je bio pun stadion,saobracaj blokiran i prije utakmice i nakon nje,nije se spavalo pred utakmicu,danima se ni o cemu drugom u gradu nije govorilo,u skoli bi lagao da sam bolestan kad Zeljo zijani derbi pa ne bi dolazio po citavu heftu da me ne podjebavaju u razredu,a i ja sam bio zloban kad bi mi uzeli,Grbavica ko sipak puna od 1996 do 2001,a na Kosevu je znalo biti ko od sale po
30 000,dosta puta i vise,a sada ako dodje 7-8 hiljada na oba stadiona dobro i jest... :(
Ljudima se jednostavno ogadilo sve,ne zele da ih se pravi budalama,vise se ne radi tu ni o vjernosti,nego ljudi ne zele biti idioti,zasto gledati namjestenu utakmicu kad mozes u kino otici za iste pare ili izaci popodne sa curom...

Ovo sve je napisano vec milion puta,al bas me neka nostalgija opucala,fakat sam sjeban kad vidim kakvo je stanje u nasem fudbalu,i onda kad se sjetim ovih kvazi instant navijaca poslijeratnih klubova koji broje titule sa jedva dvocifrenom tradicijom kluba,samo mi sve postane jos tuznije.

Zeljo zijanio danas ko i obicno,najvise bi volio da ispadnemo pa da od nule krenemo jer bi se valjda jedino tad mafija sklonila od kluba,ali nemoguce.Kvota na Zvijezdu 1.3,kvota na Zelju 5.3 - majko mila na koje smo grane spali...Patnja se nastavlja. :(

p.s. El saik,fakat i ja kazem,ne budi smijesan :thumbup:
Last edited by dino84 on 04/04/2009 21:00, edited 1 time in total.
zoka213

#338 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by zoka213 »

Naravno da ima namještanja i kupovanja utakmica. Ali zaboga moj tim to nikad ne radi samo smo mi čisti i pošteni. Još ako smo na prvom mjestu garant je tako. Samo niko se ne javlja da kaže da je to isto Posušje ma kakvu tradiciju imalo ili nemalo bukvalno skoro svaku utakmicu kući pokradeno. Ali eto to je pošteno ili se samo slegne ramenima i kaže ko ih j.. oni su bez tradicije i ostale nebuloze. Niko se nikad da zapita ko sa kavim sastavom ulazi u takmičenje, ko izmirava plate i obaveze prema igračima, ko plaća zdravstveno i sve ostale poreze i namete, samo je bitno je li to moj tim ili neki drugi tim sa nekakvom svijetlom tradicijom sa kojom se šlepaju svake godine na silu za opstanak u ligi. Da je suditi po organizaciji klubova u ovoj ligi takmičiko bi se danas otprilike četiri ili pet timova a i to je onako optimistično. I šta drugo preostaje nego lajat na one koji kako tako bez dugova i repova iz prošlosti ulaze u svaku sezonu. Bezveze je i priča o nekim profiterima to je mogko paliti do možda prije desetak godima.
elSaik

#339 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

rado_vidjen wrote:fakat el_saik, ne budi naivan. naravno da je kupljeno. :roll:

a nedavno sam saznao i sta se tacno desavalo u lukavici proslo kolo.

Orasje je na poluvremenu platilo 20.000. KM da Slavija dobije. dakle, nije Slavija kesirala, nego iljini labudovi ! 8-)

ovo je 100% istina. jer mi je pricao momak sto je sjedio s pomocnim sudijama iz te utakmice.

sanjam dan kad ce se ukinuti ovo ruglo, ova LJIGA!
Oke, Orašje je platilo da Slavija dobije kući Veleža koji nikog nije dobio u gostima. A ko je platio da danas dobiju Modriču u Modriči i na taj način vjerovatno izbacila domaćina iz lige?

A za pitare - ko plaća da Sarajevo dobija u gostima? :D

A i ovaj Željo, uvijek se dogovore da izgube jedan razlike. :mrgreen:

A Sloboda se uvijek dogovori da postigne gol u 99. minuti. :mrgreen:
Fordas

#340 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

cikcanga wrote:
Fordas wrote:A da probate napraviti nesto kao sto su horde napravile? :roll:
Kakve "horde"?Sta je to?

Ako aludiras na njanje,ja sam mislio da se ta kvazinavijackaorganizacija "ugasila" negdje prosle godne u ovo doba. 8-)
:lol: :lol:
vidim, boli, boli, jad i bjeda stisli pravo! nema se sta pametno reci pa hajmo lajat po svima. Majstore ako ce ti biti lakse samo udri, ali znam da nece :D
elSaik wrote:
Da odu u Mostar i odustanu od utakmice u po frke, jer ih je zamolio oficijelni spiker?
Dobar mali, dobar. Znas, mnogo je bitnije sta mostarci kazu na sve to (a mogli smo to procitati i na ovom forumu) a ne nekakav mali zavidni strumfic

P.S. Mobile disco, pa naravno da ce vas zaustaviti kad se zaogrcete zastavama i carsafima. skini brate obiljezja, pa ja i ko ce te primjetiti
elSaik

#341 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Fordas wrote:
elSaik wrote:
Da odu u Mostar i odustanu od utakmice u po frke, jer ih je zamolio oficijelni spiker?
Dobar mali, dobar. Znas, mnogo je bitnije sta mostarci kazu na sve to (a mogli smo to procitati i na ovom forumu) a ne nekakav mali zavidni strumfic
Čuj zavidan. Pa jel' nije istina to što sam napisao? A to šta neki tamo Vrapčićani misle, zanima me nešto malo manje od nimalo. :mrgreen:
paja_patak

#342 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

jeste vidjeli argentince sa koseva jos su VAMOS ubacili :lol: :lol: :lol: :lol:
Biggie

#343 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Biggie »

Ipak je cini se Laktasi-Posusje namjestena bila, evo i dokaz za to.

http://euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8554
Baltazar_khan

#344 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Biggie wrote:Ipak je cini se Laktasi-Posusje namjestena bila, evo i dokaz za to.

http://euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8554
Nemoj bolan, sad će ti el saik kazati da pametuješ :oops: :lol:
karanana

#345 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

biggie sad si gotov, el spectaculare el saik ce te pojesti sada sa argumentima. jos ako si kakav vrapcicanin....grbavicanin ce ti pokazati...
fino je dogovoreno da modrica uzme bod u posusju a da onda posusje uzme 3 u laktasima. sigurno tu ima i nastavak i kraj price ali mi mrsko tabirit po rasporedu jer je sada vjerovatno red da modrica uzme bod ili 3 negdje u gostima.
bato99

#346 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

parovi 21 kola
srijeda 8.4. 2009

Image Image

Zrinjski - Velež
Sarajevo - Zvijezda
Borac - Široki
Leotar - Travnik
Orašje - Sloboda
Čelik - Modriča
Slavija - Laktaši
Posušje - Željezničar
vjecnobordo

#347 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by vjecnobordo »

paja_patak wrote:Neko ne zeli vidjeti Zelju u evropi te nas lopovi svako kolo potkradaju...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno me nešto nije nasmijalo ovako. pa zar misliš da imate kvalitet za Evropu' Nema ni Sarajevo, a Željo još manje.
Nego, ti ćeš sa Slavijom u Evropu.
cikcanga

#348 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

vjecnobordo wrote:
paja_patak wrote:Neko ne zeli vidjeti Zelju u evropi te nas lopovi svako kolo potkradaju...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno me nešto nije nasmijalo ovako. pa zar misliš da imate kvalitet za Evropu' Nema ni Sarajevo, a Željo još manje.
Nego, ti ćeš sa Slavijom u Evropu.
Ljubomaora je cudo!

Ti veze nemas o fudbalu(blago receno).
Pa Sarajevo ima najsmjesniju ekipu poslije rata.Mene bi bilo stid da Zeljo ima onakav sastav i samo bi se poklopio usima.
Zeljo ima jedan od najboljih sastava u ligi uz one iz Mostara.Kako se ono zovu?
Nesta sa "Z" ili "S"?
Ali ne daju Zelji lopovi da pobijedi.

Izazivajmo nerede!
JThomas

#349 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by JThomas »

željo za ovaj čemer od lige ima i više nego solidan sastav na papiru, al šta ćeš, organizacija, treneri, atmosfera, plate odnosno nedostatak istih...
Baltazar_khan

#350 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

cikcanga wrote: Zeljo ima jedan od najboljih sastava u ligi uz one iz Mostara

Mnogo ste jaki, donosite bodove iz Gradačca, Travnika, Laktaša... Beton ste al onaj armirani, ne može vam niko ništa :oops:
Locked