Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
- Chisum
#326 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Jesi se slik'o?
- The Nightwatchman
#327 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
halo momci jel to nemate kredita na telefonima?
-
klauss
#328 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ja htio, kad sam izvadio aparat svi se razbjesase valjda nikad nisu vidjeli, kazu ak ces se slikati ajd tamo preko dobrinje ovdje neces majcin sine...jaa, glupog naroda
- LadyBear
#329 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
U Sarajevu sam bila samo jednom u zivotu, govorim za BL.klauss wrote:moguce, otisao sam brzo, vidim multietnicnost, ljubav, siroke ruke na sve strane a ja vaki zadrt dje cu u tu sredinu..daaaaj BA
-
klauss
#330 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
aa izvin boga ti, nisam bas skonto ovo sve na forumu, sta ces novajlija
e u tom slucaju ako mislis na BL moraces naci neki dobar aparat za preciscavanje, ima nas ovakvih zagadjivaca bas puno. sretno!
e u tom slucaju ako mislis na BL moraces naci neki dobar aparat za preciscavanje, ima nas ovakvih zagadjivaca bas puno. sretno!
- LadyBear
#331 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Znam, trenutno haraju sirom BIH, ali valjda sve ima svoje vrijeme!klauss wrote:aa izvin boga ti, nisam bas skonto ovo sve na forumu, sta ces novajlija
- MuaDib
#332 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Šta ćemo doživjeti u ovoj Bosni i Hercegovini.
Ali eto ideja za biznis, na budalama se zarađuje.
Upravo sam pročitao oglas, na stranici međureligijskog vijeća BiH.
Multi-religija-gradnja, vrlo povoljni stanovi:
Ali eto ideja za biznis, na budalama se zarađuje.
Upravo sam pročitao oglas, na stranici međureligijskog vijeća BiH.
Multi-religija-gradnja, vrlo povoljni stanovi:
Stan s medžlisom, kvadrat 700 KM.
Stan s kapelom, kvadrat 700 KM,
Stan sa ikonostasom i oltarom, 700 KM.
Uslovi kupovine važno je da klanjate 5 vakata, da se krstite bar tri puta dnevno, da se krstite i molite svecu 3 puta dnevno i kadite stan.
Posebna pogodnost za prozore, imamo ih raznih modela, u obliku polumjeseca, u obliku krsta/križa, imamo i okrugle ne perporučujemo pošto podsječaju na budizam, kvadratene ne preporučujemo jer podsječaju na paganizam.
Vrlo povoljno vršimo radove u oblasti kaligrafije i ikonografije, radimo i u zlatu.
Muslimanska, pravoslavna i katolička zgrada su udaljene 50 metara jedan od druge. Ulica je Ekumenska bb, izbor tabli za adresu po želji, imamo plave, zelene, crvene i crne. Muslimanska zgrada je okrenuta prema Meki i Kabi, katolička prema Rimu, a pravoslavna prema Jerusalimu. Ulazna vrata su sa šehadom, sa raspelom ili ugraviranim likovima svetaca.
Prodajemo povoljno halal i kršteni namještaj, prije useljenja sveštena lica imami, fratri i popovi će obaviti vjerski obred.
- Maraschino
#333 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
PROTIV SAM BILO KAKVIH PODJELApopajic wrote:Ako nisi vjernik onda si Bosnjak,ne musliman- ali to sad nema veze!Maraschino wrote:Musliman sam po rodjenju i vjerovatno ne bih mogao kupiti tamo stan jer ne prakticiram vjeru.popajic wrote:Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
FUJ,FUJ,FUJ !
Sada ce poceti postavljati i nacionalne filtere za zrak - ne mozemo valjda svi isti udisati !
Boze sacuvaj...
U cemu je problem...
Ako ne kontas gdje ovo vodi i koliko je ovo nenormalno ja ti stvarno ne mogu pomoci !
Stanovi za vjersko orijentirane !!! Hoce li nas to sad anketirati kako se ponasamo u svoja 4 zida,pa nas prema tome sortirati ???
valjda ja znam kako i kada sam rodjen...
problemi ovakve vrste su samo kod nas jer mi zivimo u loncu iznad kojeg se ne mozemo izdici i onako sa visine sagledati probleme. ovakvih problema ima svuda, samo dok se izadje iz sarajeva i zenice (medjugorje, siroki brijeg, hrvatska, slovenija, austrija...), ali to se kod nas posmatra kroz posebne prizme dok je to u ostatku europe i svijeta normalno. sada ce ici ona prica...siroki nam ne moze biti uzor, ali to je normala svugdje. takvih objekata ce se graditi sve vise po cijeloj bosni i hercegovini pogotovu za stariju populaciju ali ovdje je najveci problem OGLAS koji je po meni diskriminatorski. gradice se takvi stanovi i kupovat ce ih oni kojima odgovaraju. zamisli da se grade prizemni stanovi iz kojih se sa kolicima ili rolstolom moze doci do crkve u sklopu te zgrade. naravno, ateisti i oni drugi vjernici nece tamo ni kupovati nego na nekoj drugoj lokaciji koja njima odgovara.
OVO U ZENICI NE PODRZAVAM
zelim samo da kazem da ce toga biti jos i bez oglasavanja i u svim religijskim zajednicama (ako vec nema)...
ja cu kupiti stan gdje meni odgovara u zavisnosti od potreba (skola, posao,lokacija,infrastruktura...)...
-
amfibija
#334 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
U jeee sto je fin .... pa sto nije napravio dzamiju pa ih smjestio....jadna majko svoja...toliko vijekova nena mi u kuci klanjala bez posebne prostorije i sl.Kako trulo objasnjenje!! Da hoce i ostali krenuti istim stopama , pa da mirne duse mogu otici iz ove multietnicke drzave , kojoj inace fali jos samo 48 uslova da ispuni,da bi usla u EU...ovo je "vjerovatno" bio jedan od prioritetnijihvjecnobordo wrote:Ne mogu ni svi muslimani, nego samo VJERNICI. Oni koji klanjaju, koji upražnjavaju Islam i praktično. U stanu je posebna prostorija za namaz. Kada neko odluči prodati stan, uslov je da se ostali stanari slože s tim. Ja ne vidim ništa toliko kritično u ovoj ideji, čak mi se sviđa. Šta više, čovjek je rekoa da može tako nekad napraviti stanove samo i za katolike, pravoslavce i sl.
- Gandalf
#335 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Najsmješnije je što su gazde Almy firme k'o fol neki vjernici a niti jedan radnik im nije osiguran , za platu ih zavale kada god stignu , zaštita na radu ne postoji a gazde pune love samo o vjeri pričaju , ma krasni ljudi koji nikada marke nikom nisu dali , svoj kapital su stekli švercujući humanitarnu pomoć i još glume neke pobožne ljude - FUUUUUJJJJJJJJJJJ i za nijh i za njihovu zgradurinu - kada su tako dobri i pošteni , što par stanova ne poklone siromašnim porodicama koje žive u neuslovnim barakama - naravno ovi stanovi su isključivo za vjernike MILIONERE s haram lovom u džepu.
-
ratejvibej
#336 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
tvrdim ono što sam rekao u svom postu."tko bi drugi u sarajevu kupovao stan???"jel_u_vinklo wrote:Sta je pasa,furas za Beograd?Hoces da kazes da u Sarajevu nema mjesta za nemuslimane,da je Sarajevo muslimanski grad,pa jbga,nismo mi nikoga protjerali.Nismo mi krivi sto su se ti nemuslimani uhvatili noge na pocetku rata,vjerujuci u projekat velike Srbije i ocekujuci da ce se vratiti za koji mjesec,u "ocisceno"(od muslimana) Sarajevo.ratejvibej wrote:pa i ja prodajem stan isključivo muslimanima....tko bi drugi u sarajevu kupovao stan???
s beogradom imam veze kao ti s pameću. dakle nikakve.
-
jel_u_vinklo
#337 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Jel te to Klauss ohrabrio da se javis,imate slicno razmisljanjeratejvibej wrote:tvrdim ono što sam rekao u svom postu."tko bi drugi u sarajevu kupovao stan???"jel_u_vinklo wrote:Sta je pasa,furas za Beograd?Hoces da kazes da u Sarajevu nema mjesta za nemuslimane,da je Sarajevo muslimanski grad,pa jbga,nismo mi nikoga protjerali.Nismo mi krivi sto su se ti nemuslimani uhvatili noge na pocetku rata,vjerujuci u projekat velike Srbije i ocekujuci da ce se vratiti za koji mjesec,u "ocisceno"(od muslimana) Sarajevo.ratejvibej wrote:pa i ja prodajem stan isključivo muslimanima....tko bi drugi u sarajevu kupovao stan???
s beogradom imam veze kao ti s pameću. dakle nikakve.
Za Beograd sam se naravno salio,jer ti bi u tom slucaju furao za Pale,kakav ti i Beograd,nisi jos sazreo za vecih gradova.
Shvatam zasto si mi zamjerio za Beograd,ti furas za Zagreb,jao, opet ja grijesim,kakav Zagreb,mozda Grude?
U svakom slucaju,svojim odlaskom iz Sarajeva,cinis veliku uslugu Sarajevu i Sarajlijama.Hvala ti.
- upravnik
#338 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
moderatori, ne bi bilo zgoreg malo provjeriti šta se ovdje događa i ima li kakvih klonova...
veoma glupa i živahna rasprava par friško registrovanih likova...
hmmmm ne znam zašto mi nešto kaže da tu nešto ne štima
veoma glupa i živahna rasprava par friško registrovanih likova...
hmmmm ne znam zašto mi nešto kaže da tu nešto ne štima
- Compact
#339 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Čiato sam ove komentare dok sam bio u out-u, i tvoj mi je bio nekako najsmrdljivijibuzzer wrote: bogu fala, makar ovdje nemam precesto obavezu posjecivati groblja. bio dvaput na glavnom groblju simmering. slicno ko na barama - parcela za jedne, druge, trece, ostale... fino civilizirano. a tim izmisljanjima o gradnji objekata iskljucivo za muslimane u p'o beca samo se dalje ukopavas u nemoci da priznas da si se u prvom postu zajeb'o, pa sad cheras inat ozbiljnim ljudima.
naravno da je ovaj zenicki projekat anticivilizacijski bas kao i izgrdanja kuceraka srpskim izbjeglicama iz hrvatske na stadionu ofk puharska u prijedoru. naravno da je onima koji zamisljaju, provode i podrzavaju takve projekte bosansko multi - kulti drustvo trn u oku jer ne znaju ni za multi ni za kulti ni za koji klinac.
inace, hvala na prijedlogu, izidjem podjahkad. ono teatar, neki dobar koncert, izlozba... nista posebno. sta ima u dzamahiriji?
Nego nisi nam nastavio misao, ..... neki dobar koncert, izložba, sova, ujutro u 6:00h bauštela, 18:00 dođem kući, onda se okupam, jedem, i lafo odem na izložbu, koncert, itd, ništa posebno, šta ima u džamahiriji.... ti si izgleda neka poetska duša