Billy Ben Dover wrote:mene puno više plaše glupe žene.
Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- petunija
#326 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
- Baby Jane
#327 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pitanje: cijeg karaktera?Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
Moze ona biti zlatna, al ako je on kompleksas, dzaba ti sve. Ako se fino obuce/sredi, njega ce jesti.
A dogovor? Zar ima jos neko da vjeruje u to?
- fantom slobode
#328 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
toliko toga si rekla u jednoj recenici...Baby Jane wrote:Pitanje: cijeg karaktera?Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
Moze ona biti zlatna, al ako je on kompleksas, dzaba ti sve. Ako se fino obuce/sredi, njega ce jesti.
ljudi vjeruju u to....
- respo
#329 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
dogovorit ce se normalne osobe i u to nije potrebno vjerovatiBaby Jane wrote:Pitanje: cijeg karaktera?Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
u to vjeruju ili ne vjeruju osobe koje imaju neki od kompleksa
- Baby Jane
#330 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne postoji dogovor u smislu da neko kompromituje/zrtvuje svoje ideale ili misljenja oko bilo cega, samo zato sto jedna osoba u toj vezi misli ili zeli da nesto bude drukcije. Dogovor o kojem se cesto prica zapravo u sustini i nije dogovor, vec se nadju dvije osobe slicnog karaktera i zivotnih razmisljanja, pa njima to kao sto su se "dogovorili" i jeste normalno.dogovorit ce se normalne osobe i u to nije potrebno vjerovati
u to vjeruju ili ne vjeruju osobe koje imaju neki od kompleksa
Mozemo se dogovoriti da danas gledam ovaj film, a sutra da idemo da vozimo biciklo. To prihvatam. Ali, kada je rijec o vecim stvarima, nema tog dogovora, jer ce se uvijek jedna osoba osjecati potlaceno i jadno, i da je svoje ideale zrtvovala zbog te druge osobe i vremenom ce poceti i da prezire tu drugu osobu.
Polazim od sebe i vlastite veze. Da on i ja nismo slicni u nekim stvarima, ne bi se bas mogli dogovoriti ako sam ja tip osobe koji bi da se provodi po kafanama do sitnih jutarnjih sati, da ima otvorenu vezu, a on da je miran i da zeli monogamnu vezu.
Kako bi tu uopce moglo biti dogovora?
Dakle, ne radi se o kompleksima, vec o osjecaju krivnje, izdaje ili prezira koji, covjek koji se dogovori, odnosno popusti pred samim sobom, ima. Takve veze pucaju.
-
GaRGa
#331 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
upravo tako, samo ocajne osobe pokusavaju zadrzati partnera na taj nacin...Baby Jane wrote:jer ce se uvijek jedna osoba osjecati potlaceno i jadno, i da je svoje ideale zrtvovala zbog te druge osobe i vremenom ce poceti i da prezire tu drugu osobu.
-
Dzovanka_Broz
#332 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Vise je stvar toga da je i muskarac lijep, pametan i uspjesan i sto je vjerovatno bitnije, svjestan sebe i svojih kvaliteta pa nema kompleksa i ne osjeca se ugrozenim u prisustvu takve zene. Cinjenica je da ljudi sto su uspjesniji i bolji, iskompleksirane ljude vise podsjecaju na vlasitite komplekse.Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
- una_bo
#333 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
hoćeš da kažeš da biti lijep, pametan, uspješan, svjestan sebe i svojih kvaliteta znači biti bez kompleksa i ne osjećati se ugroženim u prisustvu uspješne žene, koja je pritom i lijepa i pametna i svjesna svojih kvaliteta?Dzovanka_Broz wrote:Vise je stvar toga da je i muskarac lijep, pametan i uspjesan i sto je vjerovatno bitnije, svjestan sebe i svojih kvaliteta pa nema kompleksa i ne osjeca se ugrozenim u prisustvu takve zene. Cinjenica je da ljudi sto su uspjesniji i bolji, iskompleksirane ljude vise podsjecaju na vlasitite komplekse.Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
šta ćemo sa neuspješnim, manje lijepim, nesvjesnih svojih kvaliteta, ljudima?
ja se ne slažem s tobom, jer mislim da je to predrasuda koju imaš o uspješnim i lijepim ljudima, da su svjesni svojih kvaliteta i da nemaju komplekse.
svako od nas ima definiciju šta je to pametna i lijepa žena, evo nek svi kažu šta je za njih to i vidjećemo koliko smo različiti.
šta znači osjećati se ugroženim u prisustvu lijepe i pametne žene? šta lijepa i pametna žena može svojim bistvovanjem ugroziti kod (takvog) muškarca? taj mi je dio nejasan
-
Dzovanka_Broz
#334 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
ne, odgovorila sam striktno na post koji sam citirala.
Komplekse nemaju uglavnom zadovoljni, ispunjeni i realizirani ljudi, to ne znaci nuzno da moraju biti lijepi, dok uspjesni na njima bitnim poljima moraju biti.
"šta znači osjećati se ugroženim u prisustvu lijepe i pametne žene? šta lijepa i pametna žena može svojim bistvovanjem ugroziti kod (takvog) muškarca? taj mi je dio nejasan"
U ovom dijelu sam mislila na zene sa slijedecim osobinama, lijepa, jako bistra, opustena, vidno zadovoljna, sa odlicnim smislom za humor i jako uspjesna u poslu koji obavlja. Prilikom nailaska na iskomplekisranog muskarca, on ili pocinje sa ulizivanjem ili zauzme odbrambeni mehanizam uz bjesomucno trazenje bilo kakve ocite mane ne bi li se doticnoj zeni cim prije smanjila vrijednost. Takve zene iskomplesirane ljude (i zene i muskarce) podsjecaju na sve njihove komplese, mane i na ono sto nisu a htjeli bi da budu, i to je bit te "ugrozenosti" i tjeskobe koji ti ljudi osjecaju.
Komplekse nemaju uglavnom zadovoljni, ispunjeni i realizirani ljudi, to ne znaci nuzno da moraju biti lijepi, dok uspjesni na njima bitnim poljima moraju biti.
"šta znači osjećati se ugroženim u prisustvu lijepe i pametne žene? šta lijepa i pametna žena može svojim bistvovanjem ugroziti kod (takvog) muškarca? taj mi je dio nejasan"
U ovom dijelu sam mislila na zene sa slijedecim osobinama, lijepa, jako bistra, opustena, vidno zadovoljna, sa odlicnim smislom za humor i jako uspjesna u poslu koji obavlja. Prilikom nailaska na iskomplekisranog muskarca, on ili pocinje sa ulizivanjem ili zauzme odbrambeni mehanizam uz bjesomucno trazenje bilo kakve ocite mane ne bi li se doticnoj zeni cim prije smanjila vrijednost. Takve zene iskomplesirane ljude (i zene i muskarce) podsjecaju na sve njihove komplese, mane i na ono sto nisu a htjeli bi da budu, i to je bit te "ugrozenosti" i tjeskobe koji ti ljudi osjecaju.
-
Great Cornholio
#335 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Vole ljudi da komanduju, ne voli niko da mu se komanduje, pa to može biti jedan od razloga zašto se neki muškarci plaše, jako, pametnih i lijepih žena, smatraju da one ne dozvoljavaju da im se komanduje, a vole da komanduju 
-
GaRGa
#336 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Great Cornholio wrote:Vole ljudi da komanduju, ne voli niko da mu se komanduje, pa to može biti jedan od razloga zašto se neki muškarci plaše, jako, pametnih i lijepih žena, smatraju da one ne dozvoljavaju da im se komanduje, a vole da komanduju
haveru.. nek rodi sebi jednog pa nek mu naredjuje... majke vecinom svi imamo da nam seru ( sto je ne izbjezno)
sta ce ti jos i zena da ti sere...
- Ramzess Veliki
#337 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Citiraću svog velikog idola i učitelja:
Lijepe žene su stvorene za muškarce koji nemaju mašte,
a pametne za one koji nemaju sreće!
- Casanova

- Casanova
- Ramzess Veliki
#338 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
sherbett wrote:koji baksuziRamzess Veliki wrote:Citiraću svog velikog idola i učitelja:
- Casanova
-
GaRGa
#339 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
meni najdrazi citat 
Svi muškarci očekuju od žene isto, žene od svakog muškarca očekuju nešto posebno
Svi muškarci očekuju od žene isto, žene od svakog muškarca očekuju nešto posebno
- Ramzess Veliki
#340 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Da vjerujem u dogovor. Onaj kratkotrajni, par sati ... dovoljno.Baby Jane wrote:Pitanje: cijeg karaktera?Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
- Ramzess Veliki
#341 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne znam ... da bih komentarisao morao bih posjedovati i suprotno iskustvo.Dzovanka_Broz wrote:Vise je stvar toga da je i muskarac lijep, pametan i uspjesan i sto je vjerovatno bitnije, svjestan sebe i svojih kvaliteta pa nema kompleksa i ne osjeca se ugrozenim u prisustvu takve zene. Cinjenica je da ljudi sto su uspjesniji i bolji, iskompleksirane ljude vise podsjecaju na vlasitite komplekse.Ramzess Veliki wrote:Stvar je dogovora.Nejlita wrote:Žena može biti i uspješna i lijepa i pametna a da time apsolutno ne ugrožava muškarca. Stvar je karaktera.
- una_bo
#342 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
ovo je samo tvoja slika da žene sa sljedećim osobinama koje si nabrojala: da je bistra, lijepa (šta je za tebe lijepa žena), vidno zadovoljna (misliš da ljudi zapravo ne mogu maskirati nezadovoljstvo "zadovoljstvom"), sa smislom za humor (šta god tebi bilo smiješno) i jako uspješna u poslu koji obavlja (da li ovdje misliš na neku sobaricu, kuharicu, čistačicu, ili samo akademski obrazovane dame, što u tvom svijetu kvalitete automatski znači da su uspješne žene bistre, a bogami i lijepe?).Dzovanka_Broz wrote:ne, odgovorila sam striktno na post koji sam citirala.
kažeš da komplekse nemaju uglavnom zadovoljni (šta znači biti UGLAVNOM ZADOVOLJAN?), ispunjeni (ispunjen kako?) i realizirani ljudi (ovdje si kontradiktorna, zar po tvojoj logici, realiziran ne znači zadovoljan?). zar ne misliš da jedna osoba koja je sve to što si ti navela, ali nažalost nije lijepa, nije iskompleksirana?
i zar jedna tako savršena žena iz tvoje glave može sebi dozvoliti da ima ISKOMPLEKSIRANOG muškarca pored sebe?
koliko kontradiktornosti, koliko generalizacija.
-
Deveti
#343 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
odgovor na mjestu!! kapa do poda!!una_bo wrote:ovo je samo tvoja slika da žene sa sljedećim osobinama koje si nabrojala: da je bistra, lijepa (šta je za tebe lijepa žena), vidno zadovoljna (misliš da ljudi zapravo ne mogu maskirati nezadovoljstvo "zadovoljstvom"), sa smislom za humor (šta god tebi bilo smiješno) i jako uspješna u poslu koji obavlja (da li ovdje misliš na neku sobaricu, kuharicu, čistačicu, ili samo akademski obrazovane dame, što u tvom svijetu kvalitete automatski znači da su uspješne žene bistre, a bogami i lijepe?).Dzovanka_Broz wrote:ne, odgovorila sam striktno na post koji sam citirala.
kažeš da komplekse nemaju uglavnom zadovoljni (šta znači biti UGLAVNOM ZADOVOLJAN?), ispunjeni (ispunjen kako?) i realizirani ljudi (ovdje si kontradiktorna, zar po tvojoj logici, realiziran ne znači zadovoljan?). zar ne misliš da jedna osoba koja je sve to što si ti navela, ali nažalost nije lijepa, nije iskompleksirana?
i zar jedna tako savršena žena iz tvoje glave može sebi dozvoliti da ima ISKOMPLEKSIRANOG muškarca pored sebe?
koliko kontradiktornosti, koliko generalizacija.
- tiranosaur
#344 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
...ako si iole zadovoljna svojim izgledom pa nisi po tom pitanju iskompleksirana (mada mislim da nema osobe kojoj bar neki dio na sebi ne smeta,tj. koji ne bi bar malkice promijenila)...ako si pametna-e sad i tu se moze reci po nekome da je neko glup ili pametan,zavisi sta ko ocekuje od nekoga... ako si dr bilo koje grane medicine,znaci pametan si,automatski,a sta ako ne znas zamijeniti obicni osigurac..jel te to cini glupim? ....ako te kao zenu nema ko sputavati u svojim zeljama i ostvarivanjima pa si zadovoljna i sretna - nema se ko sta brinuti pored tebe da ces ga ciniti manje vrijednim ili bilo sta drugo....
dok si zadovoljan sam sa sobom i osoba pored tebe moze biti zadovoljna i sretna
nema to veze jel zena "pametnija" od muskarca...cisto se radi o slobodi na svoje "ja"
dok si zadovoljan sam sa sobom i osoba pored tebe moze biti zadovoljna i sretna
nema to veze jel zena "pametnija" od muskarca...cisto se radi o slobodi na svoje "ja"
- respo
#345 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ovim odgovorima i ti i una ste osvojili kafu sa mnom
Za vrijeme preuzimanja nagrade kontaktirati preko pp-a
- tiranosaur
#346 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
respo wrote:Ovim odgovorima i ti i una ste osvojili kafu sa mnom
jel' to ti meni
- respo
#347 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Tebi nego kome
- una_bo
#348 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
da li ćeš ti nas dvije preživjeti, pitanje je sadrespo wrote:Ovim odgovorima i ti i una ste osvojili kafu sa mnom
- yoda82
#349 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ja uvijek volim biti u društvu pametnih i lijepih žena. Prvo imaš o čemu da pričaš sa njima, a prijatne su za oko. Ima li bolje kombinacije
.
Šalu na stranu, ako je muškarac normalan onda mu društvo/veza s takvim ženama može samo imponovati. Naravno ako se mnogo drugih stvari poklopi. U slučaju da se neko osjeća ugroženim u takvom okruženju, onda on ima dosta problema.
Šalu na stranu, ako je muškarac normalan onda mu društvo/veza s takvim ženama može samo imponovati. Naravno ako se mnogo drugih stvari poklopi. U slučaju da se neko osjeća ugroženim u takvom okruženju, onda on ima dosta problema.
- tiranosaur
#350 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
una_bo wrote:da li ćeš ti nas dvije preživjeti, pitanje je sadrespo wrote:Ovim odgovorima i ti i una ste osvojili kafu sa mnom
ma necemo ga puno mrcvariti...samo malo ,da mu vise nikad ne padne na pamet