ee to pogotovo ne kontam kad upekne +37 . .a dole hlad ljepotachuchumbamayumbe wrote:Jes vala, ne mogu da vjerujem kakav je ono tamo papanluk!strong69 wrote:Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
Ljudi stavili dvije trake, napravili gospodski podzemni parking, obilježili mjesta za invalide, ali džaba, papak ostaje papak, taman da mu je rahmetli dedo rođen na Kovčima.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ARmAn1i
#326 Re: "Majstori" parkiranja
- Neelix
#327 Re: "Majstori" parkiranja
ISTA situacija je u Grand centru na Ilidzi - OGROMNA garaza napravljena ispod, a PAPCI matereimsesjetim parkiraju u traci pored ulaza, onemogucavajuci mimoilazenje.chuchumbamayumbe wrote:Jes vala, ne mogu da vjerujem kakav je ono tamo papanluk!strong69 wrote:Mozete vi pricati sta hocete ali najveci cirkus je u Tusu i Merkuru. Podzemne garaze zjape prazne a svi se nagurali gore ispred Tusa da parkiraju i zauzeli cijelu jednu traku pa nastane krkljanac kad neko nece da saceka ovoga iz suprotnog pravca. Ma ludilo...
Ljudi stavili dvije trake, napravili gospodski podzemni parking, obilježili mjesta za invalide, ali džaba, papak ostaje papak, taman da mu je rahmetli dedo rođen na Kovčima.
- atko
#328 Re: "Majstori" parkiranja
U merkuru i tusu je tako zato sto glavni ulaz nije kroz garazu kao u merkatoru npr... sta ocekujes ti da ti neki gospodin bosanceros ode dole u garazu i da proseta 30 m do lifta ... pa stvarnooo ... pa lakse ga je na plocnik pred ulazom ustekat... bez obzira stop je poso u neobaveznu nedjeljnu kupovinu i kaficu od 2-3 sata i sto mu se nigdje ne zuri
A i u merkatoru udju u garazu i vrte se oko lifta i stepenica ... ne bi niko 50 metara dalje parkiro, na invalidska na zebru na vrata neki cekaju da neko izadje a 50 metara dalje pola parkinga prazno
A i u merkatoru udju u garazu i vrte se oko lifta i stepenica ... ne bi niko 50 metara dalje parkiro, na invalidska na zebru na vrata neki cekaju da neko izadje a 50 metara dalje pola parkinga prazno
- corsa
-
duboka_misao
#330 Re: "Majstori" parkiranja
[/quote] ISTA situacija je u Grand centru na Ilidzi - OGROMNA garaza napravljena ispod, a PAPCI matereimsesjetim parkiraju u traci pored ulaza, onemogucavajuci mimoilazenje.[/quote]
aaaaaaa uzas idem na ilidzu u novu opstinu ovih dana i bash gledam i ne kontam.... stanem cekam da prodju svi iz suprotnog pravca i izlazim vani i btw jel do mene ili nisu dobro iscrtalli one znakove na asfaltu ?
aaaaaaa uzas idem na ilidzu u novu opstinu ovih dana i bash gledam i ne kontam.... stanem cekam da prodju svi iz suprotnog pravca i izlazim vani i btw jel do mene ili nisu dobro iscrtalli one znakove na asfaltu ?
- atko
#331 Re: "Majstori" parkiranja
Ima jaca kletva... dabogda doso zakon pa svi morali OBAVEZNO na tehnicki

-
duboka_misao
#332 Re: "Majstori" parkiranja
vec vidim puste ulice Sarajeva.......atko wrote:Ima jaca kletva... dabogda doso zakon pa svi morali OBAVEZNO na tehnicki
![]()
-
Richard Peti
-
skojotovski
#334 Re: "Majstori" parkiranja
evo jos jedne papcine s dna kace! lokacija je garaza Merkur-a. majmunu je tesko bilo parkirati auto na predvideno mjesto, a zjape prazna. da je mogao, uĆero bi ga unutra! mamu li vam seljacku! tablice su 424-M-540, skodilak novi

-
duboka_misao
#335 Re: "Majstori" parkiranja
nemoj tako mozda je coek invalid u mozak pa ima problema sa ovim crtama i znakovima vidis da je pokusao da parkira u ovaj ocrtani polukrug 
- Control panel
#336 Re: "Majstori" parkiranja

grbavica, ''rodjeni francuz''

Interex, nas parking papak,
- Control panel
#337 Re: "Majstori" parkiranja
jos jedna potvrda da vozaci malih auta zauzimaju vise mjesta.Control panel wrote:
grbavica, ''rodjeni francuz''![]()
Interex, nas parking papak,
-
vnm
#338 Re: "Majstori" parkiranja
strasno je kod ovog prvog sto se vidi lijevo da ima mjesta na parkingu, ali jos gore je, ako je vec papak, sto je mogao i na trotoar stati vise desno i ne bi nikome smetao.
posto je to parking kod moje zgrade znam da ima takvih svakih par dana.
posto je to parking kod moje zgrade znam da ima takvih svakih par dana.
- Skyfox
#339 Re: "Majstori" parkiranja
Velicina auta nema nista sa ''seljackim" mentalitetom
-
ado-šampion
#340 Re: "Majstori" parkiranja
Od početka mi se sviđala tema, al sad vidim da ovi što je "vode" imaju nekih ozbiljnih problema u životu. Šta fali ovom Atosu, il šta je već?! 15 mjesta slobodno na parkingu, šta sad čovjek treba, gledat gdje je linija?! Izletio na 15 minuta vjerovatno, kad se vratio, vjerovatno još niko nije parkiro na ovih 15 il kolko već slobodnih mjesta.
Ja fakat pazim gdje je gužva, recimo kod sebe pred zgradom, uvijek parkiram tako da taman mogu izaći iz auta, tj. otvoriti vrata, a ovako parking poluprazan, ja idem na 15 minuta u supermarket, pa zaboli me qrac, parkiraću ga na sred parkinga. E svašta
Ja fakat pazim gdje je gužva, recimo kod sebe pred zgradom, uvijek parkiram tako da taman mogu izaći iz auta, tj. otvoriti vrata, a ovako parking poluprazan, ja idem na 15 minuta u supermarket, pa zaboli me qrac, parkiraću ga na sred parkinga. E svašta
-
malizeleni
#341 Re: "Majstori" parkiranja
Radi kojeg su K.... onda parking mjesta oznacena ? Rezoniranje ti je za 10, ako vec postoji linija, zasto ne postovati oznaku. Da ih manje razmislja tako kao ti, ne bi imali ovu temu uopste...ado-šampion wrote:Od početka mi se sviđala tema, al sad vidim da ovi što je "vode" imaju nekih ozbiljnih problema u životu. Šta fali ovom Atosu, il šta je već?! 15 mjesta slobodno na parkingu, šta sad čovjek treba, gledat gdje je linija?! Izletio na 15 minuta vjerovatno, kad se vratio, vjerovatno još niko nije parkiro na ovih 15 il kolko već slobodnih mjesta.
-
dimu
#342 Re: "Majstori" parkiranja
a mozda kad je parkirao je parking bio krcat i nije imao gdje drugo, sto je jako cest slucaj na vecini parkinga na grbavici, pogotovo ovih oko shopinga ako se ne varam ovo je tu negdje ...vnm wrote:strasno je kod ovog prvog sto se vidi lijevo da ima mjesta na parkingu
-
vnm
#343 Re: "Majstori" parkiranja
iskreno da ti kazem ja nikad nisam morao parkirati na trotoar, a ne moras mi pricati kakvo je stanje sa mjestom, jer kao sto rekoh zivim pored tog parkinga. 
interesantno je da ne komentarises dio gdje kazem da je trotoar dovoljno sirok da je mogao stati i da ne zakrchi prolaz pjesacima...
interesantno je da ne komentarises dio gdje kazem da je trotoar dovoljno sirok da je mogao stati i da ne zakrchi prolaz pjesacima...
-
dimu
#344 Re: "Majstori" parkiranja
pa sta imam to komentarisati kad je svakako zabranjeno parkiranje na trotoar, ostavio mjesta vise ili manje...
- Ateista
#345 Re: "Majstori" parkiranja
Nije poenta vise sta je zabranjeno ili ne, moze neko napraviti prekrsaj i parkirati na trotoar ali tako da nikog ne zagradi i nikom ne smeta, ne zauzima mjesta za 3 auta, a moze neko savrseno ispostovati zakon i parkirati na mjestu predvidjenom za parking, ali biti papak i ne gledati kako parkira na to mjesto i da li nekom smeta i jeli zauzeo dva mjesta i slicno.dimu wrote:pa sta imam to komentarisati kad je svakako zabranjeno parkiranje na trotoar, ostavio mjesta vise ili manje...
Nije poenta postovati propis, poenta je ne biti papak.
-
ado-šampion
#346 Re: "Majstori" parkiranja
Interesantno je baš tu na Grbavici, kod Case i Aquariusa, ja tu ordiniram, svakom je mrsko otić malo dalje pa parkirat, lakše je na trotoar ili zagradit čovjeka. Nedavno tako, parkiram ja tamo kod kontejnera kod Aquariusa, regularno parking mjesto, odem na kafu, kad vratim se zagradila me neka Astra. I ja moram tražit po Aquariusu i okolo da vidim čije je auto. Ne može ni konobar hrpu raje obići i sviju pitat čije je auto. I haj nakon 10 minuta, nađe se mlada dama kaže "Izvini, nisam imala gdje".
Pa curo draga, 4-5 parkinga tuda, prohodaj 50 metara, al jok lakše je nekog zagradit. Zato ja odnedavno kad sam tamo s autom parkiram samo gdje vidim auto, ako nema odem kod neke od zgrada na parking.
A za ove frustrirane: Riješite probleme u životu pa vas neće nervirat što čovjek na parkingu od 50 mjesta, na kojem je popunjeno 10, ne gleda baš gdje su linije.
A za ove frustrirane: Riješite probleme u životu pa vas neće nervirat što čovjek na parkingu od 50 mjesta, na kojem je popunjeno 10, ne gleda baš gdje su linije.
-
sinergija
#347 Re: "Majstori" parkiranja
ako nekoga nesto nervira onda to ne treba raditi, pogoto ne nemajerno. pa tako i ako je parking prazan treba da se parkira u prostor koji je namijenjen za jedno auto. nema veze ides li na minut, 15 ili cijeli dan. jer trenutno parking mozda izgleda prazan a u minut dodje 30 auta i onad nema mjesta jer neki seljo nije ''isfrustriran'' i parkirao je na sred linije. jesam li ja isfrustriran sto parkiram normalno bez obzira bio sam ili ne na parkingu od 500 mjesta?
-
sinergija
#348 Re: "Majstori" parkiranja
naravno da nema ali sam i ja primijetio da mala auta u pravilu najcesce ne parkiraju ispravno, odnosno uzimaju vise mjesta nego sto im objektivno treba.kakavdanakneiskustvu wrote:Skyfox wrote:Velicina auta nema nista sa ''seljackim" mentalitetom
tačno.
kada kazem mala auta ne mislim naravno da je zbog toga auto krivo. ali obratite paznju, pa cete vidjeti.
- Ateista
#349 Re: "Majstori" parkiranja
Upravo tako, a pokazatelj frustracija je to sto neko parkira kako stigne, a ne to sto neko parkira izmedju linija i na praznom parkingu.sinergija wrote:ako nekoga nesto nervira onda to ne treba raditi, pogoto ne nemajerno. pa tako i ako je parking prazan treba da se parkira u prostor koji je namijenjen za jedno auto. nema veze ides li na minut, 15 ili cijeli dan. jer trenutno parking mozda izgleda prazan a u minut dodje 30 auta i onad nema mjesta jer neki seljo nije ''isfrustriran'' i parkirao je na sred linije. jesam li ja isfrustriran sto parkiram normalno bez obzira bio sam ili ne na parkingu od 500 mjesta?
-
c0de
#350 Re: "Majstori" parkiranja

Svaka cast...
Last edited by c0de on 01/08/2009 21:59, edited 1 time in total.