Pitanje-Radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
krusty

#326 Re: Pitanje-Radar

Post by krusty »

arnes_ssj4 wrote:joj ljudi nedavno sam tek polozio a vec sam usrao (da izvinete na izrazavanju) , nisam iz sarajeva a rijetko sam tamo i isao tako da vam ne znam tacno objasniti mjesto,ali od BBI centra pa prema auto putu negdje otprilike na pola puta,sve sam normalno isao i stajao na semaforima ali jbg nezz ni ja kako se desilo da jedan semafor nisam uocio :-? i tako da sam prosao kroz crveno,da mi nije prijatelj rekao ja ne bih ni skontao,sada me zanima da li je bio radar tu,mi nismo primjetili da je ista zasvijetlilo,a u slucaju da jest bio za koliko dana otprilike dolazi cestitka :-) ne znam sta da radim,heheh najgore mi je sto nezz je li bio radar tu ili ne
pozz svima
u tom pravcu od BBI do autoputa imaju kamere na 3 raskrsnice... na 2 od te 3 raskrsnice da si prosao kroz crveno 99% bi napravio udes, dakle preostaje jedna moguca lokacija, a to je ona kod kasarne marsal tito gdje je semafor samo zbog pjesackog prelaza...

eh takav isti semafor imas iza sljedece raskrsnice preko puta hotela bristol, isto samo pjesacki, pa sad koja je bila od ove dvije... sanse su ti 50:50 :P
arnes_ssj4

#327 Re: Pitanje-Radar

Post by arnes_ssj4 »

hvala ti druze na odgovoru,et ja se nadam da nisam naletio na taj sa radarom jer je bila noc a mislim da je bio radar vidjeo bih 100% blic
a nije mi niko rekao za koliko dana otprilike dodje kazna i koji je zadnji rok,mislim za koliko dana ako mi ne dodje nista mogu biti siguran da nije bio radar tu?
krusty

#328 Re: Pitanje-Radar

Post by krusty »

ma salju oni te kazne vrlo brzo, tako da ako prodje 10 dana miran si

a sto se tice inace tih radara, i ako si prosao kroz semafor gdje ima radar, opet ne mora znaciti da si uslikan jer ne rade svi radari u isto vrijeme, nego ih premjestaju sa lokacije na lokaciju. drugim rijecima nemaju radara koliko i lokacija za radare

p.s. jel mi se ucinilo ili je i na Otoci (u pravcu grada) postavljena kamera, meni se cini da sam vidio one senzore u asfaltu sinoc, al mrsko mi bi da se okrenem da se uvjerim
Skyfox

#329 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

krusty wrote:
p.s. jel mi se ucinilo ili je i na Otoci (u pravcu grada) postavljena kamera, meni se cini da sam vidio one senzore u asfaltu sinoc, al mrsko mi bi da se okrenem da se uvjerim
senzori su tu vec neko vrijeme, neznam da li su kameru aktivirali.
Cholina_Lokica

#330 Re: Pitanje-Radar

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:
krusty wrote:
senzori su tu vec neko vrijeme, neznam da li su kameru aktivirali.
aktivirana je kamera prije par dana... :D
Skyfox

#331 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

Dile wrote:
aktivirana je kamera prije par dana... :D
probala :D
Cholina_Lokica

#332 Re: Pitanje-Radar

Post by Cholina_Lokica »

nisam :oops: :mrgreen:
Skyfox

#333 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

trebala bi da budemo sigurni radi li :D
Cholina_Lokica

#334 Re: Pitanje-Radar

Post by Cholina_Lokica »

nu nalet te bilo, na sta me nagovaras... :skoljka:

radi, radi :D
Skyfox

#335 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

Dile wrote:nu nalet te bilo, na sta me nagovaras... :skoljka:

aj dobro mada bez da probas to nam je samo rekla kazala 8-)
respo

#336 Re: Pitanje-Radar

Post by respo »

samo da znate butmirska cesta ima kameru :D
ja probao 22.10-og :D
dobio prekjuce cestitku

jednom u zivotu prodjem tom cestom i uslika me
valjda za dobrodoslicu
Skyfox

#337 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

ko ne proba ne zna sta propusta :D
Cholina_Lokica

#338 Re: Pitanje-Radar

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:
Dile wrote:nu nalet te bilo, na sta me nagovaras... :skoljka:

aj dobro mada bez da probas to nam je samo rekla kazala 8-)
vjeruj ti meni :mrgreen:
Skyfox

#339 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

veceras vozim 60 od Interexa pored aerodroma i ocekujem kad cu naletiti na radar, kad najednom nesto blicnu i skontam da je mene uslikao!? Ali s prednje strane i 100%nisam isao preko 60. U susret mi jeste islo par automobila ali nisam primjetio da su nesto prebrzo vozili pa da su aktivirali senzore.
Nazovem saobracajnu kazu da se kamera aktivira na 81km/h...
e sad ako sam slucajno ja uslikani sretnik, moze li kamera da slika sa prednje strane, odnosno prednje tablice i zasto bi se aktivirala na 60?
krusty

#340 Re: Pitanje-Radar

Post by krusty »

zasto ne bi mogla slikati sprijeda ?

kamera je jedna, senzoru u obje trake, tako da logicno jedne slika sa zadnje druge sa prednje strane...
maxell_sarajevo

#341 Re: Pitanje-Radar

Post by maxell_sarajevo »

Skyfox wrote:veceras vozim 60 od Interexa pored aerodroma i ocekujem kad cu naletiti na radar, kad najednom nesto blicnu i skontam da je mene uslikao!? Ali s prednje strane i 100%nisam isao preko 60. U susret mi jeste islo par automobila ali nisam primjetio da su nesto prebrzo vozili pa da su aktivirali senzore.
Nazovem saobracajnu kazu da se kamera aktivira na 81km/h...
e sad ako sam slucajno ja uslikani sretnik, moze li kamera da slika sa prednje strane, odnosno prednje tablice i zasto bi se aktivirala na 60?

Kamera u Binjezevu slika u oba smjera, prema Mostaru sa prednje strane, a prema Sarajevu zadnji dio automobila :-D
Haris033

#342 Re: Pitanje-Radar

Post by Haris033 »

Juce sam dobio "čestitku" u kojoj piše da sam počinio prekršaj iz člana 44. stav broj 6/06 a koji je utvrđen stacionranim uređajem za mjerenje brzine (marke "TraffiStar SR 520") gdje je ustanovljeno da sam vozio 102 km/h i istovremeno prošao na znak crvenog svjetla na semaforu (kod zgrade RTV-a)...

E sad, sve je to OK i bio bi spreman snositi poslijedice za sve učinjeno, ali fazon je u tome što sam siguran da tu noć (23.30) baš kao što prođem svakodnevno više puta, nisam vozio više od 60-70 km/h (jer znam da je tu radar) niti je taj radar "blicnuo", a osim toga nikada za vrijeme svog 12-godišneg vozačkog iskustva nisam uhvaćen da vozim tolikom brzinom, a pogotovo u gradu gdje vozim više nego oprezno i poštujem sve saobraćajne znakove i propise...

Zanima me da li neko ima slično iskustvo i da li je moguće da taj "stacionrani uređaj" može pogriješiti i vrijedi li tražiti video dokaz!???

A ako sam doista vozio tom brzinom i prošao kroz crveno, onda sam, fakat, imao žešći "prenos", pa me zanima da li se takvi "prenosi" dešavaju i drugima, jer fakat ovako nešto mi se nikada nije dogodilo... Napominjem da nisam vozio pod dejstvom alkohola!!!

Osim toga, zna li neko kolika me kazna slijedi za ova 2 prekršaja??? Pretpostavljam da je kazna više od 200,00 KM sa oduzimanjem vozačke dozvole na 1ili 2 mjeseca...
madner

#343 Re: Pitanje-Radar

Post by madner »

Trazi da vidis sliku.

Ako nista vidjet ces crveno.
Sto se tice prekrsaja, najebao si. Preko 50 u naseljenom mjestu...

Meni se desi da se poslje kamere pitam jesam li usporio ili ne, na sljedecem semaforu.
Skyfox

#344 Re: Pitanje-Radar

Post by Skyfox »

Meni rekose da su premjestili kameru kod RTV odnosno da je vise i nema tamo neko vrijeme.
Def pogledaj sliku.
ekist

#345 Re: Pitanje-Radar

Post by ekist »

Koliko znam, radar je postavljen na sljedecim lokacijama u Kantonu Sarajevo:

* RTV Dom semafor - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h
* Otoka - pravac centar grada - ogranicenje 60km/h
* Ekonomska skola - pravac centar grada - ogranicenje 40km/h
* Binjezevo - oba pravca - ogranicenje 60km/h
* Stup - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h
* Autoput, nakon/prije naplatnih kucica u Sarajevu - oba pravca - ogranicenje 120km/h
* Dobrinja - pravac Lukavica - ogranicenje 60km/h
* Aerodrom - oba pravca - ogranicenje 60km/h
* Univerzitetski kampus - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h
* Titova Ulica na semaforu nakon Vjecne vatre - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h

Ne pada mi na pamet sada gdje jos ima a garant sam fulio neku pa vas molim da dodate lokaciju, pravac i ogranicenje za tu kameru :D . Isto tako, dobrodosle su prijave i iz drugih kantona :thumbup: , prosle godine u Martu me uslikala kamera u Zepcu gdje ogranicenje 60km/h a ja vozio 67km/h, kazna 40KM, hajd dobro, al ciganija brate.
Trebevic

#346 Re: Pitanje-Radar

Post by Trebevic »

ekist wrote:* Ekonomska skola - pravac centar grada - ogranicenje 40km/h
Skinuli su znak ograničenja 40, sad je 60 km/h
ekist wrote:* Titova Ulica na semaforu nakon Vjecne vatre - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h
Ovu su premjestili na spomenutu lokaciju na Otoki (il' Otoci :) ).
ekist

#347 Re: Pitanje-Radar

Post by ekist »

Trebevic wrote:
ekist wrote:* Titova Ulica na semaforu nakon Vjecne vatre - pravac Ilidza - ogranicenje 60km/h
Nisam vidis vidio to novo ogranicenje, thx :thumbup:

A za premjestaj kamere, hm, nije na odmet tu svakako usporiti, nikad ne znas kad ce je vratiti ;-)
starii

#348 Re: Pitanje-Radar

Post by starii »

mog starog uhvatila kamera kod orasja..i haj platio kaznu.. i zove sad jarana da vidi jel još stoji ta kamera na putu, kad mu jaran govori ma ne brini se neko je dosao navece sa lovackom puškom i upucao kameru :D
Broj 1

#349 Re: Pitanje-Radar

Post by Broj 1 »

Meni su sega oni sto objese CD na retrovizor kako bi zajebali radar! Ima ih jos koji to vjesaju.
aerosa

#350 Re: Pitanje-Radar

Post by aerosa »

ekist wrote:
Trebevic wrote:
Nisam vidis vidio to novo ogranicenje, thx :thumbup:

A za premjestaj kamere, hm, nije na odmet tu svakako usporiti, nikad ne znas kad ce je vratiti ;-)
Koliko znam da su sklonili i postolje za tu kameru tako da je tu neće više vraćati :)
Post Reply