Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Erjavec wrote: A da nisu svi Jevreji isti, i da ne treba generalizovati... evo:

http://www.dailykos.com/storyonly/2008/ ... 489/677860

pa cak i iz Izraelske stampe:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050459.html
Ne samo da se ne treba generalizovati, ne SMIJEMO generalizovati. Prica o Palestini je odavno nadisla ( bilo koju ) religiju i polako ali sigurno se pretvorila u arhetipsku pricu izmedju dobra i zla. Niko vise ne moze reci da to ne vidi i ne zna. Svi moramo dici glas protiv ove nocne more, zbog jevrejske, palestinske, kriscanske, ateisticke DJECE. One djece kojoj su odrasli obecali ovo :

Declaration Of The Rights of the Child

A u Palestini, djeca su dobila ovo :

Image

Image

By Mike Odetalla
http://www.hanini.org

Not a day goes by without having to read or listen to someone from the “Israel right or wrong camp” spin tales about Palestinians teaching their children to “hate”. From those aspiring higher public office, such as Hillary Clinton, to hatemongering lunatics such as Pat Robertson and Daniel Pipes, they do not miss an opportunity to propagate this lie in the hopes of portraying Palestinian parents and society as a whole, as “lesser” human beings, unfit to raise their children “properly”…

Although this myth about Palestinian parents and their children has been debunked countless times by many experts, including Israeli academics and journalists in the Hebrew press, this has not stopped those that seek to demonize the Palestinians at every turn in their endless campaign to brainwash the American public so that Israel’s nefarious actions and policies against the much maligned and brutalized Palestinian people can be dismissed or “excused”, because, after all, in their eyes, Palestinians and their children couldn’t possibly be regarded as equally “human”!

As a child, growing up in Palestine, where we had no television or for that matter, any electricity, the first time I was ever exposed to the Star of David was when I saw it painted on the gleaming metallic bodies of the Fantom jet fighters that were flying low overhead as they bombed and strafed the outskirts of our village and which nearly massacred us as we huddled along with nearly twenty others in a cave, escaping mere minutes before the cave was destroyed by a missile from one the jets.

The first Jew that I had ever seen in my life was an alien looking figure, who was standing atop a tank, which also had the Star of David painted on it, pointing a gun at my mother and shouting at us in a language that I had never before heard. The first Jew that I had ever seen close up, was also pointing a gun at me, even though I was a mere child of six…

Many times during the early period of Israel’s occupation of my homeland, the only Jews that encountered were Israeli soldiers who marched into our village, forcing every male aged 12 to 75 to go out onto the villages open fields and sit under the brutal summer sun for hours, with little regard for their safety and well being. These soldiers were also the ones that clamped daily curfews on our villages and in one night, while we were confined to our homes, came into our village and killed every dog in the village that they could find. For many days after this dastardly act, the stench of the decaying flesh permeated throughout the village.

On more than one occasion, I witnessed Jewish soldiers physically and verbally abusing Palestinian men, women, and children. Some of these soldiers seemed to relish the power that their guns and uniform gave them over these people, showing a sadistic zeal for their “work”.

Needless to say, countless Palestinian children had their very first or only encounters with Jews as I had, whether in Palestine, or the refugee camps of Lebanon and elsewhere. The “Jewish” face of Israel, to us, manifested itself in the persona of the Israeli soldier.

By contrast, the first Christian I had ever encountered, looked and sounded just like me, a native Palestinian who did not present a threat to me nor my family, who shared our language, customs, food, and dress.

Thus, my perception of Jews was profoundly influenced by the experiences of my encounters with Israeli soldiers, and I was one of the “lucky ones” because thousands of other Palestinian children were forever scarred, as they had to witness the killings, beatings, midnight raids, humiliations, and imprisonment of their fathers, siblings, and other loved ones by the Israelis.

The Star of David was not a religious symbol to me and other Palestinians. It was symbol of oppression and fear, for it was painted on the side of the Israeli army’s machines of death.

It was not until I came to America that I met a Jew who did not seem to threaten me and who looked and acted “normal”, like every ones around him. Since then, I have come to meet many and befriend many Jews in America and elsewhere, showing me a “different” side of Jews that I had no idea existed.

My children on the other hand, were born and raised in the United States and had gotten to meet and to know many of my Jewish friends. Although they knew much about what the Israelis were doing to our people, they didn’t look at Jews in this country any differently than any other Americans.

It wasn’t until the summer of 2003 that my children began to see Jews in a different light. Standing in the hot summer sun at the Israeli checkpoints, they were witness to Israeli oppression and cruelty first hand, staring in shock as a young Palestinian father was set upon and beaten by Israeli soldiers for having the “audacity” to complain because his pregnant wife and 2 young children had to stand in the sweltering heat for hours at the Qalandia Checkpoint on their way home. I will never forget the shock on my children’s’ faces as I tried to help the young father up after he was beaten silly in front of his wife and young children.

More than anything else, it is the Israelis themselves who are having the greatest influence on the youths of Palestine. By their words and deeds, they are the ones that are teaching the Palestinian children to hate, because as we all know, experience is the greatest “teacher” of them all and the Israelis are doing one hell of a job “teaching”.

The American poet, Auden, I believe, said it best

I and the public know, what all school children learn, those to whom evil is done, do evil in return.

Image

Children of Palestine

A Day in Jabaliya

Opca Deklaracija o Pravima Covjeka

Physicians for Human Rights Cula sam da su i oni ukljuceni, iako na websajtu nisam nista pronasla.

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do Nothing.
Last edited by Latina on 29/12/2008 13:45, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Latinica wrote:
_veleposlanik wrote:@Latinica:

pa dobro, i sta sam ja lose rekao do sada molim te?
Rekao si svasta lose. Ocigledno nisi shvatio kad sam ti rekla da ili sutis ili kazes nesto kao covjek. Zasipas forum postovima slicnim ovome koji si napisao. Pravis strasne generalizacije, i meni koja nisam Jevrejka je neugodno zbog toga sto pises. Dovodis u pitanje Holokaust, a ja sam licno upoznala starice kojima su roditelji ubijeni u logorima. Lazu valjda, je li ? Jos nesto; ako imas neke podatke i ako si do te mjere ubijedjen da su istina, sto palamudis na forumu o tome ? To ti je dio imidza ili sta ? Molim te nemoj mi vise nista objasnjavati.

Jedino sto znam je da izraelski rezim pokazuje okrutnost prema palestinskoj djeci i da to nema nikakve veze sa judaizmom. To nema nikakve veze sa bilo kojom vjerom, bankovnim kolapsom, ali ima veze sa Konvencijom o Ljudskim pravima, sa Konvencijom o pravima djeteta, a sve to se Boga mi tice svakog covjeka. Ukljucujuci i Jevreje. Njih bi se trebalo najvise ticati. U zadnjih par dana sam pogledala masu materijala na netu o zivotu Palestinaca i zgrozila se. Licno to ne mogu gledati kao ljudsko bice. A Boga mi svakome na njegovu savjest.
prvo mi postavis pitanja sa "zamkom" pa kazes "molim te nemoj mi objasnjavati"...

izvini Latinice, ponovo nisi procitala moj post. ako imas problema sa razumijevanjem mogu ti na PPu objasniti detaljnije, ali ocigledno nisi razumjela ili si preskocila ono sto sam rekao... ne pravim strasne generalizacije, uvijek govorim oprezno, divim se jevrejima koji osudjuju Zionizam - gdje je tu generalizacija? znas li ti zapravo ista o tom Zionizmu (Cionizmu)?

tvoje slijedece pitanje samo od sebe nema smisla... htjeo bih ti odgovoriti ali zaista ne razumijem sta zelis reci... "ako imam podatke zasto 'palamudim'"? pa valjda je neka duhovna duznost da "palamudim", ako sam ubijedjen i mogu obrazloziti, zahvaljujuci velikim licnostima koje su dale svoju slobodu, svoje zivote da bi ukazali na mnoge neistine i nepravdu. pitanje ti nimalo ne stoji... imidz? ne mjerim se na "vasim" ovosvjetskim skalama vrijednosti :roll:

ima veze sa bankovnim kolapsom i tu se trebas malo bolje potruditi. sa vjerom kao vjerom zaista nema veze, ali se u ime "svetosti" jevrejskog "napacenog" naroda desavaju stvari poput ovih napada... mozes li ovo razumjeti ili da nacrtam? Cionizam se krije iza "jevrejstva", cilj je razluciti i spoznati dobro od zla. nijedan jevrej se ne bi trebao osjecati lose zbog mojih rijeci, iz razloga sto su mnogi jevreji mnogo prije mene jos gore cinjenice iznosili javnosti.
Image

nema tu nikakva Konvencija, nikakav UN, nikakva pravda... preporucujem da zaboravis na to, ili da ocekujes chudo Bozije, posto do sada ta Konvencija ni tamo a ni bilo gdje u svijetu nije "funkcionisala"...

chitaj: Norman Finkelstein, Ariel Toaff, Joseph Burg (Ginzburg), Haviv Schieber........ etimologija, upoznajmo prvo znacenje o cemu govorimo, da bismo mogli razgovarati dostojanstveno...
Last edited by _veleposlanik on 29/12/2008 13:46, edited 2 times in total.
bosss

#328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosss »

Kad se već priča o Izraelu.
Jeste li znali da je Bosna dva i po puta veća od Izraela ?! :bih:
osa

#329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

danas sam čitao izjavu ministra vanjskih poslova egipta koji optužuje hamas da ne dozvoljava liječenje ranjenih iz pojasa gaze u egiptu, iako na graničnom prijelazu čeka 40 kola hitne pomoći. hamas se pravda da ne može transportirati ranjenike pod vatrom, nekako mi se čini da je opravdanje neuvjerljivo, jer izraelci dosta precizno gađaju uglavnom vojne ciljeve i infrastrukturu hamasa, odgovara li hamasu što veća tragedija palestinaca , za učvršćivanje svog statusa i položaja u narodu, hrane li hamas i izrael jedni druge mržnjom.
Drvosjeca iz Dejcica

#330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo dobrih komentara iz The Independent-a, zaista mislim da ih svi trebaju pazljivo procitati.
Dnevnik The Independent objavljuje autorski osvrt Roberta Fiska na događaje u Gazi pod naslovom "Lideri lažu, civili umiru, a historijske pouke se ignoriraju".

Autor, između ostalog, pita Britance: jesmo li mi bombardirali trista civila kad je IRA minobacačima preko granice gađala Sjevernu Irsku?

U istom listu drugi autor, Johan Harry, piše da Izrael ne govori istinu o ovom ratu i da je licemjerno pozivanje na sigurnost civila kao cilj vojne akcije.

Harry citira i izraelskog pisca Larryja Derfnera, koji je izraelski rat s Gazom opisao kao najjednostraniji na svijetu.

"Ako je stvar u završetku toga rata, ili bar u početku njegovog kraja, na potezu nije Hamas - već mi", kaže Larry Derfner na kraju ovoga autorskog komentara u Independentu.
homo_sapiens

#331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Pored ovakve katastrofalne situacije u Bosni i Hercegovini, mi već tri dana raspravljamo o situaciji u Izraelu i Palestini, mislimo o Kurdima, za dan-dva ćemo i o Pakistansko-Indijskom sukobu...
Kako nekom tamo mi odavde možemo pomoći kad oni ni sami sebi neće da pomažu. Sve je već rečeno, okrenimo se našoj surovoj realnosti. Njihov rat nije od juče, i njihov rat sigurne neće stati sutra.
Za to vrijeme ovdje neki zagovaraju naš novi rat :( Ako im je do rata, nek se pridruže dobrovoljcima, pozivi su upućeni ...
Latina

#332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

veleposlanik wrote:ne mjerim se na "vasim" ovosvjetskim skalama vrijednosti
Sta reci ?

Nemoj mi se vise obracati, ni crtati ni pisati. Ono sto mi je ocigledno je da imas jako mnogo slobodnog vremena za razliku od mene, pa se bavis teorijama zavjere. Ja nikada necu u to vjerovati, jer bi to bio kraj onoga sto me naucili moji roditelji i moja Bosna i dok sam ziva necu vjerovati da je dobro umrlo medju ljudima, jer bi to bio moj duhovni kraj.

Nemam ti vise sta reci.
Drvosjeca iz Dejcica

#333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

homo_sapiens wrote:Pored ovakve katastrofalne situacije u Bosni i Hercegovini, mi već tri dana raspravljamo o situaciji u Izraelu i Palestini, mislimo o Kurdima, za dan-dva ćemo i o Pakistansko-Indijskom sukobu...
Kako nekom tamo mi odavde možemo pomoći kad oni ni sami sebi neće da pomažu. Sve je već rečeno, okrenimo se našoj surovoj realnosti. Njihov rat nije od juče, i njihov rat sigurne neće stati sutra.
Za to vrijeme ovdje neki zagovaraju naš novi rat :( Ako im je do rata, nek se pridruže dobrovoljcima, pozivi su upućeni ...
Stoji tvoja konstatacija ali covjek ne moze ostati miran kada se prstom, samo i iskljucivo, upire na Palestince kao glavne krivce ovog konflikta. Jasno je da Hamas ne predstavlja put ka rjesenju ali i ovakve anticivilizacijske akcije Izraela isto tako ne doprinose uspostavljanju mira. Vec sada je jasno da Izrael ovakve stvari koristi u interesu prosirenja svoje teritorije i stvaranja pretpostavki za potpuni nestanak Palestinaca kao naroda. :(
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 29/12/2008 14:01, edited 1 time in total.
Latina

#334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

homo_sapiens wrote:Pored ovakve katastrofalne situacije u Bosni i Hercegovini, mi već tri dana raspravljamo o situaciji u Izraelu i Palestini, mislimo o Kurdima, za dan-dva ćemo i o Pakistansko-Indijskom sukobu...
Otvaraju se nova zarista u svijetu i ako mislis da se to Bosne ne tice, svaka ti cast. Isto tako su mnogi na Zapadu prebacivali TV na drugi kanal dok je Bosna gorila. A nama je to bilo nevjerovatno. Procitaj vlastiti post, pa ces shvatiti kako je to moguce. Eto.
homo_sapiens

#335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Stoji tvoja konstatacija ali covjek ne moze ostati miran kada se prstom samo i iskljucivo upire na Palestince kao glavne krivce ovog konflikta. Jasno je da Hamas ne predstavlja put ka rjesenju ali i ovakve anticivilizacijske akcije Izraela isto tako ne doprinose uspostavljanju mira. Vec sada je jasno da Izrael ovakve stvari koristi u interesu prosirenja svoje teritorije i stvaranja pretpostavki za potpuni nestanak Palestinaca kao naroda. :(
Ali teško ćemo mi svima njima iz ovih pozicija pomoći. Na kraju, imamo predstavnike vlasti, ni jednom rečenicom se nisu oglasili ... ko zna, možda još nisu ni čuli za tamošnju katastrofu i eskalaciju sukoba.
homo_sapiens

#336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Latinica wrote:
Otvaraju se nova zarista u svijetu i ako mislis da se to Bosne ne tice, svaka ti cast. Isto tako su mnogi na Zapadu prebacivali TV na drugi kanal dok je Bosna gorila. A nama je to bilo nevjerovatno. Procitaj vlastiti post, pa ces shvatiti kako je to moguce. Eto.
@Latinice, nešto gore je aktuelno: otvara se novo žarište u Bosni i Hercegovini ! Ja živim ovdje, i ne ratuje mi se. Da sam negdje na sigurnom, možda bih i ja i zagovarao rat, i brinuo o Palestincima kao o svom napaćenom narodu.
wizzard

#337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by wizzard »

o kom dobru pricas latinice?

gdje ti vidis dobro, moralno i vrijedno u svijetu?

daj mi jedan primjer, jednu svijetlu tacku na planeti a da se ne radi o dobru pojedinca?

sto se tice situacije u palestini, to je samo odraz inkompetencije pojedinaca, bezobzirnosti drustava i kako surovosti, tako i zla svjetskih lidera!!

da ikako mogu, sad bih negdje na neko pusto ostrvo, daleko od civilizacije, al nemam ni tu mogucnost.

p.s. sramotni su neki komentari na ovoj temi..zapao mi je za oko komentar kako palestinci nisu civilizirani pa stoga neka im se desava sto se desava..katastrofa!

p.p.s. izvinite ako grijesim..ali koliko sam ja primjetio, niko od moderatora se ne oglasava na ovoj temi, bas me zanima je li ne smiju iznositi svoj stav radi objektivnosti ili cutnjom podrzavaju ove svirepe zlocine?!
Latina

#338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

homo_sapiens wrote:
Ali teško ćemo mi svima njima iz ovih pozicija pomoći. Na kraju, imamo predstavnike vlasti, ni jednom rečenicom se nisu oglasili ... ko zna, možda još nisu ni čuli za tamošnju katastrofu i eskalaciju sukoba.
Jah. Zar to nije dokaz da nam vlasti nista nece rijesiti, ne samo u BiH nego nigdje. Mogu se samo organizovati demonstracije, lobirati opozicija ( jer ce oni ako nista zeljeti da se pokazu boljim od ovih na vlasti ), pokusati utjecati na medije, organizovati humanitarnu pomoc ( paketice :D ) i to je otprilike to.
Drvosjeca iz Dejcica

#339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

homo_sapiens wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Stoji tvoja konstatacija ali covjek ne moze ostati miran kada se prstom samo i iskljucivo upire na Palestince kao glavne krivce ovog konflikta. Jasno je da Hamas ne predstavlja put ka rjesenju ali i ovakve anticivilizacijske akcije Izraela isto tako ne doprinose uspostavljanju mira. Vec sada je jasno da Izrael ovakve stvari koristi u interesu prosirenja svoje teritorije i stvaranja pretpostavki za potpuni nestanak Palestinaca kao naroda. :(
Da, cutanje nasih predstavnika vlasti je za svaku osudu. A mogu recimo organizovati zbrinjavanje određenog broja ranjenika u nasim klinickim centrima, tu sigurno vlastitim iskustvom ratne hirurgije mozemo znacajno pomoci. :thumbup:
Latina

#340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

homo_sapiens wrote:
@Latinice, nešto gore je aktuelno: otvara se novo žarište u Bosni i Hercegovini ! Ja živim ovdje, i ne ratuje mi se. Da sam negdje na sigurnom, možda bih i ja i zagovarao rat, i brinuo o Palestincima kao o svom napaćenom narodu.
Gdje se u BiH otvara novo zariste ? I gdje si vidio da ja zagovaram rat ( citiraj mi post molim te ).

p.s. Ako bude rata kod nas, ti bujrum kod mene ( valjda cu uciniti dobro djelo :D ).
homo_sapiens

#341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Latinica wrote:
homo_sapiens wrote:
Jah. Zar to nije dokaz da nam vlasti nista nece rijesiti, ne samo u BiH nego nigdje. Mogu se samo organizovati demonstracije, lobirati opozicija ( jer ce oni ako nista zeljeti da se pokazu boljim od ovih na vlasti ), pokusati utjecati na medije, organizovati humanitarnu pomoc ( paketice :D ) i to je otprilike to.
Tako je. I to je očit dokaz da su potpuno nespremni i nesposobni vršiti povjerene im funkcije. Da su nas upravo vlasti dovele u ovakvu krizu, koja može vrlo brzo kulminirati izazivanjem incidenata i započinjanjem novog sukoba. Palestinci su u katastrofi, a BiH je na ivici katastrofe.
I protestima i demonstracijama se sigurno više može postići nego inertnošću i ćutnjom
homo_sapiens

#342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Latinica wrote:
homo_sapiens wrote:
Gdje se u BiH otvara novo zariste ? I gdje si vidio da ja zagovaram rat ( citiraj mi post molim te ).

p.s. Ako bude rata kod nas, ti bujrum kod mene ( valjda cu uciniti dobro djelo :D ).
Nisam tebi imputirao zagovaranje rata, oprosti ako si tako razumjela.

Ne idem ja nigdje iz svoje drzave, hvala na pozivu. Ali ako bude kakvog rata - prvi ću svoju pušku okrenuti prema zagovaračima i pokretačima :x
Latina

#343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Žao mi je što ovakve fotografije moram postavljati na forum,ali su namijenjene osobama kao što je latinica.
Lako je iz udobnosti svoje fotelje i iz toplog doma pametovati o ljudskim pravima i nekakvim konvencijama,o uvrijeđenosti jednog naroda i njihovoj vrijednosti.
A ti postiras ovo direktno sa ratista valjda ?

Mene si nasao kao opravdanje da postavis ove morbidne slike !?! Neka te je sram i stid.

Ja cu uciniti sto je u mojoj moci da se ovo vise ne desava - na civilizovan nacin. Ti se upitaj sta tebe motivira.
Latina

#344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

homo_sapiens wrote:
Nisam tebi imputirao zagovaranje rata, oprosti ako si tako razumjela.

Ne idem ja nigdje iz svoje drzave, hvala na pozivu. Ali ako bude kakvog rata - prvi ću svoju pušku okrenuti prema zagovaračima i pokretačima :x
:kiss:

Evo stigli su i na ovu temu - Cyber Warriors in all of their glory. :wink:

Rad, red i provodjenje zakona za sve - je carobna formula. Traje malo duze nego sto traje ispucavanje sarzera metaka u ljudsko tijelo, ali zato mnogo bolje fercera.
kemtrejls

#345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kemtrejls »

Latinica wrote:
A ti postiras ovo direktno sa ratista valjda ?

Mene si nasao kao opravdanje da postavis ove morbidne slike !?! Neka te je sram i stid.

Ja cu uciniti sto je u mojoj moci da se ovo vise ne desava - na civilizovan nacin. Ti se upitaj sta tebe motivira.[/quote]

Iritira me to što laprdaš o stvarima o kojima nemaš pojma.
Bitno ti je samo da nekome kontriraš i da se praviš pametna.
Znam da nemožeš da gledaš ove slike,jer ne želiš istini pogledati u oči.

Poslušaj veleposlanika,pošalji čovjeku pp,dobit ćeš pregršt pravih i provjerenih informacija o svemu,nije sramota pitati,sramota je neznati a praviti se pametan.
Latina

#346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

kemtrejls wrote:
Iritira me to što laprdaš o stvarima o kojima nemaš pojma.
Bitno ti je samo da nekome kontriraš i da se praviš pametna.
Znam da nemožeš da gledaš ove slike,jer ne želiš istini pogledati u oči.

Poslušaj veleposlanika,pošalji čovjeku pp,dobit ćeš pregršt pravih i provjerenih informacija o svemu,nije sramota pitati,sramota je neznati a praviti se pametan.
Mislim da je ta vrsta korespodencije ipak primjerenija tebi. :wink: Uzgred, maloprije si nekome preporucivao da zanemari humanitarnu pomoc i da umjesto toga "zna sta mu je ciniti", a sad bi "samo" da mene diskreditujes.

Toliko o tebi. Na forumu postoji opcija ignore btw. :wink:
2407

#347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Palestinci, Hamas/Fatah su uzrok problema :-)
David Ben-Gurion wrote:I don't understand your optimism. Why should the Arabs make peace? If I was an Arab leader I would never make terms with Israel. That is natural: we have taken their country. Sure God promised it to us, but what does that matter to them? Our God is not theirs. We come from Israel, but two thousand years ago, and what is that to them? There has been antisemitism, the Nazis, Hitler, Auschwitz, but was that their fault? They only see one thing: we have come here and stolen their country. Why should they accept that? They may perhaps forget in one or two generations' time, but for the moment there is no chance. So, it's simple: we have to stay strong and maintain a powerful army. Our whole policy is there. Otherwise the Arabs will wipe us out.
Mislim da je suvisno bilo sta dodati.
pike

#348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pike »

2407 wrote:Palestinci, Hamas/Fatah su uzrok problema :-)
David Ben-Gurion wrote:I don't understand your optimism. Why should the Arabs make peace? If I was an Arab leader I would never make terms with Israel. That is natural: we have taken their country. Sure God promised it to us, but what does that matter to them? Our God is not theirs. We come from Israel, but two thousand years ago, and what is that to them? There has been antisemitism, the Nazis, Hitler, Auschwitz, but was that their fault? They only see one thing: we have come here and stolen their country. Why should they accept that? They may perhaps forget in one or two generations' time, but for the moment there is no chance. So, it's simple: we have to stay strong and maintain a powerful army. Our whole policy is there. Otherwise the Arabs will wipe us out.
Mislim da je suvisno bilo sta dodati.
A ko je ovaj biser rodila ga majka?
ljubav_aha

#349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

Latinica wrote:
ljubav_aha wrote:sasvim je dovoljno znati detalje kako je proizveden izrael

"The radical Islamist muftiy cleric of al-Quds (Jerusalem) offered support for the Axis and the Bosnian Muslim SS in their war against so-called "world Jewry" of the Allies, as he foresaw the coming creation of a Jewish state in previously-Arab Palestine."

http://209.85.173.132/search?q=cache:my ... cd=3&gl=us

O cemu to ti !?! Da neces mozda Bosance da optuzis za progon Jevreja u WWII ?
latinice,sustina je bila,kako su jevreji tretirani vijekovima,i nije ni cudo kako i zasto je nastao izrael
madner

#350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Kakve to veze ima?
Ako su tretirani lose ne daje im pravo da druge tretiraju isto tako.

Otkud im onda pravo da se zale sto su tretirani lose, ako su to sami spremni uraditi? Ispade da se slazu da to nije bila nepravda, nego im je krivo sto nisu oni sami to mogli.
Locked