Ovdje pale dzamije za Bajram i niko nista....
Dobro nisu Begovu zapalili kakvi smo levati.
potpisujem ovo.mostarac wrote:Tragicno je ovo sto se desilo danas i pokazuje da nismo daleko odmakli od 1995. godine al hljeb ce vratiti ljude i samo hljeb, a ne dzamija. Dzamija treba, al postoje i veci prioriteti.
Ja sam desnica-mislim nisam ljevak...pisem i ....desnom...Brisbane wrote:Jebote, Srbi zapocese rat zbog toga sto je igranka svatova stala '92.
Ovdje pale dzamije za Bajram i niko nista....
Dobro nisu Begovu zapalili kakvi smo levati.
Pa izdvajas ljude po nekim svojim kategorijama ( ko ce staviti zutu traku, a ko ne ), pa sam imala takav dojam. Da kojim slucajem malo pazljivije citas postove btw, mogla si primijetiti da se sa @pure_love u vecini stavova ne slazem.amrica wrote: živa bila, gdje ti ovdje nadje prijetnju??????![]()
![]()
![]()
Svaki sakralni ili vjerski objekat se moze sagraditi AKO IMA LJUDI,GRADANA KOJI RADE, ako smo u cjelini kokuzi, i nema sredstava (mozda efen. Ceric licno ima - neznam) nemoze uzet fasada pa stavit usta i zvakat niti se sta moze napravit.(neznam neki drugi nacin osim donacija)brinetta wrote:O kom primitivizmu govoris. O tome sto se polemise skrnavljenje vjerskih objekata! halo!frakson wrote:Ubi ovo izgorila - zapalili je - realnost BiH, za mene bez komentara, ali ovdje je ogroman primitivzam ... na vratima recesija, ovoliko postava kad propadne jedna firma nisam vidio.
O recesiji.....
ef Ceric skuplja pare (vise od 10 milion KM samo za zemljiste) za monumentalni komplex u Ljubljani, nema on vremena za ovu bosansku sirotinjufrakson wrote:Svaki sakralni ili vjerski objekat se moze sagraditi AKO IMA LJUDI,GRADANA KOJI RADE, ako smo u cjelini kokuzi, i nema sredstava (mozda efen. Ceric licno ima - neznam) nemoze uzet fasada pa stavit usta i zvakat niti se sta moze napravit.(neznam neki drugi nacin osim donacija)brinetta wrote:O kom primitivizmu govoris. O tome sto se polemise skrnavljenje vjerskih objekata! halo!frakson wrote:Ubi ovo izgorila - zapalili je - realnost BiH, za mene bez komentara, ali ovdje je ogroman primitivzam ... na vratima recesija, ovoliko postava kad propadne jedna firma nisam vidio.
O recesiji.....
Da je strahota sta se desili napisao sam povis, ili ...
Nije valjda da niko ne konta kontekst ili se polemise prema potrebi u datom momentu.
Svako ima pravo na svoje misljene, pa i glupani ! To je demokracija ako se nevaram ili neko ima druo stajaliste.
Mah slazemo se u mnogo cemu ali ne u tome da dzamija nije bitna za povratak. Mislim upravo suprotno da je dzamija jedan od razloga da se ljudi osjecaju sigurnije u takvoj sredini iz koje su nekad bili protjerani. Sama pomisao da imaju dzamiju ih bodri i daje im ako nista neku vrstu sigurnosti da eto ko muslimani mogu da budu tu. Upravo zato i spaljivanje dzamije ima jasnu poruku da muslimani nisu dobrodosli. Onda fabrike i poljoprivreda nemaju nikakve koristi.mostarac wrote:za ove sto me potkacise
Gospodo draga u tom selu i jeste 30 povratnika jer se nema od cega zivjeti, a niko nece da se vrati u glad i bijedu i neimastinu i uz to sve da strepi hoce li mu neki pijani cetnik doci uvece pred kucu i baciti bombu.
Rekao sam fabrika al moze i poticaj za poljoprivredu al cilj je jasan, a isto tako neko rece nije dovoljno napraviti fabriku nego ona treba biti i profitabilna. Pa koja budala ce praviti nesto sto nece ici na trzistu, a na kraju krajeva eto nek prave papirne kese pa nek u znak solidarnosti cijela muslimanska patriotski orjentisana federacija uzima papirne kese samo iz te fabrike kako bi pomogla povratak i rjesili smo problem.
Sve dok ne shvatite da dzamija za povratak nije neophodna al fabrika ili eto poticaj poljoprivredi jeste nece tamo biti nikoga osim skupine staraca, jer dzamija djecu nahranit nece, al fabrika hoce, al fabrika ce napravit i dzamiju.
Tragicno je ovo sto se desilo danas i pokazuje da nismo daleko odmakli od 1995. godine al hljeb ce vratiti ljude i samo hljeb, a ne dzamija. Dzamija treba, al postoje i veci prioriteti.
Ovo bi trebalo da je demokratsko drustvo ili .... pozivanje na ovako nesto je nedopustivo, postoje instrumenti kao policija, sud, zatvor.amrica wrote:svakoga ko je bez ijednog dokaza ko je kriv za pozar u džamiji ovdje trubio da su to srbi, pozivao na linc, na paljenej crkava, na osvetu "oko za oko"....
Zar ima i takvih koji pozivaju na paljenje crkava!!!!! Grozno!amrica wrote:svakoga ko je bez ijednog dokaza ko je kriv za pozar u džamiji ovdje trubio da su to srbi, pozivao na linc, na paljenej crkava, na osvetu "oko za oko"....
Upravo suprono od navedenog, kada se zabavimo koliko ce momjesecno zaradivat oda nikome nece biti problem neki vjerski objekat, ali kada neko za sicu moze svasta da naruci onda je to tragedija drustva kao takvog.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Mah slazemo se u mnogo cemu ali ne u tome da dzamija nije bitna za povratak. Mislim upravo suprotno da je dzamija jedan od razloga da se ljudi osjecaju sigurnije u takvoj sredini iz koje su nekad bili protjerani. Sama pomisao da imaju dzamiju ih bodri i daje im ako nista neku vrstu sigurnosti da eto ko muslimani mogu da budu tu. Upravo zato i spaljivanje dzamije ima jasnu poruku da muslimani nisu dobrodosli. Onda fabrike i poljoprivreda nemaju nikakve koristi.mostarac wrote:za ove sto me potkacise
Gospodo draga u tom selu i jeste 30 povratnika jer se nema od cega zivjeti, a niko nece da se vrati u glad i bijedu i neimastinu i uz to sve da strepi hoce li mu neki pijani cetnik doci uvece pred kucu i baciti bombu.
Rekao sam fabrika al moze i poticaj za poljoprivredu al cilj je jasan, a isto tako neko rece nije dovoljno napraviti fabriku nego ona treba biti i profitabilna. Pa koja budala ce praviti nesto sto nece ici na trzistu, a na kraju krajeva eto nek prave papirne kese pa nek u znak solidarnosti cijela muslimanska patriotski orjentisana federacija uzima papirne kese samo iz te fabrike kako bi pomogla povratak i rjesili smo problem.
Sve dok ne shvatite da dzamija za povratak nije neophodna al fabrika ili eto poticaj poljoprivredi jeste nece tamo biti nikoga osim skupine staraca, jer dzamija djecu nahranit nece, al fabrika hoce, al fabrika ce napravit i dzamiju.
Tragicno je ovo sto se desilo danas i pokazuje da nismo daleko odmakli od 1995. godine al hljeb ce vratiti ljude i samo hljeb, a ne dzamija. Dzamija treba, al postoje i veci prioriteti.
Naravno da svako od nas ima pravo na svoje misljenje, postujem. I to i je demokratija. U ovom slucaju ne govorimo o donacijama, recesiji, vec o teroristickom napadu koji se desio uoci Kurban Bajrama.frakson wrote:Svaki sakralni ili vjerski objekat se moze sagraditi AKO IMA LJUDI,GRADANA KOJI RADE, ako smo u cjelini kokuzi, i nema sredstava (mozda efen. Ceric licno ima - neznam) nemoze uzet fasada pa stavit usta i zvakat niti se sta moze napravit.(neznam neki drugi nacin osim donacija)brinetta wrote:O kom primitivizmu govoris. O tome sto se polemise skrnavljenje vjerskih objekata! halo!frakson wrote:Ubi ovo izgorila - zapalili je - realnost BiH, za mene bez komentara, ali ovdje je ogroman primitivzam ... na vratima recesija, ovoliko postava kad propadne jedna firma nisam vidio.
O recesiji.....
Da je strahota sta se desili napisao sam povis, ili ...
Nije valjda da niko ne konta kontekst ili se polemise prema potrebi u datom momentu.
Svako ima pravo na svoje misljene, pa i glupani ! To je demokracija ako se nevaram ili neko ima druo stajaliste.
da li si ti gledala tv? izgorene dvije grijalice, mogucnost da su one krive za požar? Ne kažem da jesu, kao sto ne kažem ni da nisu, isto kao sto ne znam da li je kriminalni teroristicki akt, jer to jos niko ne zna 100%, ja cijelo vrijeme ovdje govorim da treba sacekati sta ce strucnjaci reci.brinetta wrote:Zar ima i takvih koji pozivaju na paljenje crkava!!!!! Grozno!amrica wrote:svakoga ko je bez ijednog dokaza ko je kriv za pozar u džamiji ovdje trubio da su to srbi, pozivao na linc, na paljenej crkava, na osvetu "oko za oko"....
A sto se dokaza tice mislim da se ponavljam ali evo opet cu napisati, jasno je k'o dan ko je zapalio crkvu? Ili je mozda moj rahmetli dedo ustao pa to uradio kako bi se Srbima prisio jos jedan zlocin?
amrica wrote:I jos samo da dodam, bez obzira koji bio rezultat istrage uzroka požara, izjavljujem da cu dati donaciju za obnovu džamije.
Je izabro drzavuamrica wrote:
ef Ceric skuplja pare (vise od 10 milion KM samo za zemljiste) za monumentalni komplex u Ljubljani, nema on vremena za ovu bosansku sirotinju
Amriceamrica wrote:da li si ti gledala tv? izgorene dvije grijalice, mogucnost da su one krive za požar? Ne kažem da jesu, kao sto ne kažem ni da nisu, isto kao sto ne znam da li je kriminalni teroristicki akt, jer to jos niko ne zna 100%, ja cijelo vrijeme ovdje govorim da treba sacekati sta ce strucnjaci reci.brinetta wrote:Zar ima i takvih koji pozivaju na paljenje crkava!!!!! Grozno!amrica wrote:svakoga ko je bez ijednog dokaza ko je kriv za pozar u džamiji ovdje trubio da su to srbi, pozivao na linc, na paljenej crkava, na osvetu "oko za oko"....
A sto se dokaza tice mislim da se ponavljam ali evo opet cu napisati, jasno je k'o dan ko je zapalio crkvu? Ili je mozda moj rahmetli dedo ustao pa to uradio kako bi se Srbima prisio jos jedan zlocin?
A svo me napadaju, cak sam proglasena i Biljanom i trebala sam odgovarati za sve srpske zločine....
Cula si za Pavlovljev uslovni refleks ?amrica wrote:svakoga ko je bez ijednog dokaza ko je kriv za pozar u džamiji ovdje trubio da su to srbi, pozivao na linc, na paljenej crkava, na osvetu "oko za oko"....