Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
madner

#326 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

vratnik wrote:@madner
nisam ni vidio koju stranicu reklamira, ali znam par slucajeva gdje sam siguran da nije bilo ni ljubavi, a ni pravog pristanka.. (silovanje brate, nazovimo stvari pravim imenom...)
Ma meni je zakonski prerano sa 14 (kolko je kod nas zakonska granica) a da ne pricam o djeci od 10 godina.
istocnjak

#327 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:
vratnik wrote:@madner
nisam ni vidio koju stranicu reklamira, ali znam par slucajeva gdje sam siguran da nije bilo ni ljubavi, a ni pravog pristanka.. (silovanje brate, nazovimo stvari pravim imenom...)
Ma meni je zakonski prerano sa 14 (kolko je kod nas zakonska granica) a da ne pricam o djeci od 10 godina.
Ti koliko hodaš po Ferhadiji dobro da išta možeš otkucati na tastaturi a ne da šta shvatiš. :D
callmethebreeeze

#328 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by callmethebreeeze »

istocnjak wrote:
callmethebreeeze wrote:ja sam bio u maroku, libanu, libiji, a i znam dosta arapa ovdje u svedskoj i nisam primjetio to o cemu ti pricas. da bi diskusija bila na nekom nivou moramo zadrzati bar trun ozbiljnosti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A najdalja ti je destinacija bila Ilidža. :D De ba nismo ni mi ...
bio sam jednom i u kiseljaku. imaju divne lepinje u kajmaku i kiselu vodu. mozda je to jedan od razloga sto lokalno, zensko zivlje, u starosnoj dobi izmedju 16 i 17,5 godina, ima poprsje obimnije od ostatka vrsnjakinja u bih. moram jos naglasiti da se radi o mojoj vlastitoj obzervaciji, naucno neutemljenoj.
:D :D :D
istocnjak

#329 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

callmethebreeeze wrote:
istocnjak wrote:
callmethebreeeze wrote:ja sam bio u maroku, libanu, libiji, a i znam dosta arapa ovdje u svedskoj i nisam primjetio to o cemu ti pricas. da bi diskusija bila na nekom nivou moramo zadrzati bar trun ozbiljnosti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A najdalja ti je destinacija bila Ilidža. :D De ba nismo ni mi ...
bio sam jednom i u kiseljaku. imaju divne lepinje u kajmaku i kiselu vodu. mozda je to jedan od razloga sto lokalno, zensko zivlje, u starosnoj dobi izmedju 16 i 17,5 godina, ima poprsje obimnije od ostatka vrsnjakinja u bih. moram jos naglasiti da se radi o mojoj vlastitoj obzervaciji, naucno neutemljenoj.
:D :D :D
Jes' to i ti madnerov haver? :D
callmethebreeeze

#330 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by callmethebreeeze »

istocnjak wrote: Jes' to i ti madnerov haver? :D
jok. jedino sto nas spaja je cinjenica da smo moralno posrnuli, ali bice bolje ako nastavimo ucestvovati na ovim temama.
:D
istocnjak

#331 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

callmethebreeeze wrote:
jok. jedino sto nas spaja je cinjenica da smo moralno posrnuli, ali bice bolje ako nastavimo ucestvovati na ovim temama.
Jeli vas vozio do Kiseljaka sa svojim najnovijim gti avatarom? Sipa u njega ječam i zob. :D
madner

#332 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

istocnjak wrote:
madner wrote:Ma na onoj stranici sto istocnjak reklamira za hidjab ima i pojasnjenje odkad je dozvoljen brak. Zato prica o 9 godina.
Pošto se iznose laži o životu poslanika Muhammeda s.a.v.s. da pojasnim. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je oženio Aišu kao takvu, ali nije živjela u njegovoj kuči več kod svojih roditelja dok nije postala punoljetna. Drugo, veoma bitno arapkinje ne rastu na ovoj hrani k'o naše bosanke. Naime, pozvao mene drug iz jedne IT kuče koja prodaje kompjutere da idemo na neku adresu da on proda laptop i da mu pravim društvo davno prije pet godina. Kad tamo neki arap. Da ne duljim, izadje mu kčerka odrasla neka cura visoka razvijena, mislio ima preko dvadeset godina. Pita onaj moj drug, koliko ima godina a on nama kaže da ima nepunih jedanaest godina. Izgledala je kao neka bosanka od dvadeset.
Ehvo ti sa tvoje stranice, pa njima objasni

PITANJE: Da li je dozvoljeno da otac natjera svoju kćerku da se uda za osobu koju ne želi?

ODGOVOR: Otac, niti bilo ko drugi, nema pravo prisiliti svoju štićenicu da se uda za onoga koga ne želi. Štaviše, on mora da od nje traži suglasnost i dopuštenje, na osnovu Poslanikovih, s.a.v.s., riječi: ”Ne udaje se raspuštenica dok se sa njom ne posavjetuje niti se udaje djevojka dok se ne zatraži njezino dopuštenje.” Ashabi rekoše: ”Allahov Poslaniče, šta je njeno dopuštenje?” ”Da šuti”, reče on.

U drugom predanju stoji: ”…njena suglasnost je njena šutnja”, a u trećem predanju stoji: ”… od djevojke njenu suglasnost traži njen otac, a njena suglasnost je njena šutnja.”

Dužnost (vadžib) oca jeste da traži suglasnost od svoje kćerke kada ima devet i više godina, a tako svaki staratelj ne može udati svoju štićenicu, osim s njenom saglašnošću. Ovo je dužnost svih. Ako neko uda svoju štićenicu bez njene saglasnosti, bračni ugovor nije valjan jer je uvjet za to pristanak mladenaca. Ako bi je udao bez njenog pristanka i prisilio je na to prijetnjom ili udaranjem, brak neće biti valjan, osim u slučaju da otac uda svoju maloljetnu kćerku mlađu od devet godina. To ne smeta, po ispravnijem mišljenju, jer se Poslanik, s.a.v.s., oženio Aišom, r.a., bez njene saglasnosti, a bila je mlađa od devet godina, kao što se to navodi u vjerodostojnom hadisu.

U slučaju da djevojka navrši devet ili više godina, ne može se je udati bez njenog pristanka, pa makar se radilo o njenom ocu. Ako zna da ga djevojka ne želi, mladenac je dužan da ne prihvata taj brak, pa makar njen otac radio u prilog njemu. Dužnost mu je, dakle, da se boji Allaha, dž. š., i da se ne ženi sa onom koja ga ne želi, makar njen otac smatrao da je ne prisiljava. On je, također, dužan čuvati se onoga što mu je Uzvišeni Allah zabranio, jer je Poslanik, s.a.v.s., naredio da se od djevojke traži saglasnost.

Djevojci koja se prosi savjetujemo da se boji Allaha, dž. š., i da dadne svoju suglasnost ocu, ako on želi da je uda, a ako je mladoženja lijepog morala i vjere. To joj savjetujemo i u slučaju da joj je staratelj neko drugi, a ne otac, jer je u braku mnogo dobra i opće-duševnih koristi, a u usidjelosti i neženstvu opasnost. Stoga, savjetujemo sve djevojke da pristanu na udaju onda kada ih zaprosi onaj ko je adekvatan i da ona ne traži ispriku u studiranju, zaposlenosti, u obrazovanju ili nečem drugom. Allah Uzvišeni upućuje na ono što je ispravno.

Šejh Ibn-Baz
madner

#333 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

callmethebreeeze wrote:
:lol:

Dobre su lepine u Kiseljaku, sto jest jest.
istocnjak

#334 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote: Ehvo ti sa tvoje stranice, pa njima objasni

PITANJE: Da li je dozvoljeno da otac natjera svoju kćerku da se uda za osobu koju ne želi?

ODGOVOR: Otac, niti bilo ko drugi, nema pravo prisiliti svoju štićenicu da se uda za onoga koga ne želi. Štaviše, on mora da od nje traži suglasnost i dopuštenje, na osnovu Poslanikovih, s.a.v.s., riječi: ”Ne udaje se raspuštenica dok se sa njom ne posavjetuje niti se udaje djevojka dok se ne zatraži njezino dopuštenje.” Ashabi rekoše: ”Allahov Poslaniče, šta je njeno dopuštenje?” ”Da šuti”, reče on.

U drugom predanju stoji: ”…njena suglasnost je njena šutnja”, a u trećem predanju stoji: ”… od djevojke njenu suglasnost traži njen otac, a njena suglasnost je njena šutnja.”

Dužnost (vadžib) oca jeste da traži suglasnost od svoje kćerke kada ima devet i više godina, a tako svaki staratelj ne može udati svoju štićenicu, osim s njenom saglašnošću. Ovo je dužnost svih. Ako neko uda svoju štićenicu bez njene saglasnosti, bračni ugovor nije valjan jer je uvjet za to pristanak mladenaca. Ako bi je udao bez njenog pristanka i prisilio je na to prijetnjom ili udaranjem, brak neće biti valjan, osim u slučaju da otac uda svoju maloljetnu kćerku mlađu od devet godina. To ne smeta, po ispravnijem mišljenju, jer se Poslanik, s.a.v.s., oženio Aišom, r.a., bez njene saglasnosti, a bila je mlađa od devet godina, kao što se to navodi u vjerodostojnom hadisu.

U slučaju da djevojka navrši devet ili više godina, ne može se je udati bez njenog pristanka, pa makar se radilo o njenom ocu. Ako zna da ga djevojka ne želi, mladenac je dužan da ne prihvata taj brak, pa makar njen otac radio u prilog njemu. Dužnost mu je, dakle, da se boji Allaha, dž. š., i da se ne ženi sa onom koja ga ne želi, makar njen otac smatrao da je ne prisiljava. On je, također, dužan čuvati se onoga što mu je Uzvišeni Allah zabranio, jer je Poslanik, s.a.v.s., naredio da se od djevojke traži saglasnost.

Djevojci koja se prosi savjetujemo da se boji Allaha, dž. š., i da dadne svoju suglasnost ocu, ako on želi da je uda, a ako je mladoženja lijepog morala i vjere. To joj savjetujemo i u slučaju da joj je staratelj neko drugi, a ne otac, jer je u braku mnogo dobra i opće-duševnih koristi, a u usidjelosti i neženstvu opasnost. Stoga, savjetujemo sve djevojke da pristanu na udaju onda kada ih zaprosi onaj ko je adekvatan i da ona ne traži ispriku u studiranju, zaposlenosti, u obrazovanju ili nečem drugom. Allah Uzvišeni upućuje na ono što je ispravno.

Šejh Ibn-Baz
Nisam ja ovo postirao a nisam ni završio FIN, a i lijeno mi da čitam.
vratnik

#335 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

madner wrote:
istocnjak wrote:
madner wrote:Ma na onoj stranici sto istocnjak reklamira za hidjab ima i pojasnjenje odkad je dozvoljen brak. Zato prica o 9 godina.
Pošto se iznose laži o životu poslanika Muhammeda s.a.v.s. da pojasnim. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je oženio Aišu kao takvu, ali nije živjela u njegovoj kuči več kod svojih roditelja dok nije postala punoljetna. Drugo, veoma bitno arapkinje ne rastu na ovoj hrani k'o naše bosanke. Naime, pozvao mene drug iz jedne IT kuče koja prodaje kompjutere da idemo na neku adresu da on proda laptop i da mu pravim društvo davno prije pet godina. Kad tamo neki arap. Da ne duljim, izadje mu kčerka odrasla neka cura visoka razvijena, mislio ima preko dvadeset godina. Pita onaj moj drug, koliko ima godina a on nama kaže da ima nepunih jedanaest godina. Izgledala je kao neka bosanka od dvadeset.
Ehvo ti sa tvoje stranice, pa njima objasni

Šejh Ibn-Baz
Ma laze stranica.
(a gore je odgovor: lijeno mi da citam. Cak stavise, ovo je odgovor na sva pitanja!!)
Last edited by vratnik on 27/11/2008 14:04, edited 1 time in total.
istocnjak

#336 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:
callmethebreeeze wrote:
:lol:

Dobre su lepine u Kiseljaku, sto jest jest.
Nisi odgovorio s' čim ste išli?
istocnjak

#337 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

vratnik wrote:Ma laze stranica.
Halali ali ne možeš to reči to samo Allah dž.š. zna najbolje. Ovo pitajte nekoga ko je kompetentan za isto jer samo sam običan vjernik laik.
istocnjak

#338 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

Odoh lahko je vama pričati iz toplog ...
vratnik

#339 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

ali to ne mora ostati ovdje....
Last edited by vratnik on 27/11/2008 14:10, edited 1 time in total.
izvor

#340 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by izvor »

@vratniik
Nisi me shvatio. Al', nema veze.
Djevojka mora biti punoljetna, i mora pristati na brak. Kao i muskarac.E sad ima li u Bosni medju muslimanima takav primjer danas da majka udaje kci sa 9 godina? Ja nisam nijednom spomenuo Turkinju iz Anatolije. Ja zivim u Bosni. A ne u Anatiliji. Nadji mi u praksi kod nas u Bosni takav slucaj. I pitaj ljude koji prakticiraju Islam (nevolim ovako da govorim o muslimanima, ali eto :) ) o tome, da li bi da li kci od 9 godina na udaju. Ili, dozvoljeno je imati 4 zene. Ali ona 1. mora dati pristanak da muskarac ozeni drugu, i tako redom. Da ne pricam o finansijskoj strani visezenstva. To je dozvoljeno, i nije zabranjeno, ali nije ni naredjeno imajte 4 zene, zenite 15godis+njake, udajite 9godisnjakinje, razvodite se..... Zasto se uvjek hvatate za te stvari.
Islam jasno kaze Ne blud, i NE prostitucija. I to je to.
I nemojte Boga ti Bin Baazovu fetvu.
Last edited by izvor on 27/11/2008 14:24, edited 1 time in total.
otherside

#341 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

istocnjak wrote:
otherside wrote:ja sam žensko, spolno odredjena kao bludnica od rodjenja, imam više staža :D budi hrabriji, muško si :D
Lijepo, lijepo baš lijepo. Što kaže Mirci "nadasve krasno". Znaš što kažu u narodu "neče jezik nego pravo". :D
Neka si ti nama rekla da si od ovoga :evil: glasnogovornica i potparol. Neka se zna da si prava sa otherside.
bojim se da se nismo dobro razumjeli :D vidis istočnjak, ti vidiš ono što želiš da vidiš. ova moja rečenica je i bila namjenjena tebi budući da se kroz tvoja "vjerska" ubjedjenja osjeti jak propuh u smislu diskriminacije žena i shvatanja istih kao podredjenih bića. dakle, bila je ironija - tebi upućena. očito je i stigla na pravu adresu.
a tvoj odgovor je baš vjerski - zlurad i likujući. drugo nisam ni očekivala.
madner

#342 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

istocnjak wrote:
Nisi odgovorio s' čim ste išli?
Jesi se to opet navukao na travu?

A ja konto prestao odkako si u ovim vjerskim vodama.
Compact

#343 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by Compact »

otherside wrote:
minci wrote: Ako je sudeci po ovom postu ti bas srljas s "druge strane" kad trazis da uskocis tamo gdje se zakuhalo, a zaista ce bit zalosno a ne smijesno tamo gdje se bude (za)kuhalo!
druže compact, je li ovo meni jasno rečeno ili se ja 'nako pronadjoh...ono zato što sam besposlena?
a evo i tebi minci pa uživaj u svojim riječima :D
nego @compact, da ti uštedim tipkanje...jest, jest...seka se nasekirala opet :lol:
Ko nas zavadi? :D
Jeni ovo od nime!
Krenulo je odlično, savjetovala si me nekim vjerskim savjetima sa islamskih stranica, sos telefon :D nešto se i naučilo, uzela si učešće u islamskom milijiunašu! Nedaj da te iznerviraju, ti si naša nova aBd mualima!
otherside

#344 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

callmethebreeeze wrote:molim vas prestanite s licnim prepucavanjima.

moze li meni neko odgovoriti na pitanje, koncno sam smogao snage da ga postavm, zasto jedna zene, koja to zeli, naravno, ne bi mogla imati jednog ili vise muzeva.

ako se ne varam u pojedinim dijelovima svijeta nastanjenim muslimanima postoji jako puno muskaraca nezenja, znaci da bi se i taj problem na taj nacin mogao rijesiti.

unaprijed zahvalan za odgovor.
moliću se za tvoju dušu povjetarče :D trebaće ti na narednim stranicama :D
istocnjak

#345 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

izvor wrote:@vratniik
Djevojka mora biti punoljetna, i mora pristati na brak. Kao i muskarac.E sad ima li u Bosni medju muslimanima takav primjer danas da majka udaje kci sa 9 godina? Ja nisam nijednom spomenuo Turkinju iz Anatolije. Ja zivim u Bosni. A ne u Anatiliji. Nadji mi u praksi kod nas u Bopsni takav slucaj. I pitaj ljude koji oprakticiraju Islam o tome, da li bi da li kci od 9 godina na udaju. Ili, dozvoljeno je imati 4 zene. Ali ona 1. mora dati pristanak da muskarac ozeni drugu, i tako redom. Da ne pricam o finansijskoj strani visezenstva. To je dozvoljeno, i nije zabranjeno, ali nije ni naredjeno imajte 4 zene, zenite 15godis+njake, udajite 9godisnjakinje, razvodite se..... Zasto se uvjek hvatate za te stvari.
De ba pusti ih vidiš da se slomiše ne mogu jednu da prevare a ne četiri :lol: ma samo šuplja.
A zamisli da ožene četiri bosanke sa jezikom na rafalnu paljbu, pa punice, njihova rodbina :-)
Toliko Selam svima ...
otherside

#346 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

istocnjak wrote:
minci wrote:Sto se tice tebe i pp sa istocnjakom to su vase stvari
Po islamskom bontonu je kada vidiš nekoga da radi zlo, da mu to kažeš nasamo (p.p.) a ne pred svima, ali ne vrijedi pričati.
ahahahahahaha...prvo si ti pokušao pred svima pa onda "nasamo". ne nasmijavaj me svojim licemjerjem :D
minci

#347 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by minci »

vratnik wrote:
istocnjak wrote:
Pošto se iznose laži o životu poslanika Muhammeda s.a.v.s. da pojasnim. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je oženio Aišu kao takvu, ali nije živjela u njegovoj kuči več kod svojih roditelja dok nije postala punoljetna. Drugo, veoma bitno arapkinje ne rastu na ovoj hrani k'o naše bosanke. Naime, pozvao mene drug iz jedne IT kuče koja prodaje kompjutere da idemo na neku adresu da on proda laptop i da mu pravim društvo davno prije pet godina. Kad tamo neki arap. Da ne duljim, izadje mu kčerka odrasla neka cura visoka razvijena, mislio ima preko dvadeset godina. Pita onaj moj drug, koliko ima godina a on nama kaže da ima nepunih jedanaest godina.
Au.. Pa jeste, i ja kad vidim ove danasnje bosanke pitam se sta jedu.. 13 godina, a izgledaju kao da im je 23.. Znaci sve bi to sad mi (posto smo bezboznici i nemoralni, jel'te) trebali povalit.. :-)
Damn people..
(cuj ima ih da izgledaju "jos odraslije".. A ima li u tom vasem nadasve vizuelnom svijetu i razmisljanja o stvarnoj zrelosti?, ma nije bitno, to ja za sebe razmisljam..)
Evo pa razmisljaj jos za sebe. :)

Njamladja majka na svijetu je imala nesto malo vise od 5 godina kada je rodila dijete.http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp Najmladja majka u Njemackoj je imala 12
U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
vratnik

#348 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

izvor wrote:@vratniik
Djevojka mora biti punoljetna, i mora pristati na brak. Kao i muskarac.E sad ima li u Bosni medju muslimanima takav primjer danas da majka udaje kci sa 9 godina? Ja nisam nijednom spomenuo Turkinju iz Anatolije. Ja zivim u Bosni. A ne u Anatiliji. Nadji mi u praksi kod nas u Bopsni takav slucaj. I pitaj ljude koji oprakticiraju Islam o tome, da li bi da li kci od 9 godina na udaju. Ili, dozvoljeno je imati 4 zene. Ali ona 1. mora dati pristanak da muskarac ozeni drugu, i tako redom. Da ne pricam o finansijskoj strani visezenstva. To je dozvoljeno, i nije zabranjeno, ali nije ni naredjeno imajte 4 zene, zenite 15godis+njake, udajite 9godisnjakinje, razvodite se..... Zasto se uvjek hvatate za te stvari.
(ja znam slucaj kod nas u Bosni gdje je maloljetnica obecana (bilo joj 13 godina). Udala se maloljetna, plakala manje/vise do poroda. Onda prestala posto je rodila, vodila zivot dostojan zombija). U redu, to su izuzeci, ali od izuzetaka kod nas hoce da naprave pravilo.. (sto mene plasi).
Ne pricam o 4 zene. To me ne interesuje. (ne mogu da izadjem ni s ovom jednom na kraj..). Ali mi je to potvrda da religije zive od straha kad cujem kako zena (hej, zena, nije ni musko pa da brani sovinizam!!) brani sovinizam u religijama. (u ovom slucaju islam. fol, postujte majku, a ostalo su sve rupe s malo koze okolo, ili sta?!, kontradiktorno do boli.. A i licemjerno.. I odvratno). A ako bih htio da idem dalje (analiza izjave Minci, posto mi se ona cini dobronamjernom, za razliku od ovog istocnjaka), onda bih rekao kako im taj odgoj unistava i strast (a sta je musliman bez strasti? zar nije i sam poslanik toliko puta spominjao tu najdrazu zabavu? zene, baste vase? Te, ne prestajte dok je ne zadovoljite? (nju, zenu!)..

A ako se tvoje pisanje moze svesti na: Islam jasno kaze Ne blud, i NE prostitucija. I to je to. s tim se (s izuzetkom prostitucije, ako je dobrovoljna izmedju dvije odrasle osobe s postivanjem pravila / higijena / placanje ) slazem. A nisam musliman u smislu islama.
otherside

#349 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

Compact wrote: Ko nas zavadi? :D
Jeni ovo od nime!
Krenulo je odlično, savjetovala si me nekim vjerskim savjetima sa islamskih stranica, sos telefon :D nešto se i naučilo, uzela si učešće u islamskom milijiunašu! Nedaj da te iznerviraju, ti si naša nova aBd mualima!
ccccc...morate se nekako odlučiti više, jesam li bludnica ili buduća mualima? :D
de se konsultujte pa mi javite kako da se obučem :D
madner

#350 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

Ne mogu da vjerujem da neko moze branit takvo nesto.
Pedofilija je pedofilija je pedofilija.

Kretenizam.
Locked